group-telegram.com/k1samani_channel/263
Last Update:
🔷 نقطه آبی کمرنگ
نقطهٔ آبی کمرنگ نام یک عکس است؛ عکسی که کاوشگر وویجر ۱ در سال ۱۹۹۰ از فاصلهٔ ۶ میلیارد کیلومتریِ کرهٔ زمین گرفت. در این عکس زمین بهشکل یک نقطهٔ کوچک به رنگ آبی کمرنگ در میانههای نوار سمت راست تصویر دیده میشود. این عکس به پیشنهاد کارل سِیگِن (ساگان) گرفته شد. او این تصویر را نقطهٔ آبی کمرنگ نامید و در کتابی به همین نام [1] چنین توصیفش کرد:
از این نقطهٔ دوردست، زمین چندان جالبِتوجه بهنظر نمیرسد. ولی برای ما فرق میکند. دوباره نگاهش کنید. اینجاست. این خانهٔ ماست. این ماییم. هر کسی که دوستش دارید، هر کسی که میشناسید، هر کسی که زمانی نامش را شنیدهاید، هر بنیبشری که روزی وجود داشته است، زندگیاش را اینجا گذرانده است. همهٔ خوشیها و رنجهای ما، هزاران دین بیچونوچرا، ایدئولوژی، دکترین اقتصادی، هر شکارچی و جستجوگر، هر قهرمان و بزدل، هر آفریننده و ویرانگر تمدن، هر پادشاه و رعیت، هر زوج جوان عاشق، هر پدر و مادر، کودک امیدوار، مخترع و جهانگرد، هر معلم اخلاق، هر سیاستمدار فاسد، هر «ابرستاره»، هر «رهبر عالی»، هر قدیس و گناهکار در تاریخِ گونهٔ ما [نوع بشر] در اینجا زیسته است -روی یک ذرهٔ غبار معلق در پرتو خورشید.
زمین صحنهٔ نمایش کوچکی در یک آوردگاه کیهانی پهناور است. به رودخانههای خونی فکر کنید که سرداران و امپراتورها به راه انداختند تا، در میان افتخار و پیروزی، برای لحظهای صاحب بخشی از این نقطه شوند. به قساوتهای بیپایان ساکنان گوشهای از این نقطه نسبت به ساکنانی نهچندانمتفاوت در گوشهای دیگر فکر کنید، چههمه کژفهمی، چه اشتیاقی برای کشتن یکدیگر، چه نفرت عمیقی.
خودنمایی ما، خودمهمپنداری ما و توهمِ داشتن موقعیتی ممتاز در جهان با این نقطهٔ کمنور به چالش کشیده میشود. سیارهٔ ما ذرهٔ تنهایی در تاریکی فراگیر کیهانی است. در این تیرگی که در آنیم، در این همه پهناوری، نشانی از یاریای از جای دیگری نیست که ما را از دست خودمان نجات دهد.
زمین تنها جهان شناختهشدهای است که زندگی را در خود جای داده است. هیچ جای دیگری، دستکم در آیندهٔ نزدیک، وجود ندارد که گونهٔ ما بتواند به آن کوچ کند. بازدید، بله ولی سکونت، هنوز نه. چه بپسندیم، چه نپسندیم، اکنون زمین تنها قرارگاه ماست.
میگویند نجوم تجربهای است که فروتنی و خودسازی میآورد. شاید هیچ برهانی بهتر از این تصویر دوردست از دنیای ناچیز ما نتواند احمقانه بودن غرور بشر را نشان دهد. برای من، این تأکیدی است بر این که با یکدیگر مهربانتر باشیم، و این نقطهٔ آبی کمرنگ را حفظ کنیم و گرامی بداریم، تنها خانهای که تاکنون شناختهایم.
-------------------------------------
[1] Carl Sagan, "Pale Blue Dot: A Vision of the Human Future in Space", (Random House 1994).
@k1samani_channel
BY دِرَنـــگ
![](https://photo.group-telegram.com/u/cdn4.cdn-telegram.org/file/pFYLsuOzsBz7hWy5N2ezAN-5tuZhhwHKHuACyCATM9taU2v08wWFMi5552jBASX2ECcH1nFxEe3-SXZdp4MzVcyOFJDno0_73RSqJE7TTio8Z20MgtL1_u_Q0EHausF2O9vNb2WfrhicypRrh-0ZntLmk0XqzE3sa-BlG8wjeYRmEH7dKnZjAQtykWbDyw3rCx05s6c4diR3E0yGajH9iDopTYuhb-B9jujC9gbitzqiqgu04nAGsVWC6SD315mGe0oTxZUUzfcbC0Vxf6lqpP_9L8zeiJV3SO2Vf7GYL7jyEa2_ve-m5BbVVU1Ge_X3YEbRSI2Fq6JmUJQ7YN9mgg.jpg)
Share with your friend now:
group-telegram.com/k1samani_channel/263