group-telegram.com/Iranianstructures/669
Last Update:
🌐خروجی انتخابات ریاست جمهوری در ایران/ دکتر یونس احمدی: آنچه که من پیشبینی میکنم این است که ما با "موضعگیرییهایی منحصر" مواجه خواهیم بود و باز هم احتمال اینکه ما با یک دولت قدرتمند جریانی مواجه شویم کم نیست
♦️دکتر یونس احمدی: دینپژوه، ساختارپژوه
♦️مصاحبه با ایسنا/ بخش سوم
♦️مرداد1403
🔹با اندکی تسامح در ایران بعد از انقلاب دو جریان عمده، "به طور کاملاً طبیعی" شکل گرفت، یک جریان که در واقع مبتنی بر فرهنگِ تاریخی و دینی و اصول و سنتها پدید آمد که جریان سنتی محسوب میشود و جریان بعدی، جریان نوگرا و متمایل به غرب است. دولتها در ایرانِ بعد از انقلاب همواره، به شکلی در اکثر موارد مسالمتآمیز، بین این دو جریان دست به دست شدهاند. از دل یک دولتِ سنتی، دولت نوگرا و برعکس بیرون آمده است و این یک نقطه قوت محسوب میشود.
🔹به نظر میرسد در انتخابات چهاردهم ریاست جمهوری و به احتمال زیاد دولت جدیدی با شعارِ "وفاقِ ملی" و با زاویههای دید متفاوت با دولت سیزدهم شکل خواهد گرفت. آنچه که من پیشبینی میکنم این است که ما با "موضعگیرییهایی منحصر" مواجه خواهیم بود و بازهم احتمال اینکه ما با یک دولت قدرتمند جریانی مواجه شویم کم نیست، اما چالش دونگرش و جریان در کشور کمتر از گذشته نخواهد بود. بنابراین میبینیم که این انتخابات در راستای اهداف قانونِ اساسی به تقویت جریانهای نخبه با گفتمان درون ساختاری در کشور کمک شایانی کرده است.
🔹این ساختار پژوه گفت: در پاسخ به این سؤال که نظر شما در مورد ساختار سیاسی کنونی کشور چیست و آیا با این ساختار شایستگان امور را مدیریت میکنند؟ باید گفت ساختارِ سیاسی در هر کشوری محصول فرهنگ و تلاش نخبگان و اندیشمندان جامعه و مواجهه مردم با این تلاشها است و امری است که در طول یک روند تاریخی، یک جامعه به آن دست مییابد.
🔹بنابر این ساختار نه امری وارداتی است و نه به گونهای است که میتوان آن را دفعتاً یا آنی ایجاد کرد. ساختارهایی که ما داریم، آن چیزی است که ما باید و لاجرم باید داشته باشیم، یعنی برای آنها تلاش کردهایم. ساختار وقتی و طی روند و شرایطی شکل میگیرد که در آن، ما واقعیتهای جهان The facts of the world را شناختهایم، یا با آنها کنار آمدهایم و یا آنها را در راستای اهدافمان دستکاری کردهایم.
🔹البته بسته به اینکه شایسته بودن را چگونه تعریف کنیم، این عنایت را هم داشته باشید که با اندکی سادهانگاری و تسامح، همیشه شایستگان در صدر قرار میگیرند و افرادی که سست عنصر باشند به چنین جایگاهی نمیرسند، اما اینکه آیا شایستگان به مواردی مانند دموکراسی، حقوقِ فردی و اجتماعیِ افراد، و یا قانون و علم و کرامت انسانی باور دارند، موضوع دیگری است.
🔹به عبارتی اگر شایسته بودن را یک بخش از ساختار یا ضرورت ساختاری بدانیم هیچگاه ما در این موضع دچار خلأ نمیشویم. همیشه افرادی هستند که در جای شایستگان مینشینند و البته اینکه بین انتخابِ ما و انتخابِ ساختار چه کسی شایستهتر است، من اولویت را به ساختار میدهم. به عبارتی هرکسی که به انتخابِ ساختار، در جایگاهِ شایستگیِ ساختاری نشست، شایسته است و شما نمیتوانید با اخلاق و یا با توصیهدرمانی این روند را متوقف کنید. شایستگان همیشه وجود دارند و چون وجود دارند در جایگاهِ خود، مینشینند، اما اینکه این شایستگان در بُعد فردی چه دیدگاهی نسبت به فرد داشته باشد و در بُعد اجتماعی نسبت به جایگاه جامعه چه تئوریی در ذهن داشته باشد، مسئلۀ مهمتر است که احتمالاً در بطن سؤال شما خوابیده است.
🔹به عبارت دیگر همواره شایستگانی وجود دارند که شما نمیتوانید آنان را به زیر بکشید یا بهتر است، این کار را نکنید، چون این چرخه ممکن است دچار دور و تکرار شود. آنها خود را شایسته میدانند و برای آن دلیل هم ارائه میکنند و البته در مقابل اینکه شایستگان چگونه امور را مدیریت میکنند؟ مسئله مهمی است و باز هم البته باید گفت ما باید با شایستگانِ جامعه وارد این دیالوگ و گفتگو شویم و از آنها بخواهیم که کرامت انسانی و کرامت اجتماعی را در کنشهای خود رعایت کنند.
#دکتر_یونس_احمدی
#خروجی_انتخابات_ریاست_جمهوری_در_ایران
#ساختارهای_ایرانی
کانال تلگرامی ساختارهای ایرانی
@Iranianstructures
BY ساختارهای ایرانی Iranian structures
Warning: Undefined variable $i in /var/www/group-telegram/post.php on line 260
Share with your friend now:
group-telegram.com/Iranianstructures/669