Telegram Group Search
فعالیت‌های امروز، تاثیرات فردا!

🗓️ مغز ما به‌طور مداوم در پاسخ به فعالیت‌هایی مانند خواب، ورزش، خلق و خو و تنفس در طول روز شکل می‌گیرد و تکامل می‌یابد.
در واقع، فعالیت‌های امروز ما می‌توانند بر شناخت و حافظه‌‌ی ما در هفته‌های آینده تأثیر بگذارند و این تغییرات بر وضعیت ذهنی‌مان تاثیرات مستقیمی دارند.

🩺 یک مطالعه نشان داد تکنیک‌های مدیریت استرس، که باعث آرامش می‌شوند، می‌توانند عملکرد مغز را تغییر دهند.
فعالیت بدنی به‌ویژه بر نحوه‌ی ارتباط مناطق مختلف مغز و حافظه تأثیر مثبت می‌گذارد.

🧠 محققان دو نوع پاسخ متفاوت را شناسایی کرده‌اند:
اولین پاسخ، یک موج کوتاه‌مدت است که کمتر از هفت روز طول می‌کشد. این پاسخ نشان‌دهنده سازگاری‌های سریع است، مثل تأثیر منفی خواب بی‌کیفیت بر تمرکز.
دومین پاسخ، یک موج بلندمدت است که تا ۱۵ روز ادامه پیدا می‌کند و تأثیرات تدریجی‌تری بر حافظه و تمرکز دارد.

💡ردیابی تغییرات مغز در زمان‌های مشخص می‌تواند به تشخیص زودهنگام اختلالات عصبی کمک کند؛ به‌ویژه در بیماری‌های روانی که علائم اولیه ممکن است نادیده گرفته شوند.

✍️ فرهاد یوسفی
📝 امیرحسین خلعتبری لیماکی

مشاهده لینک خبر

🦋 @Narchzis 🦋
#پنج_دسامبر
#روز_جهانی_خاک

گرامی باد.

🌍 روز جهانی خاک، در ۵ دسامبر (۱۴ آذر‌ماه)، فرصتی برای تأکید بر نقش حیاتی خاک در تأمین امنیت غذایی و کاهش تغییرات اقلیمی است. خاک‌های تخریب‌شده نه‌تنها تولید محصول را کاهش می‌دهند، بلکه سبب انتشار گازهای گلخانه‌ای می‌شوند.

🌱 خاک سالم، پایه‌ای برای زنجیره‌ی غذایی، حفظ تنوع زیستی و پایداری اکوسیستم‌ها محسوب می‌شود. خاک‌های حاصلخیز جهان نه‌تنها به‌عنوان منبع اصلی تولید غذا اهمیت دارند، بلکه نقش کلیدی در حفظ منابع آب و تصفیه‌ی هوا ایفا می‌کنند.

👨🏻‍🌾 آموزش به کشاورزان به‌منظور استفاده از تکنیک‌های پایدار، کاهش مصرف کودهای شیمیایی و افزایش جنگل‌کاری، از جمله راهکارهایی هستند که می‌توانند منجر‌ به بهبود کیفیت خاک شوند. هر فرد می‌تواند با کاشت گیاهان بومی و حفظ منابع طبیعی به این روند کمک کند.

✍🏻 نیما قاسمی
📝 نسترن رضاپور

#مناسبت‌_های‌_جهانی
#نارکزیس

🦋 @Narchzis 🦋
📸 برگزاری اولین جلسه نـارکــزیـس‌کلاب: مسیری نوین

🗓️ سه‌شنبه ۱۳ آذرماه ۱۴۰۳

🦋 @Narchzis 🦋
سلام به همراهان همیشگی نـارکــزیـس 😊

#روز_دانشجو_مبارک🧑🏻‍🎓👩🏻‍🎓

🎓 نـارکــزیـس روز دانشجو رو به تموم کسانی که در دنیای بی‌نهایت علم و دانش در حال تلاش برای کشف و یادگیری هستید تبریک میگه. 🥳🎉

📚 یادتون باشه هر بار که یه سوال جدیدی تو ذهنتون ایجاد میشه یا یه نظریه علمی روبررسی میکنین، در واقع دارین DNA دانش رو تغییر میدین!!!

🌀 پس بیایین با همدیگه این زنجیره‌ی یادگیری رو ادامه بدیم و هر روز بیشتر از دیروز رشد کنیم.🌱

🦋 @Narchzis 🦋
#اینجا_ایران_است🕊🇮🇷

ببر ایرانی، نماد قدرت و جاودانگی 🐅


📌 ببر، همانند دیگر گربه‌سانان بزرگی همچون شیر، از دیرباز نمادی از قدرت و عظمت بوده‌ است. اما امروزه به دلیل تخریب زیستگاه و شکار غیرقانونی، ببرهای خزری طی نیم‌قرن گذشته منقرض شده‌اند.

⚠️ یکی از عواملی که به انقراض این پستانداران سرعت می‌بخشد، تخریب زیستگاه آن‌ها است. بیشترین حضور ببرها مانند انسان‌ها در حاشیه دریاچه‌ها و رودخانه‌ها بود. از طرفی عدم وجود طعمه سبب افزایش شکار دام‌ها توسط ببرها می‌شد؛ مجموعه‌ی این عوامل به انقراض این گونه کمک کرد.

♻️ اگرچه ببر خزری به‌طور رسمی منقرض شده است، اما از نظر ژنتیکی شباهت زیادی به ببر آمور دارد. دلتای رودخانه ایلی و سواحل جنوبی دریاچه بالخاش در قزاقستان دو جایگاه مناسب برای بازگشت مجدد این گونه هستند.

✍🏻 فرزانه گلیج
📝ریحانه داوری

#نارکزیس
#گونه_های_جانوری

🦋@NarchZis🦋
روزه‌داری، راه آسان لاغری 👀

🍔 مهم‌ترین عامل برای تنظیم فعالیت‌های متابولیکی و سلامت بدن وعده‌های غذایی است.
طبق آمار جهانی، بیشتر بیماری‌ها در دنیا به علت تغذیه نا‌مناسب از لحاظ مواد غذایی و زمان مصرف آن محسوب می‌شود.

📌 در دنیای امروز، با افزایش نرخ بیماری‌های متابولیکی و چاقی نیاز به روش‌های کم‌هزینه همراه با نتیجه مطلوب برای تنظیم متابولیسم و کاهش وزن بیش از پیش احساس می‌شود.

⁉️ روزه‌داری چگونه باعث لاغری می‌شود؟
⁉️ آیا روزه‌داری به تنهایی برای سلامتی کافی است؟



🦋@NarchZis🦋
ارزان‌ترین راه تنظیم متابولیسم 📉

💭 تحقیقات جدید منتشر شده در مجله Annals of Internal Medicine نشان می‌دهد که روزه‌داری می‌تواند تأثیر قابل توجهی در تنظیم قند خون و بهبود متابولیسم داشته باشد. برای بررسی این موضوع، محققان مطالعاتی روی افراد مبتلا به سندرم متابولیک انجام دادند.

👥 داوطلبان به صورت تصادفی به دو گروه تقسیم شدند:
گروه ۱: دریافت مشاوره تغذیه‌ای استاندارد
گروه ۲: دریافت مشاوره تغذیه به همراه برنامه غذایی با محدودیت زمانی (روزه‌داری)

📊 پس از گذشت سه ماه، نتایج نشان داد که در گروه دوم، مقادیر انسولین، گلوکز ناشتا و HbA1c به‌طور قابل توجهی بهبود یافته‌ است. علاوه بر این، کاهش شاخص توده بدنی (BMI) و کاهش چربی شکم نیز مشاهده شد.

🎯 این عوامل سبب شد روزه‌داری را به‌عنوان راهی مقرون به صرفه نسبت به مصرف داروهای گران‌قیمت مانند اوزمپیک معرفی کنند.

🤍 مزایای مثبت سلامتی حاصل از روزه‌داری باعث شد، کادر درمان به بیماران در کنار مصرف دارو، برنامه‌های غذایی با محدودیت زمانی را پیشنهاد دهند.

🫰🏻 امید است که با این روش شاهد کاهش بیماری‌های متابولیکی در میان هم‌وطنان عزیز خود باشیم.

✍🏻 عالیه کاظمی گزیک
📝امیرحسین خلعتبری

🌐 متن کامل خبر
🦋@NarchZis🦋
📸 برگزاری اولین جلسه دوره آشنایی با منابع کنکور ارشد زیست شناسی

🗓️ شنبه ۱۷ آذرماه ۱۴۰۳

🦋 @Narchzis 🦋
💡انقلاب ژن‌ها در راه است!

🧬 مولکول RNA در انتقال اطلاعات ژنتیکی و ساخت پروتئین‌ها نقش حیاتی ایفا می‌کند. ساختار آن مشابه DNA بوده، اما از یک رشته نوکلئوتید بلند تشکیل می‌شود.

🔍 این مولکول به‌عنوان پیام‌رسان ژنتیکی در فرآیندهای سلولی ضروری عمل می‌کند.
ویرایش RNA به‌ویژه در درمان‌های ژنتیکی به‌عنوان یک ابزار نوآورانه و کم‌خطر مطرح شده است.

آیا دلیل برتری این روش درمانی جدید را می‌دانید؟


🦋 @NarchZis 🦋
📸 برگزاری دومین جلسه دوره آشنایی با منابع کنکور ارشد زیست شناسی

🗓️ یکشنبه ۱۸ آذرماه ۱۴۰۳

🦋 @Narchzis 🦋
آینده‌ای روشن با درمان‌های کم خطر 🧬

💡 در درمان بیماری‌های ژنتیکی، تغییر DNA به وسیله تکنیک‌هایی چون CRISPR-Cas9 انجام می‌شود. اگرچه این روش‌ها دقت بالایی دارند، اما ممکن است تغییرات ناخواسته‌ای ایجاد کنند که به بروز مشکلات جدید منجر شود.

📌 ویرایش RNA در درمان‌های ژنتیکی توجه زیادی را جلب کرده است، به‌ویژه پس از تأسیس اولین آزمایش بالینی با استفاده از فناوری CRISPR-Cas13 که مورد تأیید FDA قرار گرفت.

👁️ هدف از انجام این آزمایش، درمان بیماری دژنراسیون ماکولار مرطوب وابسته به سن است؛ اختلالی که باعث از دست دادن بینایی میلیون‌ها نفر از افراد مسن در سراسر جهان می‌شود.

💉 در حال حاضر درمان این بیماری، بیشتر شامل تزریقات مکرر دارو به داخل چشم است. روش درمانی جدید مبتنی بر ویرایش RNA می‌تواند به معنای پایان تزریقات ماهانه باشد.

📝 اگرچه این فناوری هنوز در مراحل اولیه تحقیقاتی خود قرار دارد، اما این ابزار قدرتمند می‌تواند به توسعه درمان‌های جدید و ایمن کمک کند.
چیزی که این درمان را منحصر به فرد می‌کند این است که به جای ویرایش RNA ،DNA هدف قرار می‌گیرد.

❗️ چرا ویرایش RNA جایگزین ایمن‌تری به‌نظر می‌رسد؟
برخلاف DNA که تغییرات دائمی ایجاد می‌کند، ویرایش RNA پس از مدتی به‌طور طبیعی تجزیه می‌شود، بنابراین خطر تغییرات غیر قابل بازگشت در ژنوم را کاهش می‌دهد.


✍🏼 پارمیدا‌‌ عسگریان
📝 زهرا عبادی‌نژاد

🌐 مشاهده لینک خبر

🦋 @NarchZis 🦋
ژن‌های پنهان!

🧪سرطان کولورکتال (CRC) یکی از چالش برانگیزترین سرطان‌ بدخیم بالینی شناخته می‌شود. این سرطان به ترتیب دومین و سومین سرطان شایع در مردان و زنان است. دانشمندان هنوز نتوانستند ژن‌‌هایی که باعث به‌وجود آمدن این سرطان می‌شود را کشف کنند.

آیا دانشمندان موفق به شناسایی ژن‌های پنهان شده‌اند؟

چگونه توانستند ژن‌ها را به گروه‌های بیماری‌زا و مستعد یا سالم طبقه‌بندی کنند؟


🦋 @NarchZis 🦋
کلید حل معمای ژن‌های پنهان ‼️

🧬 سرطان کولورکتال یا روده بزرگ زمانی رخ می‌دهد که جهش‌هایی در ژن‌ها از والدین به کودک منتقل شوند. دانشمندان هنوز نتوانسته‌اند ژن‌های مرتبط با این بیماری را به‌طور کامل شناسایی کنند.

🧾 برخی از گونه‌های ژنتیکی مرتبط با این بیماری شناسایی شده‌ است. کسب اطلاعات بیشتر درباره این گونه‌ها، که به آن‌ها جهش‌های با اهمیت نامشخص (VUS) گفته می‌شود، می‌تواند به بهبود برنامه‌های غربالگری و نظارت کمک کند.

🧫 بیماری پولیپوز آدنوماتوز خانوادگی (FAP) یک بیماری ارثی است که می‌تواند باعث بروز سرطان کولورکتال شود. این بیماری به‌واسطه جهش در ژن APC ایجاد می‌شود. APC یک ژن سرکوب‌کننده تومور است که در کنترل رشد سلولی و جلوگیری از تشکیل تومور نقش دارد.

🔬 دانشمندان با استفاده از دو پایگاه داده Clinvar و LOVD، بر روی ۱۰۲۸۸ نوع جهش ژن APC مطالعه کردند. نتایج نشان داد که ۴۱٪ از VUS در Clinvar و ۶۱٪ از LOVD خوش‌خیم و ۶۵٪ باقی‌مانده بدخیم هستند.

💊 این روش توانست تعداد زیادی از جهش‌های با اهمیت نامشخص (VUS) را کاهش دهد. با به‌دست‌آمدن اطلاعات جدید درباره ژن‌های ناشناخته، مشاوران ژنتیک قادر خواهند بود بیماران را دقیق‌تر و مؤثرتر راهنمایی کنند.

✍️ سعید خان‌رمکی
📝 نرگس علیزاده

🌐 مشاهده لینک خبر

🦋 @NarchZis 🦋
📸 برگزاری دومین جلسه نـارکــزیـس‌کلاب: مسیری نوین

🗓️ سه‌شنبه ۲۰ آذرماه ۱۴۰۳

🦋 @Narchzis 🦋
ژنی که داستان زندگی و مرگ را روایت می‌کند ‼️

📝 دانشمندان دانشگاه سن‌دیگو به‌ تازگی کشفی داشته‌اند که می‌تواند درک ما از سرطان را تغییر دهد. آن‌ها متوجه شده‌اند که یک ژن کلیدی که به‌طور معمول وظیفه محافظت از سلول‌ها را دارد، گاهی عملکردش تغییر کرده و به جای محافظت، به رشد سرطان کمک می‌کند.

🧠 آیا تا به حال به این فکر کرده‌اید که چطور میلیاردها سلول بدن ما می‌دانند چه زمانی باید تقسیم شوند و چه زمانی متوقف شوند؟

مثل این است که یک رهبر ارکستر بزرگ، میلیاردها نوازنده را رهبری می‌کند.

⁉️اما چه می‌شود اگر این رهبر اشتباه کند؟


🦋
@NarchZis 🦋
از قهرمان تا ضد قهرمان! 🧬

📌 دانشمندان به تازگی کشفی جدید درباره یک جهش ژنتیکی رایج در سرطان‌ها داشته‌اند. این یافته می‌تواند به ساخت داروهای مؤثرتر برای درمان سرطان کمک کند.

🔍 آن‌ها به راز مهمی درباره یکی از کلیدی‌ترین ژن‌های بدن دست یافته‌اند. ژن p53 که به "محافظ DNA" معروف است، در نیمی از بیماران سرطانی دچار تغییر می‌شود. این کشف می‌تواند کلید درک بهتر سرطان و روش‌های درمان آن باشد.

🧪 تیم تحقیقاتی متوجه شد که تغییر در ژن p53 (به نام R273H) باعث تغییر شکل پروتئین آن می‌شود. این پروتئین دیگر نمی‌تواند از DNA محافظت کند، مانند کلیدی که قفل را باز نمی‌کند.

🩺 دکتر کارلوس آرگوئلو، محقق ارشد این مطالعه می‌گوید: "ما اکنون درک بهتری از چگونگی تاثیر این جهش خاص بر عملکرد p53 داریم. این دانش می‌تواند به طراحی داروهای جدید برای مقابله با سرطان‌هایی که این جهش را دارند، کمک کند."

✍🏻مهدیه گلیج
📝زهرا عبادی نژاد

🌐 مشاهده لینک خبر


🦋 @NarchZis 🦋
رمزگشایی ژن‌های مؤثر بر میکروگلیا 🧠

🧬 در مغز انسان، سیستم ایمنی پیچیده‌ای وجود دارد که توسط سلول‌های میکروگلیا مدیریت می‌شود.

🛡️  این سلول‌ها مسئول حفاظت از مغز در برابر آسیب‌ها و عفونت‌ها هستند.

☠️ علاوه بر این، برخی از ویژگی‌های ژنتیکی می‌توانند بر نحوه عملکرد این سلول‌ها تأثیر بگذارند. یکی از این ویژگی‌ها، نسخه‌های مختلف ژن آپولیپوپروتئین (APOE) است.

💢 چطور APOE4 میکروگلیا را تحت تاثیر قرار می‌دهد؟

🦋 @NarchZis 🦋
ژن مرموز آلزایمر ⬅️ APOE

🐁 محققان برای بررسی تأثیر ژن APOE بر آلزایمر از مدل موشی استفاده کردند که نسخه انسانی این ژن را در مغز تولید می‌کرد. این مدل به‌ویژه برای شبیه‌سازی نقش ژن در بروز آلزایمر مفید بود.

💡 در یکی از آزمایش‌ها، پس از حذف سلول‌های میکروگلیا تولید پروتئین‌های آمیلوئید و تاو که عامل اصلی بروز آلزایمر هستند، متوقف شد. این یافته نشان می‌دهد که داروهایی که میکروگلیا را کاهش دهند، می‌توانند در درمان آلزایمر موثر باشند.

📌 در آزمایش دیگری، پس از پیوند نورون‌های انسانی به مغز موش، مشخص شد که وجود نسخه APOE4 خطر ابتلا به آلزایمر را به‌طور قابل توجهی افزایش می‌دهد.

🐭 در بررسی‌های دقیق‌تر، در مدل موشی که نسخه‌ای متفاوت از APOE را داشت، توده‌های پروتئینی تا شده به مراتب کمتر مشاهده شد.

🧬 در نهایت، تحقیقات نشان دادند که نسخه APOE4 باعث افزایش التهاب در سلول‌های میکروگلیا می‌شود، در حالی که نسخه‌های دیگر التهاب کمتری به همراه دارند. علاوه‌بر این، حذف کامل این ژن باعث کاهش چشمگیر التهاب در مغز می‌شود.


✍️ نرجس رزاقی حیدری
📝هدیه کاویانی

🌐 مشاهده لینک خبر

🦋 @NarchZis 🦋
2025/01/01 05:10:50
Back to Top
HTML Embed Code: