group-telegram.com/mghlte/4269
Last Update:
🌐جنگ کره و خلق دو جهان متفاوت
🔸نقش #جبر_جغرافیایی در سرنوشت ملت ها
🔸 بدعهدی ها و دشمنیهای #شوروی و #چین با #انتخابات_آزاد در کشورهای تحت سلطه
کشور کره از سال ۱۹۰۵ تا پایان جنگ جهانی دوم در تصرف #ژاپن بود. با شکست ژاپن در جنگ جهانی دوم نیروهای آمریکایی وارد بخش جنوبی شبهجزیره کره و نیروهای #شوروی وارد بخش شمالی آن شدند و خط معروف به مدار ۳۸ درجه شمالی به عنوان مرز دو طرف تعیین شد.
#هری_ترومن ، رئیسجمهور وقت #آمریکا ، قبل از به قدرت رسیدن #کیم_ایل_سونگ در منطقهٔ شمالی، از ژوزف #استالین رهبر شوروی خواست تا یک انتخابات آزاد در کل شبه جزیره برپا شود ، اما شوروی با به قدرت رساندن کیم ایل سونگ این خواستهٔ آمریکا را رد کرد و از همینجا اختلافات سیاسی در این شبهجزیره آغاز شد.
یک حکومت دموکراتیک متحد آمریکا در بخش جنوبی و یک حکومت کمونیستی متحد شوروی در بخش شمالی به قدرت رسید که هر دو مدعی حکومت بر کل شبهجزیره کره بودند و طرف مقابل را هیچگاه به رسمیت نشناختهاند.
در سال ۱۹۵۰ با فرمان کیم ایل سونگ ، رهبر جمهوری دموکراتیک خلق کره ( کره شمالی) به جمهوری کره ( کره جنوبی ) آغازشد.
تقریبا تمام خاک کره جنوبی به جز شبه جزیره بوسان اشغال شد .
در این هنگام نیروهای سازمان ملل متحد به رهبری ایالات متحده آمریکا وارد جنگ شدند.
( شوروی که حق وتو داشت ، در پی اعتراض به وضعیت کرسی چین در شورای امنیت در جلسه حضور نداشت و قطعنامهی ۸۴ این شورا ، در حمایت از کرهجنوبی تصویب شد.)
در ۱ اکتبر قوای سازمان ملل از مدار ۳۸ درجه گذشته و در ۱۹ اکتبر پیونگیانگ پایتخت کره شمالی به تصرف آنها درآمد. نیروهای سازمان ملل سپس تا رود یالو در مرز چین و کره پیشروی کرده و تقریباً تمام شبهجزیره را اشغال کردند. اما در این مرحله ورود میلیونها سرباز چینی، تحت عنوان قوای داوطلب، وضعیت را تغییر داده و نیروهای کره شمالی و چین مجدداً تا سئول پیش رفتند. هرچند نیروهای سازمان ملل دوباره سئول را اشغال و نیروهای کره شمالی و چین را تا مدار ۳۸ درجه عقب راندند. از ژوئیه ۱۹۵۱ جنگ به حالت مغلوبه درآمده و مذاکرات آتشبس بین دو طرف آغاز شد، این مذاکرات دو سال بعد، در ژوئیه ۱۹۵۳ به پیمان آتشبس انجامید و مدار ۳۸ درجه شمالی به عنوان مرز دو طرف تعیین شد. این پیمان هنوز اعتبار خود را حفظ کرده و تا کنون معاهده صلحی میان دو کشور امضا نشدهاست.
@mghlte | عصر روشنگری
شبیه چنین اتفاقی در ایران رخ داد ، با این تفاوت که ایران در خلال جنگ جهانی مانند کره ، در اشغال کشوری نبود و در جنگ هم اعلام بیطرفی کرده بود .اما بخش جنوبی کشور به اشغال آمریکا و انگلیس در آمد و بخش شمالی به اشغال شوروی.
رضاشاه مجبور به استعفا شد ، انگلیسی ها به #فروغی پیشنهاد دادند که جمهوری اعلام کند و خود رییس جمهور شود ، فروغی نپذیرفت و فرزند #رضاشاه از سوییس به تهران آمد و با انتخابات آزاد کشور اداره میشد .
با امضای توافق نامه ای مقرر شده بود آمریکا و انگلیس و شوروی ، حداکثر شش ماه پس از پایان جنگ ایران را ترک کنند ، آمریکا و انگلیس به توافق عمل کردند اما شوروی علاوه بر آنکه اقدام به حمایت از حکومت جدایی طلبان آذربایجان و کردستان کرد ، شرط خروج را گرفتن امتیاز نفت شمال اعلام کرد.
بالاخره با سیاست ورزی #قوام و اولتیماتوم ترومن ، شوروی ها از کشور خارج شدند .
#پوزیتیویسم_اجتماعی
#فلسفه_سیاسی
#فلسفه_حقوق
#تاریخ
#جبر_گرایی
#دموکراسی
#تصادف
#تجددستیزی
#جنگ_کره
🔸ارتباط دموکراسی و رعایت حقوق بشر با سواد و آگاهی مردم :
https://www.group-telegram.com/vn/mghlte.com/3974
🔸 شایستگی و شانس :
https://www.group-telegram.com/vn/mghlte.com/3190
🔸 انکار تصادف :
https://www.group-telegram.com/vn/mghlte.com/2905
🔸 آدرس غلط دادن ِ روشنفکران ایرانی :
https://www.group-telegram.com/vn/mghlte.com/4019
🔸 تفکرنقاد در نخبگان کشور های توسعه یافته :
https://www.group-telegram.com/vn/mghlte.com/3510
🔸فراخوان :
https://www.group-telegram.com/vn/mghlte.com/4148
🔸جبر و مسئولیت :
https://www.group-telegram.com/vn/mghlte.com/4118
🔸مردم را محکوم نکنیم:
https://www.group-telegram.com/vn/mghlte.com/4234
BY مجلهی اینترنتی عصر روشنگری
Warning: Undefined variable $i in /var/www/group-telegram/post.php on line 260
Share with your friend now:
group-telegram.com/mghlte/4269