Telegram Group Search
#سی_ژانویه
#روزجهانی_بیماری‌های_گرمسیری

گرامی‌باد.

🗓️ سازمان بهداشت جهانی، ۳۰ ژانویه را به‌عنوان روز جهانی بیماری‌های گرمسیری (NTDs) معرفی کرده است. هدف این مناسبت، ترغیب به انجام اقداماتی مؤثر برای کنترل و ریشه‌کن کردن مشکلات، به‌ویژه در جوامع آسیب‌پذیر است.

🦠 بیماری‌های گرمسیری مانند مالاریا و بیماری خواب در مناطق گرمسیری و نیمه‌گرمسیری شیوع بالایی دارند. این بیماری‌ها به دلیل انگل‌ها، باکتری‌ها، ویروس‌ها و قارچ‌ها ایجاد می‌شوند و در مناطق فقیر با دسترسی محدود به آب آشامیدنی سالم و شرایط زندگی نامناسب، بیشتر گسترش پیدا می‌کند.

🌱 برای جلوگیری از گسترش بیماری‌های گرمسیری، پژوهش‌های علمی و همکاری‌های بین‌المللی از اهمیت زیادی برخوردار هستند. همچنین، جهت مقابله با این بیماری‌ها، افزایش آگاهی عمومی، رعایت بهداشت و اجرای برنامه‌های پیشگیری و درمان ضروری است.

✍🏻 فاطمه ‌مرادی‌نیا
📝 ریحانه داوری

#مناسبت_های_جهانی
#نارکزیس

🦋 @Narchzis 🦋
مغز پیر می‌شود!!

🔬 سیزده پروتئین در خون شما وجود دارد که نشان می‌دهد، مغز چقدر سریع پیر می‌شود.

🧠 پروتئین‌های موجود در خون، از طریق آزمایشات‌ خونی به ما کمک می‌کنند تا بفهمیم سن مغز‌ ما بیشتر از سن واقعی است یا نه!

‼️دانشمندان با چه مکانیسمی سن مغز را می‌فهمند؟

فهمیدن سن‌‌ مغز، چه تاثیری بر مطالعات بیماری‌های مغزی می‌گذارد؟

🦋 @NarchZis 🦋
شاخص سن‌ مغز

🧬 سیزده‌ پروتئین در خون‌ ما وجود دارد که می‌توان به‌وسیله آن سن‌ مغز را تشخیص داد. در آزمایشات‌ خونی، سطوح بالاتر یا پایین‌تر برخی از پروتئین‌ها به ما در تشخیص سن مغز کمک می‌کند.

🌡 دانشمندان از طریق داده‌های اسکن‌مغزی، یک مدل هوش‌مصنوعی برای تشخیص سن‌ مغز ایجاد کردند. این مدل بر روی ۱۱۰۰نفر، در بازه‌سنی ۵۰ تا ۸۰ سال براساس ویژگی‌های تصاویر مغز، مانند اندازه مناطق مختلف آن مورد بررسی قرار گرفت.

🧠 دانشمندان تفاوت بین سن‌‌ واقعی شرکت‌کنندگان و سن‌های پیش‌بینی‌شده توسط هوش‌مصنوعی را محاسبه کردند. هرچه سن پیش‌بینی‌شده نسبت به سن‌ واقعی بیشتر باشد، مغز سریع‌تر پیر می‌شود.

🧫 آزمایش‌های خونی برای این پروتئین‌ها نشان می‌دهد که مغز افراد با چه سرعتی پیر می‌شود. همچنین محققان هشت پروتئین را مشخص‌کردند که با پیری‌ مغز میزان آن‌ها افزایش می‌یابد و پنج پروتئین که فراوانی کمتری داشتند، نیز اندازه آن‌ها بیشتر می‌شود.

🧾 سطح پروتئین‌ها می‌تواند بر زوال عقل و خطر سکته‌مغزی تاثیر بگذارد. همچنین هدف قرار دادن این پروتئین‌ها، برای کند‌‌کردن پیری و درمان بیماری می‌تواند تاثیر‌گذار باشد.

🔎 عباس جمالی
سعید خان‌رمکی
📝 امیرحسین خلعتبری لیماکی

🪩 مشاهده لینک خبر

🦋 @NarchZis 🦋
#دوم_فوریه
#روزجهانی_تالاب‌ها

گرامی باد. ✨️

🌐 روز جهانی تالاب‌ها، به‌منظور افزایش آگاهی درباره‌ی اهمیت آن‌ها و ضرورت حفاظت از این اکوسیستم‌های حیاتی، نام‌گذاری‌شده است‌.

🤝 شعار این روز، «حفاظت از تالاب‌ها برای آینده‌ی مشترک ما» تاکیدی جهت حفظ این منابع طبیعی ارزشمند است. در این روز، فعالیت‌های مختلفی نظیر سمینارها، کارگاه‌ها و برنامه‌های آموزشی در سرتاسر جهان برگزار می‌شود.

⛔️ با توجه به تهدیداتی که تالاب‌ها با آن مواجه هستند، همچون تغییرات اقلیمی، آلودگی و توسعه شهری، این روز جهانی می‌تواند به‌عنوان یک فراخوان برای اقدام جمعی در زمینه حفاظت از این منابع طبیعی ارزشمند عمل کند.

✍️ نرجس رزاقی حیدری
📝 نسترن رضاپور

#مناسبت_های_جهانی
🦋 @NarchZis 🦋
#دوم_‌فوریه
#روز_‌جهانی_‌صرع

گرامی‌ باد.

🌏 دفتر بین‌المللی صرع (IBE) و سازمان بهداشت‌ جهانی، دوم فوریه‌ را به‌عنوان روز جهانی صرع معرفی کرده‌اند. هدف این‌ روز، افزایش آگاهی مردم نسبت به بیماری صرع و دسترسی بهتر مبتلایان به دارو و خدمات بهداشتی است.

🩺 صرع، نوعی عارضه مزمن و به‌عنوان چهارمین بیماری شایع در جهان شناخته می‌شود. این بیماری به‌صورت تکرار حملات تشنج خود را نشان‌ می‌دهد و تعداد مبتلایان آن، حدود یک درصد از جمعیت‌‌ جهان را تشکیل می‌دهند.

🧾 تومور‌های مغزی، کمبود‌کلسیم و سکته‌مغزی از علل ایجاد تشنج هستند. تشخیص دقیق صرع، با معاینات پزشکی و عکس‌برداری ‌از مغز انجام می‌شود.

سعید خان‌رمکی
📝 هدیه کاویانی

🦋 @NarchZis 🦋
سرطان؛ نبردی درون بدن

🔴 بیماری سرطان (Cancer)، ناشی از رشد و تقسیم کنترل‌نشده‌ی سلول‌های بدن است که توانایی گسترش به دیگر بافت‌ها را دارند.

🦠 توسعه این بیماری به گونه‌ای بوده که از شایع‌ترین علل مرگ‌ومیر در سراسر جهان به شمار می‌رود.

⁉️ سرطان چگونه پیشرفت می‌کند؟
چه راه‌هایی برای مبارزه‌ با سرطان وجود دارد؟

🦋 @NarchZis 🦋
پله پله تا درمان 🪄

💊 سیستم ایمنی بدن در حمله به سلول‌های سرطانی، از سلول‌های T استفاده می‌کند که به کمک پروتئین‌های خاصی فعال می‌شوند. این مبارزه در کنار روش‌هایی مانند شیمی‌درمانی‌، به خوبی عمل می‌کند.

❗️ محیط میکرو تومور (TME)، شامل سلول‌ها و پروتئین‌هایی است که تومور را احاطه کرده‌اند. این محیط با ایجاد شرایط هیپوکسی (فقدان اکسیژن)، باعث اختلال در فعالیت سلول‌های T و رشد توده‌ی سرطانی می‌شود.

📍 با پیشرفت سرطان، پروتئین‌های مهار‌کننده، از فعالیت سلول‌های T جلوگیری می‌کنند. در درمانی جدید به نام مهارکننده‌های وارسی ایمنی (ICIs)، با جلوگیری از اتصال پروتئین مهار‌کننده به سلول‌های T، سبب ادامه فعالیت آن‌ها می‌شوند.

🧬 ژن HIF1a موثر در TME، با افزایش خون‌رسانی به سلول‌های سرطانی، مواد مغذی آن‌ها را تامین کرده و به‌عنوان مکانیزمی جهت انتقال به بافت‌های مختلف بدن عمل می‌کند.

👩‍🔬 مطالعات اخیر نشان‌ داده‌اند که ژن سالم HIF1a در تمایز سلول‌های T و عملکرد بهتر آن‌ها نقش دارد. در نتیجه، دانشمندان در تلاش برای یافتن روش‌هایی هستند تا درمان ICIs را در حضور ژن سالم HIF1a و با کمک توسعه سلول‌های T (در شرایطی که رشد تومور متوقف شده)، افزایش دهند.

🔎 عباس جمالی
✍🏻فرشته دولتی
📝نسترن رضاپور

🌐 مشاهده لینک خبر

🦋 @NarchZis 🦋
#چهارم_فوریه
#روز_‌جهانی_‌سرطان

گرامی باد.

🗒️ روز جهانی سرطان یک‌ روز بین‌المللی است که  در تاریخ ۴ فوریه‌ی هرسال گرامی می‌دارند. در این روز  به‌منظور بالا بردن آگاهی از سرطان و تشویق برای پیشگیری، تشخیص و درمان آن ایجاد شده است.  این روز توسط اتحادیه کنترل بین‌المللی سرطان «UICC» در سال ۲۰۰۸ پیشنهاد شد.

🧬 سرطان بیماری است که در آن سلول‌های بدن به‌طور غیر طبیعی و کنترل نشده شروع به تقسیم می‌کنند. این اتفاق منجر به تشکیل توده‌ای به‌نام تومور می‌شود؛ که درصورت عدم درمان، تومور‌ رشد کرده و در قسمت‌های دیگر بدن پخش می‌شود و ممکن است عملکرد آن‌ها را مختل کند.

🌍‌ اتحادیه کنترل بین‌المللی سرطان با همکاری بیش از ۱۰۰ کشور، تلاش می‌کند تا از فرصت‌های دیجیتالی، برگزاری کمپین‌های محلی و رسانه‌های اجتماعی برای افزایش آگاهی عمومی و پیشگیری و مراقبت از سرطان در این روز استفاده کند.

📋موضوع روز جهانی سرطان،  کاهش شکاف مراقبت است. این شعار نشان می‌دهد همه مستحق دسترسی مراقبت از سرطان هستند که نیاز به همکاری جهانی در مبارزه با سرطان را برجسته می‌کند.

سعید خان رمکی
📝 هدیه کاویانی

#مناسبت_های_جهانی
🦋 @NarchZis 🦋
🌊 شناسایی آکروباتیک‌کار اقیانوس

👀 نهنگ گوژپشت یکی از پستانداران آبزی است که شناسایی و تمایز آن از دیگر جانوران اقیانوس، همواره کار دشواری محسوب می‌شود. از این رو زیست‌شناسان‌ دریایی راه‌حلی برای این موضوع پیدا کردند.

💥محققان از چه ابزاری برای شناسایی نهنگ‌ها استفاده می‌کنند؟!

⁉️ آیا این ابزار برای شناسایی دیگر جانداران کاربرد دارد؟!
🌀 به دنبال غول‌پیکر آبی

🐋 نهنگ گوژپشت یک جانور آکروباتیک‌کار است و اغلب برای تنفس‌ به‌ سطح آب می‌آید. آن‌ها از کریل‌ها و ماهیان ریز تغذیه می‌کنند. امروزه ۸۰ هزار نهنگ گوژپشت در آب‌های سراسر جهان زندگی می‌کنند.

🧠 دانشمندان و بوم‌شناسان دریایی برای شناسایی نهنگ گوژپشت تلاش‌‌های بسیاری کردند و در‌نهایت ‌با کمک یکی از بنیان‌گذاران به‌نام Ted Cheesman، توانستند ابزاری را طراحی کنند.

🎯 نام این ابزار happy whale است که نشان می‌دهد نهنگ‌ها از اقیانوس‌‌ها عبور کرده و بیش از ۱۳۰۰۰ کیلومتر را طی می‌کنند. به‌ این شکل مسیر عبور نهنگ‌ها که ابتدا به اقیانوس آرام و سپس به اقیانوس هند می‌رسند، قابل تشخیص است.

📸 این ابزار قادر به ارسال عکس سریع از جانور و مقایسه آن‌ با بیش از نهصد‌هزار تصویر از سراسر‌جهان است. همچنین این ابزار قابلیت تشخیص چهره نهنگ‌ها از چهره‌ی دیگر پستانداران آبزی را دارد.

🧐 زیست‌شناسان دریایی به مهاجرت نهنگ‌ها و موجودات آبزی می‌پردازند و چالش بعدی آن‌ها کشف و درک عواملی است که سبب مهاجرت این موجودات می‌شوند.

🔎 عباس جمالی
✍🏻 نسا سمیع پور
📝امیرحسین خلعتبری لیماکی

🌐 مشاهده لینک خبر

🦋 @NarchZis 🦋
🇮🇷 خانواده‌ی نـارکــزیـس با کمال مسرت و افتخار، انتخاب شایسته‌ی جناب پروفسور علیرضا رنجبر را در میان پزشکان برتر سال ۲۰۲۵ میلادی کشور آلمان به ایشان و جامعه‌ی پزشکی ایران تبریک و تهنیت عرض می‌نماید.
این موفقیت، نشان از تلاش‌های بی‌وقفه و دلسوزی‌های ایشان در راه خدمت به بشریت و ارتقاء دانش پزشکی دارد. امید است که این دستاورد بزرگ، الهام‌بخش دانشجویان در پیگیری اهداف عالیه‌ی پزشکی و خدمت به مردم باشد.

🦋 @NarchZis 🦋
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
Forwarded from Biological Events
⚜️کمیته دانشجویی فدراسیون اقتصاد و سلامت با افتخار برگزار می‌کند :
 
🥇 اولین گردهمایی دانشجویی در ایران از رشته‌های مختلف جهت افزایش همگرایی در صنایع مرتبط با سلامت  

  🎓 پنل نقش دانشجویان در آینده صنعت سلامت ایران

  🏘️ همراه با بازدید از شرکت‌های داروسازی منوط بر شرکت در همایش

  🏆 برگزاری مسابقه همراه با اهدای جوایز

  📍مکان: بلوار ولیعصر٬ تقاطع نیایش٬ دانشکده داروسازی شهید‌بهشتی٬ آمفی تئاتر شهید ولی‌زاده
   
🕰️ زمان: پنجشنبه 25 بهمن ساعت 9 صبح الی 14
Forwarded from Biological Events
⚜️کمیته دانشجویی فدراسیون اقتصاد و سلامت با افتخار برگزار می‌کند :
 
🥇 اولین گردهمایی دانشجویی در ایران از رشته‌های مختلف جهت افزایش همگرایی در صنایع مرتبط با سلامت  

  👥 پنل چالش‌های مهارت‌آموزی برای ورود به صنعت

  🏘️ همراه با بازدید از شرکت‌های داروسازی منوط بر شرکت در همایش

  🏆 برگزاری مسابقه همراه با اهدای جوایز

  📍مکان: بلوار ولیعصر٬ تقاطع نیایش٬ دانشکده داروسازی شهید‌بهشتی٬ آمفی تئاتر شهید ولی‌زاده
   
🕰️ زمان: پنجشنبه 25 بهمن ساعت 9 صبح الی 14
اوتیسم از زبان ژن‌ها 🧬

💡 اوتیسم یکی از پیچیده‌ترین اختلالات عصبی است که همچنان بسیاری از جنبه‌های آن ناشناخته باقی مانده است. تحقیقات جدید نشان می‌دهد که تفاوت‌های ژنتیکی ممکن است نقش مهمی در توضیح شیوع بیشتر این اختلال در مردان داشته باشند.

🧪 آیا عوامل ژنتیکی می‌توانند کلید درک بهتر این تفاوت باشند؟

🧑🏻‍🔬 چگونه می‌توانیم با انجام تحقیقات بیشتر در زمینه اوتیسم، به بهبود کیفیت زندگی افراد مبتلا و خانواده‌های آن‌ها کمک کنیم؟


🦋 @NarchZis 🦋
اوتیسم؛ راز شیوع بیشتر در مردان

🧬 پژوهشی تازه نشان می‌دهد واریانت‌های ژن DDX53، که روی کروموزوم X قرار دارد، ممکن است در اوتیسم نقش مهمی داشته باشند.

👨‍👩‍👧 این مطالعه روی ۱۰ فرد مبتلا به اوتیسم از ۸ خانواده انجام شد و نشان داد که واریانت‌های ژن DDX53 اغلب از مادران به فرزندان منتقل شده‌اند. همچنین، اکثر این افراد مرد بودند که می‌تواند توضیحی برای شیوع بیشتر اوتیسم در مردان ارائه دهد.

🔬 در پایگاه‌های داده مرتبط با اوتیسم، ۲۶ فرد دیگر با واریانت‌های مشابه این ژن شناسایی شدند. محققان اشاره کردند که نبود معادل عملکردی ژن DDX53 در مدل‌های آزمایشگاهی استاندارد، چالشی برای مطالعات آینده ایجاد می‌کند.

🧩 علاوه‌بر DDX53، ژن‌های دیگری مانند FGF13، DMD، HDAC8 و کاندیداهای جدیدی از جمله ASB11 و ASB9 نیز بررسی شدند. این یافته‌ها نقش مهم کروموزوم X در اوتیسم را برجسته کرده و مسیرهای جدیدی برای تحقیقات باز می‌کنند.

📊 همچنین شواهدی از نقش احتمالی ژن PTCHD1-AS، که در نزدیکی ژن DDX53 قرار دارد، در اوتیسم به‌دست آمد. این نتایج بر اهمیت تجزیه‌ و تحلیل ژنتیکی برای درک بهتر اوتیسم و بهبود روش‌های تشخیصی و درمانی تأکید می‌کنند.

🔎 عباس جمالی
✍🏻 نیما قاسمی
📝زهرا عبادی‌نژاد

🌐 مشاهده لینک خبر

🦋 @NarchZis 🦋
🧬 انجمن علمی دانشجویی بیوتکنولوژی دانشگاه خوارزمی به مناسبت زادروز چارلز داروین برگزار می‌کند:

🔬🌱 کارگاه آنلاین: تکامل سازشی آزمایشگاهی از دیدگاه زیست فناوری (ALE) 🌱🔬

🧑‍🏫 مدرس: دکتر ریحانه پاپیران
(دکترای بیوتکنولوژی میکروبی و عضو هیئت علمی دانشگاه خوارزمی)

📅 زمان: چهارشنبه ۲۴ بهمن، ساعت ۱۹ الی ۲۱
📍 محل برگزاری: آنلاین و در بستر اسکای‌روم

📖 سرفصل‌های آموزشی:
مبانی تکامل سازشی آزمایشگاهی (ALE)
کاربرد ALE در علوم پایه زیست‌شناسی
کاربرد ALE در بیوتکنولوژی محیطی و صنعتی
روش‌های مولکولی ارزیابی فرآیند ALE

🎓 هزینه شرکت: رایگان
📜 هزینه دریافت گواهی معتبر: ۳۰ هزار تومان

📲 برای ثبت‌نام و شرکت در کارگاه به لینک زیر مراجعه کنید:
https://forms.gle/vz1ey1WE3TBCYPrX7

🌐 ما را در شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید:
📱 Telegram | Instagram

🧬 منتظر حضور گرم شما هستیم!
💡فناوری در ابعاد میکروسکوپی

❗️میکروربات‌ها پتانسیل زیادی در پزشکی دارند و می‌توانند در تشخیص، درمان بیماری‌ها، تحویل دارو و حتی در جراحی‌های کم‌تهاجم مفید باشند.

🔔 چالش‌هایی مانند حرکت پایدار در محیط‌های بیولوژیکی پیچیده و نیاز به تصویربرداری لحظه‌ای، استفاده گسترده از این ربات‌ها را دشوار کرده است.

چگونه میکروربات‌های آکوستیک می‌توانند دارو را تحویل دهند؟

🦋 @NarchZis 🦋
🤖 نانو ذرات مغناطیسی و درمان هدفمند

👩🏻‍🔬محققان، میکروربات‌های هیدروژل آکوستیک با قابلیت تجزیه زیستی ساخته‌اند. این فناوری‌، داروها را به‌طور دقیق به بافت‌های بدن منتقل می‌کند.

🔎 این میکروربات‌ها، از طریق کنترل آکوستیکی و مغناطیسی به‌طور دقیق به نواحی مورد نظر در بدن هدایت شده و در فرآیند تصویربرداری اولتراسوند و تحویل دارو به بافت‌های هدف، عمل می‌کنند.

🦠 آزمایش‌ها نشان می‌دهند که این میکروربات‌ها، قادرند داروهای ضد سرطان را به تومورها برسانند و به کاهش اندازه آن‌ها کمک کنند.

📌 این ربات‌های میکروسکوپی بدون اینکه آسیبی به بافت‌های سالم وارد کنند یا خطر باقی‌ماندن در بدن داشته باشند، به‌طور ایمن، در بدن تجزیه می‌شوند.

📢‌ این فناوری نوین در تشخیص بیماری، سم زدایی و جراحی‌های کم تهاجمی کاربرد دارد. همچنین می‌تواند با بهبود روش‌های درمانی و کاهش عوارض درمان‌های سنتی، انقلابی در حوزه پزشکی ایجاد کند.

🔎 عباس جمالی
✍🏼 پارمیدا عسگریان
📝 نرگس علیزاده

🌐 مشاهده لینک خبر

🦋 @NarchZis 🦋
2025/02/11 00:38:00
Back to Top
HTML Embed Code: