Telegram Group Search
معرفی دوره های پاییزی در یک نگاه- پنجمین دوره

عنوان دوره: «آشنایی با عصب شناسی زبان»

🔜 زمان برگزاری جلسه اول: پنجشنبه، 22 آذر ساعت 17

🔸سرفصل جلسات:

💥هفته اول: معرفی دوره و معارفه
💥هفته دوم: مفاهیم مقدماتی
💥هفته سوم: مروری بر روشها-بخش اول
💥هفته چهارم: مروری بر روشها- بخش دوم
💥هفته پنجم: بررسی مسیر آواها در مغز
💥هفته ششم: کدهای عصبی گفتار و واج ها
💥هفته هفتم: فعال سازی واژه ها
💥هفته هشتم: پردازش معنا
💥هفته نهم: پردازش ساختارها و پیش بینی
💥هفته دهم: تشکیل و پردازش جمله ها


👤با حضور:

👤دکتر مولود صفوی، دانش آموخته دانشگاه پتسدام آلمان، مدیر دپارتمان آموزش ANT Neuro آلمان، مدیرعامل موسسه دانش زبان و مغز
👤 دکتر نیره جودی، دانش آموخته زبان شناسی از دانشگاه علامه طباطبایی، عضو هیات مدیره موسسه دانش زبان و مغز


🔣نحوه ثبت نام:

https://www.group-telegram.com/IDS_Psy/311

🔴کسب اطلاعات بیشتر:

  @interdisciplinaryschools2

🚀 |@IDSchools|
🚀 |@IDS_Psy|
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
🏅عکس های برنده مسابقه سلطنتی عکاسی زیست شناسی  2024

📸موضوع امسال مسابقه تغییرات عمیقی بود که در سراسر سیاره ما رخ می‌دهد و بر انعطاف‌پذیری و سازگاری زندگی در پاسخ به تغییرات محیطی، مداخلات انسانی و نوآوری‌های علمی موثر است.


📸جوایز در سال 2024:

🟣جایزه برنده عکاس سال (18 به بالا) 1000 پوند.
🟣 جایزه عکاس جوان سال (زیر 18 سال) 500 پوند.

#اخبار_روز
✉️@IDS_Bio
✉️@IDSchools
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
🟡چگونه ژن‌های متابولیک می‌توانند به باکتری ها در کلونیزه شدن کمک کنند؟
(غلبه بر شرایط محیطی و فرار از سیستم ایمنی)

سازگاری های متابولیک

1️⃣تنفس بی هوازی: برخی از پاتوژن ها مانند سالمونلا تیفی موریوم می توانند تنفس بی هوازی را با استفاده از گیرنده های الکترون جایگزین مانند تتراتیونات و نیترات انجام دهند. این انعطاف‌پذیری متابولیک به آن‌ها اجازه می‌دهد در محیط‌های کم اکسیژن مانند روده‌ها رشد کنند و به آنها برتری رقابتی نسبت به میکروبیوتای فلور طبیعی می‌دهد.


2️⃣انتقال افقی ژن: پاتوژن ها اغلب ژن های متابولیک را از طریق انتقال افقی به دست می آورند، این ژن ها می تواند قابلیت های متابولیکی جدیدی را برای آنها فراهم کند که مزیت انتخابی در بافت میزبان ایجاد می کند. این انطباق می تواند قدرت بیماری و توانایی آن‌ها را برای ‌کلونیزه شدن افزایش دهد.
باکتری های گرم منفی بسیاری مانند *اشریشیا کلی* و *سودوموناس آئروژینوزا* از پلاسمیدها برای Horizontal gene transfer ،استفاده می کنند.
باکتری های بیماری زا: گونه هایی مانند *استافیلوکوکوس اورئوس* و *سالمونلا* اغلب از طریق HGT ژن های مقاومت آنتی بیوتیکی را بدست می آورند.

3️⃣فرار از رقابت با فلور طبیعی:
این ژن‌ها به باکتری‌های بیماری‌زا اجازه می‌دهند که مسیرهای متابولیکی جایگزین را فعال کنند و از موادی استفاده کنند که سایر میکروب‌های بومی بدن نمی‌توانند مصرف کنند. این مکانیزم به باکتری کمک می‌کند تا رقابت برای منابع غذایی را کاهش داده و در محیط مستقر شود.

4️⃣عوامل ژنتیکی: ژن های باکتریایی خاص با مزیت های رقابتی مرتبط هستند. به عنوان مثال، تقریباً 25 درصد از باکتری‌های گرم منفی دارای ژن‌هایی هستند که برای سیستم ترشح نوع ۶ کدگذاری می‌کنند، که مکانیزمی است که به باکتری‌ها اجازه می‌دهد پروتئین‌های سمی را به گونه‌های رقیب تزریق کنند و در نتیجه بقا و تسلط خود را در یک مکان مشخص افزایش دهند.

#مینی_یادگیری
✈️@IDS_Bio
✈️@IDSchools
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
⚠️رژیم غذایی فستینگ می‌تواند سرعت رشد مو را کاهش دهد

🔘رژیم فستینگ که به‌دلیل کمک به کاهش وزن و قند خون استقبال زیادی از آن شده است، می‌تواند باعث کُند شدن رشد موهای شما شود. پژوهش محققان وست‌لیک چین نشان داد موش‌هایی که در معرض رژیم فستینگ قرار گرفتند، سلامت متابولیک بهتری داشتند اما رشد موهایشان کُندتر از موش‌هایی بود که تحت این رژیم قرار نگرفتند. هنگامی که محققان این مطالعه را در انسان بررسی کردند، به نتایج تقریباً مشابهی دست یافتند.

🔘مطالعات قبلی نشان داده بود رژیم فستینگ مزایای متابولیک مختلفی برای سلول‌های بنیادی خون، روده و بافت ماهیچه‌ای دارد اما اطلاعات کمی درمورد چگونگی تأثیر آن بر بافت‌هایی مانند پوست و مو وجود دارد. محققان این فرضیه را مطرح کردند که فستینگ ممکن است برای بازسازی بافت پوست، فرایندی که طی آن سلول‌های قدیمی و آسیب‌دیده جایگزین می‌شوند، مفید باشد.

🔘برای آزمایش این فرضیه، محققان میزان رشد مو را در موش‌هایی که موهایشان تراشیده شده بود، بررسی کردند. برخی از موش‌ها براساس برنامه فستینگ تغذیه با محدودیت زمانی (TRF) تغذیه شدند که شامل 8 ساعت دسترسی به غذا و 16 ساعت غذانخوردن در هر روز بود، درحالی که برخی موش‌ها تحت تغذیه فستینگ یک روز در میان (ADF) قرار گرفتند.

🔘محققان دریافتند رژیم فستینگ از بازسازی مو جلوگیری می‌کند. درحالی‌که موهای موش‌هایی که دسترسی نامحدودی به غذا داشتند، پس از 30 روز رشد کرد، موش‌هایی که در هر ۲ رژیم فستینگ بودند، پس از 96 روز رشد مجدد جزئی مو را نشان دادند.

🔘محققان همچنین کارآزمایی بالینی کوچکی را روی 49 انسان جوان سالم انجام دادند تا بررسی کنند رژیم فستینگ به‌طور مشابه روی رشد مجدد مو در انسان تأثیر می‌گذارد یا خیر. آنها نشان دادند رژیم غذایی با محدودیت زمانی که شامل 18 ساعت غذانخوردن در روز بود، میانگین سرعت رشد مو را تا 18 درصد در مقایسه با گروه کنترل کاهش می‌دهد اما باتوجه‌به جامعه آماری کوچک و مدت کوتاه مطالعه، به مطالعات بزرگ‌تری برای تأیید این تأثیر نیاز دارد.

🔘«بینگ ژانگ»، نویسنده ارشد این مطالعه و زیست‌شناس سلول‌های بنیادی دانشگاه وست‌لیک چین، می‌گوید: «نمی‌خواهیم مردم را از رژیم فستینگ بترسانیم؛ زیرا اثرات مفید زیادی دارد، فقط مهم است بدانیم این رژیم می‌تواند اثرات ناخواسته‌ای داشته باشد.» درکل، رژیم فستینگ بدن را وادار می‌کند به‌جای قند موجود در غذا، از چربی ذخیره‌شده به‌جای منبع انرژی اولیه خود استفاده کند.

💬منبع
#معرفی_مقالات
✈️@IDS_Bio
✈️@IDSchools
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🦠Plasmodium falciparum
🦠پلاسمودیم فالسیپاروم

😷نرخ بیماری زای بالا  و شدت بیماری‌ باعث شده مالاریا همچنان یک نقطه کانونی برای تحقیقات باقی بماند. تلاش‌ها برای کنترل و حذف مالاریا معمولاً بر روی مبارزه با گونه فالسیپاروم که کشنده ترین گونه می‌باشد؛ متمرکز است.

🔗منبع
#مینی_یادگیری
✉️@IDS_Bio
✉️@IDSchools
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
💬ایموبیلیزاسیون در میکروب‌شناسی

☺️ایموبیلیزاسیون (Immobilization) فرآیند تثبیت یا غیرمتحرک کردن میکروارگانیسم‌ها اشاره دارد. این فرآیند معمولاً به منظور استفاده از میکروارگانیسم‌ها در کاربردهای صنعتی، بیوتکنولوژی یا تحقیقاتی انجام می‌شود.

☺️کاربردهای ایموبیلیزاسیون:

1️⃣ تولید آنزیم‌ها: با ایموبیلیز کردن میکروارگانیسم‌ها، می‌توان آنزیم‌های خاصی را تولید کرد که در صنایع غذایی یا دارویی کاربرد دارند.
  
2️⃣تصفیه آب: میکروارگانیسم‌های ایموبیلیزه شده می‌توانند در فرآیندهای تصفیه آب به کار روند و آلودگی‌ها را کاهش دهند.

3️⃣بیوپروسس‌ها: در بسیاری از فرآیندهای بیوتکنولوژیکی، میکروارگانیسم‌های ایموبیلیزه شده برای تولید محصولات مختلف مانند الکل، اسیدهای آلی و دیگر ترکیبات مفید استفاده می‌شوند.

☺️مزایای ایموبیلیزاسیون:

1️⃣افزایش پایداری: میکروارگانیسم‌های ایموبیلیزه شده معمولاً پایداری بیشتری دارند و می‌توانند در شرایط مختلف به فعالیت خود ادامه دهند.

2️⃣سهولت در جداسازی: این فرآیند امکان جداسازی آسان‌تر میکروارگانیسم‌ها از محیط را فراهم می‌کند، که در بسیاری از کاربردها مفید است.

☺️به طور کلی، ایموبیلیزاسیون یک تکنیک مهم در میکروب‌شناسی است که به بهبود کارایی و کاربرد میکروارگانیسم‌ها در صنایع مختلف کمک می‌کند.

#تعریف_اصطلاحات
✉️@IDS_Bio
✉️@IDSchools
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
آنزیم های محدود کننده

آنزیم های محدود کننده که به عنوان اندونوکلئازهای محدود نیز شناخته می شوند، پروتئین هایی هستند که DNA را در توالی های خاص برش می دهند. در اینجا توابع اصلی آنها آمده است:

🔢شکاف DNA : آنها توالی های کوتاه خاصی از نوکلئوتیدها را تشخیص می دهند (معمولاً پالیندرومیک) و DNA را قطع می کنند و قطعاتی با طول های مختلف تولید می کنند.

🔢مکانیسم دفاعی : در باکتری ها، این آنزیم ها با برش DNA خارجی از فاژها در برابر عفونت های ویروسی محافظت می کنند.

🔢دستکاری ژنتیکی : در زیست شناسی مولکولی، از آنزیم های محدود کننده برای ایجاد DNA نوترکیب با برش و اتصال قطعات DNA از منابع مختلف استفاده می شود.

🔢کلون سازی ژن : آنها به جداسازی ژن های مورد علاقه برای شبیه سازی، توالی یابی یا تجزیه و تحلیل کمک می کنند.

🔢تحلیل مقایسه ای : آنها در تکنیک هایی مانند تجزیه و تحلیل پلی مورفیسم طول قطعه محدود (RFLP) برای انگشت نگاری ژنتیکی و مطالعه تنوع ژنتیکی استفاده می شوند.

با فعال کردن برش هدفمند DNA، آنزیم های محدود کننده ابزار ضروری در بیوتکنولوژی و ژنتیک هستند!

#مینی_یادگیری
✈️@IDS_Bio
✈️@IDSchools
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
‼️ یادآوری- شروع دوره

1️⃣جلسه اول دوره «زبان برنامه نویسی پایتون برای غیربرنامه نویسان با همراهی هوش مصنوعی»

🔣عنوان جلسه اول: مقدمه ای بر پایتون با هوش مصنوعی به عنوان دستیار یادگیری

زمان برگزاری جلسه اول: امروز چهارشنبه، 5 دی ساعت 19

👤 با ارائه:

👤دکتر حامد مقتدری، عضو هیات علمی دانشگاه الزهرا

⬅️ با پشتیبانی:

👤 فاطمه جمشیدیان، منتور ارشد دپارتمان تصویر IDS
👤 مریم سلیمانی، منتور ارشد دپارتمان تصویر IDS
👤 محمدصدرا موذن، منتور ارشد دپارتمان تصویر IDS
👤 امیر بادامچی، پژوهشگر ارشد دپارتمان سیگنال IDS


چهارشنبه ها، ساعت 19 تا 21

👈نحوه ثبت نام:

https://www.group-telegram.com/IDS_AI_ML/295

🟢کسب اطلاعات بیشتر:

@interdisciplinaryschools2

✈️ @IDS_AI_ML
✈️ @IDSchools
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
😯ده ویژگی که بیشتر ژن های مادری در آن نقش دارند:
(قسمت اول)

💭در پست های پیشین ۷ ویژگی که ژن هاید پدری در آن نقش پررنگ تری را داشت بررسی کردیم. و حالا به سراغ ژن های مادری رفته ایم.

1⃣بینایی

⬅️نزدیک بینی : مطالعات اخیر نشان داده است که بینایی و ساختار چشم از مادران به ارث می رسد. اگر مادر شما در سنین جوانی نزدیک بینی داشت، به احتمال زیاد ممکن است بینایی ضعیف و افزایش خطر آمبلیوپی داشته باشید.

⬅️کوررنگی: کوررنگی یک ویژگی مرتبط با کروموزوم X است. مردان به ویژه تحت تأثیر مادر کوررنگ قرار می گیرند، زیرا آنها کروموزوم X دیگری برای مقابله با این ویژگی ندارند.

2⃣ویژگی های فیزیکی

ویژگی های فیزیکی مانند رنگ مو، بافت مو، خط مو، پوست و رگ های واریسی از مادر شما به ارث رسیده است.

3⃣یائسگی و زمان قاعدگی

در حالی که همیشه اینطور نیست، دختران معمولاً از نظر زمان؛ شروع قاعدگی و یائسگی  مشابه مادران خود دارند.

🌐منبع
#اخبار_روز
#ژنتیک_جذاب
#پست_های_سریالی
@IDS_Bio
@IDSchools
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
☀️توسعه فناوری پیشرفته که می‌تواند سلول‌های سرطانی را به حالت طبیعی برگرداند

😵‍💫تاکنون درمان‌های متعددی برای سرطان ایجاد شده که تقریباً هدف مشترک تمام آنها ازبین‌بردن سلول‌های سرطانی است. اکنون محققان فناوری پیشرفته‌ای توسعه داده‌اند که می‌تواند سرطان روده بزرگ را با تبدیل سلول‌های سرطانی به حالتی شبیه سلول‌های طبیعی و بدون ازبین‌بردن آنها درمان کند.

😵‍💫درمان‌هایی که سلول‌های سرطانی را از بین می‌برند، عوارض جانبی مختلفی دارند. برای مثال سلول‌های سرطانی می‌توانند نسبت به دارو مقاوم شوند و یا پس از درمان احتمال بازگشت بیماری وجود دارد؛ همچنین ممکن است طی فرایند درمان سلول‌های سالم نیز تخریب شوند.

😵‍💫به‎‌تازگی محققان مؤسسه علوم و فناوری پیشرفته کره (KAIST) از توسعه یک فناوری جدید خبر دادند که می‌تواند سرطان روده بزرگ را با تبدیل سلول‌های سرطانی به حالتی شبیه به سلول‌های روده بزرگ طبیعی معالجه کند، بنابراین این روش جدید عوارض جانبی ذکرشده بالا را ندارد.

😵‍💫محققان کره‌ای دریافتند که در طول فرایند آنکوژنی، سلول‌های طبیعی طی مرحله تمایز (cell differentiation) پسرفت می‌کنند. آنکوژن‌ها یا ژن‌های تومورزا ژن‌های تغییریافته‌ای هستند که در حالت عادی پروتئین‌هایی را که در کنترل رشد و تکثیر سلول‌ها نقش دارند، بیان می‌کنند. اکنون محققان باتوجه به این یافته، یک فناوری توسعه دادند که یک دوقلوی دیجیتالی از شبکه ژنی مرتبط با فرایند تمایز سلول‌های طبیعی را ایجاد می‌کند.

😵‍💫محققان با این فناوری سوئیچ‌های مولکولی اصلی را که باعث تمایز سلولی طبیعی می‌شوند، شناسایی کردند. هنگامی که این سوئیچ‌ها بر روی سلول‌های سرطانی روده بزرگ اعمال شد، این سلول‌ها به حالت عادی بازگشتند. این فناوری از طریق آزمایش‌های مولکولی و سلولی و همچنین مطالعات حیوانی تأیید شده است.

😵‍💫درواقع آنچه این یافته‌ها را جالب می‌کند این است که حالا بازگشت سلول‌های سرطانی به حالت طبیعی را می‌توان از طریق دوقلوی دیجیتالی شبکه ژنی سلول سرطانی، به‌طور سیستماتیک کنترل کرد. این یافته‌ها نوید توسعه درمان‌های برگشت‌پذیر برای انواع مختلف سرطان‌ها را می‌دهد.

📎متن مقاله
✉️@IDS_Bio
✉️@IDSchools
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
💬مروری بر برجسته‌ترین اکتشافات علمی سال ۲۰۲۴: از داروی ایدز تا قدیمی‌ترین غارنگاره جهان

1️⃣داروی پیشگیری از HIV

⭐️سال ۲۰۲۲، سازمان‌های بهداشتی در سراسر جهان ازجمله سازمان غذا و داروی ایالات متحده (FDA) داروی «لناکاپاویر» را به‌ عنوان درمانی برای ایدز (HIV/AIDS) تأیید کردند. سال ۲۰۲۴، نتایج 2 آزمایش دارویی شرکت سازنده لناکاپاویر (Gilead Sciences) نشان داد این دارو در درمان ایدز و پیشگیری از آن در یکی از آزمایش‌ها ۹۶ درصد و در دیگری ۱۰۰ درصد موفق بوده است!

⭐️لناکاپاویر می‌تواند برای پیشگیری از ابتلا به این ویروس استفاده شود و به‌شکل واکسن، 2 بار در سال تزریق شود. این دارو مشابه ترووادا (Truvada) است، قرص روزانه‌ای که می‌تواند به پیشگیری از HIV/AIDS کمک کند. ازآنجایی‌که بسیاری از انسان‌ها نمی‌توانند مصرف روزانه قرص‌ها را منظم ادامه دهند، تزریق لناکاپاویر جایگزین مناسبی به نظر می‌رسد. این دارو یکی از مهم‌ترین اکتشافات علمی ۲۰۲۴ شناخته می‌شود.

⭐️لناکاپاویر پروتئین capsid ویروس آچ‌آی‌وی را هدف می‌گیرد؛ پوششی که از ماده ژنتیکی ویروس محافظت می‌کند. با تحقیقات بیشتر روی این دارو، احتمال دارد واکسن‌های دیگری نیز طراحی شوند که می‌توانند این پروتئین‌ها را هدف بگیرند.

2️⃣نقشه کامل مغز مگس میوه

⭐️اکتبر ۲۰۲۴، پژوهشگران نقشه کاملی از حدود 140 هزار نورون در مغز مگس میوه (Drosophila melanogaster) منتشر کردند. این نقشه اتصالات عصبی یا کانکتوم می‌تواند به متخصصان کمک کند بفهمند ذهن انسان چگونه افکار را پردازش می‌کند، تصمیم می‌گیرد و خاطرات را ذخیره می‌کند.

⭐️تیم تحقیقاتی بین‌المللی فرایند این نقشه‌برداری را طی ۱۰ سال انجام داده است. این تیم علاوه‌بر شمارش تعداد نورون‌ها، میلیون‌ها اتصال سیناپسی را نیز بررسی و نقشه‌برداری کردند.

⭐️برای ترسیم نقشه مغز مگس میوه، تیم تحقیقاتی مغز مگس را که اندازه‌ای حدود یک دانه خشخاش دارد، خارج کردند، آن را در رزین پوشاندند و اجازه دادند به‌صورت بلوک سخت شود. سپس، لایه‌های بسیار نازکی از این بلوک را تراشیدند -لایه‌هایی نازک‌تر از موی انسان- و به وسیله میکروسکوپی با وضوح بسیار از هر لایه عکاسی کردند.

⭐️تیم پژوهشی به کمک بیش از یک‌میلیون تصویر نورون‌ها و سیناپس‌ها را شناسایی کردند و درنهایت با استفاده از برنامه کامپیوتری مدلی سه‌بعدی از مغز ساختند.

3️⃣کشف یک ابرزمین جدید در منطقه‌ای قابل‌سکونت

⭐️ژانویه ۲۰۲۴، ناسا در یکی از اکتشافات خود، از کشف یک ابرزمین در فاصله‌ای حدود ۱۳۷ سال نوری از ما خبر داد. این سیاره که «TOI-715 b» نام دارد، ممکن است قابل‌سکونت باشد.

⭐️براساس اطلاعات ناسا، سیاره TOI-715 b حدود یک و نیم برابر زمین است و ظاهراً در منطقه‌ای قابل‌سکونت قرار دارد. این سیاره دور خودش و ستاره‌ای کوچک می‌چرخد.

⭐️منطقه قابل‌سکونت یا کمربند حیات به فاصله‌ای از ستاره گفته می‌شود که سیاره بتواند آب را به‌جای اینکه یخ بزند یا تبخیر شود، به‌صورت مایع روی سطح خود حفظ کند.

⭐️همچنین ممکن است این ستاره سیاره زمین‌سان کوچک‌تری نیز در مدار خود داشته باشد. اگرچه هنوز تأیید نشده است، سیاره کوچک‌تر، «TIC 271971130.02»، کوچک‌ترین سیاره فراخورشیدی شناخته‌شده در منطقه‌ای قابل‌سکونت خواهد بود.

⭐️پژوهشگران هر 2 سیاره‌ها را با استفاده از ماهواره «TESS» شناسایی کردند.

#اخبار_روز
✉️@IDS_Bio
✉️@IDSchools
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
😯توسعه اولین کرم درمان سرطان پوست در جهان که می‌تواند جایگزین پرتودرمانی شود

☺️محققان گام‌های مهمی در جهت تولید کرم درمان سرطان پوست، به‌ویژه در گیرندگان پیوند عضو، برداشته‌اند. انتظار می‌رود این کرم جایگزین درمان‌های مبتنی‌بر جراحی و پرتودرمانی شود. درمان پیشگام محققان دانشگاه کوئینزلند استرالیا، بودجه 344 هزار دلاری را از بنیاد ملی تحقیقات و نوآوری پزشکی دریافت کرده است که پیشرفت مراحل توسعه اولیه پیش‌بالینی را تسهیل می‌کند. پروفسور «جیمز ولز»، از مؤسسه Frazer دانشگاه کوئینزلند، می‌گوید این کرم حاوی داروی جدیدی است که از تشکیل سرطان پوست جلوگیری می‌کند. این دارو با مشارکت مؤسسه QEDDI کشف و توسعه یافته است.

☺️دکتر جیمز ولز می‌گوید: «بسیار مهم است که برای توسعه کرم، پیش از آزمایش‌های بالینی روی این پروژه سرمایه‌گذاری شود؛ زیرا به ما امکان می‌دهد فرمولاسیون ایمن و مؤثری برای استفاده انسانی تولید کنیم.» او نسبت به آینده این پروژه خوش‌بین است و تأکید می‌کند: «این نقطه عطف مهمی است که معتقد هستیم به ما امکان می‌دهد این داروی امیدوارکننده را به‌سمت آزمایش‌های بالینی پیش ببریم.»

☺️این دارو نه‌فقط از بروز سرطان پوست جلوگیری می‌کند، بلکه می‌تواند مراحل اولیه سرطان را در بیماران پیوند عضو نیز درمان کند. گیرندگان عضو شرایط خاصی دارند: این افراد برای جلوگیری از پس‌زدن عضو جدید باید داروهای سرکوب‌کننده سیستم ایمنی مصرف کنند؛ به‌این‌ترتیب بیشتر در معرض سرطان‌ قرار می‌گیرند. درکل، آمارها نشان می‌دهد بروز سرطان پوست در این افراد بسیار بیشتر از دیگران است.

☺️کرم جدید خطر ابتلا به برخی سرطان‌های پوست، به‌ویژه سرطان پوست سلول سنگفرشی (SCC) و سارکوم کاپوسی (Kaposi Sarcoma) را به میزان قابل‌توجهی کاهش می‌دهد. دکتر ولز می‌گوید: «درحال‌حاضر، هیچ دارویی وجود ندارد که FDA [سازمان غذا و دارو آمریکا] آن را تأیید کرده باشد و به‌طور خاص سرطان سلول سنگفرشی را در بیمارانی که پیوند عضو کرده‌اند، هدف قرار دهد. درعوض، مدیریت این سرطان‌های پوست مستلزم ارزیابی‌های پزشکی مداوم و چندین عمل جراحی است اما ممکن است سرطان به جایی برسد که متاستاز کند.»

#اخبار_روز
✉️@IDS_Bio
✉️@IDSchools
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
چرا مو و ناخن‌ برخی افراد سریع‌تر رشد می‌کند؟

🤔موی سر ما به‌طور میانگین یک سانتی‌متر و ناخن‌های دست ما سه میلی‌متر در ماه رشد می‌کنند. اما سرعت رشد مو و ناخن در برخی از افراد بیشتر از بقیه است. علت چیست؟

🤔موها و ناخن‌های ما عمدتاً از کراتین تشکیل شده‌اند. رشد موها و ناخن‌ها ناشی از رشد سلول‌های شبکه‌ای زیر پوست است که از طریق فرایندهای مختلف تقسیم سلولی تکثیر می‌شوند.

🤔ناخن‌ها به‌طور ثابت از سلول‌های شبکه‌ای، که زیر پوست و در محل پایه ناخن هستند، رشد می‌کنند. این سلول‌ها پس از تقسیم، سلول‌های قدیمی‌تر را به جلو می‌رانند. سلول‌های جدید روی بستر ناخن، که از فراوانی رگ‌های خونی صورتی به‌نظر می‌رسد، حرکت می‌کنند.

🤔رشد یک تار مو نیز از سلول‌های شبکه‌ای آغاز می‌شود و درنهایت قسمت مرئی مو یا ساقه (shaft) شکل می‌گیرد. ساقه مو از یک ریشه در زیر پوست که درون یک کیسه به‌نام فولیکول قرار دارد رشد می‌کند. این کیسه شامل یک دسته عصب (به همین علت کشیدن مو درد دارد)، غده‌های چربی‌ساز که مو را چرب می‌کنند، و یک عضله که مو را در سرما بلند می‌کند، است.

🤔در پایه فولیکول، پیاز مو قرار دارد که شامل پاپیلای (papilla) مو، که خون را به فولیکول می‌رساند، می‌شود. سلول‌های شبکه‌ای نزدیک پاپیلا با فرایند تقسیم سلولی، سلول‌های جدید می سازند. این سلول‌ها سخت می‌شوند و ساقه مو را تشکیل می‌دهند. پس از تشکیل سلول‌های جدید، سلول‌های قبلی با بالای پوست رانده می‌شوند و مو رشد می‌کند.

🤔یکی از نقش‌های پاپیلا تنظیم چرخه‌های رشد است. پاپیلا به سلول‌های بنیادی سیگنال می‌دهد که به پایه فولیکول بروند و شبکه مو را تشکیل دهند. سپس سلول‌های شبکه یک سیگنال برای تقسیم و آغاز یک فاز جدید رشد دریافت می‌کنند.

🟣دانشمندان چهار فاز در رشد مو شناسایی کرده‌اند:

1️⃣آناژن یا فاز رشد، که دو تا هشت سال طول می‌کشد.
2️⃣کاتاژن یا فاز گذار، که حدود دو هفته طول می‌کشد و در آن رشد کم می‌شود.
3️⃣تِلوژن یا فاز استراحت، که در آن هیچ رشدی وجود ندارد و معمولاً دو تا سه ماه طول می‌کشد.
4️⃣اگزوژن یا ریزش، که مو می‌افتد و یک فاز رشد جدید از همان فولیکول آغاز می‌شود.
هر فولیکول ۱۰ تا ۳۰ بار در عمر خود این چرخه را تکرار می‌کند.

🤔اگر تمام فولیکول‌های موی ما با یک سرعت رشد می‌کردند و فازهای چرخه رشد را همزمان طی می‌کردند، زمان‌هایی وجود می‌داشت که کاملاً کچل می‌شدیم. اما معمولاً چنین اتفاقی نمی‌افتد و در هر زمان معمولاً ۱۰ درصد موهای ما در فاز استراحت هستند. انسان‌ها به‌طور میانگین ۱۰۰ تا ۱۵۰ تار مو را در روز از دست می‌دهند، اما تعداد موهای سر به‌طور میانگین ۱۰۰ هزار است. پس ما به‌ندرت متوجه این ریزش موی طبعیی می‌شویم.

🤔ژنتیک مهم‌ترین عامل است. سرعت رشد مو و ناخن در افراد متفاوت است، اما اعضای یک خانواده معمولاً سرعت رشد مشابهی دارند. برادرها و خواهرها، مخصوصاً اگر دوقلو باشند، مهمولاً سرعت رشد ناخن یکسانی دارند. اما عوامل مؤثر دیگری نیز وجود دارد.

🤔سن یکی از عواملی است که سرعت رشد مو و ناخن را حتی در افراد سالم تغییر می‌دهد. جوان‌ترها معمولاً رشد سریع‌تری دارند و پس از کاهش متابولیسم و تقسیم سلولی ناشی ازافزایش سن، سرعت رشد کمتر می‌شود.

🤔تغییرات هورمونی یک عامل دیگر هستند. بارداری اغلب سرعت رشد مو و ناخن را افزایش می‌دهد، درحالی‌که یائسگی و سطح بالای هورمون استرس کورتیزول ممکن است سرعت رشد را کم کنند.

🤔تغذیه نیز دوام و سرعت رشد مو و ناخن را تغییر می‌دهد. موها و ناخن‌ها عمدتاً از جنس کراتین هستند، اما آب، چربی‌ها و مواد معدنی مختلف نیز در ساختمان آن‌ها وجود دارد. در هنگام رشد موها و ناخن‌ها، لازم است که این مواد تأمین و جایگزین شوند.

🤔به همین علت، یک رژیم غذایی متعادل شامل مواد مغذی لازم برای حفظ سلامت موها و ناخن‌ها لازم است. کمبود مواد مغذی ممکن است در ریزش مو و شکستن ناخن‌ها تأثیر داشته باشد و چرخه رشد آن‌ها را مختل و ساختارشان را ضعیف کند. برای مثال، مطالعات نشان می‌دهند که کمبود آهن و روی با ریزش مو و شکنندگی ناخن‌ها ارتباط دارد.

🤔این تا حدی توضیح می‌دهد که چرا داشتن موهای پرحجم و قوی و ناخن‌های سالم برای مدت‌های طولانی با سلامتی و ثروت مرتبط بوده است.

#مینی_یادگیری
✉️@IDS_Bio
✉️@IDSchools
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
2025/01/05 02:03:27
Back to Top
HTML Embed Code: