Telegram Group Search
كافه تكنولوژی | Cafe Technology
Photo
📢#Aerospace_News
🔹#Military

🛩 بمب‌افکن B2 Spirit 🛩

💬 آمریکا از بعد جنگ جهانی دوم به دنبال پرنده‌ای بود که بتواند مسیرهای طولانی را طی کند و حجم زیادی سلاح با خودش حمل کند در عین حال غیر قابل شناسایی باشد.

💬 بالاخره میلیاردها دلار هزینه دولت و هزاران ساعت کار متخصصین نتیجه داد. در سال ۱۹۸۹ این پرنده ساخته شد و آن را بمب‌افکن B1 نامیدند. از آن سال تا به امروز بمب‌افکن‌های جدیدی ساخته شدند و در حال حاضر جدیدترین آنها تحت عنوان B2 Spirit مورد استفاده قرار می‌گیرد.

💬 بمب‌افکن استراتژیک رادارگریز B2 Spirit که به شبح آسمان معروف است، قابلیت پرواز در ارتفاع ۱۵ کیلومتری از سطح زمین را دارد و می‌تواند ۸۰ بمب هدایت‌شونده (JDAM، عکس بالا) و ۱۱ بمب هسته‌ای ۱۱۰۰ کیلوگرمی را با طی کردن ۱۱۰۰۰ کیلومتر حمل کند.

🟡 قیمت ساخت هر یک از این بمب‌افکن‌ها چیزی حدود ۲ میلیارد دلار برآورد شده است. (اگه بخواهید بهتر این رقم را درک کنید، کافی است بدانید که قیمت جنگنده F22 Raptor به عنوان پیشرفته‌ترین جنگنده جهان ۳۵۰ میلیون دلار می‌باشد)

💬 جدیدترین عملیاتی که این بمب‌افکن انجام داده است در تاریخ ۱۷ اکتبر سال جاری می‌باشد که دست‌کم دو فروند از این بمب‌افکن‌ها ۵ انبار مهمات زیرزمینی حوثی‌های یمن را با بمب‌های سنگرشکن نابود کردند. این بمب‌افکن قادر است در عرض چند ساعت پرواز روی خاک کشور دشمن اکثر پایگاه‌های نظامی آن کشور را نابود کند و معادلات کشور را به کل تغییر دهد.

🔺بعید نیست کشورهایی که تحت اشغال آمریکا می‌باشند، اگر روزی گروهی مخالف آن‌ها تشکیل شود یا اگر کودتا شود به طوری که مورد تایید آمریکا نباشد، در عرض یک شبانه‌روز(پرواز از خاک آمریکا و رسیدن به محل) بدون هیچ درگیری زمینی، از بین خواهند رفت؛ بدون اینکه دلیل نابودی خود را بفهمند. بمب افکن B2 صدها بمب را از ارتفاع ۱۵ کیلومتری بر سر آن‌ها می‌بارد و می‌رود.

🗣هرچه درباره این بمب‌افکن بگوییم کم گفته‌ایم. به‌زودی اطلاعیه‌هایی درخصوص آشنایی بیشتر با این بمب‌افکن منتشر می‌شود. به علاقه‌مندان این موضوع جذاب پیشنهاد می‌شود که کانال کافه را دنبال کنند.

🔴جهت کسب اطلاعات بیشتر می‌توانید از طریق لینک زیر ویدیو آشنایی مقدماتی با این بمب‌افکن را مشاهده کنید:

▶️https://youtu.be/dYuN0Wol8dI?si=pF-7JATvv8X7s-wI

✔️ منابع:
www.cnn.com
www.airandspaceforces.com
Aerospacetalk
کانال تلگرامی جنگ‌افزار‌‌ها

👥@CafeAero
🗄🗄🗄🗄🗄🗄🗄
👥@ssaAEshari
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
📢#Aerospace_News
🔹#Technology

🚁تاکسی پرنده، این‌بار در ژاپن

💬اولین تاکسی تمام برقی پنج نفره تویوتا با سرعت ۲۰۰ مایل بر ساعت، در ژاپن به پرواز در آمد. این پرواز در تاسیسات تویوتا در شهر شیزوکا به عنوان نمایشی برای افتتاحیه نمایشگاه بین‌المللی جوبی(Joby) انجام شد.

💬به گزارش ایسنا، شرکت تویوتا با همکاری شرکت جوبی(Joby Aviation) که یک شرکت آمریکایی است که بر روی ساخت تاکسی‌های هوایی برقی برای حمل و نقل مسافران متمرکز است، همکاری کرده است تا با موفقیت اولین پرواز تاکسی برقی خود را به نمایش بگذارد. این هواپیما، حرکت با سرعت بالا با آلایندگی صفر و کسری از صدای بالگردها را ارائه می‌دهد.

💬هدف از توسعه این هواپیمای برقی، کاهش تراکم ترافیک، به حداقل رساندن اثرات زیست محیطی پروازها و ارائه راه‌حل‌های حمل و نقل برای مناطق شهری و روستایی است. شرکت جوبی در سال ۲۰۰۹ تأسیس شد و از آن زمان تاکنون هزاران پرواز آزمایشی، از جمله پروازهای نمایشی و نمایشگاهی را انجام داده است.

🔴کل سرمایه گذاری تویوتا در این پروژه و همکاری آن با جوبی چیزی حدود ۹۰۰ میلیون دلار آب خورده است و بی‌تردید تاثیر شگرفی در آینده حمل و نقل خواهد گذاشت.

✔️منابع:
eVTOLinsight.com
Skydrive.com

👥@CafeAero
🗄🗄🗄🗄🗄🗄🗄
👥@ssaAEshari
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
شهید تهرانی مقدم
انجمن علمی دانشکده هوافضا
آیروکست

🌃قهرمان_وطن

🇮🇷شهید حسن تهرانی مقدم🇮🇷

امروز می‌خوایم درباره یکی از بزرگ مردان تاریخ معاصر ایران صحبت کنیم؛ کسی که نامش با پیشرفت موشکی ایران گره خورده. شهید حسن تهرانی مقدم، پدر موشکی ایران.

💡با این مقدمه، شما را به شنیدن این پادکست دعوت می‌کنیم. امیدواریم از شنیدن آن لذت ببرید.


🎙گوینده:
   علی حبیبی فرد

✍️ ویراستار:
   مائده ابویسانی

⚙️تنظیم صدا:
معصومه محمدویردی


#آیروکست


👥@CafeAero
🗄🗄🗄🗄🗄🗄🗄
👥 @ssaAEsharif
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
📢#Aerospace_News
🔹#Technology

"چگونه میتوان از هواپیما در برابر تنش‌های ناشی از شرایط جوی محافظت کرد؟"

💬برای پاسخ به سوال بالا باید با سیستمی به نام رادار هواشناسی(Weather Radar) آشنا شد. این سیستم، که معمولا در دماغه‌ هواپیما تعبیه می‌شود، به خلبانان کمک می‌کند تا مناطق دارای بارش، تلاطم و دیگر پدیده‌های جوی که ممکن است خطرناک باشند را شناسایی کند.

💬این رادار با ارسال پالس‌های انرژی مایکروویو کار می‌کند. خلبان میتواند زاویه و برد رادار را تنظیم کرده و وقتی امواج آن به بارش(برف و باران) برخورد می‌کنند، پراکنده شده و بخشی از سیگنال به رادار باز می‌گردد.
رادار با تحلیل سیگنال بازگشتی مکان، شدت و حرکت بارش در مسیر هواپیما را محاسبه می‌کند.

💬نمایشگری در کابین خلبان وجود دارد که نواحی بارش‌ها را با کدگذاری رنگی نشان می‌دهد که در صورت نیاز خلبان مسیر پرواز را تنظیم کند:
🔻سبز: برای بارش سبک
🔻زرد: برای بارش متوسط
🔻قرمز: برای بارش سنگین
🔻ارغوانی: اغلب برای نشان دادن تلاطم شدید یا تگرگ.

🟡بسیاری از هواپیماهای مدرن از رادار هواشناسی داپلر استفاده می‌کنند که می‌تواند سرعت باد را(با تغییرات فرکانس ناشی از حرکت ذرات بارش) اندازه‌گیری کند. بعضی سیستم‌ها نیز قابلیت اسکن در سه بعد را دارند یعنی به خلبانان این امکان را می‌دهد که شرایط جوی در ارتفاعات مختلف را ببینند.

💬این سیستم برای اجتناب از ابرهای کومولونیمبوس بسیار مفید است. برخی از رادارها همچنین دارای هشدار پیش‌بینی جریان‌های برشی باد هستند که برای جلوگیری از شرایط خطرناک در نزدیکی فرودگاه‌ها در زمان برخاست و فرود حیاتی است.

🔴برای آشنایی بیشتر با رادار هواشناسی می‌توانید به ویدئو زیر مراجعه کنید:
▶️https://youtu.be/qV0rsIRtQpE?si=1VRrrN5--OD5wb4s

✔️منابع:
www.aircraftsystemstech.com
www.skybrary.aero

👥@CafeAero
🗄🗄🗄🗄🗄🗄🗄
👥@ssaAEsharif
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
📢#Aerospace_News
🔹#Domestic

🛰️ اولین پرتاب دو ماهواره از یک شرکت خصوصی

💬در روز سه‌شنبه ۱۵ آبان، دو ماهواره ایرانی به نام‌های «هدهد» و «کوثر» از ایستگاه وستوچنی در روسیه به فضا پرتاب شدند و در مدار ۵۰۰ کیلومتری زمین قرار گرفتند. راکت سایوز، حامل این دو ماهواره و ۵۱ ماهواره دیگر بود. به همین مناسبت، در چند پست آینده به بررسی این دو ماهواره، اهداف و مأموریت‌های آن‌ها خواهیم پرداخت.

🗣ماهواره هدهد:
نخستین ماهواره مکعبی امید فضا

💬ماهواره هدهد یک ماهواره به استاندارد ماهواره‌های مکعبی است و مأموریت آن، ایجاد بستر اختصاصی برای ارائه خدمات اینترنت اشیا بین‌المللی باند باریک می‌باشد. نحوه انجام مأموریت این ماهواره به گونه‌ای است که پس از دریافت پیام از کاربر زمینی، آن را ذخیره کرده و در موقعیت مناسب به کاربر ارسال می‌کند.

🟡مزیت استفاده از این ماهواره در زمینه ارائه خدمات اینترنت اشیا، یکپارچگی و عدم وابستگی به مرزها، همچنین پوشش‌دهی بین‌المللی است. این توانایی به آن اذن می‌دهد تا خدمات مورد نیاز را به مناطق دورافتاده، جنگلی و کوهستانی ارائه کند. بیشترین کاربرد خدمات ماهواره هدهد در بخش‌های کشاورزی، حمل و نقل، تدارکات و محیط زیست خواهد بود.

مشخصات ماهواره هدهد 
- وزن ماهواره: ۴ کیلوگرم 
- عمر مداری: ۴ سال 
- ارتفاع مداری: ۵۰۰ کیلومتر 

⚙️ مأموریت
- اینترنت اشیا 
- کشاورزی و نقشه‌برداری 

〽️〽️〽️〽️〽️〽️〽️

🗣ماهواره کوثر‌‌:
نخستین محصول امید فضا


💬ماهواره کوثر، اولین محصول فضایی شرکت امید فضا است که طراحی آن در تابستان ۱۳۹۸ آغاز شد. این ماهواره نیز به استاندارد ماهواره‌های مکعبی پیروی می‌کند که باعث کاهش زمان و هزینه در فرآیند ساخت می‌شود. کوثر مجهز به دوربین‌هایی در طیف‌های NIR و RGB می‌باشد. این ماهواره، نخستین ماهواره ایرانی با وضوح متوسط ۳.۴۵ متر GSD است و به معنای پیشرفته‌ترین ماهواره در کشور تا سال ۱۴۰۰ به شمار می‌رود. مأموریت اصلی آن، کشاورزی دقیق و نقشه‌برداری است.

مشخصات ماهواره کوثر 
- وزن ماهواره: ۳۰ کیلوگرم 
- عمر مداری: ۳.۶ سال 
- ارتفاع مداری: ۵۰۰ کیلومتر 
- محدوده تصویر رنگی: ۱۵ کیلومتر 
- نرخ تصویر برداری: ۶ فریم بر ثانیه 

⚙️ مأموریت: 
- کشاورزی و نقشه‌برداری 

🔴این دو ماهواره به‌عنوان مکملی برای یک منظومه ماهواره‌ای جهت اهداف کشاورزی و سایر کاربردها به حساب می‌آیند.

✔️ منابع:
سایت شرکت امید فضا
خبرگزاری ایسنا
خبرگزاری مهر

👥@CafeAero
🗄🗄🗄🗄🗄🗄🗄
👥@ssaAEsharif
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
📢#Aerospace_News
🔹#Technology

🛰️اولین ماهواره چوبی جهان

💬ماهواره لیگنوست(LignoSat)، اولین ماهوارۀ چوبی جهان است که در نوامبر ۲۰۲۴، توسط ماهواره‌بر Falcon9 به فضا پرتاب شد.
پروژه ساخت ماهواره چوبی، ابتدا در سال ۲۰۲۰ توسط دانشگاه کیوتو ژاپن راه اندازی شد.

💬پژوهشگران به طور هم‌زمان، تحقیقات ابتدائی و ارسال اولیه چوب به فضا را شروع کردند. برای مدت ۲۹۰ روز، چوب‌های ماگنولیا، گیلاس و توت را به ایستگاه فضایی فرستادند تا در ماژولی که در معرض فضا بود نگهداری شوند.

💬ماهواره لیگنوست که توسط چوب درخت ماگنولیا و به اندازۀ یک لیوان قهوه ساخته شده است، در خلاء سوخته و فرسوده نمی‌شود؛ اما بلافاصله پس از ورود مجدد به جو زمین به خاکستر ریز تبدیل شده و به چرخه طبیعت باز می‌گردد.

🟡از مزایای این چوب نسبت به سایر چوب‌ها می‌توان به پایین بودن احتمال ترک خوردن یا شکستن، ثبات و استحکام بالا اشاره کرد.

🔴از اهدف ساخت این ماهواره، می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:
🔻کاهش آلودگی نوری ناشی از فلزات براق به کار رفته در ساخت ماهواره
🔻کاهش هزینه‌های ساخت ماهواره
🔻تخریب پذیر بودن و کاهش زباله‌های فضایی

✔️ منابع:
www.nanosats.eu
parsi.euronews.com

👥@CafeAero
🗄🗄🗄🗄🗄🗄🗄
👥@ssaAEsharif
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
كافه تكنولوژی | Cafe Technology
Photo
📢#Aerospace_News

🟥آرزوی سفری سریع و ساکت

💬پروژه‌ای برای بازگشت دوباره نژاد کنکورد به آسمان، پروژه‌ای که ناسا و لاکهید مارتین از سال ۲۰۱۸ درحال کار بر روی آن هستند؛ ساخت هواپیمای "Lockheed Martin X-59 QueSST" با هدف کاهش صدا و بهینه‌سازی سفرهای هوایی فراتر از سرعت صوت(Quiet Supersonic Travel)؛ یک هواپیمای آزمایشی مافوق صوت که انتظار میرود با سرعت ۱.۴ ماخ حرکت کند.

💬هدف کلی این پروژه آن است که چگونه X-59 میتواند بدون ایجاد امواج قدرتمند صوتی و صدای بلند پرواز کند‌؛ سپس بررسی کند که مردم درهنگام پرواز این پرنده در آسمان چه میزان صدایی را متوجه خواهند شد و درنهایت بتوانند با تکیه بر این پرنده قوانینی جدید برای لغو ممنوعیت سفر تجاری مافوق صوت بر روی زمین وضع کنند.

💬در روزهای گذشته شاهد خبر روشن شدن و آزمایش‌های اولیه موتور نصب شده بر روی هواپیما روی زمین بودیم. به نقل از ناسا "آزمایش‌های‌ موتور که از ۳۰ اکتبر آغاز شده‌اند، به گروه X-59 امکان می‌دهند تا بررسی کند که سیستم‌های هواپیما با یکدیگر همکاری دارند و در عین حال، نیروی موتور خود را تامین می‌کنند. در آزمایش‌های پیشین، X-59 از منابع بیرونی برای تامین انرژی استفاده می‌کرد."

🟡آزمایش‌های موتور، زمینه را برای مرحله بعدی پیشرفت هواپیمای آزمایشی به سمت پرواز فراهم می‌کنند.
گروه X-59 در حال انجام دادن آزمایش‌های موتور در چند مرحله است. در مرحله اول، موتور با سرعت نسبتاً کم و بدون احتراق می‌چرخید تا نشت را بررسی کند و اطمینان حاصل شود که همه سیستم‌ها به درستی با هم در ارتباط هستند. سپس، به هواپیما سوخت‌رسانی شد و موتور با قدرت کم مورد آزمایش قرار گرفت تا بررسی شود که آیا موتور و سایر سیستم‌های هواپیما بدون بروز ناهنجاری یا نشت هنگام فعالیت موتور کار می‌کنند.

💬پس از موفقیت آمیز بودن این آزمایشها «پل دیز»(Paul Dees) معاون پروژه X-59 ناسا گفت: موفقیت این آزمایش‌ها یک آغاز برای اوج گرفتن هشت سال آخر کار ما خواهد بود. این پایان هیجان نیست، بلکه یک پله کوچک برای آغاز است. این مانند اولین نت یک سمفونی است که در آن، سال‌ها کار گروهی مورد آزمایش قرار می‌گیرد تا ثابت شود تلاش‌های ما مؤثر بوده‌اند و نت‌ها همچنان یک موسیقی موزون را اجرا می‌کنند.

🔴گروه ماموریت QueSSt در مراحل بعدی، هواپیما را با قدرت بالا و با تغییرات سریع دریچه گاز مورد بررسی قرار خواهند داد و به دنبال آن، شرایط یک پرواز واقعی را شبیه‌سازی خواهند کرد. هدف این گروه آن است که این هواپیما در پرواز با سرعت ۱.۴ ماخ و در ارتفاع ۵۵۰۰۰ فوت، صدایی به بلندی بسته شدن درب ماشین ایجاد کند.

✔️ منابع:
www.nasa.gov
www.lockheedmartin.com
digiato.com

👥@CafeAero
🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸
👥@ssaAEsharif
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
📢#Aerospace_News
🔹#Technology

💠تست موفقیت‌آمیز سامانه پدافند لیزری بوئینگ در مقابله با پهپادهای سنگین

🔸در رزمایش مشترک «رد سندز» که ماه گذشته (اکتبر ۲۰۲۴) در مرکز آزمایش‌های پیشرفته در عربستان سعودی برگزار شد، شرکت بوئینگ موفق شد با استفاده از سیستم لیزری فشرده(CLWS) خود، پهپادهای بزرگ و پیشرفته موسوم به «گروه ۳» را هدف قرار دهد و منهدم کند. این پهپادها که وزن آن‌ها به ۶۰۰ کیلوگرم می‌رسد، می‌توانند تجهیزات سنگین حمل کرده و برای عملیات‌های پیچیده استفاده شوند؛ اما این رزمایش نشان داد که فناوری‌های نوین لیزری قابلیت مقابله با چنین تهدیداتی را دارند.

🔴مشخصات و عملکرد سیستم CLWS:
💬سیستم لیزری CLWS با توان ۵ کیلووات، قابلیت شناسایی و انهدام پهپادها را در فاصله ۲۰۰ متر تا ۲.۵ کیلومتر دارد. این سیستم در رزمایش اخیر توانست به‌طور موفقیت‌آمیز پهپادهای متعدد را به‌صورت همزمان هدف قرار دهد. آنچه این فناوری را برجسته می‌کند، توانایی آن در شناسایی و نابودی اهداف از طریق رادارهای یکپارچه و کنترل ساده از طریق دستگاه‌هایی مثل کنترلر ایکس‌باکس است، که تنها به یک ساعت آموزش نیاز دارد.

🔵اهمیت راهبردی:
🔹رزمایش رد سندز بخشی از همکاری گسترده میان ایالات متحده و عربستان سعودی برای توسعه سیستم‌های دفاعی است. این رزمایش‌ها در شرایط واقعی محیطی از جمله گرما و گرد و غبار صحرایی انجام شد تا عملکرد سیستم در شرایط دشوار به‌طور کامل ارزیابی شود. به گفته متخصصان بوئینگ، این سیستم نه‌تنها هزینه عملیاتی پایینی دارد، بلکه می‌تواند جایگزین موشک‌های ضد هوایی گران‌قیمت شود و به نیروهای نظامی در مقابله با تهدیدات هوایی مدرن کمک کند.


✔️ منابع:
AeroTime
Unmanned Airspace
iHLS
Boeing

👥@CafeAero
🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸
👥@ssaAEsharif
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
كافه تكنولوژی | Cafe Technology
Video
📢#Aerospace_News

🚀ششمین پرتاب استارشیب انجام شد، اما:

💬ششمین پرتاب سیستم استارشیپ اسپیس‌ایکس، متشکل از Ship 31 و Booster 13، در ساعت ۱:۳۰ بامداد به وقت تهران از پایگاه استاربیس در بوکا چیکا، تگزاس انجام شد.

💬این مأموریت حدود ۹ دقیقه طول کشید و هدف اصلی آن آزمایش عملکرد موتور رپتور Ship 31 و احتراق دوباره آن در فضا بود. پس از جدایش در ارتفاع ۷۲ کیلومتری و گذشت ۲ دقیقه و ۳۹ ثانیه از پرتاب، مرحله دوم (ادامه عملیات Ship 31 و بازگشت بوستر) با موفقیت آغاز شد.

🟡موتور رپتور در زمان ۳۷ دقیقه و ۴۶ ثانیه پس از پرتاب برای چند ثانیه روشن شد تا قابلیت انجام مانورهای مداری برای مأموریت‌های آینده نشان داده شود.

💬با وجود موفقیت در جداسازی مراحل و رسیدن به مدار مشخص‌شده، تلاش برای بازیابی بوستر ۱۳ با استفاده از بازوهای مکانیکی برج پرتاب (Chopstick Arms) ناموفق بود و بوستر به دلیل آماده نبودن سکوی پرتاب در فاصله ۳۰ کیلومتری آن، در خلیج مکزیک قصد فرود داشت ولی به دلیل به هم خوردن تعادلش، واژگون شد و بعد از چند ثانیه منفجر شد.

💬محموله این پرتاب یک موز کوچک بود که هدف از آن نمایش ابعاد بزرگ محفظه بار استارشیپ بود. این سیستم با ارتفاع ۱۲۰ متر و وزن ۵۰۰۰ تن، (عظمت آن در عکس بالا مشخص است) بخشی از برنامه‌های اسپیس‌ایکس برای مأموریت‌های فضایی به ماه و مریخ می‌باشد.

🔴با وجود موفقیت در برخی اهداف کلیدی مأموریت، فرایند بازیابی بوستر همچنان یکی از چالش‌های مهم باقی مانده است. اهمیت ویژه این پرتاب حضور یافتن دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا در محل پرتاب بود.

✔️منابع:
The Weekly Spaceman
Wikipedia
Next Spaceflight

👥@CafeAero
🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸
👥@ssaAEsharif
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
كافه تكنولوژی | Cafe Technology
Photo
📢#Aerospace_News

🛫سیستم منجنیق ناو هواپیمابر (Aircraft Carrier Catapult)

🔸تا به حال به این فکر کرده‌اید که چطور جنگنده‌ها با طی کردن مسافت خیلی کوتاه روی عرشه ناو هواپیمابر، پرواز می‌کنند؟
توصیه می‌کنیم در ابتدا تصاویر و ویدیوهای بالا را مشاهده نمایید.

💬به طور کلی هواپیماها برای Take Off، مسافت نسبتاً زیادی نیاز دارند. به همین دلیل طول باند پرواز هواپیماها روی سطح زمین تا ۱۸۰۰ متر می‌رسد. اما کل طول ناو هواپیمابر تقریبا ۳۰۰ متر و طول باند پرواز روی آن، کمتر از ۱۰۰ متر می‌باشد و جنگنده باید در این مسافت اندک، شتاب زیادی بگیرد و سرعتش را به حدی برساند که لیفت تولیدی آن را بلند کند.

💬برای این کار، از دو مکانیزم استفاده میشود.
مکانیزم اول این است که جنگنده را به کمک یک گیره(Holdback، در تصویر اول به رنگ قرمز است) میگیرند و موتور جنگنده را روشن می‌کنند. تراست موتور جت را به حالت پایا می‌رسانند(Steady State) تا بیشترین مقدار تراست تولید شود که به موجب آن بیشترین شتاب را خواهد داشت. اما این به تنهایی کافی نیست چرا که شتاب به حدی زیاد نخواهد بود که بتواند سرعت لازم برای بلند شدن از سطح کشتی را ایجاد کند.

💬مکانیزم دوم استفاده از منجنیق(Catapult) است که با فشار بسیار زیاد بخار آب کار می‌کند. روند کار بدین صورت است که گیره جلوی جنگنده را در مقابل پایه متحرک منجنیق قرار می‌دهند. در زیر عرشه‌، پشت این پایه، جریان بسیار پرفشار بخار آب قرار دارد که به کمک سوخت هسته‌ای‌، دما و فشار آن را بالا برده‌اند. به محض آماده شدن خلبان برای پرواز، تراست به حالت بیشینه خود رسیده است و اپراتور کلید ورود جریان پر فشار به پشت پایه منجنیق را می‌زند. پایه، گیره جنگنده را می‌گیرد و با نیروی زیادی جنگنده را میکشد.

🟡حال ما هم نیروی تراست و هم نیروی ناشی از منجنیق را داریم. هر دو این نیروها با هم و گاهی کمک Afterburner(برای تراست بیشتر)، شتاب جنگنده را تا 4g می‌رسانند و در نهایت جنگنده با سرعت مناسب پرواز، از روی ناو هواپیمابر بلند می‌شود. لازم به ذکر است که از ابتدا این فرایند، Flaps جنگنده باز و Elevator در بالاترین حالت خود می‌باشد.

🔴برای آشنایی بیشتر با سیستم منجنیق ناو هواپیمابر، می‌توانید ویدیو زیر را مشاهده کنید.
❇️https://youtu.be/eoI98gjhx3Q?si=F4QUFsV077qyjc-n

✔️منابع:
US Naval Institute
Aerospacetalk
Youtube.com

👥@CafeAero
🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸
👥@ssaAEsharif
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
2024/12/28 04:58:17
Back to Top
HTML Embed Code: