Telegram Group Search
📝📝📝درباره مطلب جدید مصطفی تاجزاده
بحران مشروعیت سیاسی ساختارشکنان

✍🏻سعید آجرلو

در مطلب «بحران مشروعیت سیاسی ساختارشکنان» فرضیه اصلی این است که
تجدیدنظرطلبان پس از انتخابات ریاست‌جمهوری و پیروزی مسعود پزشکیان دچار بحران مشروعیت شده‌اند و تلاش می‌کنند این بحران مشروعیت را با انتقال به اصلاح‌طلبان میانه و دولت چهاردهم از سر خود باز کنند تا بتوانند مبتنی بر فلسفه سیاسی قدیمی خود که محصول شکست دولت روحانی است و مربوط به فاصله سال‌های ۹۸ تا ۱۴۰۳ می‌شود به حیات سیاسی خود ادامه دهند.

مطلب جدید مصطفی تاج‌زاده را می‌توان تلاش برای حل مسأله مشروعیت سیاسی دانست که گرچه مثل همیشه به دنبال مبارزه با حاکمیت است و لحن اپوزیسیونی خود را حفظ کرده؛ اما مهم‌تر از آن با حمله به ادبیات وفاق دولت چهاردهم، اصلاح‌طلبان عمل‌گرا را هدف گرفته و به نظر واکنشی به نامه جدید عباس عبدی به خاتمی است تا امکان شکل‌گیری اتحاد خاتمی با طیف عمل‌گرا- از کارگزاران گرفته تا روزنه‌گشایان- سلب شود و خاتمی به موقعیت قبل از انتخابات ریاست‌جمهوری بازگردد و در موقعیت تحریمی قرار بگیرد.

🔻ادامه این مطلب را اینجا بخوانید

📝📝📝عصر جدید یا سراب ؟
✍🏻مصطفی تاجزاده

@saeidajorloo_ir
@MostafaTajzadeh
📝📝📝 در جستجوی مروّت، عدالت و اخلاق

✍️ اردشیر امیرارجمند

در سخنان آقای پزشکیان، اگر منظور از «آن یکی» زهرا رهنورد و‌ میرحسین موسوی هستند و ایشان برای بردن نام‌شان معذوریت دارند، باید تصریح کرد که مسئله حصر آنها حل نشده و نشانی از ادعای «داریم کار می‌کنیم» هم دیده نمی‌شود؛ و البته که آنها هم نه تقاضایی داشته و دارند ‌و نه انتظاری از هیچ‌کس.

اینکه ایشان اراده یا توانایی پایان دادن به این عمل غیر قانونی و‌ غیر اخلاقی را دارند یا نه امری جداست، اما عوض کردن جای ظالم و‌ مظلوم به هر اندازه، قطعا بی‌مروتی و مغایر اصول اولیه اخلاقی است.

اعتراض مدنی و‌ مسالمت‌آمیز به نقض حق انتخاب مردم، نخست مطالبه‌ی اجرای بدون تنازل قانون اساسی، و سپس در پی ۱۲ سال صبر و‌ شکیبایی و مشاهده سرکوب‌های خونین مردم، تقاضای برگزاری رفراندم درباره نظامی که قرار بود حافظ آزادی مردم باشد و نه مستبد و سرکوبگر (از همان نوع رفراندمی که بنا به نظر بنیانگذار جمهوری اسلامی مبنای مشروعیت این نظام بوده و‌ مطالبه‌ی نظائر آن همیشه مشروعیت داشته و‌ وظیفه نظام حاکم است)؛ پانزده سال حصر چنین افرادی بدون‌ محاکمه و مغایر با قوانین خود این نظام، با کدام اصل از عدالت و اخلاق و اسلام سازگاری دارد؟

یادتان نرود، اگر «نظام» شما را تحمل کرد و‌ اجازه داد تا «رئیس‌جمهور» شوید، به دلیل همین مقاومت‌ها بود که شما به «در افتادن با نظام» از آن یاد‌ کردید.

@kaleme
@MostafaTajzadeh
📝📝📝 #مهسا‌ژینا

✍🏻فخرالسادات محتشمی‌پور

دو‌ماهی از بازداشت همسرجان می‌گذشت. دوست عزیزم گفته بود می‌آید دنبال من و عارفه که برویم پلور و چندساعتی را کنار خانواده مهربان دکتر ظفرقندی، خواهر وزیر عزیز امروز که آن روز مغضوب بود، بگذرانیم.

قبل از ورود به منزل میزبان عزیز، پای کوه دماوند عکس‌های خاطره‌انگیز خداحافظی گرفتیم. من و‌ دوستان و عارفه‌جان که تازه پس از بیش از سه سال با رفع ممنوع‌الخروجی جواز سفر را گرفته بود و می‌خواست برود دنبال کار و زندگی معلق مانده اش به لطف ضابطین با وجدان سپاه!

چه شبی بود آن شب! ما همه مشوش بودیم و دل‌نگران دخترک کرد مظلومی که می‌گفتند گشت ارشاد به بهانه بدحجابی او را گرفته و برخورد سخت کرده و حالا در کماست. من وقتی به دختر زیبای خودم و‌دختران زیبای جمع نگاه می‌کردم بغضم می‌گرفت و دلم برای مادر دخترک زیبایی که آن شب و روزهای بعد تصویرش بر روی همه گوشی‌ها نقش بسته و دست به دست می‌گشت، فشرده می‌شد.

فردای آن شب خبر از یک پایان دادند. پایانی که آغاز یک جنبش بود با اسمی که جاودانه ماند: مهسا ژینا امینی.

ما همه وجودمان درد شده بود و چقدر متأسف بودیم از این که مرد خانه‌مان در دست بی‌دردها اسیر است و از آن‌چه در شهرش و کشورش می‌گذرد بی‌خبر مانده و امکان سوگواری همراه هم‌میهنانش برای دختر مظلوم ایران را ندارد.

شرط ارتباط ما سکوت بود و‌بی‌خبر گذاشتن او‌از آن‌چه بیرون می‌گذرد. اما در تماس‌های تلفنی صدای اعتراض‌های خیابانی از پس سکوت ما به یاردربند می‌رسید.

همسرجان تازه عمل قلبش انجام شده و مجددا به سلول انفرادی بازگردانده شده بود. ما دلشوره سلامتش را داشتیم.

عارفه باید برمی‌گشت باید با پدر خداحافظی می‌کرد. فردای تولدش به اتاق ملاقات دو‌الف رفتیم.شرط ملاقات اما باز هم سکوت بود و ادامه بی‌خبری همسرجان که اطلاعات سپاه او را در شرایط ایزوله کامل قرار داده بود.

در همان فضای امنیتی مه‌آلود تاج‌زاده‌ی باهوش چیزهایی دستگیرش شد اما تا زمانی که از بند دوالف نرست از قصه مهسا و‌جنبش زن زندگی آزادی اطلاع دقیق پیدا نکرد. و‌تازه آن‌موقع بود که پیامش به مردم رسید...
قرنطینه، ایزوله و‌ بی‌خبری زندانی در سلول انفرادی مصداق شکنجه‌ است.

آری ما در زندان سپاه شکنجه شده‌ایم.

@MostafaTajzadeh
📝📝📝بیانیه نهضت آزادی ایران

تقدیر از آقای مصطفی تاجزاده

مردم ایران عموما دوستدار و قدردان انسان های شریف و آزاده ای هستند که عمر گران‌مایه شان را در راه حق، عدالت، آزادی و خدمت به ملت صرف کرده ‌اند. آقای مصطفی تاجزاده یکی از چنین انسان‌های شجاع و مبارزی است که در ۴۵ سال گذشته در این راه کوشیده و رنج زندان ‌های طولانی را تجربه و تحمل کرده است.

سوابق خدمات، سیر تحول مواضع و نهایتا موضع‌گیری مصلحانه و تلاش‌های آگاهی بخش و هزینه‌های سنگینی که برادر ارجمند جناب آقای مصطفی تاجزاده متحمل شده است، الگو و نمادی از ایستادگی، شجاعت اخلاقی و ایمانی در راستای منافع ملی می‌باشد. این فرایند تحول در مواضع آقای تاجزاده را می‌توان هماهنگ با تلاش‌های آگاهی‌بخش و تحولات چهار دهه گذشته جامعه ارزیابی کرد.

ایشان در سخنان و نوشته‌هایش همواره تصریح کرده است که با براندازی مرزبندی داشته و پایبند به مبارزه قانونی و مسالمت آمیز و راهبرد اصلاحات، از نوع ساختاری، در قانون اساسی با حذف اصل ولایت فقیه برای امکان پذیر شدن برگزاری انتخابات آزاد، سالم و عادلانه و گذار از بحران های جاری کشور در راستای منافع ملی می‌باشد. او تصریح کرده به کسی در انتخابات آزاد رأی خواهد داد که شعارش «ایران برای همه ایرانیان» باشد.

نهضت آزادی ایران، با توجه به شخصیت پاک و صداقت و شجاعت آقای مصطفی تاجزاده و ایستادگی ایشان در شرایط سخت دوره‌های طولانی زندان و مواضع راهبردی‌اش، لازم می‌داند که از وی و نیز از همسر فرزانه‌ ایشان، سرکار خانم فخرالسادات محتشمی‌پور، که خود تجربه زندانی شدن را داشته و همواره، به ویژه در شرایط خطیر زندان، پشتیبان همسرش بوده است، تقدیر کند و برای آنان سلامت و توفیق تداوم ایستادگی و انجام دادن عمل صالح در شرایط دشوار کنونی جامعه را آرزو نماید.

افزون بر آقای مصطفی تاجزاده، هم اکنون جمع زیادی، از جمله آقایان دکتر سعید مدنی و ضیاء نبوی و خانم ها نرگس محمدی و فائزه هاشمی، در بند هستند، برای آنان نیز تندرستی و پایداری و آزادی فوری از حبس ناعادلانه را خواستاریم.

در شرایط کنونی، که دولت آقای دکتر پزشکیان کارش را با شعار وفاق ملی آغاز کرده است، برای فراهم شدن زمینه های واقع‌ بینانه وفاق ملی در سطح جامعه، ضرورت دارد که ایشان برای آزادی همه زندانیان بی‌گناه سیاسی، عقیدتی و ... و نیز محصوران گرانقدر، حداکثر تلاش و پیگیری لازم را معمول دارند.

نهضت آزادی ایران
٢٧ شهریور ١۴٠٣
🆔 @Nehzatazadiiran
@MostafaTajzadeh
📝📝📝صدا، دوربین، بی‌حرکت!

✍️سعید حجاریان، روزنامه شرق، سه‌شنبه ۲۷ شهریور ۱۴۰۳

روز سینما بود، و به‌مناسبت اجحافی که در حق اصحاب سینما شده بود، در شبکه اکس (توییتر سابق) نوشتم:

«نمای نزدیک سینما…
کوچ بیضایی، خانه‌نشینی تقوایی، مرگ مشکوک پوراحمد و مهرجویی، و حالا، ۳۰۰ پرونده مفتوح!
پ.ن:
رسول صدرعاملی: «حدود ۳۰۰ تن از همکاران ما به‌دلایل شرایط سیاسی و اجتماعی و امنیتی پرونده باز قضایی دارند و امکان بازی و فیلمسازی ندارند و همچنان گرفتار هستند.»


این نوشته واکنش‌هایی را در پی داشت، که بحث درباره آن فضایی فراخ‌تر از کاراکترهای اکس می‌طلبد. در چهار بند به مواردی اشاره می‌کنم:

یکی از فعالان رسانه‌ای نزدیک به قوه قضاییه، و همچنین رییس سازمان سینمایی اعلام کردند شمار پرونده‌های مفتوح هنرمندان نه ۳۰۰، بلکه ۳۰ و یا حتی کمتر است. نفس پاسخگویی و از آن مهم‌تر مختومه کردن پرونده‌ها مغتنم است و من نیز از آن استقبال می‌کنم و معتقدم هر چه شهروندآزاری و محکومیت و ممنوع‌الکاری و ممنوع‌الخروجی کمتر شود، نفع آن به همه می‌رسد.

هر چند باید توجه کنیم دست‌کم از سال ۱۴۰۱ به این سو، تعدادی هنرمند عطای فعالیت هنری در وطن‌شان را به لقای‌اش بخشیده‌اند؛ خواه با مهاجرت، خواه با خاتمه خودخواسته فعالیت‌شان. لذا، برخی پرونده‌ها همواره مفتوح خواهند ماند؛ نه در دستگاه قضا و حراست یک وزارتخانه، بلکه در افکار عمومی و زندگی یک شهروند، که سابق بر این هنرمند نام داشت.

...صحبت از تعامل و برخورد من با اهل فرهنگ و هنر به میان آمد. به سه مورد اشاره می‌کنم. اولین آن‌ها به ابتدای انقلاب بازمی‌گردد؛ زمانی‌که ذیل یک مصوبه شورای انقلاب همه ممنوع‌الخروج شدند!… یعنی اصل بر آن بود که همه ممنوع‌الخروج‌اند، مگر آن‌که خلاف‌اش ثابت شود.

من و همکاران‌ام تلاش کردیم این فرآیند به‌سرعت اصلاح شود که در آن حین عده‌ای از هنرمندان، هم، به‌شکل قانونی از کشور خارج شدند. برخی نام‌های مهم در حافظه‌ام ثبت و ضبط است که نیازی به قلمی شدن‌شان نیست.

دو دیگر مربوط می‌شود، به حدود ۲۰ سال بعد؛ یعنی پاییز و اوایل زمستان ۱۳۷۷. زمانی‌که شماری از اصحاب قلم و اهل فرهنگ‌ و همچنین دو تن از فعالان سیاسی به قتل رسیدند؛ قتل‌های موسوم به زنجیره‌ای. در پی آن وقایع، اولاً تلاش کردیم در روزنامه صبح امروز از حداکثر توان‌مان استفاده کنیم تا به سهم خود حس پیگیری به جامعه منتقل و امنیت روانی حتی‌المقدور تأمین شود. قضاوت با مردم و اهالی آرشیو و البته تاریخ‌نگاران.

ثانیاً، در مأموریتی که از جانب رئیس‌جمهور وقت، آقای خاتمی پیدا کردم با جمعی از اعضای کانون نویسندگان دیدار کرده، مطالبات آن‌ها را شنیدم و‌ به دولت منتقل کردم تا آن عزیزان بیش از پیش تحت تأثیر آن فضای خوفناک نباشند. آن‌ها می‌گفتند امنیت ندارند و جان‌شان در خطر است و مرتب تهدید می‌شوند و شب‌ها را در منزل اقوام می‌گذرانند؛ و البته، مواردی دیگر! القصه، مقرر شد وزارت کشور مأموریت حفظ امنیت جانی آن‌ها را بر عهده بگیرد.

با این اوصاف نمی‌توان تصور کرد اینجانب در یک ساحت هنر، که قلم باشد، مسیری را بروم و در ساحت دیگر، که سینما باشد، مسیری دیگر. ضمن آن‌که من در هیچ دوره‌ای مسئولیتی در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی نداشته‌ام و مسئولیت‌های دیگرم هم اساساً ارتباطی با این حوزه نداشته است تا بخواهم هنرمندی را از کار بیکار کنم‌. طرفه آن‌که کمتر از دو دهه بعد، بازیگر فیلم «اژدها وارد می‌شود» به کارگردانی آقای مانی حقیقی شدم! فی‌الواقع، ضدیت با هنر و هنرمندان می‌تواند جمع نقیضین باشد.

برای مطالعه متن کامل اینجا کلیک کنید و یا روی instant view بزنید

📌نشانی‌های سعید حجاریان در شبکه‌های مجازی👇:
تلگرام | اینستاگرام | توییتر
@MostafaTajzadeh
مطهره گونه‌ای به دانشگاه بازگشت

مطهره گونه ای فعال سابق دانشجویی از ادامه تحصیلش در دانشگاه خبر داد:

🔹 ‏به لطف خدا و بعد هم شما عزیزان و اساتید و مقاومت ستودنی دکتر ظفرقندی و دکتر رییس کرمی، امروز نامه بازگشت بنده به دانشگاه علوم پزشکی تهران صادر و ابلاغ شد. فردا اگر مشکلی پیش نیاد، برای ترم جدید انتخاب واحد می‌کنم. دستبوسم و ارادتمند.

@MostafaTajzadeh
📝📝📝 حسین کروبی در واکنش به خبر پایان حصر حجت‌الاسلام مهدی کروبی عنوان کرد: خبری از پایان حصر نیست و حصر هنوز پابرجاست

در این مدت نه گفت‌و‌گویی از جانب مقامات امنیتی با خانواده انجام شده و نه اقدامی در این رابطه صورت گرفته است.

وی با بیان اینکه روال همان روال سابق است، گفت: ماموران امنیتی کماکان کنار آپارتمان محل سکونت حاج آقا حضور دارند و اتفاق خاصی رخ نداده است.
فرزند حجت‌الاسلام کروبی با اشاره به اظهارات روز گذشته رئیس جمهور در پایان نشست خبری درباره رفع حصر گفت: ضمن تشکر از پیگیری‌های دکتر پزشکیان درباره رفع حصر، احساس می‌کنم منظور آقای پزشکیان این است که رایزنی با مسئولان مربوطه در حال انجام است اما تاکنون هیچ انعکاس و بازخوردی نداشته است.

وی افزود: همانطور که پیش‌تر هم درباره دیدار با آقای اژه‌ای و نزدیکان آقای پزشکیان گفته بودم به ما هم گفته شده که مقامات دنبال حل و فصل این کار هستند اما حاج آقا راضی به رفع حصر خود بدون پایان مشکل مهندس موسوی و خانم رهنورد نیستند.

کروبی گفت: با این وجود گفت‌وگویی در این رابطه از سوی مقامات امنیتی با خانواده اتفاق نیفتاده و ایشان همچنان به صورت فیزیکی تحت نظر هستند./ایلنا

@emtedadnet
@MostafaTajzadeh
✍️علیزاده طباطبایی، وکیل دادگستری :

مرحوم اقای محتشمی همسایه مابود. می‌گفت من بعنوان وزیر کشور مورد احترام خاص مهندس میرحسین موسوی بودم، هم بدلیل سیادت هم جانبازی و هم هم‌فکر بودن. یک‌روزصبح که آمدم دفتر،
مسئول دفتر گفت مهندس موسوی گفته شما فورا بروید دفتر ایشان.
من تماس گرفتم ببینم موضوع چیست ؟
دفتر مهندس گفتند فورا‌ بیایید، مهندس موسوی با شما کارخصوصی دارند، من رفتم ،
مهندس موسوی داخل اتاق باعصبانیت قدم می‌زد، پرسیدم موضوع چیست ؟
اشاره به کشو میزکردند، کشو را باز کردم و دیدم یک قواره پارچه کت و شلواری آنجاست !
مهندس موسوی با عصبانیت گفت این پارچه رافلانی استاندار تو برای من آورده!
گفتم آقای مهندس فلانی دوست دوران قبل ازانقلاب شماست رفته برای خودش پارچه خریده خوشش آمده یک قواره هم برای شماخریده.
مهندس باعصبانیت گفت بی‌جا کرده! اگرمن از استاندارم یک قواره پارچه بگیرم معلوم نیست چه بلایی سر مردم خواهد آمد!
فورا این پارچه را به ایشان بده و او را توبیخ کن!!

منبع: کانال جبهه اصلاحات ایران ایثارگران اصلاح طلب

#میرحسین‌موسوی
#سیدعلی‌اکبرمحتشمی‌پور

https://www.group-telegram.com/mmbyiny
@MostafaTajzadeh
📝📝📝آقاسی، وکیل پرونده به «شبکه شرق» خبرداد؛

آزادی فائزه هاشمی از زندان با موافقت دادگاه تجدیدنظر با آزادی مشروط او

وکیل فائزه هاشمی رفسنجانی خبر از آزادی مشروط موکلش از زندان با حکم دادگاه تجدیدنظر داد.

محمدحسین آقاسی، وکیل دادگستری در گفت‌وگو با «شبکه شرق» با اشاره به آخرین وضعیت پرونده فائزه هاشمی، دختر مرحوم اکبر هاشمی رفسنجانی، اظهار کرد: «پیش از این با آزادی مشروط خانم فائزه هاشمی رفسنجانی مخالفت صورت گرفته بود ولی امروز، رای دادگاه تجدیدنظر به ما ابلاغ شد که بنا بر آن، با آزادی خانم فائزه هاشمی موافقت صورت گرفت و او امروز عصر از زندان آزاد شد.»

این وکیل دادگستری پیشتر درباره وضعت موکلش گفته بود که «پرونده‌های ایشان تجمیع شده و میزان مجازاتی که باید تحمل کنند، ۳ سال و ۷ ماه است که حدود ۲ سال از آن حکم را تحمل کرده بنابراین در مهر ماه سال آینده محکومیت او به پایان خواهد رسید.»

@sharghdaily
@MostafaTajzadeh
📝📝📝قرینه‌سازی امید

✍️فخرالسادات محتشمی‌پور

سحرجان که پیام داد«شما خانه سالمندان آشنا ندارید؟ نذری داریم که باید ادا کنیم» پاسخ دادم عزیزم راستش عجالتا فکرم فقط میرود سمت کهریزک به دلایلی.

وقتی آمد دنبالم بوسیدمش و گفتم می‌دانی چندوقت است نیت این بازدید را کرده‌ام و تأخیر افتاده؟ باز هم باعث خیر شدی.
در نیت گروهی شفای بیماران، نام برادر صفیه و دخترعموی مصطفی و خواهرجانم را یادآور شدم و آزادی زندانیان بی‌گناه را افزودم در کنار رفع همه مشکلات.

رفتیم و دیدیم و‌شنیدیم و با یاد خیرین نذر را ادا کرده دل دادیم و دل‌نهادیم و با شنیدن ترانه «جوونی‌م رفت و صدام رفته دیگه...»و دیگر ترانه‌های خاطره‌انگیز آب به چشم آوردیم و برگشتیم.

فردایش به سحرجان‌ پیام دادم:
چه حس خوبی دارم دخترم! جالب است برایت بگویم، قبل از آخرین مرخصی همسرجان در آن بازداشت ۷ ساله، دوست عزیزی که آن‌زمان مسئولیت روابط عمومی موسسه حمایت از آسیب دیدگان اجتماعی را عهده‌دار بود، مرا شب چهارشنبه سوری به جشن مددجویان سرای احسان، بیماران اعصاب و روان بی‌پناه، دعوت کرد.

من و دوستانم به دلیل ترافیک زیاد به انتهای جشن رسیدیم که خود آغازی بود برای آشنایی با تکه‌ای از بهشت خدا. در دیدار و گفتگو با زنان مددجو دوستم خانمی را معرفی کرد که فال می‌گرفت و بس نیکو از حال می‌گفت.

سلام نکرده دستم را گرفت و چنان قصه‌ی احوالم را گفت که نه تنها من بلکه همه همراهان ناخودآگاه اشک‌مان سرازیر شد و او با نوید وصل یار،چنان پایان خوشی بر فال من نهاد که خجسته‌دل او را در آغوش گرفته وداع کردم.

و عجبا در بخش مردان، پیر هنرمند فرهنگ‌آشنایی هم با نوایی خوش، دل بی‌قرار مرا چنین مژده داد:
مژده ای دل که مسیحا نفسی می‌آید
که ز انفاس خوشش بوی کسی می‌آید
در غم‌ هجر مکن ناله و فریاد که دوش
زده‌ام فالی و فریادرسی می آید.
به خانه که آمدم جرأت نکردم حال خوشم را با فاطمه به اشتراک بگذارم از خوف ناامیدی پس از امیدواری که بسی ویرانگر است و روح‌خراش. اما پدر ساعاتی مانده به تحویل سال نو در کنار ما بود. آن هم در جوار حضرت حافظ.

آن سال که سال رهایی بود، برای ما نیک آغاز شد در جمع مردمان خونگرم فارس و با مهربانی یاران دلنواز خاطره‌انگیز شد.

امروز صبح در حال احوالپرسی تلفنی خواهرجان شماره‌ای بر گوشی تلفن همراه نقش بست که پیش شماره‌اش به حوالی دادستانی می‌خورد، دستپاچه گفتم‌ خواهرجان من دوباره به شما زنگ میزنم. خواهرم گفت ولی من با تو کار دارم! تلفن قطع شد و من از او‌عذرخواهی کردم و گفتم امان از انتظار

او‌ مادرانه مرا دلداری داد وقتی برایش از دردهایی گفتم که پزشکان متخصص آن را ناشی از استرس می‌دانند!  و ادامه ندادم که او را که خود بیمار است بیش از این نگران نکنم.

دیروز خواهر دیگرم که قرار است شب عید عقد ازدواج فرزندش را به شادی بنشینیم وقتی گفتم من چطور تنها بیایم، با لحن محزونی گفت انشاءالله با همسرجانت بیایی.

و من یاد عروسی دخترخاله‌ام در هتل اوین افتادم وقتی تازه از زندان بیرون آمده بودم و‌دائم چشمان اشکبارم را از خاله‌جان و مادرجان و همه فامیل عزیز پنهان می‌کردم و با خود می‌گفتم از زندان اوین به هتل اوین چه فاصله کوتاهی است و من اینجا چه می‌کنم وقتی او آنجاست!

اینک در آستانه فرارسیدن عید در ایامی مسعود که به میلاد پیامبر رحمت و فرزندش امام صادق(ع) مزین است، بی مناسبت نیست که انتظار خبری خوش را داشته باشیم.

من با خود قراری گذاشته ام! این دوسه روز را هم منتظر می‌مانم با این امید که بیاید.
@MostafaTajzadeh
📝📝📝اخبار فعالین - زندانیان سیاسی

ترابی، دبیر انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه تهران و علوم پزشکی تهران: هنوز بسیاری از دانشجویان محروم از تحصیل هستند

سعید احمدی دلجو هستم.
زندانی جنبش #زن_زندگی_آزادی.
مبارزه علیه بیداد و بی‌عدالتیِ حاکم بر جامعه‌مان را مایه افتخار می‌دانم و با سری بلند روزهای سخت حبس را سپری می‌کنم.

امیر شاه‌ولایتی، از آسیب‌دیدگان چشمی اعتراضات ۱۴۰۱، با انتشار ویدئویی اعلام کرد که حکم دو سال حبس تعزیری او به پرداخت ۸۰ میلیون تومان جزای نقدی تبدیل شده است.

حکم ۶ سال حبس، ۲۰ سال تبعید و ۷۴ ضربه شلاق نسیم غلامی سیمیاری

فعالین دانشجویی در گفتگو با امتداد مطرح کردند؛
فضای دانشگاه در دوره دولت جدید، چقدر تغییر کرده؟


شریف‌زاده اردکانی از وکلای «افسانه بایگان» در گفتگو با امتداد از تبرئه موکل خود خبر داد

برای مهراد لهراسبی می‌نویسم که کمتر کسی از درد و رنجش می‌نویسد و از او یاد می‌کند
✍️مسعود علیزاده

@MostafaTajzadeh
در نقد لشکرکشی به سوریه

✍🏿سیدمصطفی تاجزاده

اعزام نیروهای نظامی به سوریه مقارن با بهار عربی، نه‌فقط مراودات منطقه‌ای که مناسبات سیاسی در داخل ایران را وارد فاز جدیدی کرد، بلکه نگاه رهبر را به حکومت تغییر داد. معیارها جابه‌جا شد و مدل حکومتی حزب بعث سوریه موفق ارزیابی گردید. "مشارکت حداقلی با نتایج تضمینی" جایگزین "مشارکت حداکثری با نتایج نامعلوم" شد و تحقق ایده حکومت یکدست متکی بر اقلیّت مومن، منسجم و مسلح در دستور قرار گرفت. "میدان" نه‌فقط بر "دیپلماسی" حاکمیت یافت، بلکه سپاه دست برتر در نظام حکمرانی پیدا کرد. به‌این‌ترتیب در دوره رهبری آقای خامنه‌ای، دو پدیده به‌هم مرتبط "تحریم‌ها" و "جنگ نیابتی" بیشترین تاثیر مخرب را در سرنوشت و وضعیت ایران و ایرانیان ایفا کرده‌اند. گفت‌وگو درباره جوانب و پیامدهای آن دو برای فهم مشکلات و راه‌های خروج از آن‌ها ضرورت تام دارد.
می‌دانیم که دلیل اعزام نیرو به سوریه حفظ بشار اسد در راس حکومت بود. به نظر رهبر اگر دمشق سقوط می‌کرد، نوبت تهران می‌شد. بنابراین تصمیم گرفت اسد را "به‌هرقیمت" نگه دارد تا آمریکا و متحدانش سراغ جمهوری اسلامی نیایند و نظام بماند. آقای مهدی طائب، رئیس قرارگاه فرهنگی عمار، حفظ بشار اسد را مهم‌تر از حفظ خوزستان خواند. برای توجیه تصمیم مزبور، اعتراضات مردم سوریه به حکومت سرکوبگر و فاسد بعث را توطئه آمریکا و اسرائیل برای تضعیف جبهه مقاومت خواندند و آن‌را متفاوت از تظاهرات مردمی در دیگر کشورهای عرب معرفی کردند.
به‌این‌ترتیب اعزام نیرو به سوریه ابتدا به‌عنوان اقدامی برای "تقویت جبهه مقاومت" تبلیغ شد. اما با پیدایش و قدرت گرفتن داعش، آن‌را "دفاع از حرم" نامیدند. سپس با کپی‌برداری از راهبرد "جنگ پیشگیرانه" بوش پسر گفتند: در حلب و دمشق می‌جنگیم تا در همدان و کرمانشاه نجنگیم. منطق نژادپرستانه، جنگ‌طلبانه و شکست‌خورده تز "جنگ پیشگیرانه" را قبلاً نقد کرده‌ام [اینجا]. اجمالاً آنکه نه به‌لحاظ اخلاقی و نه از نظر سیاسی پذیرفته نیست که برای جلوگیری از حملات تروریستی احتمالی در داخل کشور، می‌توان جنگ یا جنگ‌های خونین در مناطق دیگر جهان راه انداخت. درهرحال جمهوری اسلامی و روسیه مشترکاً بشار اسد را نجات دادند، اما به بهای بیش از ۵۰۰هزار کشته، بیش از یک میلیون مجروح، میلیون‌ها آواره، نابودی بسیاری از زیرساخت‌های کشور و غارت منابع سوریه. افزون بر آن حکومت بعث درحدی تضعیف و تحقیر شده است که نه می‌تواند مانع حملات اسرائیل به مناطق و مراکز مختلف سوریه شود و نه توان و اعتمادبه‌نفس لازم را دارد که به اقدام‌های تلافی‌جویانه مبادرت ورزد. اسد و حکومتش عضو جبهه مقاومت معرفی می‌شوند و از کمک‌های سخاوتمندانه جمهوری اسلامی بهره می‌برند، اما ترور اسماعیل هنیه را در تهران محکوم نمی‌کنند.

(بخشی از مقاله سه ناترازی و دو تحریم)

زندان اوین- شهریور ۱۴۰۳

🔗برای خواندن متن کامل مقاله 👈🏿اینجا را لمس کنید.


🆔@MostafaTajzadeh
.
«که انتظار نکشند»



🔹 اول) محمد مهاجری (روزنامه‌نگار اصولگرا) مدعی شده که «یکی از وزیران دولت سیزدهم حدود ۲۰۰ مشاور داشته که جمعا ۲میلیارد و ۷۰۰میلیون تومان (بطور متوسط هرکدام ۱۳۵ میلیون) حقوق گرفته‌اند. ۵۰نفر از این‌مشاوران در ساختمان‌های وزارتخانه حتی دیده نشده‌اند. اکنون اکثر این مشاوران با پررویی به دولت پزشکیان فشار می‌آورند که‌ همچنان بمانند.»
دیروز اعلام شد که «آقای مهاجری جهت ارائه مستندات و‌ توضیحات به دادستانی تهران احضار شد.» [اقدامی قابل تقدیر برای جلوگیری از طرح ادعاهای بی‌سند و مدرک و به هم ریختن امنیت روانی جامعه و بازی با حیثیت افراد]


🔹 دوم) "حضرت آیت‌الله احمد جنتی" ۵ مرداد ۸۹ گفته بود که «سندی را  به دست آورده که نشان می‌دهد دولت آمریکا از طریق عربستان  سعودی یک  میلیارد دلار به "سران فتنه" داده و قرار بوده در صورت  "انقراض نظام"،  ۵۰ میلیارد دلار دیگر هم به آنها پرداخت شود.» میرحسین و کروبی طی نامه‌ مشترکی، ضمن تکذیب این ادعا، اعلام کردند که آیت‌الله سند ارائه کند.
کدخدایی (سخنگوی وقت شورای نگهبان) هم اعلام کرد: «اگر دادگاه تشکیل شود، جنتی سند ارائه می‌کند.»
همان طور که پیش‌بینی می‌شد نه سندی ارائه شد و نه کسی احضار!
بدون احضار و دادگاه و سندی، ۱۴ سال گذشت.


🔹 سوم) سردار محمدرضا نقدی، علیه آقای خاتمی در مصاحبه‌ای با روزنامه شرق گفت: «آقای خاتمی از پادشاه عربستان پول گرفته که در ایران کار سیاسی کند.»
خاتمی شکایت کرد، سردار نقدی تهمت‌های بیشتری زد! ... در پی مخالفت فرمانده کل قوا با احضار سردار به مرجع قضایی، پرونده مختومه شد.


🔹 چهارم) ۱۴ قرن قبل، علی، که بر او درود بیکران باد، به مالک اشتر نوشت: «(بدان) برترین چیزی که موجب روشنایی چشم زمامداران می‌شود برقراری عدالت در همه بلاد و آشکار شدن علاقه و محبّت رعایا به آن‌هاست و محبّت و علاقه رعایا نسبت به آنها جز با پاکی دل‌های‌شان (و بر طرف شدن هرگونه سوء ظن به زمامداران) آشکار نمی‌شود و خیرخواهی آنها در صورتی کاملا مفید واقع می‌شود که با میل خود گرداگرد زمامداران جمع شوند و حکومتِ آنها بر ایشان سنگین نباشد و انتظارِ پایان گرفتن مدت حکومت‌شان را نکشند.»


🔹 پنجم) در قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران آمده: [حتی] «رهبر در برابر قوانین با سایر افراد كشور مساوی است.»

⚖️  @mmoeeni1

@MostafaTajzadeh
📝📝📝نشست‌های گفتار و اندیشه | جلسه ۷۶

معرفی و بررسی کتاب:
سیاست چیست؟
کنش‌ورزی سیاسی و سیاست‌پژوهی

نویسنده: آدریان لفت‌ویچ
با ترجمه‌ی: مصطفی تاجزاده و فروغ قلی‌پور

با حضور:
دکتر مسعود سپهر
دکتر محمدعلی توانا

سه‌شنبه سوم مهرماه ۱۴۰۳ ، ساعت ۱۸
شیراز، میدان معلم، خیابان همت (ایمان) جنوبی، کوچه ۱۷، نبش فرعی ۱۷/۲

@goftar_andisheh
@MostafaTajzadeh
🔴*برای بزرگمرد اصلاح‌طلب*
🟢*مصطفی تاج‌زاده*

*عادت نکرده‌ایم به نبودنت*
*در خود نشسته‌ایم تلخ به افسوس*
*و به سایهٔ ترسناکی می‌نگریم*
*که به ویرانی سرزمین برخاسته‌ است*

*نه خسته‌ایم*
*نه غرقه در خیال*
*و فراموش نمی‌کنیم*
*چه می‌اندیشی؟ و چه می‌خواهی؟*
*خیر انسان می‌خواهی*
*و صلاح سرزمین* 

*صبوری بسان صنوبر* 
*شیرینی مثال نخل*

*عیسی صلیب خودش را بر دوش می‌کشید*
*و تو آزادگی‌ات را*

*حصر ِِتو*
*سعی بی‌ثمری است*
*نه خورشید خاموش می‌‌شود*
*نه تو فراموش می‌شوی*

*حسادت، موریانهٔ قدرت است*
*و لجاجت، آشوب اجتماعِ خشمگین*

*در هر نیایشی*
*تو را یاد می‌کنیم*
*و در هر نشستی*
*دلیری‌ات را می‌ستاییم*

*به نبودنت عادت نمی‌کنیم*

✍️ *بهروز گرانپایه*
@MostafaTajzadeh
دوروی سکه اسرائیل

✍🏿سیدمصطفی تاجزاده

اسرائیل مانند یک سکه دو رو دارد: "دمکراسی برای قوم یهود" و "طرد و ریشه‌کنی مردم فلسطین". به‌همین‌دلیل باوجود داشتن انتخابات و احزاب و مطبوعات نسبتاً آزاد، بسیاری از ملت‌ها و حتی تعداد قابلِ‌توجهی از دولت‌ها آن‌را رژیمی نژادپرست و بی‌اعتنا به حقوق بشر و موازین بین‌المللی می‌خوانند. رژیمی که برای رسیدن به اهداف خود از کشتار بی‌محابای زنان و کودکان و سال‌خوردگان ابایی ندارد و از انسانیت‌زدایی کردن عرب‌های فلسطینی شرم نمی‌کند. به نظر من آینده اسرائیل تاریک است، اگر از نژادپرستی و برتری قوم یهود دست برندارد و حقوق غیریهودیان را به‌رسمیت نشناسد و به تبعیض میان خود یهودیان پایان ندهد. یعنی به همان دلایلی که رژیم آپارتاید در آفریقای جنوبی شکست خورد، نژادپرستی در اسرائیل نیز با شکست روبه‌رو خواهد شد.

در جانب مقابل مردمی را به شهامت، استقامت و وفاداری ساکنان مظلوم غزه به وطن خویش نمی‌شناسم. قطع‌ِنظر از ارزش داوری درباره ۷ اکتبر که من نظرم را درباره آن همان ابتدا گفتم [اینجا]، آنچه در غزه جریان دارد، ایستادگی ستایش‌انگیز یک شهر در برابر یک جهان شر است؛ مقاومت قهرمانانه مردمی بی‌پناه در سرزمینی کوچک، در مقابل نسل‌کشی رژیمی سفاک و متکی به پشتیبانی تسلیحاتی، تدارکاتی، مالی، سیاسی و تبلیغاتی آمریکا و دیگر دولت‌های قدرتمند غربی. رویکرد روسیه و چین نیز اگر به سود متجاوزان نبوده باشد، مانعی در راه سرکوب خونین مردم ایجاد نکرده است. باوجود همه این مسائل، رسالت جمهوری اسلامی در چنین شرایطی قرارگرفتن در خط مقدم نبرد نیست، ایستادن در دایره‌های سوم و چهارم و رساندن صدای درد و رنج و مصیبت‌های اجتماع ۲ میلیونی، اما صبور و سرافراز نوار غزه به گوش جهانیان است. مردمی که در کمتر از یک‌سال بیش از ۴۰ هزار شهید و حدود ۱۰۰ هزار نفر مجروح داده‌اند. ۹۰درصد منازلشان ویران شده یا آسیب جدی دیده است و اغلب بازماندگان از گرسنگی و کمبود دارو و تجهیزات پزشکی در عذابند. اولویت نظام باید برقراری آتش‌بس فوری، آزادی اسرای طرفین، ارسال کمک‌های انسان‌دوستانه به غزه و اسکان یافتن آوارگان باشد.

متاسفانه وجهه و جایگاه نامناسب و منزوی جمهوری اسلامی در صحنه جهانی، اجازه نقش‌آفرینی جدی و مؤثر سیاسی و دیپلماتیک به سود فلسطین را به ایران نمی‌دهد و حاکمیت صرفاً می‌تواند از ابتکارات کشورهایی چون آفریقای جنوبی در ارجاع پرونده رژیم اسرائیل به دیوان دادگستری لاهه حمایت کند و یا با توافق فتح و حماس برای اداره غزه پس از جنگ مخالفت نکند. بدتر آنکه "استراتژی اشتباه" و "حاکمیت میدان بر دیپلماسی" موجب شده جمهوری اسلامی به‌عنوان تهدیدی مشترک ارزیابی شود و دولت‌های عرب مسلمان را با اسرائیل نزدیک کند. به دو واقعیت زیر توجه فرمایید:

الف- در افکارِعمومی جهانیان، حتی در غرب، شاهد افزایش معنادار همدلی و حمایت از آزادی فلسطین و محکومیت اشغالگری و تجاوزگری اسرائیل هستیم.

ب- جمهوری اسلامی در مقایسه با دیگر کشورهای منطقه و جهان، بیشترین هزینه را درجهت تضعیف اسرائیل و تقویت مخالفان آن پرداخت کرده است.

باوجوداین ایران نقش سیاسی مهمی در برقراری آتش‌بس دائمی ایفا نمی‌کند. مهم‌تر آنکه جامعه مدنی در ایران، برخلاف بسیاری از جوامع دیگر، تحرک و ابتکار ویژه‌ای در دفاع از فلسطین و مخالفت با جنایات اسرائیل از خود نشان نمی‌دهد. این انفعال تا حدود زیادی نتیجه قرارگرفتن جمهوری اسلامی در دو دایره اول و دوم و زیاده‌روی حکومت در هزینه‌کرد از جیب ملت در ضدیت با اسرائیل است. ناکارآمدی حکومت و دهن‌کجی به مطالبات ملت و فاصله گرفتن روزافزون از اکثریت نیز در این زمینه نقش مهمی ایفا می‌کند. بدیهی است در هنگام تحریم و نابسامانی اوضاع اقتصادی کشور، اگر حکومت اهدافی جاه‌طلبانه را در منطقه پیرامون خود تعقیب کند و تعهداتی فراتر از توان ملی بپذیرد، بیشترین فشار به مردم وارد می‌آید، به‌ویژه به قشرهای محروم، کارگران و حقوق‌بگیران ثابت. نتیجه اولویت‌گذاری غلط حاکمیت، مخالفت و بی‌اعتنایی شهروندان است به آنچه مطلوب حکومت می‌بینند.

(بخشی از مقاله سه ناترازی و دو تحریم)

زندان اوین- شهریور ۱۴۰۳

🔗برای خواندن متن کامل مقاله 👈🏿اینجا را لمس کنید.


🆔@MostafaTajzadeh
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
نامت بماند تا ابد ای جان ما روشن ز تو
🌺🌺🌺🌺
سال‌گشت ولادت پیامبر رحمت و مدنیت و امام صادق بر پیروان راستین شان مبارک‌باد.
@MostafaTajzadeh
دختر عزبزم
عارفه‌جان
تولدت مبارک
مولود عرفه‌ای و آمدنت پاییز را نویدمان‌ داد.
پدر سفر حج بود که به دنیا آمدی و حالا این دهمین سالروز میلاد توست که او در بند اسارت است و کنار ما نیست تا در آغوشت کشیده تولدت را تبریک بگوید.
پیام پرمهرش را از راه دور به تو‌می‌رسانم که مثل همیشه برایت آرزوی سلامت و موفقیت کرده و از من خواسته تا بگویم: دوستت دارد.
دختر مهربان چشم‌ انتظارمان، مبادا دل مهربانت باز هم از دوری پدر فسرده و چشمان زیبایت اشکبار شود و لشکر ستم را به شعف آرد. که این تنها نقطه ضعف مردی‌است که استوار قدم همه ظلم‌هایی را که تنها به دلیل صراحت لهجه و‌نقد دلسوزانه به او روا داشته و‌می‌دارند، تحمل کرده‌است.
نقطه ضعفی که در آن روزها و ماه‌های انفرادی از بازجوها پنهان می‌کرد مبادا از آن سوء استفاده کرده اسباب مزاحمت بیشتر برای تو و خواهرت ایجاد کنند.
عزیزم همچنان صبور باش
خداوند وعده پاداش برای صابرین داده است.
میلاد پیامبر رحمت و فرزند صادقش را هم به تو نازنین تبریک می‌گویم.
@MostafaTajzadeh
2024/09/21 15:34:24
Back to Top
HTML Embed Code: