Telegram Group Search
💦 نسبت بدهی به gdp در آمریکا وچین

کانال سیگنال
🙏 @Signal99
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
Forwarded from سیگنال
📌داستان معجزه اقتصادی آلمان

🎯 @Signal99

🌀بعد از جنگ جهانی دوم اقتصاد آلمان مخروبه‌ای کامل بود بخش عمده‌ای از مردان آلمانی که در سنین مناسب کار کردن ‌بودند در جنگ تلف شده بودند و.... تنها کم‌تر از ده سال پس از جنگ مردم را می‌‌شد دید که از معجزه‌ی اقتصاد آلمان حرف می‌زنند معجزه سه عامل اصلی داشت: اصلاح پول رایج، آزادسازی قیمت‌هاو کاهش نرخ نهایی مالیات

🌀سال ۱۹۴۸ دوازده سال می‌شد که مردم آلمان تحت کنترل قیمت‌ها زندگی می‌کردند و نُه سال بود که جیره‌بندی جریان داشت کنترل قیمت‌ها بر مواد غذایی، کمبود‌ها را چنان دشوار کرد که بعضی مردم شروع کردند به کاشتن مواد غذایی خودشان و دیگرانی آخر هفته‌ها به مناطق روستایی سفر می‌کردند تا برای مواد غذایی معامله‌ی پایاپای بکنند بسیاری از بنگاه‌ها «مأمور تهاتر» استخدام کردند معاملات پایاپای در قیاس با خرید مستقیم خدمات و کالا در ازای پول، شیوه‌ای بود بسیار ناکارآمد و نظام اقتصادی به وضعیت بدوی فروکاسته شده بود.

🌀لودویگ ارهارد به اصلاح واحد پول جاری، و متناسب کردن حجم نقدینگی با حجم کالای موجود کمر بست و از ژوئن تا اوت ۱۹۴۸ «بخش‌نامه از پی بخش‌نامه بود که صادر می کرد و قوانین قیمت و مقرری و جیره‌بندی را ملغی می‌کرد». در اندیشه‌ی او این هر دو به یک میزان برای پایان دادن به تورم سرکوب‌شده اهمیت داشتند. اصلاح واحد پول تورم را پایان می‌داد و آزادسازی قیمت‌ها کسادی را خاتمه می‌بخشید

🌀سرهنگ آمریکایی: چطور جرأت کردید وقتی کمبود غذایی این‌قدر وخیم است، گره از ‌نظام جیره‌بندی ما شل کنید؟ ارهارد: حالا این‌طوری است که تنها کوپن جیره‌ای که مردم لازم دارند مارک آلمان است. و برای به دست آوردن این مارک‌های آلمانی خیلی سخت کار خواهند کرد. صبر کنید و ببینید.

🌀در کنار اصلاح واحد پول و آزادسازی قیمت‌ها، دولت از نرخ مالیات‌ها هم کاست.تاثیری که این اصلاحات بر اقتصاد آلمان غربی گذاشت برق‌آسا بود. والیچ می‌نویسد: «روحیه‌ی کشور یک‌شبه تغییر کرد». آن کالبدهای خاکستری و گرسنه و مرده‌آسا که خیابان‌ها را در جستجوی ابدی برای غذا گز می‌کردند، ناگهان زنده شدند فروشگاه‌ها در روز دوشنبه ۲۱ ژوئن از کالاها مملو بودند. اصلاحات «به سرعت، بار دیگر پول را به وسیله‌ی مرجح معاملات تبدیل کرد، و انگیزه‌های مالی اصلی‌ترین محرک فعالیت اقتصادی شد».

🌀ظرف شش ماه تولیدات صنعتی بیش از ۵۰ درصد فزونی گرفته بودند.در این میان، اقتصاد کمونیستی آلمان شرقی در مقابل همچنان در رکود ‌بود.در واقع اعجازی در کار نبود. همه‌چیز طبق انتظار لودویگ ارهارد اتفاق افتاد او زیانی را که از در‌هم‌آمیزی تورم، کنترل قیمت‌ها و نرخ بالای مالیات پدیدار می‌شد درک می‌کرد و افزایش در بهره‌وری تولید را که از پی خاتمه دادن به تورم، آزادسازی قیمت‌ها و پایین آوردن نرخ مالیات‌ها حاصل می‌شد، می‌فهمید. متن کامل در لینک بورژوا ....

✍️دیوید هندرسون-مترجم: آرمان سلاح‌ورزی
🔖سیگنال
🎯 @Signal99
📎 https://goo.gl/kdaJfw
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
💻تراز تجاری مثبت، در واقع منفیه!

✏️ میلتون فریدمن
کانال سیگنال
🙏 @Signal99
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
💦 اولین بار ادام ‌اسمیت بود که در سال ۱۷۶۹ صفت «لیبرال» را در معنای سیاسی این کلمه به کار برد. آنچه اسمیت در نظر داشت برنامه‌ی لیبرال، سیاست لیبرال و اصول لیبرال بود و همگی ارجاع داشت به معانی اقتصادی این کلمه و در واقع به کوتاه کردن دست دولت از دخالت در تجارت مردمان «آزاد». منبع

کانال سیگنال
🙏 @Signal99
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
🙏 خود تاييدى (confirmation bias)

ما معمولا دنبال شواهدى هستيم كه نظرات و اعتقادات فعليمون رو تاييد كنه. مثلا زمانيكه انبوهى از اخبار منفى منتشر ميشه, ما دنبال روزنه هايى از خبرهاى خوب هستيم يا بالعكس.

در بازار اونى كه فول سهم هست به اخبار بد توجه نمیکنه و اونيكه نقد هست فقط اخبار بد رو ميشنوه و بازگو ميكنه. هر دو بطور ناخودآگاه دنبال تأييد عمليات فعليشون هستن و فقط زمان ميتونه مشخص كنه كار كدوم فرد صحيح بوده.

شما هم چه سهامدار باشيد چه نقد، اصلا نيازى نيست كه خودتون رو با شنيدن صحبتها و تحليلهاى خود تاييدى افراد به درد سر بندازين، فقط طبق تحليل اوليه خودتون عمل كنيد و نظرات مخلف هم چک کنید.

در بحث تکنیکال هم همین داستان هست. هر الگویی یک پیش فرض هایی داره و صرفا با چند تا خط و یک پیش داوری نمیشه گفت در اینده این الگو رخ میده. مشکل عمومیت بازار در رابطه با استفاده از تحلیل تکنیکال اینه كه بجای دیدگاه گرفتن از تحلیل, سعی میکنن نظری که دوست دارن اتفاق بيافته رو در قالب نمودار به الگو تحمیل کنن.

از نمودار تحلیل تکنیکال بصورت صحیح استفاده کنید. نتیجه صحیح هر چه بود بهش احترام بگذارید. درسته که ما در بازار دیدگاه خودمون رو معامله میکنیم ولی هیچوقت دیدگاهتون رو به نمودار تحمیل نکنید.


======================
@Reza_Ghanipur
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
💦 اگر تاجری اشتباه کند خودش نتایجش را متحمل میشود. اگر دولتمردی اشتباه کند شما عواقبش را متحمل میشوید.

✏️ آین رند
کانال سیگنال
🙏 @Signal99
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
💦 تورم دوست دولت‌‌هاست

🔴 تورم می‌‌تواند به‌ عنوان ابزاری غیر مستقیم برای انتقال ثروت «از مردم به دولت» عمل کند و این فرآیند غالبا بدون اطلاع و آگاهی کامل مردم اتفاق می‌‌افتد. تورم به شیوه‌‌ای ظریف و پنهان، بخشی از ثروت شهروندان را از بین می‌‌برد. این مکانیزم توسط دولت‌‌هایی که از بدهی‌‌های سنگین رنج می‌‌برند، به طور عمدی و آگاهانه مورد استفاده قرار میگیرد. تورم می‌‌تواند به کاهش ارزش واقعی بدهی‌‌های عمومی کمک کند. وقتی ارزش پول کاهش می‌‌یابد، بازپرداخت بدهی‌‌های بلندمدت با پولی که ارزش واقعی کمتری دارد، آسان‌‌تر می‌شود. همینطور افزایش درآمدهای اسمی در دوره تورم، می‌‌تواند باعث افزایش درآمدهای مالیاتی دولت از محل مالیات بر درآمد یا مالیات ارزش‌افزوده شود.

کانال سیگنال
🙏 @Signal99
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
💦 تورم نه تنها قیمت ها را افزایش می دهد و ارزش پول ملی را نابود می کند؛ بلکه به عنوان یک سیستم عظیم مصادره و بالا کشیدن اموال نیز عمل می کند.

✏️موری روتبارد
کانال سیگنال
🙏 @Signal99
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
💦 توهم جهش اقتصادی با خلق اعتبار از هیچ

🙏 @Signal99

🤔سناریوی اقتصاددانان دولتگرا از این قرار است: بانکها از هیچ اعتبار خلق میکنند برای تامین مالی پروژه های کارآفرینان (بخوانید خودیها، ذی نفوذان). سپس فشار تورمیِ ایجاد شده مردم را وادار به کاهش مصرف میکند (پس انداز اجباری) و نهایتا با به بار نشستن طرحها، عرضه افزایش یافته و فشار معکوس تورمی ایجاد میشود و وضع همه بهتر میشود.از کجا می‌توان اطمینان حاصل کرد که ذهنیات چند اقتصاددان از اجماع نظر و دانش ضمنی انباشتۀ عموم مردم [در مورد دارایی خودشان] صائب‌تر است؟

🤔یکی از عناصری که به هیچ وجه نباید در هیچ ساده سازی ای مورد غفلت قرار گیرد مسئله نقصان اطلاعات است در جهان واقعی نهاده ها یکدست و همگن نیستند و کارآفرین به قطعیّت نمی‌داند که سرمایه و نیروی‌کار موجود را چگونه و در کدام‌یک از بخش‌ها به کار گیرد تا به بیشترین کارایی و بیشترین هماهنگی با طرح‌های کارآفرینان دیگر برسد. به علّت همین تنوّع و ناهمگنی، بسیار محتمل است که طرح‌های کارآفرینان مختلف در هماهنگی با یکدیگر نبوده و مکمّل هم واقع نشوند؛ بلکه حتّی جانشین هم واقع شده و یکدیگر را خنثی کنند.

🤔 اطلاعات کامل مربوط به یک اقتصاد، در اختیار هیچ کارآفرین، اقتصاددان، دولت، [کمیته برنامه ریزی مرکزی حزب کمونیست] و سازمان برنامه و بودجه‌ای نیست هیچ‌کس به این حجم از جزئیات و روشی برای پردازش آن‌ها دسترسی ندارد . این‌که چه‌چیزی؟ برای چه‌کسی؟ چه‌مقدار؟ تولید شود را باید فقط از تک‌تک آحاد جامعه پرسید کارآفرین تنها با نگاه به قیمت‌های فعلی و آتی کالاهاست که می‌تواند به حدس‌های صائبی در مورد واقعیات موجود اقتصاد در قالب پاسخ این پرسش برسد: در حال حاضر و در آیندۀ نزدیک یا دور چه چیزی نسبتاً کمیاب‌تر است و تولید آن سود بیشتری خواهد داشت؟

🤔 از این منظر، عملکرد هر نهادی که باعث مخدوش شدن قیمت‌های نسبی شود، ریسک گمراه‌شدن کارآفرین را بالاتر خواهد برد. نظریهٔ «خلق اعتبار از هیچ» با دستکاری نظام‌مند پول به تخریب و مخدوش‌سازی اطلاعات مندرج در قیمت‌های نسبی منجر میشود در هر قسمتی از این چرخه، انبوهی از اطلاعات نادرست ناشی از دستکاری قیمت‌های نسبی به فعالان اقتصادی گسیل می‌شود و تصمیمات اشتباه، تولید و مصرف مغایر با رجحان‌های بین‌دوره ای مردم را به فعالان اقتصادی القا میکند یک اقتصاد با قیمت‌های نسبیِ مخدوش عملا با چشم آسیب دیده یا کور فعالیت می‌کند

🤔برخی اقتصاددانان، بحران 2007 را ناشی از دستکاری انگیزه‌ها و خطای کارآفرینی دانسته‌اند در جهانِ مَملو از نااطمینانی چه تضمینی وجود دارد که فعّالیّتهای فاینانس شده با اعتبار خلق شده به موفقیت برسند و با جهش تولید و افزایش بهره‌وری مواجه شویم؟ گویی کارآفرینان اشتباه نخواهند کرد و طرحهای کارآفرینانه تعارض نخواهند داشت.باید گفت که عقلانیت محدود و خطاپذیر است و رفتار عقلایی آنگونه که اقتصاد متعارف توصیف میکند فقط یک افسانهٔ ساده ساز است که هیچ کمکی به فهم واقعیت نمیکند. خطای کارآفرینی همواره وجود خواهد داشت به‌ویژه اگر پای دولت هم در میان باشد بدیهی است که در برنامه‌های اجرایی مبتنی بر این نظریه، دولت نه‌تنها نقش مسلط خواهد داشت، بلکه حاکم بلامنازع عرصۀ اقتصاد خواهد شد.

🤔پرسش‌ دیگر اینست که وقتی هزینۀ ایجاد اعتبار برای بانک‌ها صفر است، چرا باید از سوخت‌شدن وام‌هایی که پرداخت کرده‌اند نگران باشند؟ آیا بانک‌ها با دریافت حمایت دولتی ابایی از بی‌مبالاتی خواهند داشت؟ به نظام بانکی ایران یا بحران 2007 رجوع کنید، آیا این انحراف انگیزه‌ها نیست؟ وقتی امکان نامحدود خلق اعتبار از هیچ پدید آید، کمیابی اعتبار و شدّت رقابت بر سر دستیابی به آن کاهش خواهد یافت و به این ترتیب انتظار می‌رود به‌اصطلاح «بُعد عمودی رقابت» یعنی رقابت بر سر کسب اعتبارات جدید، تضعیف شود. در چنین شرایط نهادی میتوان انتظار داشت انگیزه و دقّت و حساسیت وام‌گیرنده و وام‌دهنده و دادگاه رسیدگی‌کننده، در مورد مراقبت از اعتبارات کاهش ‌یابد، چراکه آدمی در مورد چیزی که از هیچ خلق شده باشد حساسیّت چندانی ندارد با خلق اعتبار از هیچ باید گفت دقیقا «پول علف خرس میشود»

🤔در انتها باید پرسید اگر نظریهٔ «خلق اعتبار از هیچ» از طریق تورمها و ابرتورم‌ها و پایین نگاه داشتن‌های مصنوعی نرخ بهره در طول دهه‌های متمادی عرصۀ اقتصاد جهانی را به یک «میدان مین» از نااطمینانی‌های پولی تبدیل نکرده بود و مقادیر هنگفتی از سرمایه را در پروژه‌های بی‌توجیه هدر نداده بود، و با نشر پول جعلی بانکی و دولتی از ورشکستگی ابرکمپانی‌های ناکارا و جایگزین‌شدن آن‌ها با کمپانی‌های کاراتر جلوگیری نکرده بود، آیا امروز اقتصاد جهانی در وضع بهتری قرار نداشت؟

✏️ امیر جوادی
کانال سیگنال
🙏 @Signal99
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
سیگنال
💦 اولین بار ادام ‌اسمیت بود که در سال ۱۷۶۹ صفت «لیبرال» را در معنای سیاسی این کلمه به کار برد. آنچه اسمیت در نظر داشت برنامه‌ی لیبرال، سیاست لیبرال و اصول لیبرال بود و همگی ارجاع داشت به معانی اقتصادی این کلمه و در واقع به کوتاه کردن دست دولت از دخالت در تجارت…
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
💻 مرز دولت از نگاه آدام اسمیت

🤔 نقش دولت چیست؟ دامنه اختیارات دولت در اقتصاد چیست؟ آیا اسمیت حامی دخالت دولت در اقتصاد بود؟ برای شکل‌گیری یک جامعه ایده‌آل که در آن مردم آزاد و مرفه هستند، دولت باید چه وظایفی داشته باشد؟در این ویدئو به تمامی این سوالات پاسخ داده می‌شود.

🤔 یکی از مهم‌ترین اندیشه‌های اسمیت، دیدگاه او نسبت به دولت است. اسمیت وجود دولت را ضروری می‌دانست، اما به مانند بسیاری از اندیشمندان هم دوره خود، به دولت بزرگ و مداخله‌گر علاقه‌ای نداشت. در این ویدئو اسمیت وظایف یک دولت ایده‌آل را شرح می‌دهد.

کانال سیگنال
🙏 @Signal99
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
SekkePod Episode 92
Sekke Podcast
🎺درس‌هایی از دنیا برای توسعه ایران

09:34 توسعه در ده سال: کره جنوبی
44:11 داستان توسعه دبی
53:12 جورج واشنگتن نقش اول توسعه آمریکا
1:13:16 انگلیس اولین کشور توسعه‌یافته
1:20:10 انقلاب و ویرانی؛ فرانسه
1:24:41 تجربه روسیه
1:29:42 مارکسیسم به روش چین

🎙 پویا ناظران
کانال سیگنال
🙏 @Signal99
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
🔴مقایسه بازار مسکن ایران و عربستان/ دوره انتظار خرید مسکن در عربستان سعودی فقط ۳ سال است!

کانال سیگنال
🙏 @Signal99
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
🎥 سواد اقتصادی/ ارزش اسکناس از کجا می‌آید؟

🤔اسکناس یک تکه کاغذ است مانند میلیون‌ها تکه کاغذی که در جهان وجود دارد اما چرا ارزش آنها فرق می‌کند؟ چه چیزی ارزش یک اسکناس مانند دلار را تعیین می‌کند؟

🤔تماشای این ویدئوها، قدرت تجزیه و تحلیل مباحث اقتصادی و پیش‌بینی تحولاتی همانند تورم، شوک‌های اقتصادی، فراز و فرود قیمت‌ها و حباب بازارها را برای همه افراد افزایش می‌دهد.

✏️ فردای اقتصاد
کانال سیگنال
🙏 @Signal99
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
🔴 در طول سی‌و‌پنج سال گذشته قیمت هر گیگابایت رم کامپیوتر از شش میلیون دلار به پنج دلار رسیده است! بهبود کیفیت زندگی ما مدیون خلاقیت و نوآوری افراد جامعه است نه برنامه‌ریزی و سخت‌کوشی و پاکدستی سیاستمداران و مسئولین دولتی.

کانال سیگنال
🙏 @Signal99
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
🔴 در دهه 60 میلادی ونزوئلا و نروژ از نظر سرانه تولید ناخالص داخلی وضعیت مشابهی داشتن. امروز نروژ یکی از ثروتمندترین کشورهای جهان با موجودی صندوق ذخیره ملی ۱٫۱۹ تریلیون دلاری هست و ونزوئلانگران اینه که در کشورش قحطی بدتر نشه.

🔴جالبه بدونید در دهه 70 نروژ شاخص آزادی اقتصادیش (3.6 از 10) بود و یک اقتصاد غیر آزاد محسوب میشد ولی ونزوئلا با رتبه 6.9 اقتصاد ازادتری داشت.

🔴نروژی ها در دهه 80 از ایده های اقصادی هایک و فریدمن استفاده کردن و به سمت آزادی اقتصادی بیشتر رفتن. همینطور با کوچک کردن دولت, تورم دو رقمی خودشو به حدود 2 درصد رسوندن. رتبه آزادی اقتصادی این کشور به 8 رسید.

🔴 اما ونزوئلایی ها با شعار های انقلابی و ادعای حمایت از فقرا و مبارزه با بی عدالتی, راه دیگه ای رفتن. حمایت از تولید ملی تبدیل به اسم رمز رانتخوارها شد. با افتخار میگفتن ما ضد سرمایه داری هستیم.

🔴نتیجه این شد که رتبه آزادی اقتصادی این کشور که زمانی نماد رفاه بود به 3 رسید. همه اقتصاد به دست دولت افتاد. امروز فساد و فقر در این کشور بیداد می کنه. راستی تا یادم نرفته بگم ایران هم در رتبه 169 از 184 قرار داره. منبع

======================
@Reza_Ghanipur
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
💻 احتمال یک شبه پولدار شدن

🤔 حتما شما هم قصه آدم‌هایی که ناگهان، با یک اتفاق، یک تصمیم یا خوش‌ شانسی بزرگ ثروتمند شده‌اند شنیده‌اید. اما از نظر آماری این داستان‌ها چقدر به حقیقت نزدیک هستند؟

🤔 تماشای این ویدئوها، قدرت تجزیه و تحلیل مباحث اقتصادی و پیش‌بینی تحولاتی همانند تورم، شوک‌های اقتصادی، فراز و فرود قیمت‌ها و حباب بازارها را برای همه افراد افزایش می‌دهد.

✏️ فردای اقتصاد
کانال سیگنال
🙏 @Signal99
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
تعداد کارمندان صداوسیما ۵۰ هزار نفر, تعداد کل کارکنان این ۸ رسانه روی هم ۴۵ هزار نفر

کانال سیگنال
🙏 @Signal99
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
بزرگترین مشکل اقتصاد ما نقض حقوق مالکیت در تمام سطوح هست. مثلا از کجا معلوم شب بخوابیم و صبح صنایع رو ملی نکن؟ از کجا معلوم که دولت در قالب طرح تشویق به فرزندآوری، به‌ازای هر نوزاد ۲۰ کیسه سیمانِ یارانه‌ای و ۵۰ کیلو میلگردِ به والدین، جایزه نده؟

اصلاً از کجا معلوم که دولت متغیری به‌ نام «سود متعارف از بازار سهام» تعریف نکنه که اگر بیشتر از اون سود کردیم، فردا روزنامه کیهان اسم ما رو به‌عنوان مخل امنیت ملی و مفسد اقتصادی معرفی کنه؟ این‌ها شاید برای شما طنز باشه، اما همه‌ این‌ موارد به نحوی در بازار سهام دیدیم. مشخصه که در چنین شرایطی، بازار برای سرمایه‌گذاری تخفیف میخواد.

وارن بافت در مصاحبه‌ای گفت: «اگر شما از من بپرسید بازار فردا چگونه است نمی‌دانم. یک هفته‌ی بعد، یک سال بعد یا دو سال بعد را هم نمی‌دانم، اما به جوانان توصیه می‌کنم روی موفقیت امریکا شرط ببندند.» ولی اینجا سرمایه‌ گذارا مجبورن روی به‌ فنا رفتن کشور شرط ببندن.


======================
@Reza_Ghanipur
🎺احمد امیرآبادی فراهانی، عضو سابق هیئت رئیسه مجلس:

🔴8000 نفر از کارمندان ایران خودرو را نمایندگان مجلس برای استخدام به ایران خودرو معرفی کرده‌اند. فقط یک نماینده مجلس 300 نفر به ایران خودرو معرفی کرده است.

🔴چون نمایندگان مجلس پشت افراد معرفی شده قرار دارند باید آنها در سطح و جایگاه خوبی استخدام شوند. اگر افراد مدنظر را استخدام نکنند نمایندگان مجلس میروند دنبال سوال و تحقیق و تفحص و...!!!

کانال سیگنال
🙏 @Signal99
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
2025/02/25 17:58:34
Back to Top
HTML Embed Code: