group-telegram.com/traumapsychiatry/582
Last Update:
🔘 دربارهی ضربهی روانی چندعاملی
[ترومای پیچیده چیست؟]
بخش دوم و آخر
✍️ کاری از کمیته روانپزشکی تروما (انجمن علمی روانپزشکان ایران) برای آشنایی مردم با مفهوم «تروما» یا «ضربهی روانی»
☑️ اثرات ترومای چندعاملی (پیچیده)
ضربهی روانی یا تروما (بهخصوص از نوع چندعاملی) میتواند کودکان را به شکلهای مختلفی تحت تأثیر قرار دهد. از جمله ایجاد مشکل در:
1. رابطه احساسی با دیگران
2. سلامت جسمانی
3. پاسخهای هیجانی
4. واکنشهای رفتاری
5. یادگیری و تفکر
6. عزت نفس
7. پرهیز از بیان احساسات مرتبط با ضربهی روانی
☑️ میدانیم که رشد جسمی و ذهنی کودک، وابسته به وجود یک اتکای امن و باثبات است که توسط یک مراقب مناسب تأمین میشود. از آنجا که عامل ایجاد ترومای پیچیده اغلب همان فرد مراقب کودک است، این تروما در توانایی کودک برای ایجاد یک رابطه احساسی امن با دیگران (دلبستگی ایمن) اختلال ایجاد میکند. بنابراین، بروز ضربهی روانی در اوایل زندگی، میتواند رشد کودک را در جنبههای اجتماعی و عاطفی مختل کند.
☑️ و چند توضیح برای اصطلاحات:
🔹 اختلال در دلبستگی و روابط: ترومای چندعاملی اغلب در جریان یک رابطهی صمیمی رخ میدهد که قرار است کاملاً ایمن باشد. این باعث میشود که فرد قربانی گیج و سردرگم شود. همه انسانها نیاز ذاتی دارند که به مراقبان و عزیزان خود دلبستگی داشته باشند. هنگامی که والد یا فرد مراقب کودک یک فرد آزارگر است، این باعث تضاد بزرگی میان نیاز به رابطه و اتصال و نیاز به ایمن بودن میشود. این تعارض چیزی نیست که افراد، بهویژه کودکان، بهتنهایی بتوانند از پس آن برآیند. این میتواند باعث شود که قربانیان ضربهی روانی به خودشان شک کنند و وقتی به مردم نزدیک میشوند احساس ناامنی نمایند.
🔹 پنهانکاری و شرم: این نوع رفتار و احساس در افرادی که دچار آزار در کودکی، خشونت خانگی یا تجاوز جنسی شدهاند رایج است.
🔹 خود-سرزنشی: قربانیان ضربهی روانی اغلب خود را سرزنش میکنند. آنها ممکن است به واقعیت خود شک کنند و احساس تنهایی نمایند؛ گویی تنها کسی هستند که این اتفاق برایشان افتاده است. ممکن است احساس کنند دیگران هرگز نمیتوانند آنها را درک کنند.
🔹 مشکلات عزت نفس، اختلالات رفتاری و پاسخهای هیجانی: هنگامی که سوءاستفاده از فرد قربانی طولانیمدت باشد، میتواند بر احساس و هویت او تأثیر بگذارد. او گاهی بر این باور است که فردی «بد»، «بیارزش» یا «درمانده» است.
🔹 مشکلات یادگیری و تفکر و پرهیز از بیان احساسات مرتبط با ضربهی روانی: افرادی که ترومای طولانیمدت داشتهاند و نمیتوانستهاند از موقعیت فرار کنند، به تدریج یاد میگیرند که از روشهای ذهنی برای فرار استفاده کنند. در نتیجه، افراد مبتلا به ترومای چندعاملی ممکن است مشکلاتی در تفکر، تمرکز، توجه و حافظه و نیز احساس جدا بودن از محیط را تجربه کنند.
بازگشت به بخش اول
-
BY روانپزشكى تروما
Warning: Undefined variable $i in /var/www/group-telegram/post.php on line 260
Share with your friend now:
group-telegram.com/traumapsychiatry/582