Telegram Group Search
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
📹 کمر خمیده اقتصاد ایران با اصلاحات اقتصادی صاف نمی‌شود

▫️هنگامی که بحث اصلاحات در نظام اقتصادی ایران مطرح می‌شود، این تصور وجود دارد که مسیر این اصلاحات صرفاً از طریق سیاستگذاری‌های اقتصادی می‌گذرد.

▫️با این حال، مسعود نیلی، اقتصاددان، معتقد است که در حال حاضر، عوامل غیراقتصادی هستند که بر اقتصاد ایران سنگینی می‌کنند و نمی‌توان صرفاً با اصلاحات اقتصادی، کمر خمیده اقتصاد را راست کرد.

نسخه کامل در یوتیوب

نسخه کامل در سایت

📺 @ecoiran_webtv
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
📹 پایان مرخصی معاونان زاکانی

▫️مهدی چمران در حاشیه دویست و چهل و پنجمین جلسه شورای شهر تهران در جمع خبرنگاران با بیان اینکه امروز گزارش حسابرسی چند شرکت و سازمان بررسی می‌شود، اظهار کرد: تعدادی از پلاک‌های ثبتی نیز از حیث باغ بودن یا نبودن بررسی خواهند شد.

▫️وی با بیان اینکه در اختیار قرار گرفتن ستادهای آقای زاکانی برای یکی از نامزدها ارتباطی به شورا ندارد، گفت: همکاری‌ها گسترده خواهد بود اما نحوه آن مشخص نیست.

▫️وی با بیان اینکه کرایه تاکسی‌های برقی را هنوز بررسی نکردیم یادآور شد: اختیار این موضوع را به تاکسیرانی داده بودیم، البته بهتر است مشورتی در این زمینه انجام شود.

▫️چمران با اشاره به هدیه تراموای چرخ لاستیکی از سوی چین به تهران و فعالیت آزمایشی آن در مسیر پیش بینی شده، تصریح کرد: اگر فعالیت موفقیت آمیز بود برای مسیرهای بعدی تصمیم گرفته خواهد شد.

▫️وی با بیان اینکه باید فروشگاه‌های پایانه شرق تکمیل و اتوبوس‌ها مستقر شوند، گفت: ساختمان پایانه شرق تکمیل شده و امروز به بهره‌برداری می‌رسد.

📺 @ecoiran_webtv
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
📹 شرایط تضمین رابطه تهران و ریاض

▫️از آنجایی که روابط ایران و کشورهای عربی همیشه با فرازو نشیب همراه بوده، این پرسش مطرح می‌شود که تهران باید چه سیاستی را در پیش بگیرد که بتواند این روابط را مدیریت و از بروز تنش جلوگیری کند؟

▫️محمد خواجویی، پژوهشگر مسائل خاورمیانه معتقد است که ایران برای روابط با کشورهای عربی باید از الگوی روابطش با ترکیه بهره بگیرد. به گفته این کارشناس، رابطه تهران و آنکارا طی سال‌های اخیر تبدیل به یک رابطه در هم تنیده شده و نوعی هم‌سرنوشتی در مسائل امنیتی و در مسائل اقتصادی بین ایران و ترکیه ایجاد شده است.

▫️خواجویی با اشاره به قطع روابط تهران و ریاض بر سر یک موضوع نه چندان مهم توضیح داد:« اگر رابطه ایران و عربستان یک رابطه تنگاتنگ در عرصه‌های اقتصادی یا امنیتی بود به راحتی مخدوش و به سمت قطعی روابط پیش نمی‌رفت. لذا تا این درهم تنیدگی اقتصادی و امنیتی رخ ندهد، مجددا روابط ایران و کشورهای عربی پتانسیل بازگشت به شرایط قبل را دارد.»

نسخه کامل در تلگرام

نسخه کامل در سایت

📺 @ecoiran_webtv
اکوایران
📹 بازی انتخابات بهم خورد/ رمزگشایی از نه بزرگ مرددین ▫️مشارکت در انتخابات ریاست جمهوری حدود 40 درصد اعلام شده است، موضوعی که بسیاری را غافلگیر کرد. معنای عدم مشارکت 60 درصدی چه بود؟ ▫️عباس کاظمی، جامعه‌شناس که روی زندگی روزمره مطالعاتی جدی داشته است، معتقد…
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
📹 اصولگرایان و اصلاح‌طلبان باهم شکست خوردند/ مصاحبه با عباس کاظمی، جامعه‌شناس

نسخه صوتی

▫️میزان مشارکت در این دوره از انتخابات ریاست جمهوری چه معنایی داشت؟ مرددین در این دوره از انتخابات چه کسانی بودند؟ آیا الگوی رای‌دهی در انتخابات ریاست‌جمهوری تغییر کرد؟ آیا گزینه طبقه فرودست شهری و روستاییان با طبقه متوسط شهری متفاوت بود؟

▫️عباس کاظمی، جامعه‌شناس در گفت‌وگو با اکوایران به این پرسش‌ها پاسخ داده است. او معتقد است که ادبیات اصلاح‌طلبان و اصولگرایان از جامعه و خواسته‌هایش فاصله دارد و جامعه با سرعت بیشتری تغییر کرده است، تغییری که شامل حال دو طیف اصلاح‌طلب و اصولگرا نشده است.

▫️تحلیل‌های این جامعه‌شناس از انتخابات ریاست جمهوری چهاردهم را در ادامه ببینید.

📺 @ecoiran_webtv
اکوایران
📹 سد اخلاقی مرددها ▫️نتیجه انتخابات ریاست جمهوری هشتم تیرماه نشان داد که مرددها برخلاف برآورد نظرسنجی‌ها، به جمع مشارکت کنندگان در انتخابات چهاردهمین دوره ریاست جمهوری ایران نپیوستند؛ موضوعی که سبب شد نتیجه انتخابات به مرحله دوم موکول شود و مسعود پزشکیان…
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
📹 راز برتری پزشکیان در مشارکت 40 درصد

نسخه صوتی

▫️نتیجه انتخابات ریاست جمهوری هشتم تیرماه نشان داد که مرددها برخلاف برآورد نظرسنجی‌ها، به جمع مشارکت کنندگان در انتخابات چهاردهمین دوره ریاست جمهوری ایران نپیوستند؛ موضوعی که سبب شد نتیجه انتخابات به مرحله دوم موکول شود و مسعود پزشکیان و سعید جلیلی بار دیگر در پانزدهم تیرماه بخت خود را برای رسیدن به پاستور بیازمایند.

▫️حالا این سوال مطرح است که چرا نتیجه مشارکت در انتخابات، منطبق با آنچه نظرسنجی‌ها پیش‌بینی کردند محقق نشد؟ کدام مولفه‌ها مرددها را به سمت عدم مشارکت در انتخابات متمایل کرد؟

▫️عباس عبدی فعال اصلاح‌طلب در گفت‌و‌گو با اکوایران به ماهیت متفاوت انتخابات ریاست جمهوری هشتم تیرماه پرداخته و با تشریح برخی دلایل موثر بر رفتار مرددین در این انتخابات، پیش بینی کرده است که اگر سعید جلیلی در مرحله دوم انتخابات روی کار بیاد، کدام شرایط در انتظار ایران و مردمان آن است و در مقابل اگر پزشکیان پیروز میدان شود، چه خواهد شد.

📺 @ecoiran_webtv
اکوایران
📹 غایبان بزرگ 8 تیر نسخه صوتی ▫️نوید رئیسی پژوهشگر اقتصاد سیاسی معتقد است که در این دور از انتخابات با کاهش حضور جوانان و نیمی از افراد جامعه یعنی زنان مواجه بودیم و دلیل این عدم مشارکت از سوی جوانان ترسیم نشدن تصویری از آینده از منظر اقتصادی و اجتماعی…
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
📹 تشابه و تفاوت رویکرد اقتصادی جلیلی با پزشکیان / اقتصادی سیاسی انتخابات در مرحله دوم

نسخه صوتی

▫️چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری مشارکت 40 درصدی را رقم زد و پایین‌ترین سطح مشارکت در انتخابات نسبت‌ به دوره‌های گذشته ثبت شد.

▫️این سطح از مشارکت دلایل مختلفی دارد، از چالش‌های اقتصادی کشور گرفته تا سیاست‌ خارجی، خواست اجتماعی جامعه و سیاست داخلی.

▫️مشارکت پایین نه تنها به از دست رفتن پایگاه اجتماعی معنی می‌شود بلکه می‌تواند تبعات اقتصادی و اجتماعی به همراه بیاورد و حتی پیشبرد برنامه‌ها و اهداف اصلاحاتی دولت آینده در بخش اقتصاد را هم تحت تاثیر قرار دهد.

▫️نوید رئیسی پژوهشگر اقتصاد سیاسی معتقد است که در این دور از انتخابات با کاهش حضور جوانان و نیمی از افراد جامعه یعنی زنان مواجه بودیم و دلیل این عدم مشارکت از سوی جوانان ترسیم نشدن تصویری از آینده از منظر اقتصادی و اجتماعی برای جوانان و نادیده گرفته شدن خواست اجتماعی زنان است.

▫️او معتقد است حتی وعده‌های اقتصادی که از سوی برخی نامزدها در این دور مطرح شد این ذهنیت را ایجاد کرد که آنها تصویر نامشخصی از اقتصاد ایران دارند.

📺 @ecoiran_webtv
📝 کدام استان‌ها حامی جلیلی و پزشکیان بودند؟ / رای استان‌ها در سه انتخابات دوقطبی

▫️در انتخاباتی که جمعه برگزار شد، از بین چهار نامزد تنها دو تن بودند که موفق شدند در استان‌ها بیشترین رای را از آن خود کنند. همان دو نفری که به دور دوم رسیدند: مسعود پزشکیان و سعید جلیلی.

▫️اکوایران با استفاده از اخبار رسمی و البته برآورد آرای چند استان به این نتیبجه رسید که تعداد استان‌هایی که هر یک از این دو نامزد موفق به کسب‌ بیشترین رای در آن شدند نسبتا برابر بود؛ احتمالا در ۱۶ استان پزشکیان رای اول بوده و در ۱۵ استان جلیلی.

▫️به این بهانه نگاهی انداختیم به رفتار استان‌ها در دو انتخابات دوقطبی سال ۹۶ و ۸۸. این بررسی نکات جالبی از پراکندگی رای و برخی تغییرات در آرای استان‌ها را به ما نشان می‌دهد. کامل این گزارش را در اکوایران بخوانید.

گزارش کامل در وبسایت اکوایران

📺 @ecoiran_webtv
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🎞 تفاوت دو نگاه در مبارزه با فقر / قسمت دوم

▫️مسعود پزشکیان و سعید جلیلی که دو نامزد راه یافته به دور دوم انتخابات ریاست جمهوری هستند در حوزه محرومیت زدایی و مبارزه با فقر ایده‌هایی دارند.

▫️یک طرف معتقد است که بازتوزیع نامتعادل منابع باعث بی عدالتی و گسترش فقر شده و باید با تحصیل رشد اقتصادی و بهبود روابط خارجی به سمت مبارزه با آن رفت.

▫️طرف دیگر می گوید فقر چند بعدی و گره خوردن زنجیروار آنها باعث فشار بر خانوارهای فقیر شده و البته معتقد است بدون نگاه خارجی، می توان با استفاده از مبارزه با فساد و پولشویی، منابع لازم برای مبارزه با فقر را تامین کرد.

📺 @ecoiran_webtv
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
🎥 آشتی سنتی‌ها با ICT

▫️بیست و هفتمین نمایشگاه بین‌المللی الکترونیک، کامپیوتر و تجارت الکترونیک (الکامپ) در دومین روز از برگزاری خود شاهد حضور متخصصان، فعالان و علاقه‌مندان به حوزه ICT بود. دنیای اقتصاد نیز در این روز با برگزاری دو پنل تخصصی با محوریت «عصر دیجیتال و نقش نرم‌افزارها و هوش مصنوعی» و «توسعه اقتصاد دیجیتال با همراهی تولیدکنندگان و واردکنندگان حوزه فناوری اطلاعات» به شنیدن صدای فعالان این حوزه کمک کرد.

▫️گفتگوهایی که در حاشیه این نمایشگاه با فعالان این حوزه انجام شد، حاکی از این است که بخش سنتی نیز کم کم در حال حرکت به سمت پذیرش و استقبال از فناوری‌های نوین است. مقاومت‌های سابق این بخش تا حدودی کنار گذاشته شده و شاهد تمایل فزاینده‌ای برای ورود به دنیای دیجیتال و بهره‌مندی از مزایای آن هستیم.

▫️در ادامه گزارش روز دوم الکامپ را مشاهده کنید.

#الکامپ_۱۴۰۳

📺 @ecoiran_webtv
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
📹 تقابل طیب‌نیا و درخشان در بازار دلار

نسخه صوتی

▫️قیمت درهم به یک قدمی کانال 17 هزار تومان رسید، دلار تهران کانال عوض کرد/ 87 درصد از قیمت ربع سکه حباب است/ سومین رکورد خروج پول از بازار سهام در 1403 زده شد/ سه عامل افزایش قیمت دلار چه بود؟

▫️بازار ارز و سکه در پشت خط شنبه به رشدش ادامه داد و این روند به بازار یکشنبه رسید. با افزایش یکشنبه، قیمت دلار وارد کانال جدید شد، قیمت درهم به یک قدمی مرز کانال 17 هزار تومان رسید و قیمت طلای آبشده هم در کانال 15 میلیون به رشدش ادامه داد و در این کانال تثبیت شد.

▫️در روز یکشنبه کانال‌های دلاری شروع به تجزیه و تحلیل تیم اقتصادی دو نامزد راه یافته به دور دوم انتخابات کردند. امروز در فضای مجازی ادعا شد علی طیب‌نیا مسئول برنامه‌های اقتصادی پزشکیان شده است.

▫️در مقابل در تیم اقتصادی آقای جلیلی دو چهره مورد توجه بود. چهره اول، دلارزدای معروف آقای یاسر جبرائیلی و چهره دوم آقای مسعود درخشان بود. تکلیف یاسر جبرائیلی که از نظر بازار مشخص است اما مواضع آقای درخشان در مورد بازار طلا و صرافی‌ها مورد توجه بود.

#کف_بازار

📺 @ecoiran_webtv
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
📹 دوقطبی‌ترین انتخابات

▫️دور اول انتخابات ریاست جمهوری به پایان رسید و هیچ یک از نامزدها موفق به جذب 50 درصد آرای اخذ شده، نشدند تا انتخابات به دور دوم کشیده شود. این اتفاق برای دومین بار در تاریخ انتخابات‌های ریاست جمهوری رخ می‌دهد. 19 سال پیش نیز رقابت محمود احمدی‌نژاد و اکبر هاشمی رفسنجانی به دور دوم کشیده شد.

▫️اکنون در انتخابات ریاست‌جمهوری چهاردهم، آرای نزدیک سعید جلیلی و مسعود پزشکیان در مرحله اول حاکی از دو قطبی ایجاد شده در این دور بوده است. اتفاقی که دوره پیش وجود نداشت. حال سوالی که مطرح می‌شود این است که این دو قطبی چقدر شدید بوده و آیا از دوره‌های پیش بیشتر بوده یا کمتر؟

#روند

📺 @ecoiran_webtv
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
📹 جلیلی در بازار قول داد، پزشکیان در توییتر تضمین

نسخه صوتی

▫️رقابت‌ شروع شد/ جلیلی از بازار شروع کرد و پزشکیان از گشت‌های اجباری

▫️روایت رییس مرکز پژوهش‌های مجلس از بحران آموزش/ احتمال کمبود 176 هزار معلم در سال تحصیلی آینده

▫️هواپیماهایی که خریداری شدن اما وارد نشدند/ مدیرعامل ایران‌ایر از چالش خرید هواپیما گفت

▫️وعده خودرویی وزیر صمت در وقت‌های پایانی دولت سیزدهم

#اکوخبر

📺 @ecoiran_webtv
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
📹 اقتصاد ایران در فضای گلخانه‌ای گرفتار است

▫️کمتر از یک هفته دیگر سرنوشت دولت چهاردهم مشخص می‌شود. در حوزه اقتصاد رییس‌جمهور آینده چه اولویتی را باید در دستور کار قرار دهد؟

▫️به گفته محسن جلال‌پور خروج از فضای بسته و گلخانه‌ای و فراهم کردن حضور در بازارهای جهانی باید اولویت اصلی رییس‌جمهور آینده باشد تا با خروج از بازار غیررقابتی زمینه برای رشد و توسعه کشور فراهم شود از سوی دیگر با خروج از فضای گلخانه‌ای زمینه دسترسی به بازارهای جهانی فراهم شود.

▫️رییس پیشین اتاق بازرگانی ایران معتقد است مهمترین نیاز کشور در شرایط کنونی وصل شدن اقتصاد کشور به بازارهای جهانی و عبور از فضای تحریم است.  

▫️جلال‌پور همچنین می‌گوید در صورتی که نگاه رییس‌جمهور آینده نگاه بازگشایی، راهگشایی و گره‌گشایی از روابط بین‌المللی باشد می‌توان امیدوار بود که مسیر برای رسیدن به یک اقتصاد بازار و آزاد و بدون رانت فراهم شود.

📺 @ecoiran_webtv
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
📹 کدال زیر و رو می‌شود/ واکنش رسمی بازار به دور اول انتخابات

نسخه صوتی

▫️مجید عشقی در جلسه مشترکی که با سازمان حسابرسی و جامعه حسابداران رسمی داشته است عنوان کرده که سازمان بورس برای سرمایه‌گذاری‌ در توسعه نرم افزارهای مورد نیاز حرفه حسابرسی آمادگی دارد. همچنین سامانه کدال در حال بازنویسی است.

▫️شاخص کل بورس اوراق بهادار تهران با افت بیش از 23 هزار واحدی و خروج بیش از 700 میلیارد تومانی پول حقیقی‌ها اولین واکنش رسمی خود به نتیجه انتخابات را رقم زد تا ابهام تیم اقتصادی دولت چهاردهم همچنان برای یک هفته دیگر روی بازار سرمایه سنگینی کند.

▫️مهران محرمیان معاون فناوری‌های نوین بانک مرکزی هم از حذف کامل چک کاغذی بانکی تا ۳ سال آینده و جایگزینی با چک الکترونیکی خبر دارد.

▫️مهرداد اکبریان رییس انجمن تولیدکنندگان و صادرکنندگان سنگ آهن گفت:« ذخایر سنگ آهن ایران به ۵ میلیارد تن ذخیره احتمالی رسیده و نگرانی از اتمام سنگ آهن وجود ندارد اما همین موضوع مهمترین چالش صنعت فولاد تامین انرژی است.»

#چارسو

📺 @ecoiran_webtv
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
📹 چرا عدد مشارکت مضرب ۳ شد؟

نسخه صوتی

▫️در برنامه کیوسک، امروز دوشنبه 11 تیرماه، مهم‌ترین عناوین خبری و تیتر یک روزنامه‌های صبح تهران را بررسی کردیم.

▫️ورود «علی طیب‌نیا»، وزیر اسبق اقتصاد به تیم «مسعود پزشکیان»، نامزد انتخابات ریاست جمهوری، روزنامه‌های اصلاح‌طلب را خوشحال کرده است.

▫️در سمت دیگر ماجرا روزنامه «کیهان» امروز صفحه یک خود را در حمایت از «سعید جلیلی» دیگر نامزد انتخابات بسته و گزارش‌هایی با تیتر: «رقیب هراسی تنها برنامه ستاد پزشکیان» و «فواره دروغ علیه فرزند انقلاب!» دارد.

▫️روزنامه «هم‌میهن» در گفت‌وگو با «عباس عبدی» به یک شایعه انتخاباتی پاسخ داده است، چرا عدد مشارکت مضرب 3 شد؟ روزنامه «دنیای اقتصاد» هم در گزارشی، 10 پرسش اقتصادی از دو نامزد انتخابات را مطرح کرده است.

#ترندخوانی

📺 @ecoiran_webtv
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
📹 قدرت خرید حقوق‌بگیران نصف شد

▫️یک تحلیلگر اقتصاد با استناد به آمارهای رسمی عنوان کرد: طی دو سال گذشته متوسط افزایش دستمزد 20 میلیون حقوق بگیر ایرانی تقریبا نصف تورم بوده است به این معنا که قدرت خرید جامعه ایرانی در دو سال گذشته تقریبا نصف شده است.

▫️سعید لیلاز می گوید: کاهش شدید قدرت خرید خانوارهای ایرانی سبب شده تا رشد اقتصادی که در آمارهای رسمی ثبت شده در سفره خانوارهای ایرانی لمس نشود.

نسخه کامل در تلگرام

نسخه کامل در سایت

📺 @ecoiran_webtv
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
📹 اندازه بودجه آموزش و پرورش یارانه گندم می‌دهیم

▫️در ویژه برنامه #دولت_چهاردهم، مسعود نیلی، اقتصاددان، به چالش‌های اصلی دولت آینده پرداخت. به نظر او، یارانه‌ها در حال حاضر به هیچ وجه هدفمند نیستند و به عبارت ساده، هیچ مشکلی را حل نمی‌کنند.

▫️با این حال، همین یارانه‌های ناکارآمد، بخش قابل توجهی از مخارج دولت را تشکیل می‌دهند. نیلی برای مثال به یارانه گندم اشاره کرد که معادل بودجه یکی از مهم‌ترین بخش‌های حاکمیت، یعنی آموزش و پرورش، است.

📺 @ecoiran_webtv
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🎥 نشانه‌های یک نظام برنامه‌ریزی شهری شکست خورده

▫️حجت میرزایی، اقتصاددان، که در نشست تداخل نهادی در نظام برنامه‌ریزی ایران سخنرانی می‌کرد، توضیح داد که ما با یک نظام برنامه‌ریزی شهری شکست خورده مواجهیم. این موضوع چه نشانه‌هایی دارد؟

▫️«همچنان مسائل 50 سال پیش ما با بعد بزرگتری چه در نوشته‌ها و گفته‌ها و مشاهدات تکرار می‌شود. یعنی در تمام 5 و 6 دهه گذشته مسائل پیچیده‌تر شده است و دیگر اینکه تقریبا راه‌حل‌هایی که ارائه می‌دهیم، همان چیزهایی است که 50 سال پیش می‌گفتیم.»

▫️او در ادامه به موضوع بدمسکنی و دیدگاه‌هایی که درباره حل بحران مسکن وجود دارد، اشاره کرد.

📺 @ecoiran_webtv
2024/07/01 09:50:43
Back to Top
HTML Embed Code: