Telegram Group Search
𝐍𝐚𝐫𝐜𝐡𝐙𝐢𝐬
سرطان و میکروب‌ها؟! 📍 در حال‌حاضر سرطان یکی از بیماری‌های کشنده درسطح جهان به حساب می‌آید. ازجمله سرطان‌های شایع، سرطان دستگاه گوارشی است. 🔺 طی تحقیقات مختلفی که در آزمایشگاه‌های مختلف سراسر دنیا انجام شده، به ارتباط سرطان با ویروس ها‌‌‌در پی برده‌اند.…
ارتباط پنهان باکتری‌های دهان و سرطان روده بزرگ! 🦠

🔸 ما به‌طور منظم با موجودات میکروسکوپی به نام باکتری‌ها در تعامل هستیم. این موجودات که نقش حیاتی در اکوسیستم زمین دارند، در بدن انسان نیز زندگی می‌کنند. در حالی که اکثر گونه‌های باکتری برای ما مفید هستند، برخی از آن‌ها می‌توانند بیماری‌زا باشند. روده انسان میزبان تعداد زیادی باکتری است و ممکنه درباره «میکروبیوم روده» شنیده باشید. تحقیقات اخیر نشان داده‌اند که میکروبیوم روده می‌تواند با سلامت یا بروز بیماری‌هایی مانند سرطان مرتبط باشد.

🔹 باکتری‌هایی که در روده بیماران سرطانی یافت می‌شوند، با باکتری‌های افراد سالم متفاوت هستند. مطالعه‌ای که اخیراً در نشریه Nature منتشر شده، به بررسی یک باکتری خاص به نام فوزوباکتر نیوکلاتوم (Fn) پرداخته که ظاهراً با سرطان کولورکتال مرتبط است. این باکتری بیشتر در دهان زندگی می‌کند و به ندرت در روده یافت می‌شود.

🔸 این مطالعه نشان می‌دهد که باکتری Fn در روده سالم پیدا نمی‌شود، اما در روده بیماران سرطانی وجود دارد. محققان باکتری Fn را از تومور بیماران مبتلا به سرطان کولورکتال جدا کرده و ژنوم‌های مختلف آن را بررسی کردند. بیشتر باکتری‌های شناسایی‌شده در بیماران سرطانی، از زیرگروه فوزوباکتر نیوکلاتوم آنیمالیس (Fna) بودند. در این زیرگروه، دو کلاد یا شاخه باکتریایی به نام‌های FnaC1 و FnaC2 شناسایی شدند. جالب است که بیشتر باکتری‌های یافت‌شده در نمونه‌های سرطانی از نوع FnaC2 بودند.

🔹 یافته‌های این تحقیق نشان می‌دهد که FnaC2 می‌تواند سطح این باکتری را در تومورهای سرطانی افزایش دهد و به رشد بیشتر تومور کمک کند. علاوه بر این، FnaC2 خصوصیات دیگری نیز دارد که به تومورزایی منجر می‌شود. در آزمایش‌ها، وقتی این باکتری با سلول‌های سرطانی روده کشت داده شد، FnaC2 تهاجم بیشتری از سلول‌های اپیتلیال سرطانی نشان داد که برای گسترش سرطان ضروری است. همچنین، این باکتری توانسته بود روش‌های متعددی برای تأمین مواد مغذی پیدا کند که نشان می‌دهد به خوبی با محیط روده هماهنگ شده است.

🔸 این یافته‌ها می‌تواند به شناسایی و درمان‌های جدیدی برای سرطان روده بزرگ منجر شود و نشان‌دهنده اهمیت بررسی ارتباط بین باکتری‌های دهان و روده در سلامت انسان است.

✍🏻عباس جمالی

مشاهده لینک خبر

🦋 @NarchZis 🦋
#بیست_اکتبر
#روز_جهانی_پوکی_استخوان🦴

گرامی باد.

اولین رویداد روز جهانی پوکی استخوان در ۲۰ اکتبر ۱۹۹۶ توسط انجمن ملی پوکی‌استخوان انگلستان و با همکاری کمیسیون اروپا برگزار شد. در سال ۱۹۹۷، بنیاد بین‌المللی پوکی استخوان (IOF) نیز این روز را به‌عنوان روز جهانی پوکی استخوان (WOD) نام‌گذاری کرد.

پوکی استخوان یک وضعیت پزشکی است که در آن استخوان‌ها به شدت ضعیف و شکننده می‌شوند. این بیماری اغلب بدون علامت است و معمولاً تنها زمانی تشخیص داده می‌شود که شکستگی اتفاق افتاده باشد. در این حالت، استخوان به‌قدری آسیب‌پذیر می‌شود که حتی یک افتادن جزئی، برآمدگی یا حرکت ناگهانی می‌تواند منجر به شکستگی شود.

یکی از شایع‌ترین علل شکستگی در افراد مسن پوکی استخوان است. به دلیل ماهیت بدون علامت این اختلال، مراقبت از سلامت استخوان‌ها برای جلوگیری از عوارض ناشی از شکستگی‌ها ضروری است.

شعار امسال روز جهانی پوکی استخوان:
«به استخوان‌های شکننده نه بگویید.»

هدف این شعار، تشویق مردم به ارزش‌گذاری و محافظت از استخوان‌های خود و افزایش آگاهی درباره اهمیت پیشگیری، تشخیص و درمان پوکی استخوان است.

#مناسبت_های_جهانی
#نارکزیس

🦋@NarchZis🦋
#بیست_و_یک_اکتبر
#روز_جهانی_سیب

گرامی باد.

🍎رویداد روز ملی سیب برای اولین بار در سال ۱۹۹۰ در کاونت گاردن برگزار شد و از آن زمان به‌طور سالیانه جشن گرفته می‌شود. این رویداد که ابتدا محلی بود، اکنون در نقاط مختلف جهان برگزار می‌شود.

🍏سیب یکی از مشهورترین میوه‌های دنیا محسوب می‌شود و بیش از ۷۰۰۰ نوع مختلف از آن شناخته شده است. منشأ این میوه به آسیای مرکزی برمی‌گردد. سیب سرشار از فیبر، ویتامین C و آنتی‌اکسیدان‌های مختلف است. این میوه به‌دلیل سیرکنندگی بالا و کالری کم، گزینه‌ای عالی به‌عنوان میان‌وعده به شمار می‌رود.

🍎مطالعات نشان می‌دهند که مصرف سیب فواید زیادی برای سلامتی دارد. به‌عنوان مثال، یک ضرب‌المثل معروف انگلیسی می‌گوید:

"An apple a day keeps the doctor away."

این جمله به معنای آن است که "روزی یک عدد سیب بخورید تا از دکتر دور بمانید."

#مناسبت_های_جهانی
#نارکزیس

🦋@NarchZis🦋
پاییز بهمون نشون میده برای دوباره سبز شدن در ابتدا باید درد از دست دادن همه چیز رو بپذیریم؛

پس‌از دایره‌ی امنت خارج شو، رنج از دست دادن رو به دوش بکش و زیبایی شکفتن رو بدست بیار.🍁🧡


🦋@NarchZis🦋
پروفسور علی خادم‌حسینی
narchzis
جوهری برای چاپگر زیستی!
آشنایی با پروفسور علی خادم‌حسینی


نویسندگان: ریحانه داوری، هدیه‌ کاویانی
گوینده: هدیه کاویانی
ادیتور: محمدرضا نظرنژاد

مرحله‌ی نهم #علم_کاوی

🦋 @NarchZis 🦋
#بیست‌وپنجم_اکتبر
#روز‌جهانی_اسپینا‌بیفیدا‌وهیدروسفالی

گرامی‌باد.


▫️فدراسیون بین‌المللی بیماری اسپینابیفیدا و هیدروسفالی (IF) در سال ۱۹۷۲ به‌دست بیماران و خانواده‌هایشان تأسیس شد.

▪️اسپینا بیفیدا، یک بیماری مادرزادی است که در اثر نقص در تشکیل ستون فقرات و نخاع نوزاد در رحم به وجود می‌آید و موجب ایجاد شکافی در ستون فقرات می‌شود. این اختلال معمولاً آسیبی به نخاع یا مغز وارد نمی‌کند.

▫️بسیاری از افرادی که مبتلا به اسپینا بیفیدا هستند، به بیماری هیدروسفالی نیز دچار می‌شوند.هیدروسفالی، که به‌عنوان تجمع آب روی مغز شناخته می‌شود، ناشی از انباشت مایع مغزی نخاعی درون مغز است که منجر به بزرگ شدن سر می‌شود.

▪️در این روز، جوامع جهانی امید دارند که آسیب های مالی و عاطفی خانواده‌ها کاهش یابد و آگاهی عمومی نسبت به این بیماری افزایش پیدا کند.

▫️دانشمندان و پزشکان هرساله تحقیقات جدیدی در زمینه این بیماری انجام می‌دهند، اما هنوز درمان قطعی برای آن وجود ندارد.


✍🏻سعید خان رمکی

#مناسبت_های_جهانی
#نارکزیس


🦋 @NarchZis 🦋
پروفسور جکی یینگ
narchzis
نانوذرات تنظیم کننده‌ی انسولین
جعبه‌ابزار نانویی


نویسندگان: امیرحسین خلعتبری لیماکی، عباس جمالی، نگار اصغری
گوینده: هدیه کاویانی
ادیتور: محمدرضا نظرنژاد

مرحله‌ی هفتم #علم_کاوی

🦋 @NarchZis 🦋
پنهان در چشم!

🪱 لوئیازیس، که به‌عنوان "بیماری کرم چشم" نیز شناخته می‌شود، یکی از بیماری‌های پارازیتی است که توسط کرم Loa loa ایجاد می‌شود.

⁉️اما آیا می‌دانید این انگل چگونه می‌تواند بر زندگی روزمره فرد تأثیر بگذارد؟

چه علائمی نشانه وجود این بیماری هستند و چگونه می‌توان آن را به سرعت شناسایی کرد؟

آیا به راحتی می‌توان از این بیماری پیشگیری کرد، یا خطر ابتلا همیشه در کمین است؟

🔻به زودی پاسخ این سوالات را خواهید یافت.


🦋 @NarchZis🦋
کرمی که درون چشم‌‌ها زندگی می‌کند!

👁 لوئیازیس یک بیماری بافت زیر جلدی و زیرمخاطی چشم است که عامل آن یک نماتد فیلارید به نام loa loa است، معمولاً به‌عنوان کرم چشم آفریقایی شناخته می‌شود. این انگل از طریق نیش‌های مکرر مگس‌های روزگذر به افراد منتقل می‌یابد و این مگس‌ها عمدتاً در جنگل‌های بارانی غرب و مرکز آفریقا زندگی می‌کنند.

ناقل فیلاریازیس Loa loa، مگس‌هایی از دو گونه‌ی جنس Chrysops، یعنی C. silacea و C. dimidiata هستند.

🦟 یک مگس آلوده از جنس کریزوپس (مگس‌های روزگزنده) لاروهای فیلاریال را به پوست میزبان انسانی وارد می‌کند. این لاروها به داخل زخم گزش نفوذ کرده و در نهایت به لاروهای بالغ تبدیل می‌شوند که معمولاً در بافت زیر جلدی زندگی می‌کنند و به آن ناحیه پوست باعث تورم می‌شوند.

🪱 طول کرم‌های ماده بین 40 تا 70 میلی‌متر و قطر آن‌ها 0.5 میلی‌متر است، در حالی که طول کرم‌های نر بین 30 تا 34 میلی‌متر و قطر آن‌ها 0.35 تا 0.43 میلی‌متر می‌باشد.

😷اکثر افرادی که به این بیماری مبتلا می‌شوند علائم خاصی ندارند، اما می‌توان به تورم‌های خارش‌دار و بدون درد اشاره کرد که ممکن است در هر نقطه از بدن ظاهر شوند، هرچند احتمال بیشتری وجود دارد که این تورم‌ها در نزدیکی مفاصل مشاهده شوند. کرم‌ها به وضوح روی سطح چشم قابل مشاهده هستند و به‌طور مداوم در حال خزیدن‌ می‌باشند.
از علائمی که به ندرت در این بیماری مشاهده می‌شود می‌توان به خارش در تمام بدن، درد عضلانی و مفصلی، احساس ضعف و خستگی اشاره کرد. افرادی که بیشتر در معرض خطر ابتلا به لوئیازیس هستند، افرادی‌اند که در جنگل‌های بارانی خاص غرب و مرکز آفریقا زندگی می‌کنند، جایی که گوزن به وفور یافت می‌شود و گونه‌های مگس حامل این انگل زاد و ولد می‌کنند.

🦟 راه‌های انتقال این بیماری صرفاً از طریق نیش حشره آلوده است و از فردی به فرد دیگر منتقل نمی‌شود.


امیرحسین خلعتبری لیماکی


🌐 منابع:

منبع ۱
منبع۲
منبع۳


🦋 @NarchZis🦋
نـارکــزیـس با همکاری کـافه‌ کتاب شهسوار و حمایت بنیاد علم‌وفناوری مصطفـی(ص)، اتحاد زیست‌شناسان ایران، ستاد توسعه‌ی زیست‌فناوری و حدود صد انجمن علمی دانشجویی کشور برگزار می‌کند:

اولین کافه‌علم شمال ایـران
مـهندسی بافت: رویکـردی نوین در ترمیم و بازسازی بافت‌ها و اندام‌های بدن

سخنران:
دکتر اسماعیل بی‌آزار
- عضو هیأت علمی گروه مهندسی پزشکی
- دانشمند تاثیرگذار دنیا در سال‌های ٢٠١٩ تا ٢٠٢۴ بر مبنای داده‌های پایگاه اسکوپوس منتشر شده توسط دانشگاه استنفورد آمریکا

تاریخ برگزاری: پنجشنبه ١٧ آبان ساعت ١٢ تا ١۴

محل برگزاری: کافه کتاب شهسوار واقع در مازندران، تنکابن، کریم‌آباد،کوچه‌ی ارکیده‌ی غربی، پلاک ١٧

ثبت‌نام از طریق روابط‌عمومی نـارکــزیـس به آدرس:
@NarchZis_Support

حضـور در این رویـداد رایـگان مـی‌باشد.

#کافه_علم_شمال_ایران
#انجمن‌های_علمی
#مهندسی_بافت

🦋 @NarchZis 🦋
سفر به دنیای جنین! 🚀

🖨️ مدل‌سازی جنین انسانی، یکی از جذاب‌ترین و پیچیده‌ترین حوزه‌های علم زیست شناسی و پزشکی محسوب می‌شود.

🔖این فرآیند، به ما امکان می‌دهد تا مراحل مختلف رشد و توسعه جنین را درک کنیم و به بررسی عواملی که بر سلامت و تکامل جنین تاثیر می‌گذارند، بپردازیم.

✔️حتما این سوال برای شما پیش اومده که مدل‌سازی جنین انسانی چه تفاوتی با مطالعه‌ی جنین‌های واقعی دارد؟


🦋
@NarchZis 🦋
⭕️ علم یا رمز و راز؟

🔬 مدل‌سازی جنین انسانی می‌تواند به‌عنوان ابزاری برای درک بهتر فرآیندهای بیولوژیکی عمل کند، در حالی که مطالعه‌ی جنین‌های واقعی اطلاعات ارزشمندی درباره‌ی شرایط طبیعی رشد جنین فراهم می‌کند. در نهایت، هردو رویکرد مزایا و معایب خاص خود را دارند و معمولا مکمل یکدیگرند.

💻 این مدل‌ها می‌توانند به شکل‌های مختلفی از جمله مدل‌های کامپیوتری،کشت سلولی و یا حتی استفاده از تکنیک‌های مهندسی بافت ایجاد شوند.

🧬 ملاقات تخمک و اسپرم، فرآیند تقسیم و تمایز سلولی سریع و دقیق را آغاز می‌کند.
در هفته‌ی اول، حدود 100 سلول، یک دایره‌ی تو خالی به‌نام بلاستوسیست را تشکیل می‌دهند. از سه گروه مجزا تشکیل شده است که در نهایت به جنین، کیسه زرده و جفت رشد می‌کند.

🖇️ از حدود دو هفته به بعد، جنین‌ها فرآیندی به نام گاسترولاسیون را طی می‌کنند که در آن، سلول‌ها متعهد می‌شوند تا به یکی از سه نوع سلول تبدیل شوند و در لایه‌هایی سازماندهی شوند.
این لایه‌ها در فرآیندی به نام ارگانوژنز، به ریه ها، روده‌ها، ماهیچه‌ها و سایر اندام‌ها تمایز بیش‌تری می‌یابند.

🔖 مدل‌سازی جنین انسانی با چالش‌های اخلاقی زیادی از جمله حقوق جنین، نگرانی‌ها درباره‌ی منبع سلول‌ها و تاثیرات آن بر روی انسان‌ها و استفاده‌ی نادرست از تکنیک‌های مدل‌سازی، روبه‌رو می‌شود.

✔️ این پدیده یک ابزار قدرتمند برای پیشبرد علم زیست شناسی و پزشکی است، اما نیاز به توجه دقیق ابعاد اجتماعی و اخلاقی دارد.

🩺 با پیشرفت فناوری، این زمینه می‌تواند به درک عمیق‌تری از فرآیندهای بیولوژیکی و توسعه درمان‌های جدید منجر شود.


✍🏻 زهرا عبادی نژاد

🌐 منبع:

مشاهده‌ی کامل خبر

🦋 @NarchZis 🦋
#بیست‌ونه_اکتبر
#روز_جهانی_پسوریازیس

گرامی باد.

📌 پسوریازیس یک بیماری‌ شایع و مزمن پوستی است که بدن با تکثیر سریع سلول‌های پوستی باعث ایجاد بثورات خارش‌دار و پوسته‌ پوسته در نواحی زانو، آرنج‌، تنه و پوست سر می‌شود.

🧠 بیش از ۱۲۵ میلیون نفر در سراسر جهان با این بیماری زندگی می‌کنند. با توجه به این آمار، آگاهی نسبت به این بیماری امری بسیار مهم است و به سلامت روان افراد مبتلا کمک زیادی می‌کند.

🥼 روز جهانی پسوریازیس توسط فدراسیون بین‌المللی انجمن‌های پسوریازیس (IFPA) به‌منظور افزایش آگاهی، انتشار اطلاعات، بهبود دسترسی به درمان‌ها و در نهایت حمایت از افراد مبتلا به این بیماری نام‌گذاری شده است.

‼️ رویداد‌هایی همچون روز جهانی پسوریازیس با انتشار اطلاعات دقیق، می‌تواند باعث از بین رفتن باور‌های غلط پیرامون این بیماری شود و در نتیجه احتمال ابتلا به افسردگی را در افراد مبتلا کاهش دهد.


✍🏻 نسترن رضا‌پور

#مناسبت‌های‌جهانی
#نارکزیس
باکتری‌های ناشناخته و انقلابی نوین!

♦️ شناسایی باکتری‌های جدید یکی از حوزه‌های جذاب و درحال رشد در علم میکروبیولوژی و پزشکی است. باکتری‌ها نقش بسیار مهمی در سلامتی و بیماری‌های التهابی وعفونی روده دارند.

🔹 این بیماری‌ها از جمله اختلالات شایع و پیچیده‌ای هستند که بر کیفیت زندگی افراد تاثیر می‌گذارند. شناسایی عوامل موثر و پیشرفت این بیماری‌ها به درک بهتر و توسعه روش‌های درمانی کمک می‌کند.


اما باکتری‌ها چه تاثیری برسیستم ایمنی افراد مبتلا دارند؟


🦋
@NarchZis 🦋
کشف باکتری جدید با ایجاد نقص ایمنی📢

💠 یافته‌های اخیر نشان می‌دهند که عوامل متعددی باعث بیماری‌های التهابی و عفونی روده می‌شوند. یکی از این عوامل،‌‌ باکتری Tomasiella immunophila است که در روده باعث افزایش حساسیت به پاتوژن و تاخیر در ترمیم سد حفاظتی روده می‌شود.


🔗 شناسایی این باکتری می‌تواند به توسعه روش‌های درمانی برای کنترل ایمونوگلوبولین ترشحی (SlgA) در روده کمک کند. عملکرد این مولکول‌ها به این صورت است که به میکروب متصل می‌شود و از آسیب به بافت بدن جلوگیری می‌کنند.

شاید براتون سوال شده باشه که SIgA چیست؟

این مولکول‌ها گلیکوپروتئینی هستند که توسط نوعی از گلبول‌های سفید تولید می‌شوند. این آنتی‌بادی، محافظ سطوح مخاطی است و بیشترین غلظت را در بینی، ریه‌ها و روده دارد.

⚠️ طی مطالعات انجام شده به‌نظر می‌رسد که یک میکروب روده‌ای می‌تواند SIgA را تخریب کند و سطح آن را کاهش دهد. این تحقیقات نشان می‌دهد که چرا در برخی افراد سطح SlgA در روده و خون باهم متفاوت است.

✍🏻 معصومه حیدری

🌐 منبع:

مشاهده‌ی متن کامل خبر
🦋 @NarchZis 🦋
پروفسور امید فرخزاد
narchzis
نسل جدید نانوذرات پروفسور فرخزاد

نویسندگان: زینب تبریزی، سعید خان‌ رمکی، سیده‌ زهرا عبادی‌نژاد
گوینده: محمدرضا نظرنژاد
ادیتور: عالیه کاظمی

مرحله‌ی هشتم #علم_کاوی

🦋 @NarchZis 🦋
ژن یا سبک زندگی؟

♀ در دنیای امروز، دغدغه‌های متعددی پیرامون تنظیم دستگاه تولیدمثل زنان و اختلالات دوران یائسگی وجود دارد. متأسفانه، برخی از این مشکلات می‌توانند منجر به کاهش دوره باروری و حتی افزایش خطر ابتلا به سرطان شوند.

⚠️ یکی از دلایل مهم کاهش طول عمر باروری، تأخیر در شروع قائدگی یا بروز یائسگی زودرس است که می‌تواند تهدیدی جدی برای سلامت زنان باشد.

💬 آیا اختلال در زمان ورود به یائسگی به‌طور ژنتیکی به ارث می‌رسد یا ناشی از عوامل محیطی و سبک زندگی است؟


🦋
@NarchZis 🦋
یائسگی زودرس و زنگ خطر سرطان! 🆘

🧪 پژوهش‌ها بر روی بیش از ۱۰۰ هزار زن نشان می‌دهند که ژن‌هایی در تعیین زمان یائسگی و طول دوره باروری نقش دارند. برخی از این ژن‌ها همچنین می‌توانند ریسک ابتلا به سرطان را افزایش دهند.

🧬 سن یائسگی به عوامل محیطی و ژنتیکی بستگی دارد و می‌تواند در افراد مختلف متفاوت باشد. بسیاری از مطالعات به بررسی الگوهای یائسگی در جمعیت پرداخته‌اند، اما تحقیقات جدید به بررسی ژن‌های نادر مرتبط با یائسگی پیش از موعد متمرکز شده‌ است.

🔬 تحقیقات اخیر با استفاده از بانک اطلاعات زیست‌پزشکی UK، که شامل داده‌های توالی DNA و اطلاعات سبک زندگی و سلامت شرکت‌کنندگان است، ۹ نوع ژن را شناسایی کرده‌اند که با سن وقوع یائسگی ارتباط دارند.
به‌عنوان مثال، ژن ZNF518A می‌تواند باعث تأخیر در شروع قاعدگی و یائسگی زودرس شود و به این ترتیب، ۶ سال از طول عمر باروری فرد را کاهش دهد.

🩸 یکی از عوامل مؤثر در یائسگی زودرس، تجمع جهش‌های ژنتیکی در تخمک‌ها است. برخی از این جهش‌ها می‌توانند به ترمیم یا خود تخریبی تخمک‌ها منجر شوند. در نهایت، این پاسخ تخمک به آسیب‌های DNA است که تعداد تخمک‌ها را تعیین می‌کند و این تعداد تأثیر مستقیم بر طول عمر باروری هر فرد دارد.


✍🏼ریحانه داوری


🌐 منبع:

مشاهده‌ لینک‌ خبر

🦋 @NarchZis 🦋
دوستان و همراهان همیشگی نـارکــزیـس 🦋

📍از اونجایی که کم‌کم داریم به روز برگـزاری اولـین کافه ‌علم شمال ایـران نزدیک می‌شیم؛ به همین خاطر تصمیم داریم تو این روزهای باقی‌مونده، با شما درباره مهندسی بافت و دستاوردهای جالبش صحبت کنیم.

هر شب ساعت ٢٢ با یک دستاورد جذاب در حوزه‌ی مـهندسی‌ بافت با شما خواهیم بود.

منتظر دیدارتون هستیم!

#کافه_علم_شمال_ایران
#مهندسی_بافت
🦋 @NarchZis 🦋
2024/11/18 16:45:45
Back to Top
HTML Embed Code: