group-telegram.com/traumapsychiatry/512
Last Update:
🔘 حال جامعه با تراپی خوب نمیشود
(منبع: وبسایت دانشکده)
⚪️ بخش ۱ از ۴
«کفشهایمان را درآوردیم و به خانهای واقع در ۳۰ کیلومتری شهر پریشتینا، پایتخت کوزوو، وارد شدیم. کف اتاق با فرش دستباف پوشیده شده بود. نشستیم روی زمین و زنان خانواده برای ما چای و چند برش کیک آوردند. خانه را نگاه کردیم؛ کودکان، زنان و یک مرد سالخورده در آن کنار همدیگر زندگی میکردند. همهچیز عادی به نظر میرسید، اما میزبانان ما چندی پیش شاهد اعدام پنج مرد و پسر نوجوان خود به دست نیروهای شبهنظامی صرب بودند.»
➖ این روایتی است از جَک ساول نویسندهی کتاب «ترومای جمعی، درمان جمعی» در وصف روستایی در کوزوو که سالها پیش خشونتی دهشتناک را تجربه کرده بود. در یکی از روزهای ماه مه ۱۹۹۹، نیروهای نظامی صرب وارد روستا شدند، مردان آلبانیایی را از خانههایشان بیرون کشیدند، و آنها را پیش چشم خانوادههایشان به رگبار بستند. نظامیان سپس اجساد را در گورهای دستهجمعی بیرون روستا دفن کردند.
➖ چند روز بعد، نیروهای صرب به روستا بازگشتند و سعی کردند شواهد وحشیگری خود را از بین ببرند. صربها اجساد را از گور بیرون آورده و با کامیون از منطقه خارج کردند. همهی روستا در غم فرو رفته بود، و بدون امکان برپایی مراسم تشییع و سوگواری، وزن غم سنگینتر میشد. این فقط وضعیت یک روستا بود.
ساول پیش از نوشتن کتاب مذکور، به مدت پانزده سال با گروههایی از نواحی مختلف دنیا کار کرده بود که قربانی نسلکشی، پاکسازی نژادی، جنگ داخلی، آوارگی و تبعید بودند. هرچند که فشار روانی و عاطفی چنین تجربیاتی غیرقابلتحمل به نظر میآید، اما ساول بر این باور است که حتی در دشوارترین لحظات راهی برای افزایش تابآوری و التیام وجود دارد.
➖ او در رویکردی که آن را «خانواده-محور» مینامد تلاش میکند تا با توسل به روشهای روایتگری اعضای خانواده به را بازسازی گذشتهشان ترغیب کند. ساول مینویسد بازگویی جمعیِ رویدادهای تروماتیک از طریق شکلدادن به یک تاریخ مشترک میتواند میان اعضای جامعه پیوندهای جدیدی برقرار کند. این پیوندها توان افراد را در تابآوری پس از ترومای جمعی به شکل چشمگیری افزایش میدهند.
⬅️ بخش ۲ از ۴
-
BY روانپزشكى تروما
Share with your friend now:
group-telegram.com/traumapsychiatry/512