Telegram Group Search
چیستی فمینیسم کریس بیسلی.pdf
3.7 MB
📕چیستی فمینیسم
نویسنده: کریس بیسلی
🖍مترجم: محمدرضا زمردی

📚 کتاب چیستی فمینیسم به قلم کریس بیسلی در هشت فصل به شرح انواع فمینیسم های موجود در جوامع غربی می پردازد و تعریفی از فمینیسم ارائه می دهد.

📙فصل های کتاب عبارتند از:

▫️نقد فمینیسم بر اندیشه ی اجتماعی و سیاسی سنتی
▫️تفاوت فمینیسم با اندیشه ی اجتماعی و سیاسی سنتی
▫️مناقشات «درون» فمینیسم درباره فمینیسم
▫️کلیات اندیشه ی فمینیستی
▫️آغازگران اندیشه ی فمینیستی
«سایر» امکان ها
▫️نفوذهای پست مدرنیستی/ پساساختارگرا
▫️ارزیابی های مجدد و قابلیت ها

📔خلاصه کتاب

📍کریس بیسلی در کتاب چیستی فمینیسم انواع فمنیسم موجود در جوامع غربی را تبیین می‌ نماید. وی در این اثر به نهضت سیاسی اجتماعی زنان که در دهه‌های گذشته هم‌ پای آرای فمنیستی به پیش رفته‌اند، نمی‌ پردازد، بلکه بررسی اندیشه‌ها و رویکردهای نظری مدون و قوام‌ یافته‌ی فمنیستی را در دستور کار قرار می‌ دهد.

🔆 #معرفی_کتاب


@Zane_Ruz_Channel
@khatoonmagazine
Forwarded from حق‌بان
🌿مراسم گرامیداشت روانشاد ایران درّودی؛ نقاش و هنرمند


🔰موسسه ایراندخت درّودی با همکاری موزه بانک ملّی ایران مفتخر است مراسم گرامیداشت بانوی نور، ایران درّودی را همراه با رونمایی آخرین اثر ناتمام، سه‌پایه نقاشی و صندلی کار این هنرمند یگانه و فقید، مقارن با زادروز ایشان برگزار نماید.

🌱حضور گرم و صمیمانه جنابعالی در پاسداشت یاد و خاطره این هنرمند محبوب و تاثیرگذار مایه مباهات است.

با احترام
موسسه ایراندخت درّودی

زمان: جمعه ۱۱شهریورماه ۱۴۰۱،ساعت ۱۸-۲۰
مکان: میدان امام خمینی،خیابان فردوسی، موزه بانک ملی ایران

#ایران_درّودی
#ایران_درودی
#بنیاد_ایران_درّودی
#موزه_ایران_درّودی
#جمعیت_حمایت_از_حقوق_بشر_زنان

@hoghooghbasharezanan
🌸معرفی یکی از زنان موفق و تاثیرگذار ایران و جهان 🌸

انوشه انصاری

خانم انوشه انصاری متولد 12 سپتامبر 1966 (21 شهریور سال 1345) در مشهد است که یک مهندس و نخبه ایرانی و بنیانگذار شرکت " Prodea Systems " می باشد. وی در سال 2001 تواسنت با سود 10.8 میلیون دلاری روبرو شود که این منجر به ثبت اسم وی به عنوان یکی از تاجران و سرمایه داران خانم شود.

همچنین وی اولین خانم و چهارمین مسافر فضا که هزینه مسافرت را خودش پرداخت نمود، می باشد و این روزها نیز مدیرعامل شرکت " Prodea Systems " در کنار همسرش آقای امیر انصاری می باشد و بیزینس قبلی وی Telecom Technologies بود که بنیانگذار آن بود و توانست با استفاده از آن محبوب شود.

www.namnak.com

⚛️@khatoonmagazine
زنی بود روستایی، تنها زن باسواد دهکده اش. درتمام عمر بدبختی به سرش باریده بود.
یک روز از او پرسیدم مامان بزرگ چه چیزی در زندگی از همه مهم تر است؟
جوابش را فراموش نکرده ام، فقط یک چیز در زندگی به حساب می آید آن نشاط است. هیچ وقت اجازه نده کسی آن را از تو بگیرد.

📗 #دیوانه_وار
✍🏻 #کریستین_بوبن

📚 @BookTop
@khatoonmagazine
آنچه زن‌ها دوست دارند مردها بدانند:

كلمات پلی هستند ميان مكنونات درونی يک مرد و قلب زنی كه دوستش دارد. كلمات آفريننده صميميت آنی هستند.

اما زن‌ها دوست دارند مردها درباره‌ی چه چيزی با آن‌ها حرف بزنند؟ البته. پاسخ را از پيش می‌دانید: همه چيز!

ما زن‌ها دوست داريم درباره كار، نگرانی‌ها، روياها، ترس و خلاصه همه‌ی بالا و پايين شما بدانيم. به ياد داشته باشيد، ارتباط احساسی به معنای در ميان گذاشتن رازهای درونی است و صحبت كردن تنها راه فاش كردن اين رازهای درون است.

موضوع مورد نظر ما اين است كه صحبت كردن چه نقش مهمی را در ايجاد حس ارتباط روحی در زن ها ايفا می‌کند.

به ياد دارم زنی به من می‌گفت: "هرگاه همسرم چيزهایی را با من در ميان می‌گذارد، كه معمولاً با هيچ كس ديگری آن‌ها را در ميان نمی‌گذارد احساس خاص بودن و محبوب بودن می‌کنم. می‌دانم چنانچه برايم احترام و ارزش قائل نبود، هرگز اين كار را نمی‌کرد."

چنانچه صحبت كردن و بيان افكار و احساسات موجب احساس مرتبط بودن در زن می‌گردد، بنابراين عكس اين حالت يعنی بسته بودن روحی و احساسی، موجب احساس گسستگی و قطع ارتباط خواهد شد.

📗 #رازهایی_درباره_زنان
✍🏻 #باربارا_دی_آنجليس



📚 @BookTop
@khatoonmagazine
🔴 دیگر مردانه نیستند

📍«شهروند» چرایی افزایش تعداد زنان در جرایم خشونت‌آمیز را در گفت‌وگو با جامعه‌شناسان بررسی می‌کند.

✍🏻 لیلا مهداد

📌زندان زنان؛ میترا با سری تراشیده نقش اصلی را به‌عهده دارد.
دختری که قتل ناپدری، گذرش را به یکی از بندهای زندان انداخته.
دختری سرکش که تن به قوانین زندان نمی‌دهد و با كوتاه‌شدن موی سر و حبس در سلول انفرادی تنبيه می‌شود. 10سال بعد که ميترا زندانی پيری شده، قوانين زندان تغيير می‌يابد.
بعد از مدتی حکم آزادی میترا صادر می‌شود، اما او از بيرون رفتن امتناع می‌کند تا مراقب یکی از دختران زندانی باشد.

📌زندان زنان، میتراهایی به خود می‌بیند که یا به‌خاطر قتل ناپدری، گذرشان به یکی از بندها افتاده یا دست در سرقتی داشتند. شاید هم یکی از میتراها همدست یکی از کلاهبرداری‌های شهر بوده.
زنانی که به گمان کارشناسان پیش از این جرم‌شان در اعتیاد یا بدرفتاری با فرزند خلاصه می‌شد.
کارشناسان بر این باورند معادلات به‌هم خورده و هم به لحاظ کمی و هم کیفی در جرایم زنان دچار تحول شده‌ایم. این در حالی است که آمارهای رسمی حکایت از این دارند که بخش عمده‌ای از جرایم مربوط به زنان است. بررسی‌ها نشان داده بار مشکلات مالی و فقر در سال‌های اخیر گریبان‌گیر زنان شده است. درواقع جرایم خشن همچون زورگیری، آدم‌ربایی و قتل در میان زنان شیوع پیدا کرده و دیگر مختص مردان نیست.

👈🏻 ادامه مطلب را در Instant View بخوانید.

👉🏻 @BashgaheZanan
@khatoonmagazine
اگر سبزه‌ای را بکنم، خواهم مرد
مویه
🔊 #فایل_صوتی

🟡 اعدام زنان

📻 پادکستِ مویه



🔻در قسمت جدید مویه به مسئله‌ی اعدام زنان پرداختیم.

🟠 در بررسی اعدام زنان تاثیر فرودستی در ارتکاب جرم و در نتیجه تحمل مجازاتی مانند اعدام به وضوح دیده می‌شود.

🔺همچنین می‌توان مشاهده کرد که چگونه تبعیض و نابرابری ساختاری باعث پیش‌داوری در صدور حکم می‌شود.

#اعدام
#همسرکشی
#خشونت_خانگی
#حق_طلاق


@Zane_Ruz_Channel
@khatoonmagazine
خاتون
مویه – اگر سبزه‌ای را بکنم، خواهم مرد
.
⛔️ بررسی جامعه شناختی اعدام زنان


📊 نتایج آماری که بسیار جالب و در عین حال تاسف برانگیز به نظر می­‌رسد در پژوهشی در خصوص همسرکشی که محققین آن مارگو ویلسون و مارتین دالی هستند، نشان داده است:

مردان اغلب همسران خود را به خاطر ترک آنان می کشند اما زنان متقابلاً چنین کاری نمی کنند.

مردان همسران خود را پس از آزار و اذیت های طولانی به قتل می رسانند اما چنین عملی توسط زنان گزارش نشده است.

مردان همسران خود را با نقشه قبلی می کشند اما زنان اینگونه عمل نمی کنند.

اکثر زنان همسرانشان را در دفاع از خود می کشند اما در مورد مردان هرگز چنین نبوده است.

⚠️ این فاکتورها گویای این است که قتلی که زنان مرتکب می شوند اکثرا نمیتواند کنش باشد بلکه واکنشی است نسبت به خشونتی که همه روزه از نزدیکترین افراد به خود یعنی شوهر، پدر یا برادر دریافت می‌کند.

📊 این آمارها ثابت می­کنند که زنان در طول زندگی‌شان همواره در صدد دفاع از خود هستند. آنان دائما در تلاشند تا به شریک عاطفی‌شان اثبات کنند از سوی آنها خیانتی انجام نشده و به پدران و برادرانشان اثبات کنند که با مردان غریبه در ارتباط نیستند. گویی زنان در جامعه پیوسته در دادگاهی قرار دارند تا از خود دفاع کرده و اثبات کنند خطایی مرتکب نشده‌اند، تا کتک نخورند و کشته نشوند.


📃 ادامه مطلب 🔺🔺

#اعدام
#همسرکشی
#خشونت_خانگی
#حق_طلاق


@Zane_Ruz_Channel
@khatoonmagazine
🔴 چرا تعداد کمی از مردان کتاب‌های نویسندگان زن را می‌خوانند؟

📌برای کتابم، شکاف اعتبار، که به این موضوع می‌پردازد که چرا زنان همچنان کمتر از مردان جدی گرفته می‌شوند، کتاب پژوهشیِ نیلسون را سفارش دادم تا بفهمم دقیقاً هر کس چه چیزی می‌خواند. می‌خواستم بدانم آیا نویسندگان زن نسبت به مردان اعتبار کمتری دارند، یا در وهله‌ی اول مردان کتاب‌هایشان را نمی‌خوانند. و نتایج به‌دست‌آمده شک و تردیدم را تأیید کرد که مردان چندان رغبتی ندارند که کتاب نویسندگان زن را بخوانند. در مورد آثار پرفروش ۱۰ نویسنده‌ی زن (که شامل جین آستین و مارگارت اتوود و همچنین دانیل استیل و جوجو مویز می‌شود) باید گفت که تنها ۱۹ درصد از خوانندگان آنها مرد و ۸۱ درصد زن هستند. اما در مورد آثار پرفروش ۱۰ نویسنده‌ی مرد (که چارلز دیکنز و جی.‌ آر. ‌آر. تالکین و همچنین لی چایلد و استیون کینگ را در بر می‌گیرد)، تقسیم‌بندی بسیار نزدیک است: ۵۵ درصد مرد و ۴۵ درصد زن.

📌به عبارت دیگر، زنان آمادگیِ خواندن کتاب‌های مردان را دارند، اما تعداد مردانی که حاضر به مطالعه‌ی کتاب‌های‌ زنان هستند کمتر است. و البته نویسنده‌ی زنی که کتابش در میان ۱۰ کتاب برترِ خوانده‌شده از سوی خوانندگان مرد قرار داشت ــ نویسنده‌ی داستان‌های دلهره‌آور، ال. ‌جِی. راس ــ از حروف اول نامش استفاده می‌کند، بنابراین ممکن است مردان فکر کنند که او هم یکی از خودشان است. این امر به ما چه می‌گوید؟ مردان تا چه حد مخالف اعطای توانایی‌های برابر ــ فکری، هنری، فرهنگی ــ به زنان و مردان هستند؟

📌چرا این مسئله مهم است؟ در درجه‌ی اول، این امر تجربیات مردان از جهان را محدود می‌کند. برناردین اواریستو، رمان‌نویس برنده‌ی جایزه‌ی بوکر، در خلال گفتگویی برای کتاب شکاف اعتبار به من گفت: «مدت‌هاست می‌دانم که مردان علاقه‌ای به خواندن آثار ما ندارند. ادبیاتِ ما یکی از راه‌هایی است که در آن روایت‌هایمان را بازگو می‌کنیم، ایده‌هایمان را کشف می‌کنیم، و خرد و تخیلمان را وسعت می‌بخشیم. اگر داستان‌های زنانه می‌نویسیم، داریم درباره‌ی تجربیات زنان صحبت می‌کنیم. ما همچنین در مورد تجربیات مردانه از دیدگاه زنانه حرف می‌زنیم. و بنابراین، اگر آنها به این موضوع علاقه ندارند، فکر می‌کنم که بسیار شرم‌آور و بی‌اندازه نگران‌کننده است». اگر مردان کتاب‌های مربوط به زنان و به قلم زنان را نخوانند، از فهم روان و تجربیات زندگی زنان ناتوان خواهند ماند. در این صورت، آنها همچنان به جهان از دریچه‌ای تقریباً کاملاً مردانه نگاه خواهند کرد و تجربه‌ی مردانه همچنان پیش‌فرض خواهد ماند. و این تمرکزِ محدودْ بر روابط ما با آنها، به‌عنوان همکار، دوست و شریک زندگی تأثیر می‌گذارد. در عین حال، اگر آثار نویسندگان زن را فقط زنان بخوانند، این کتاب‌ها از نفوذ و تأثیر بازمی‌مانند، به حاشیه رانده می‌شوند و از جریان اصلی دور می‌مانند. همچنین احترام کمتر، جایگاه و منزلت نازل‌تر و درآمد کمتری کسب می‌کنند.

📌مردان می‌توانند از وسعت بخشیدن به ذهن و ذائقه‌ی خود سود فراوانی به دست آورند. اینکه کتابی به قلم یک زن نوشته شده یا درباره‌ی زنان است، به این معنا نیست که چیزی برای ارائه به مردان ندارد. مطالعه‌ی آثار زنان، چشمِ مردان را به چگونه زیستن زنان در جهان باز می‌کند ــ اولین قدم برای ایجاد همدلی. و ممکن است به ترکیدن حبابی کمک کند که بسیاری از مردان ناخواسته در آن زندگی می‌کنند ــ در این صورت، شاید تا افکار و بینش‌های جدیدی جوانه بزنند. مگر رسالت هنر چیزی جز این است؟/نشر آسو


⚛️ @BashgaheZanan
⚛️ @Khatoonmagazine
🌸ثریا دارابی🌸

ثریا دارابی، متولد سال 1362 در اهواز، یکی از موسسین وبسایت بسیار موفق Zady در حوزه‌ی مد و فشن و از اهالی فن در زمینه‌ی بازاریابی دیجیتال و تکنولوژی است. ثریا دارابی مدتی به عنوان رهبر بخش محصول در drop.io کار کرده که یک سرویس مشارکت آنلاین و در حال حاضر متعلق به فیسبوک است. در سال 2009، او برنامه‌ی Foodspotting را راه‌اندازی کرد که یک راهنمای محلی در حوزه‌ی آشپزی است و از سوی اپل و مجله‌ی اینترنتی Wired به عنوان «اپلیکیشن برتر سال» اعلام شد.

دارابی مدرک تاریخ هنر خود را در سال 2005 از دانشگاه جورج‌تاون گرفت و بلافاصله بعد از فارغ‌التحصیلی، یکی از مدیران بازاریابی نیویورک‌تایمز شد. با 23 سال سن، دارابی اولین و جوان‌ترین مدیر مشارکت‌های دیجیتال و رسانه‌های اجتماعی در نیویورک‌تایمز بود و در این شغل، به توسعه‌ی استراتژی‌های مربوط به مدیران در رسانه‌های دیجیتال و اجتماعی می‌پرداخت. شاید به همین دلیل است که حالا او را به عنوان یکی از پیشروان حوزه‌ی دیجیتال در جهان پذیرفته‌اند.

دارابی اطلاعات فوق‌العاده‌ای در زمینه‌ی مصرف‌گرایی دیجیتال و استفاده از تکنولوژی به هدف ارتقای کارایی، اعتبار و رشد دارد. استراتژی‌هایی که او برای دیجیتالی کردن نیویورک‌تایمز به کار بست هنوز هم در حال استفاده هستند و هنوز هم نتایج موفقیت آمیزی را نشان می‌دهند. در سال 2014، دارابی به عنوان یکی از «رهبران جوان سازمان اقتصادی جهان» انتخاب شد و از آن زمان بارها به سخنرانی در این سازمان پرداخته است. مجله‌ی Fast Company نیز در شماره‌ای که به «خلاق‌ترین افراد حوزه‌ی تجارت» اختصاص یافته بود، تصویر دارابی را روی جلد خود قرار داد. به پاس خدمات دارابی در حوزه‌ی رسانه‌های تازه و کارآفرینی ، تصویر او روی جلد مجله‌ی آنلاین Brandweek هم رفته است. در سال 2012، مجله‌ی Inc او را یکی از «30 مدیر برتر زیر 30 سال» در جهان اعلام کرد و مجددا در سال 2015، مجله‌ی Fortune او را یکی از «40 مدیر برتر زیر 40 سال» خواند. دارابی در هیات مدیره‌ی دیجیتال جنرال الکتریک عضو بوده و در حوزه‌ی استراتژی‌های دیجیتالی/موبایلی/اجتماعی به مدیران شرکت‌های مختلفی، از دیزنی گرفته تا تایم، مشاوره می‌دهد.

در حال حاضر ثریا دارابی بیشتر به سرمایه‌گذاری اولیه در شرکت‌های رسانه‌ای نوپا و مدرن که در حوزه‌ی رسانه‌ها فعال هستند، علاقه نشان می‌دهد. سرمایه‌گذاری او اغلب به هدف کمک به شرکت‌هایی انجام می‌شود که در مراحل اولیه‌ی طراحی و نوآوری قرار دارند و کمک خارجی می‌تواند شرایط را به نفع آن‌ها تغییر دهد.
⚛️ @khatoonmagazine
✍️ روایت دایی مهسا امینی از وضعیت او؛ می‌خواهند صورت مساله را پاک کنند

عصر روز سه‌شنبه، ماموران گشت ارشاد «مهسا امینی» را در بزرگراه شهید حقانی تهران دستگیر می‌کنند. ماموران به برادرش «کیارش» که در محل حاضر بوده گفتند که مهسا را برای یک ساعت کلاس توجیهی و آموزشی به پلیس امنیت اخلاقی در خیابان وزرا می‌برند. دو ساعت بعد، کیارش از پشت درهای بسته پلیس امنیت اخلاقی متوجه می‌شود که خواهرش به کما رفته و با ماشین آمبولانس از ساختمان وزرا خارج شده است.

پزشکان بیمارستان کسری، تشخیص سکته قلبی و مغزی داده‌اند. تا ساعت ۲۰:۳۰ روز سه‌شنبه، قلب مهسا همچنان می‌تپید اما مغزش دیگر هشیار نبود. پزشکان خانواده دکتر اهل سقز را جواب کرده‌اند. جو بیمارستان امنیتی است و خانواده امینی پشت در اتاق مراقبت‌های ویژه دست‌به دعا ننشسته‌اند.

صبح پنجشنبه برای اطلاع از حال مهسا امینی با بیمارستان کسری تماس گرفتم. اپراتور پذیرش بیمارستان گفت که نام بیمار در سیستم ثبت نشده و  بیماری به این نام در بیمارستان کسری بستری نیست. تلفن را قطع کرد.

در بیمارستان کسری چه گذشته؟

به بیمارستان کسری رفتم. از حراست بیمارستان، نشانی بخش مراقبت‌های ویژه را گرفتم. آسانسور و پله‌ها را نشان داد. داشتم می‌رفتم که بلافاصله پرسید «کدام مریض؟» گفتم امینی. پرسید «نام مریض امینی است؟» رو به همکارش کرد و گفت: «برای اون دختره است». همکارش نزدیک آمد و گفت که خانم امینی ممنوع‌الملاقات است. خواستم که برادر یا پدر یا مادرش را ببینم. گویا اجازه نداشتند. کمی ایستادم. مردی با موهای آشفته و چشم‌های بی‌خواب پایین آمد. نزدیکش شدم. دایی مهسا بود.

از حال خواهرزاده‌اش گفت: «مغزش که از کار افتاده بود. قلبش هم حالا دیگر نیمه‌فعال شده و کلیه‌هایش هم دیگر کار نمی‌کنند. دکترها گفتند فقط دعا کنید.» از جزییات ماجرا که پرسیدم پسردایی‌اش گفت ما به شما اعتماد داریم. دایی مهسا حرفش را قطع کرد و گفت: «من به شما اعتماد نداشتم هم همه حرف‌ها را می‌زدم. ترسی از کسی نداریم. اینجا ما طلبکاریم.»

فرماندهی انتظامی تهران در نخستین واکنش به این اتفاق گفته مهسا امینی به طورناگهانی دچار عارضه قلبی شده و بلافاصله به بیمارستان انتقال یافته است. این سخنان اما با اظهارات «کیارش امینی»‌، برادر مهسا در تضاد است. کیارش گفته: «پشت در ساختمان پلیس امنیت اخلاقی ایستاده بودم. ناگهان صدای جیغ و داد بلند شد. همه در ساختمان را می‌کوبیدیم. از در بالا رفتیم. اما در را باز نکردند. پنج دقیقه بعد یک آمبولانس از ساختمان خارج شد. هر دختری که بیرون می‌آمد می‌گفت که یک نفر را کشتند. عکس مهسا را به دخترها نشان می‌دادم. از میان آن‌ها یک نفر گفت که مهسا در بغل خودش این‌ مساله برایش پیش آمد».

ناهار و شام می‌دهند؛ نگران نباشید!

دایی مهسا، آنچه را دیروز در بیمارستان گذشته بود برایم شرح داد: «دیروز فرمانده پلیس به همراه چند همکارش آمدند دیدار ما. هر چه پرسیدیم چه شده؟ قول دادند که تصاویر دوربین‌های مداربسته را به زودی به ما نشان می‌دهند. من بهشان گفتم که هرکاری هم بکنند بی‌فایده است. می‌خواهند صورت مساله را پاک کنند.» پرسیدم برای چه آمده بودند؟ گفت: «آمدند گفتند نگران نباشید؛ سپرده‌ایم ناهار و شام به شما بدهند. معلوم نیست چه کسی این بلا را سر مهسا آورده؛ بهش گفتم این مشکل حل شدنی نیست. امروز نوبت دختر ما بود، فردا نوبت دختری دیگر است. فقط صورت مساله را پاک می‌کنید.»

همین‌ها را می‌گفت که چند زن و یک پسر پایین آمدند. به کردی حرف می‌زدند. توی چشم‌هاشان سرخِ اشک بود و زیر چشم‌ها کبودِ بی‌خوابی و اضطراب. انگار هنوز باور نکرده‌اند. مهسا قرار بود به خانه برگردد. حالا توی بیمارستان به زور دستگاه نفس می‌کشد. تا لحظه تنظیم این گزارش، جزییات بیشتری از حادثه ساختمان وزرا منتشر نشده است.

⚛️ @womenstudies
⚛️ @khatoonmagazine
حادثه تلخ رخ‌داده برای «مهسا امینی» قابل اغماض نیست

#سارا_فلاحی؛ سخنگوی فراکسیون زنان و خانواده مجلس:

🔹این حادثه تلخ (اتفاق رخ‌داده برای مهسا امینی) قابل اغماض نیست.

🔹 هر نهاد و هر فرد مقصر که قصوری داشته، باید پاسخگو باشد. مجلس هم به دقت این مهم را پیگیری می کند.

🔹باید شیوه‌های مواجهه با ناهنجاری‌های فرهنگی بدون آموزش و توجه به تبعات آن تصحیح شود.

🔹 افرادی که مسئول چنین برنامه‌ای هستند باید آموزش‌های لازم را ببینند که برای مقابله با یک منکر، خودشان منکرهای بزرگ‌تری مرتکب نشوند.

⚛️ @womenstudies
⚛️ @khatoonmagazine
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
میخواهم عذرخواهی کنم از تمام زن هایی که بهشون گفتم زیبا، قبل از این که باهوش یا شجاع خطاب شون کنم
متأسفم از این که طوری رفتار کردم که انگار اون چه که باهاش به دنیا اومدید مهم ترین چیزی هست که شما می تونید بهش افتخار کنید.
از حالا به بعد این قبیل جمله ها رو میگم "تو قوی هستی، تو خارق العاده هستی"
اینارو میگم نه به این دلیل که زیبا نیستی بلکه به این دلیل که تو خیلی بیشتراز "فقط زیبا" هستی...

#روپی_کائور

📚 @PDFsCom
⚛️ @khatoonmagazine
Forwarded from جامعه‌شناسی زن روز (Parastu.Z.Farrokhi)
🔲#گزیده



حسین ‌قلی‌خان نظام‌السلطنه از فرنگ برای رفیقش محمد‌ ولی‌خان افشار نامه‌ای می‌فرستد و فراوان از زنان فرنگی تعریف می‌کند که در عقل و خط و سواد بی‌همتایند،

و بی‌کران از زنش گلایه دارد که
چرا قسمتش زنی شبیه زنان فرنگی نیست.

و پاسخ محمدولی خان به نامه بی‌نظیر است ؛

قربانت شوم ؛ عقل و شعور ذاتی‌ست نه اکتسابی، ولی خط و سواد که مکتبی ست.

شما که اهل دودمان جلیله قجرید و تمام مقدرات ایران و ایرانی در دست ایل و اقوام و طایفه شماست،

کدام مدرسه
برای زنان ساخته اید؟!

کدام معلم و معلمه
تعیین نموده‌اید برای آموزش به زنان؟!

عدم قابلیت زنان
با چه معیاری اندازه گرفته‌اید؟!

از کجا پی به بی‌‌استعدادی زنان ایران برده‌اید ؟!

آخر ارزش زن ایرانی را به سازگاری با اندرونی معیار گذاشته‌اید، نه خط و سواد...

از زن، ضبط و ربط اولاد و خانه ‌داری خواسته‌اید، نه خط‌نویسی ...

زنان را در مسیر خرافه و سحر و دعا و جادو و اطاعت کور کورانه از دین رهنمود کرده‌اید نه علم و ترقی...

زنان شجاع و آزاده را به جرم سرپیچی از فرامینتان کتک می ‌زنید تا سر حد مرگ!

زنان را کنیز و کلفت می‌خواهید، نه موثر در پیشرفت مملکت.

زنان را نصف‌‌ مرد می‌دانید و ضعیفه خطابشان می‌کنید!

تمام عزتِ نفس و خود باوری را از زنان مملکت سلب کرده‌اید بعد توقع دارید شبیه زنان فرنگ شوند.

زهی خیال باطل ...

برگرد رفیق ؛
برگرد به مملکت،
و با زنت شبیه فرنگیان رفتار کن
بعد خواهی دید زن ایرانی
در عقل و هوش و درایت و کیاست و ذکاوت سرآمد جهانی است...


▫️طهران/ 15 ذی القعده ١٣٢٠ هجری قمری .



@Zane_Ruz_Channel
📝 چرا ژینا؟

فرنگیس قادری و اُزلم گونر


🔲 نام‌زدایی از زنان کرد و سیاست‌ آنان در خیزش آزادی‌خواهی ایران


🔺اعتراضات ایران که از شهریور سال جاری با مرگ ژینا امینی- دختر کرد سقزی دستگیر شده به‌دلیل بدحجابی- آغاز شد شاید بتواند برای همیشه وضعیت ایران را دگرگون کند.[2] این اعتراضات باعث پیدایش همبستگی الهام‌بخش و نوینی در میان ایرانیان با تمام پیشینه‌های فرهنگی و زبانی و دینی و عقیدتی شده و گونه‌ی نوینی از همبستگی فمینیستی جهانی را نیز رقم زده است. با وجود این، ما نویسندگان این مقاله،‌ در جایگاه‌ دو زن کُرد از عدم‌توجه بسیاری از محافل فرهنگی و سیاسی و دانشگاهی به نام اصلی ژینا که یک نام کُردی است ناخرسند هستیم و این غفلت یا رویکرد نادرست را در راستای همبستگی نوین مردم ایران نمی‌بینیم. این برخورد نادرست در حدی بوده که برخی از رسانه‌های اصلی و نیز برگزارکنندگان راهپیمایی‌های همبستگی در خارج از کشور به طور مستقیم از به‌کارگیری نام اصلی ژینا خودداری کرده‌اند.

▫️می‌دانیم که در روزهای نخستین خیزش مردمی در ایران انگیزه‌ی بالای ایرانیان برای بزرگداشت ژینا باعث شد که هشتگ «مهسا امینی» را میلیون‌ها بار تکرار کنند و یکی از انگیزه‌های استفاده‌های بعدی از نام «مهسا» نیز همین بوده است. اما در روزهای بعد که اعتراضات به‌سرعت و با همبستگی تحسین‌برانگیزی از کردستان به بقیه‌ی ایران رسید و مردم ایران در کنار یکدیگر شعار ژن، ژیان، آزادی و زن، زندگی، آزادی را به کردی و فارسی و ترکی و بلوچی و دیگر زبان‌ها جهانی کردند و برخی از مردم شروع به استفاده از اسم واقعی ژینا در کنار اسم رسمی او کردند، باز هم بسیاری از رسانه‌ها و محافل دانشگاهی خارج از کشور و بسیاری از فعالان رسانه‌های اینترنتی از استفاده از نام کُردی او خودداری می‌کنند. شاید از دیدگاه برخی از خوانندگان این امر مهم نباشد چون چه او را مهسا بخوانیم چه ژینا به‌هرحال او الهام‌بخش این خیزش جدید شده است و پس از او نیز جوانان بسیاری در راه این آرمان به شهادت رسیدند و الهام‌بخش ادامه خیزش مردم بوده‌اند.

🔺 اما ما بر این باوریم که حالا که چنین همبستگی بین مردمان ایران شکل گرفته است وقت آن است که از آرمان‌های حذفی‌گرا فاصله بگیریم و حقوق انسانها را از هر فرهنگ و زبان و دین و باوری که هستند آن‌گونه که باید و آنگونه که هرکس برای خودش می‌خواهد رعایت کنیم.

▫️در این راستا در این مقاله ما به بررسی سه‌ گونه‌ نادیده‌انگاری یا فرایند زدایش که حتی در میان حلقه‌های مترقی و فمینیستی نیز قابل‌مشاهده‌ است می‌پردازیم و سعی می‌کنیم که نشان دهیم که هر یک از آنها چگونه به آرمان همبستگی آزادیخواهانه‌ی مردم ضربه می‌زنند. در بخش نخست به انگیزه‌های به‌کارگیری یا عدم به‌کارگیری نام ژینا و نیز اهمیت چنین انتخابی می‌پردازیم.


#ژینا_امینی
#مهسا_امینی
#زن_زندگی_آزادی


📑 ادامه مطلب:


https://lnk.pw/wtxp

@Zane_Ruz_Channel
@khatoonmagazine
چند لحظه فکر کنید چندبار تا به حال شده از تصمیمتون منصرف بشید بخاطر کلیشه‌ها؟
چقدر انتخاب‌ها و تصمیمات گرفته نشده داریم چون با خودمون گفتیم «خب مردم چی میگن»

🔺و این بخاطر فرهنگ جمع‌گرای ما ایرانی‌هاست به این‌معنی که نظر جمع‌ بر نظر فرد ارجحیت داره ما فکر میکنیم موقع تصمیم گیری تنهاییم اما درواقع ده‌ها نفر توی ذهن ما هستن که داریم نظر اون‌ها رو هم در رابطه با انتخابمون بررسی میکنیم.

▫️اینجوری میشه که از یک روسری قرمز خوشمون میاد اما با خودمون فکر میکنیم اگه اینو بخرم فامیل چی میگه،دوستم چی میگه،جوون‌های بیکار سر کوچه چه تیکه‌ای میندازن و آخر سر با یک روسری مشکی برمیگردیم خونه!

🔺ما نمیتونیم فرهنگ چندین ساله‌ی مردممون‌ رو به راحتی تغییر بدیم اما میتونیم یک دست باشیم برای پاک کردن کلیشه‌های نادرست برای این‌که بتونیم راحت‌تر و آگاهانه تر و بدون ترس از قضاوت تصمیم‌بگیریم.


#کلیشه_های_جنسیتی


‌ هاوین حسینی



@Zane_Ruz_Channel
@khatoonmagazine
#کتاب_صوتی 🎧

اوریانا فالاچی در این کتاب به مطالعه دنیای زنان می‌پردازد. از مادرسالارها ماجراهای عجیب و شنیدنی تعریف می‌کند، از فرمان‌برداری زنان ژاپنی، زندگی گیشاها، خودسوزی زنان پاکستانی و ...
این کتاب برای تمام زنان و مردانی است که می‌خواهند بدانند در طول تاریخ چه بر سر زنان آمده است، این کتاب آدم را به تفکر وا می‌دارد ...

@BookTop
@khatoonmagazine
Forwarded from جامعه‌شناسی زن روز (Parastu.Z.Farrokhi)
⚠️ باز هم زن کشی


⛔️ زن‌کشی در مشهد به«جرم» طلاق‌خواهی: مردی جان زنش را با ضربات قمه در خیابان گرفت


🔺روزنامه خراسان مورد دیگری از زن‌کشی را در مشهد گزارش کرده است. بر پایه این گزارش مردی که نام او علی ص اعلام شده است، همسرش مریم ب، پرستار ۲۶ ساله را که روز قتل به سمت محل کارش در حرکت بوده با ضربات پی‌درپی قمه به قتل رسانده است.

براساس گزارش خواهر مقتول، این زن به‌خاطر اختلاف‌های طولانی‌مدت در مرحله طلاق با شوهرش قرار داشته و در خانه پدری با خواهرش در نزدیکی بیمارستان شهید کامیاب مشهد، محل کارش زندگی می‌کرده است.

گفته می‌شود مرد قاتل پس از صدور دستور بازداشت از سوی قاضی پرونده، پنج روز پس از ارتکاب جرم خود را در قم تحویل نیروی انتظامی داده و به مشهد منتقل شده است.

یکی از شاهدان عینی به قاضی شعبه ۲۰۸ دادسرای عمومی و انقلاب مشهد گفته است: «حدود ساعت ۶ صبح از محل کارم به منزل بازگشتم، وقتی از خودرو پیاده شدم ناگهان مردی را با چاقویی دیدم که ضربات متعددی را بر پیکر زن جوان فرود می‌آورد. آن مرد جوان پیراهنی مشکی و شلواری خاکستری بر تن داشت که در یک لحظه به سمت پراید قرمز رنگ دوید و سوار بر آن متواری شد.»

یکی دیگر از شاهدان هم گفته است: «حدود ساعت ۶ صبح بود که صدای جیغ وحشتناک یک زن را شنیدم. وقتی از منزل به بیرون نگاه کردم، مردی را دیدم که زنی را روی زمین انداخته و انگار به او مشت می زند، اما زمانی که دقت کردم چاقوی بزرگی را در دست آن مرد دیدم؛ او یک پیراهن مشکی بر تن داشت.»
مریم ب پس از انتقال به بیمارستان جان خود را به‌خاطر شدت جراحت‌های وارده از دست داده است.

علی ص در مراحل بازجویی به قتل زنش اعتراف کرده و پذیرفته که به ظن قصد ازدواج مریم با شخص دیگری، جان او را گرفته است. یکی از بستگان مقتول نیز از تهدیدهای او پیش از ارتکاب به قتل خبر داده و گفته است که علی ص با یک شماره ناشناس با او تماس گرفته و گفته: «من از مریم جدا شدم چرا که به دلیل بیماری سرطان ۲ سال بیشتر زنده نیستم؛ اما اگر بدانم با کسی ارتباط دارد، می دانم او را چه کار کنم.»

طبق گزارش روزنامه خراسان پزشکی قانونی سلامت روانی علی ص را تایید کرده است.


⛔️ زن‌کشی به‌دست مردان، در ایران سالانه جان تعداد نامعلومی از زنان و دختران را می‌گیرد. رسانه‌های رسمی و نهادهای قضایی از موارد زن‌کشی که غالباً تنها به‌واسطه وجود شاهدان ثبت و رسانه‌ای می‌شوند، با عنوان «اختلاف خانوادگی» و قتل عمد می‌گذرند. خشونت علیه زنان در این پرونده‌ها که کسری از موارد رخ‌داده را شامل می‌شوند، به‌رسمیت شناخته نمی‌شود و دادگاه‌ها غالباً با صدور احکام حبس‌های کوتاه مدت، موارد زن‌کشی به‌ویژه زن‌کشی به بهانه شک و تردید نسبت به زندگی جنسی زنان و دختران که تحت عنوان «قتل‌های ناموسی» خوانده می‌شوند، این پرونده‌ها را می‌بندند.



#زن_کشی
#قتل_ناموسی
#حق_طلاق



@Zane_Ruz_Channel
2024/11/16 03:30:42
Back to Top
HTML Embed Code: