Telegram Group Search
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
حب الحسين (ع) وسيلة السّعداء

@emameakher
🏴🍃🏴🍃🏴🍃🏴

مانند زیارت حسین (علیه السلام)


عَنِ الْحَسَنِ بْنِ عَلِيٍّ الْوَشَّاءِ عَنِ الرِّضَا علیه السلام قَالَ: زِيَارَةُ قَبْرِ أَبِي مِثْلُ زِيَارَةِ قَبْرِ الْحُسَيْنِ.


💠 امام رضا علیه السلام:
زیارت قبر پدرم (موسی بن جعفر علیه السلام) مانند زیارت قبر حسین -علیه السلام- است.

كامل الزيارات، ص300

@emameakher

🏴🍃🏴🍃🏴🍃🏴
🏴🔸🏴🔸🏴🔸🏴

جامع‌تر و با اجر بیشتر


عَنْ إِبْرَاهِيمَ بْنِ عُقْبَةَ قَالَ: كَتَبْتُ إِلَى أَبِي الْحَسَنِ الثَّالِثِ علیه السلام أَسْأَلُهُ عَنْ زِيَارَةِ أَبِي عَبْدِ اللَّهِ الْحُسَيْنِ وَ عَنْ زِيَارَةِ أَبِي الْحَسَنِ وَ أَبِي جَعْفَرٍ -علیهم السلام- أَجْمَعِينَ فَكَتَبَ إِلَيَّ أَبُو عَبْدِ اللَّهِ علیه السلام الْمُقَدَّمُ وَ هَذَا أَجْمَعُ وَ أَعْظَمُ أَجْراً.


💠 ابراهیم بن عقبة گوید: برای امام هادی -علیه السلام- نامه نوشتم و از ایشان درباره‌ی زیارت امام حسین -علیه السلام- و زیارت امام کاظم و امام جواد -علیهما السلام- پرسیدم.
پاسخ نوشت: امام حسین (ع) مقدّم است، و زیارت کاظمین (ع) [در کنار زیارت امام حسین (ع)] کامل‌تر است و اجر بزرگتری دارد.

الكافي (ط - الإسلامية)، ج‏4، ص583

@emameakher

🏴🔸🏴🔸🏴🔸🏴
عَنْ جَعْفَرِ بْنِ مُحَمَّدٍ علیهما السلام:
قَالَ الْحَسَنُ بْنُ عَلِيٍّ علیهما السلام لِأَهْلِ بَيْتِهِ إِنِّي أَمُوتُ بِالسَّمِّ كَمَا مَاتَ رَسُولُ اللهِ صلی الله علیه و آله...


💠 از امام صادق -علیه السلام- روایت شده:
امام حسن -علیه السلام- به اهل بیت خویش فرمود: من به وسیله‌ی سم کُشته خواهم شد همان‌گونه که رسول خدا -صلی الله علیه و آله- کُشته شد.
عرضه داشتند: چه کسی شما را مسموم می‌کند؟ فرمود: زنم.
گفتند: او را از خانه‌ات بیرون کن، لعنت خدا بر او باد.
فرمود: بیرون کردنِ او ممکن نیست در حالی که مرگ من به دست اوست و گریزی از آن نباشد. حتی اگر او را بیرون کنم نیز کسی جز او مرا نخواهد کُشت، چرا که این قضایی مقرّر و امری حتمی از جانب خداست...


مناقب آل أبي طالب عليهم السلام (لابن شهرآشوب)، ج‏4، ص8
الخرائج و الجرائح، ج‏1، ص241


فرا رسیدن ایام شهادت سید الأولين و الآخرين، خاتم النبیّین، محمد مصطفى (صلی الله عليه و آله)
و سبط گرامی ایشان؛ سید شباب أهل الجنّة، معزّ المؤمنین، امام حسن مجتبی (صلوات الله علیه) را به محضر ولی عصر (عجّل الله فرجه) و شیعیان و محبین ایشان تسلیت عرض می‌کنیم.

@emameakher
از کلمات امیرالمؤمنین (علیه السلام) در پاسخ به سوال عالِم یهودی در باب امتحاناتِ آن حضرت در زمان حیات و ممات رسول خدا (صلی الله عليه و آله)


... ای برادر یهودی، خدای متعال مرا پس از رحلت پیامبرش در هفت مورد آزمود و -بی آنکه بخواهم خود را بستایم- به لطف و نعمت خود مرا صبور یافت.

اما نخستین آنها ای برادر یهودی آن است که در میان همه‌ی مسلمانان کسی جز پیامبر (ص) نبود که با وی انس بگیرم یا به وی تکیه کنم یا اطمینان کنم یا تقرّب جویم. او از کودکی مرا پرورش داد و در بزرگی پناه داد و در تنگدستی کفایت نمود. و نگذاشت یتیم بودن را احساس کنم و از طلبِ دیگران و کسب و کار [مشقت‌بار] بی‌نیازم نمود و سرپرستی من و فرزندانم را بر عهده گرفت. این در ارتباط با مسائل گذران زندگی دنیوی بود و علاوه بر آن مرا به سوی مراتب عالی در پیشگاه خدای متعال رهبری کرد.

سپس به سبب وفات رسول خدا -صلی الله علیه و آله- مصیبتی بر من نازل گردید که گمان نکنم اگر قهراً بر کوه‌ها نازل می‌گردید توان برخاستن می‌یافتند. گروهی از اهل بیت خویش را بی‌تاب و گروهی اختیار صبر از کف داده می‌دیدم که توان خویشتن‌داری نداشته و قادر به حمل بار مصیبتی به این سنگینی نبودند. بی‌تابی صبر از کف‌شان به در برده عقل‌شان را دچار حیرت نموده و قدرت فهم و افهام و گفت و شنود را از ایشان سلب کرده، و سایر مردم از غیر بنی عبدالمطلب یا تسلیت گفته و امر به صبر می‌نمودند یا اینکه با گریه و بی‌تابیِ خود با آنان همدردی می‌کردند.

من پس از وفات آن حضرت صبر پیشه کرده به اموری که آن حضرت مرا به آنها فرمان داده بود مشغول گشتم، از قبیل: آماده ساختن و غسل دادن و حنوط کردن و کفن نمودن و نماز میّت را بر وی خواندن و به خاک سپردنِ ایشان، و گردآوریِ کتاب خدا و پرداختن به برآوردنِ تعهدات ایشان به مردم، بی آنکه اشک روان و هیجان آه و ناله و سوزش حرارت و عظمت مصیبت مرا از وظیفه‌ی اصلی باز دارد تا اینکه توانستم حق واجب خدا و رسولش را در این خصوص که بر دوش من بود به انجام برسانم و آنچه را که به من امر فرموده بود به جای آورم و آن را صابرانه و تقرّب جویانه تحمل نمودم...

الخصال، ج۲، ص۳۷۰

@emameakher
عَنْ عَبْدِ السَّلَامِ بْنِ صَالِحٍ الْهَرَوِيِّ قَالَ سَمِعْتُ الرِّضَا علیه السلام يَقُولُ إِنِّي سَأُقْتَلُ بِالسَّمِّ مَظْلُوماً وَ أُقْبَرُ إِلَى جَنْبِ هَارُونَ وَ يَجْعَلُ اللَّهُ تُرْبَتِي مُخْتَلَفَ شِيعَتِي وَ أَهْلِ مَحَبَّتِي فَمَنْ زَارَنِي فِي غُرْبَتِي وَجَبَتْ لَهُ زِيَارَتِي يَوْمَ الْقِيَامَةِ وَ الَّذِي أَكْرَمَ مُحَمَّداً صلی الله علیه و آله بِالنُّبُوَّةِ وَ اصْطَفَاهُ عَلَى جَمِيعِ الْخَلِيقَةِ لَا يُصَلِّي أَحَدٌ مِنْكُمْ عِنْدَ قَبْرِي رَكْعَتَيْنِ إِلَّا اسْتَحَقَّ الْمَغْفِرَةَ مِنَ اللَّهِ عَزَّ وَ جَلَّ يَوْمَ يَلْقَاهُ وَ الَّذِي أَكْرَمَنَا بَعْدَ مُحَمَّدٍ ص بِالْإِمَامَةِ وَ خَصَّنَا بِالْوَصِيَّةِ إِنَّ زُوَّارَ قَبْرِي لَأَكْرَمُ الْوُفُودِ عَلَى اللَّهِ يَوْمَ الْقِيَامَةِ وَ مَا مِنْ مُؤْمِنٍ يَزُورُنِي فَيُصِيبُ وَجْهَهُ قَطْرَةٌ مِنَ الْمَاءِ إِلَّا حَرَّمَ اللَّهُ تَعَالَى جَسَدَهُ عَلَى النَّارِ.


💠 عبد السلام هَرَوی گوید: از امام رضا علیه السلام شنیدم که می‌فرمود: من مظلومانه و به وسیله‌ی سم کُشته و در کنار هارون دفن خواهم شد و خداوند تربت مرا محل رفت و آمد شیعیان و محبّین من قرار می‌دهد. پس هر کس مرا در غربتی که دارم زیارت کند دیدار و زیارتِ من در قیامت برایش واجب می‌شود.

قسم به آن که محمد -صلی الله علیه و آله- را به نبوّت گرامی داشت و بر همه‌ی آفریدگان برگزید، هیچ یک از شما در نزد مدفن من دو رکعت نماز نمی‌خواند مگر اینکه مستحقِ بخشش و مغفرت از جانب خدای عزّ و جلّ در روزی که او را ملاقات می‌کند می‌گردد.

و قسم به آن که ما را بعد از محمد (ص) به امامت گرامی داشت و به وصایت مخصوص کرد، زائرانِ قبر من گرامی‌ترین وارد شوندگان به نزد خداوند در روز قیامت خواهند بود.
و هیچ مؤمنی نیست که مرا زیارت کند و بر سر و صورتش قطره‌ی بارانی بریزد مگر اینکه خدای متعال بدنش را بر آتش جهنم حرام می‌سازد.


عيون أخبار الرضا عليه السلام، ج‏2، ص227
بحار الأنوار (ط - بيروت)، ج‏99، ص36



عَبْدُ الْعَظِيمِ بْنُ عَبْدِ اللَّهِ الْحَسَنِيُّ قَالَ سَمِعْتُ مُحَمَّدَ بْنَ عَلِيِّ بْنِ مُوسَى الرِّضَا علیهم السلام يَقُولُ مَا زَارَ أَبِي علیه السلام أَحَدٌ فَأَصَابَهُ أَذًى مِنْ مَطَرٍ أَوْ بَرْدٍ أَوْ حَرٍّ إِلَّا حَرَّمَ اللَّهُ جَسَدَهُ عَلَى النَّارِ.


💠 عبد العظیم حسنی گوید: از امام جواد علیه السلام شنیدم که می‌فرمود: احدی پدرم -علیه السلام- را زیارت نمی‌کند که [در آن حین] رنجی از باران یا سرما یا گرما به او برسد مگر اینکه خداوند بدنش را بر آتش جهنم حرام می‌سازد.


الأمالي (للصدوق)، ص654
بحار الأنوار (ط - بيروت)، ج‏99، ص36


فرا رسیدن سالروز شهادت مظلومانه‌ی بضعة الرسول، غریب الغرباء، امام علی بن موسی الرضا -علیه السلام- را به محضر صاحب الزمان -عجّل الله فرجه- و شیعیان و محبین ایشان تسلیت عرض می‌کنیم.

@emameakher
تاریخ شهادت رسول خدا (صلی الله علیه و آله) در روایات ائمه (علیهم السلام)


... عن محمّد بن سنان، عن محمّد بن مسكان، عن أبي بصير، عن أبي عبد اللّه الصّادق جعفر بن محمّد عليهما السّلام
... و عن الحسن بن محبوب، عن هشام بن سالم، عن حبيب السّجستاني، عن أبي جعفر الباقر محمّد بن علي عليهما السّلام قالا:

قبض رسول اللّه صلّى اللّه عليه و آله و سلّم و هو ابن ثلاث و ستّين سنة، في سنة عشر من الهجرة.
و كان مقامه بمكّة أربعين سنة، ثمّ نزل عليه الوحي في تمام الأربعين، و كان بمكّة ثلاث عشرة سنة، ثمّ هاجر إلى المدينة و هو ابن ثلاث و خمسين سنة، فأقام بالمدينة عشر سنين.
و قبض صلّى اللّه عليه و آله و سلم في شهر ربيع الأوّل، يوم الاثنين، لليلتين خلتا منه.


💠 از امام باقر و امام صادق -علیهما السلام- روایت شده که فرمودند:
رسول خدا -صلی الله علیه و آله- در شصت و سه سالگی، در سال دهم هجرت از دنیا رفت. ایشان چهل سال در مکه اقامت داشت و در پایان چهل سالگی وحی بر آن حضرت نازل شد. پس از آن سیزده سال در مکه ماند و سپس در پنجاه و سه سالگی به مدینه هجرت کرد و ده سال در مدینه اقامت نمود. و آن حضرت در ماه ربیع الاول، روز دوشنبه، دومِ ماه از دنیا رفت.


مجموعة نفيسة في تاريخ الأئمة عليهم السلام، ص123


همین مضمون از امام رضا -علیه السلام- نیز روایت شده است.
تاريخ أهل البيت نقلا عن الأئمة عليهم السلام، ص67

@emameakher
وَ أَلْقَابُهُ الصَّامِتُ، الْهَادِي، الرَّفِيقُ، الزَّكِيُّ، السِّرَاجُ الْمُضِي‏ءُ، الشَّافِي، الْمَرْضِيُّ، الْحَسَنُ الْعَسْكَرِيُّ، وَ كَانَ هُوَ وَ أَبُوهُ وَ جَدُّهُ يُعْرَفُ كُلٌّ مِنْهُمْ فِي زَمَانِهِ بِابْنِ الرِّضَا.

💠 از القاب آن حضرت؛ صامت، هادی، رفیق ، زکیّ، سراج مُضیء (چراغ درخشنده)، شافی، مَرضیّ و عسکری است.
آن حضرت و پدرش و جدّش، هر کدام در زمان خود به «ابن الرضا» مشهور بودند.

مناقب آل أبي طالب عليهم السلام (لابن شهرآشوب)، ج‏4، ص421


سالروز شهادت ابو الحجّة، الإمام الزّکي، حسن بن علي العسکري -علیه السلام- را به محضر مقدّس فرزند داغدارش امام مهدی -عجّل الله فرجه- و شیعیان و محبین و منتظران حضرتش تسلیت عرض می‌کنیم.

@emameakher
اللَّهُمَّ الْعَنِ الْجِبْتَ وَ الطَّاغُوتَ وَ الْعَنْ أَشْيَاعَهُمْ وَ أَتْبَاعَهُم‏

@emameakher
عن أبی عبد الله علیه السلام:
مَنْ أَحَبَّ بَقَاءَ الظَّالِمِينَ فَقَدْ أَحَبَّ أَنْ يُعْصَى اللَّهُ إِنَّ اللَّهَ تَعَالَى حَمِدَ نَفْسَهُ عَلَى هَلَاكِ الظَّالِمِينَ فَقَالَ فَقُطِعَ دابِرُ الْقَوْمِ الَّذِينَ ظَلَمُوا وَ الْحَمْدُ لِلَّهِ رَبِّ الْعالَمِين‏.


💠 از امام صادق علیه السلام روایت شده که ایشان فرمود:
هر کس زندگانی و بقای ستمگران را خوش بدارد، خوش داشته که خدا نافرمانی شود. همانا خدای متعال خود را برای نابود کردنِ ظالمین حمد و ستایش کرده و فرموده است: «فَقُطِعَ دابِرُ الْقَوْمِ الَّذِينَ ظَلَمُوا وَ الْحَمْدُ لِلَّهِ رَبِّ الْعالَمِين - پس ریشه و دنباله‌ی گروهی که ستم کردند بُریده شد، و سپاس خدای را که پروردگار جهانیان است - انعام 45».


الكافي (ط - الإسلامية)، ج‏5، ص108


أسْعَدَ اللهُ أيَّامَكُمْ بِكُلِّ خَيْرٍ وَ سُرُور

@emameakher
2024/10/01 18:26:39
Back to Top
HTML Embed Code: