Telegram Group Search
دومین سمپوزیوم ملی روز جهانی بهداشت

با حضور جمعی از برترین اساتید بین‌المللی کشور:

- پروفسور علیرضا رنجبر
استاد ممتاز پزشکی مولکولی و بالینی کودکان و نوجوانان

- پروفسور سید داور سیادت
ریاست محترم مرکز تحقیقات میکروبیولوژی انستیتو پاستور ایران

- پروفسور حوریه سلیمان جاهی
استاد تمام ویروس شناسی پزشکی دانشگاه تربیت مدرس

-پروفسور علیرضا تبرائی
دبیر انجمن علمی ویروس شناسی ایران

- دکتر شمس‌الله نوری‌ پور
ریاست محترم بیمارستان کودکان مفید

- دکتر رضا جعفری
استادیار ایمونولوژی پزشکی دانشگاه علوم پزشکی ارومیه

- دکتر هادی بزاری
معاون علوم پزشکی دانشگاه آزاد اسلامی استان گلستان


-میزبان:
محمدرضا نظرنژاد
دبیر انجمن زیست‌شناسی دانشگاه آزاد تنکابن

دبیر اجرایی:
محمد کردکتولی
دبیر انجمن زیست‌شناسی دانشگاه آزاد گرگان

با تشکر فراوان از اساتید، همکاران اجرایی و انجمن‌های همکار

- زمان برگزاری: شنبه ١٨ فروردین ساعت ١٩
- لینک ثبت‌نام در رویداد:
https://rooydadestan.ir/?p=155519
Channel photo updated
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
الگوی ارتباط مغزی مرتبط با افسردگی🧠

🧩در افراد مبتلا به افسردگی همیشه علامت ثابتی در مغز وجود دارد. بطوریکه شبکه‌ای از سلول‌های مغزی به نام «شبکه برجسته» در افراد مبتلا بزرگتر از سایر افراد است. علائم افسردگی ماندگار نیستند اما با توجه به شواهد جدید، یک الگوی اتصالی در پشت مغز در زندگی فرد ثابت باقی خواهد ماند.

📚بزرگترین مطالعه تصویربرداری نشان داده است که یک شبکه مغزی خاص که مسئول توجه به محرک‌هاست، در افراد مبتلا به افسردگی تقریباً دو برابر بیشتر از سایر افراد جمعیت است و زمانی که فرد دیگر احساس افسردگی نمی‌کند، به همین شکل باقی می‌ماند.

☢️تکنیکی به نام «تصویربرداری تشدید مغناطیسی عملکردی (fMRI)» به محققان اجازه می‌دهد تا شبکه‌های نورون‌هایی را که بخش‌های مختلف مغز را به هم متصل می‌کنند، مطالعه کنند و میزان ارتباطی که از این شبکه‌ها می‌گذرد را اندازه‌گیری کنند. با وجود شباهت‌های زیاد شبکه‌های مغزی، اما تفاوت‌هایی نیز میان آنها شناسایی شده است.

💬تقریباً در هر فرد مبتلا به افسردگی، یک مدار مغزی معروف به شبکه برجسته که یک رابط بین سایر مدارهای مغزی است، تقریباً دو برابر بزرگتر از مدار کنترل است. این شبکه در تغییر مغز بین آگاهی درونی و حافظه فعال نقش دارد و همچنین در تصمیم‌گیری و پاسخ‌دهی به محرک‌های محیطی و احساسات درونی به مغز کمک می‌کند.

🧬شبکه برجسته هر فرد چه زمانی که احساس افسردگی کند و چه نکند، تقریباً به یک اندازه است، اما میزان فعالیت بین نواحی مغز هنگامی که فرد به طور فعال افسرده است، کاهش می‌یابد. با توجه به اینکه افسردگی تا حدی ارثی است، شبکه‌های برجسته بزرگ می‌توانند یک ویژگی ژنتیکی باشند. علاوه بر این، شبکه برجسته ممکن است در طول یک دوره افسردگی، بیش از حد مورد استفاده قرار گیرد که این امر موجب گسترش آن می‌شود، به‌عنوان مثال نشخوار محرک‌های منفی.

🏨محققان می‌توانند از فعالیت‌های شبکه برای پیش‌بینی اینکه آیا فرد در هفته بعد دچار افسردگی می‌شود یا خیر نیز استفاده کنند. دیگو پیزاگالی، محقق افسردگی در بیمارستان مکلین در بلمونت، ماساچوست می‌گوید: روزی می‌توان از اندازه شبکه برجسته یک کودک برای تشخیص اینکه آیا در معرض خطر افسردگی هستند یا خیر و کاهش احتمال ابتلا به این بیماری استفاده کرد.

✍🏻نسترن رضاپور

🌐منبع:

مشاهده‌ی متن کامل خبر

دانلود پی‌دی‌اف خبر

🦋 @NarchZis 🦋
📌برای پیشرفت تو زندگی، یادگیری به صورت مداوم یک ضرورته.
در دنیای امروز، تکنیک‌ها و فناوری‌های جدیدی به‌سرعت جایگزین میشن که ما رو مجبور می‌کنه همیشه در حال یادگیری باشیم.
اما چطور می‌تونیم یاد بگیریم؟🤔

🌱یادگیری مداوم یعنی پذیرش تجربیات و ایده‌های جدید و جستجوی فرصت‌ها برای رشد.
این فقط به کسب دانش جدید مربوط نمیشه، بلکه به تقویت و گسترش دانسته‌های قبلی‌مون هم بر‌می‌گرده.

🌊جاده یادگیری مثل رودخانه‌ای خروشان است که توی مسیرش پیچ‌و‌خم‌های زیادی وجود داره. هر چرخش اون نشون دهنده یه تجربه جدیده و هر چکه آب، دانشی رو به ما می‌آموزه. تو این رودخانه، گاهی آرامش و گاهی هم طغیانی وجود داره، اما در نهایت، به دریای معرفت و آگاهی می‌رسیم.

به نظر شما چه نمونه‌هایی از این نوع یادگیری در زندگی ما و حتی در طبیعت وجود داره؟

🦋 @NarchZis 🦋
شامپانزه‌ها؛ استادان یادگیری در دانشگاه طبیعت

📣تحقیق جدیدی در مورد استفاده شامپانزه‌ها از ابزار انجام شده که نشان می‌دهد این جانوران مانند انسان‌ها یادگیرنده‌های مادام‌العمرند. در این تحقیق، محققان سه گروه از ۷۰ شامپانزه غربی (Pan troglodytes verus) که سن آن‌ها از ۱ تا ۵۴ سال متغیر بود، به مدت هفت سال و نیم زیر نظر گرفتند. این شامپانزه‌ها به حضور انسان‌ها عادت کرده بودند و همین باعث شد محققان بتوانند رفتارشان را در زمان بیرون کشیدن غذا از حفره‌هایی که دسترسی به آن سخت است، فیلم‌برداری کنند.

🦧شامپانزه‌ها از چوب برای درآوردن غذاهایی مثل عسل، حشره، مغز استخوان و … استفاده می‌کردند و محققان دقت، مهارت و قدرت این کارشان را آنالیز کردند. آنها انواع مختلف استفاده از ابزار را در دسته‌بندی‌هایی مانند قاشق‌زنی، کوبیدن و چرخاندن قرار دادند. این مطالعه نشان داد شامپانزه‌های پیرتر در استفاده از این ابزارها مهارت بیشتری دارند و راحت‌تر می‌توانند در شرایط سخت نیازشان را برطرف کنند. این یعنی شامپانزه‌ها مانند انسان‌ها تا بزرگسالی به یادگیری و بهتر کردن این مهارت‌ها ادامه می‌دهند.

🟠حتی می‌توان گفت که پیشرفت مداوم این مهارت‌ها برای بقای شامپانزه‌ها در محیط‌های در حال تغییر لازم است. پژوهشگر این تحقیق بیان می‌کند که پروژه‌های حفاظتی باید بر روی حفظ این ویژگی‌های رفتاری تمرکز کنند؛ زیرا حفظ این گونه به ما کمک می‌کند تا ما هم بتوانیم تاریخ رفتاری خود را درک کنیم. شامپانزه‌ها حیوانات اجتماعی هستند و مهارت‌ها و رفتارهایشان مانند انسان‌ها از نسلی به نسل دیگر منتقل می‌شوند. نابودی جوامع شامپانزه‌ها فقط باعث از بین رفتن نسلشان نمی‌شود، بلکه سنت‌ها و فرهنگ غنی این جانداران را نیز نابود می‌کند.


✍🏻فرشته‌ دولتی
📝نرگس علیزاده

🌐منبع:

مشاهده‌ی متن کامل خبر


🦋 @NarchZis 🦋
اگه بخوایم صبر کنیم تا وقتی آماده بودیم شروع کنیم باید کل زندگیمون رو به صبر کردن بپردازیم.
بیاید ما هم با آغاز پاییز تغییر روشروع کنیم.
با هرچیزی که داریم و هرجایی که هستیم.🍂🧡

🦋 @NarchZis 🦋
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
🛡️تصور کنید که سلول‌های ایمنی بدن ما به‌ویژه سلول‌های T، مانند یک تیم ورزشی هستند که برای مبارزه با سرطان به میدان می‌آیند.

🪫اما در مواجهه با تومورها، خستگی و کمبود انرژی مانع از عملکرد مؤثر آن‌ها می‌شود.

🔋حال، اگر بتوانیم این سلول‌ها را سوپرشارژ کنیم و انرژی تازه‌ای به آن‌ها بدهیم، چه تغییراتی در روند درمان سرطان خواهیم دید؟

آیا این رویکرد می‌تواند به تحول جدیدی در مبارزه با سرطان منجر شود؟

🦋 @NarchZis 🦋
سلول‌های T تازه نفس به نبرد با تومور‌ها می‌روند

🔋براساس مطالعات انجام شده، " سوپرشارژ کردن سلول‌های T " به‌عنوان راهکاری برای کارآمد‌تر کردن روش‌های درمانی سرطان شناسایی شده‌است. در این روش با انتقال میتوکندری‌های سالم و کارآمد از طریق نانولوله‌ها به سلول‌های T، می‌توان فعالیت ضدتوموری آن‌ها را افزایش داد.

🚧تومور با ایجاد اختلال در فعالیت میتوکندری‌های سلول‌های ‌T محیط اطراف خود باعث فرسودگی آن‌ها می‌شود. این امر منجر به ایجاد اختلال در درمان‌هایی است که در آن‌ها سلول‌های T سالم به بیماران مبتلا به سرطان تزریق می‌شوند.

🎯بر این اساس، محققان روشی برای سوپرشارژ کردن سلول‌های T با تامین میتوکندری بیشتر از طریق سلول‌های استرومایی چند‌توان یافتند. به طوری که سلول‌های T سوپرشارژ شده با نفوذ به تومور و غلبه بر وضعیت بی‌ثبات ایمنی در آن، منجر به افزایش فعالیت ضدتوموری و کاهش علائم فرسودگی در مدل‌های پیش‌بالینی سرطان شده‌اند.

⚠️علاوه‌بر این، با بررسی تعاملات بین سلول‌های استرومایی مغز استخوان و سلول‌های T سیتوتوکسیک مشخص شد که در سلول‌های T سوپرشارژ شده ظرفیت تنفسی افزایش و متابولیسم بهبود یافته است.
همچنین سلول‌های‌ T سوپرشارژ شده می‌توانند به راحتی به تومور‌ها نفوذ کنند و با تکثیر خود، میتوکندری‌های اضافی خود را به سلول‌های دختری منتقل کنند و برای مدت طولانی در ریزمحیط تومور زنده بمانند.

🦾جالب است بدانید در صورتی که لنفوسیت‌های نفوذکننده به تومور و CAR-Ts‌ را نیز با استفاده از میتوکندری‌های سلول‌های استرومایی مغز استخوان تقویت کنیم؛ خواص ضد سرطانی بیشتری نشان خواهند داد. بنابراین، این روش می‌تواند با کمک به سیستم ایمنی منجر به بهبود روند مبارزه با انواع سرطان‌ها شود.

✍🏻 نسترن رضا‌پور

🌐 منبع:

مشاهده‌ی متن کامل خبر


🦋 @NarchZis 🦋
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
قورباغه‌ای که گرده‌افشان شد🔆

🐸قورباغه‌ برزیلی (Xenohyla truncata) احتمالا اولین دوزیست گرده‌افشان شناخته‌شده در علم زیست‌شناسی است. این قورباغه‌ درختی علاقه‌ شدیدی به میوه‌های خامه‌ای و گل‌های پر از شهد درخت میوه شیری دارد.

🌻در شب‌های گرم سال، گروهی از این قورباغه‌های تیره‌رنگ به سمت درخت‌ها می‌روند و بر سر خوردن میوه‌ها و شهدها با هم رقابت می‌کنند. در این فرآیند، بدن قورباغه‌ها با گرده‌های چسبناک گل‌ها پوشیده می‌شود و ممکن است به‌طور تصادفی سبب گرده‌افشانی در این گیاه شوند.

🐝برای مدت‌های طولانی، دانشمندان گمان می‌کردند تنها حشرات و پرندگان در گرده‌افشانی نقش دارند؛ اما مطالعات نشان داده‌اند که برخی خزندگان و پستانداران هم این توانایی را دارند.

🔍در حال حاضر، دانشمندان باید بررسی کنند که آیا دوزیستان هم قادر به گرده‌افشانی هستند؟ به‌نظر می‌رسد که این قورباغه‌های عشقِ شهد برزیلی با حرکت میان گل‌ها سبب انتقال گرده‌ها می‌شوند؛ اما این موضوع همچنان نیاز به تحقیقات بیشتری دارد.


✍🏻ریحانه داوری
📝نرگس علیزاده

🌐منابع:

مشاهده‌ی متن خبر

🦋 @NarchZis 🦋
#بیست‌ونهم_سپتامبر
#روز_جهانی_قلب

گرامی باد

قلب، تپنده‌ی بی‌وقفه زندگی، آنقدر حیاتی‌ست که یک روز جهانی به نامش ثبت شده!

۲۹ سپتامبر، روز جهانی قلب، روزی برای یادآوری این عضو کوچک اما قدرتمند است. روزی برای توجه به ضربان‌هایی که حکایت از سلامتی یا بیماری دارند. فدراسیون جهانی قلب با حمایت سازمان جهانی بهداشت، این روز را در سال ۲۰۰۰ میلادی به تقویم جهانی اضافه کرد تا زنگ خطری باشد برای بی‌توجهی به سلامت قلب و عروق.
بیماری‌های قلبی و سکته مغزی، قاتل‌های خاموشی هستند که می‌توان با افزایش آگاهی، پیشگیری و کنترلشان کرد.

پس بیایید در این روز جهانی، به قلب خود و عزیزانمان اهمیت بدهیم و برای زندگی سالم‌تر و ضربان‌های قوی‌تر، دست به کار شویم.🫀


✍🏻 عباس جمالی

#مناسبت_های_جهانی
#قلب
#نارکزیس

🦋 @NarchZis 🦋
#سی‌ام_سپتامبر
#روز_جهانی_ناشنوایان

گرامی باد

گوش‌، شنونده بزرگ و عامل حیاتی ارتباطات‌.

📌 ۳۰ سپتامبر‌، روز جهانی ناشنوایان‌،‌ روزی برای تجلیل از بزرگانی بااختلال در عضوی کوچک، اما مملوء از ارتباط می‌باشد. روزی که یادآور انسان های بزرگی از جمله : هلن کلر ـ‌ هاین گیرما ـ وینتون سرف ـ توماس ادیسون و‌... است.

🗓  فدراسیون جهانی ناشنوایان (WFD)‌‌ در سال ۱۹۵۸ میلادی ، به منظور گرامی‌داشت  یاد دکتر شرایر‌،‌اولین موسس فدراسیون ناشنوایان،این روز را به تقویم جهانی افزود‌ تا علاوه بر حمایت از حقوق ناشنوایان، به ترویج زبان اشاره پرداخته شود .

👤 بیش از ۴۴۰ میلیون نفر در جهان از کم شنوایی یا ناشنوایی رنج می‌برند ؛ که این رقم‌،‌ ۵ درصد از جمعیت کل جهان را تشکیل می‌دهد‌.

🗣 ناشنوایان جهان هرساله در این روز شعاری را به منظور اتحاد و جمال خود به جهان آدمیت انتخاب می‌کنند ؛ این شعار در سال ۲۰۲۴ میلادی «زبان دست هارا بشنویم و درک کنیم.» هست.

پس با یاری یکدیگر در این روز جهانی، قدمی در راستای سلامتی گوش هایمان و ارتباط با ناشنوایان عزیزمان برداریم.🦻🏻

✍🏻عالیه کاظمی

#مناسبت_های_جهانی
#ناشنوایان
#نارکزیس
🦋 @NarchZis 🦋
2024/09/30 13:32:38
Back to Top
HTML Embed Code: