Telegram Group Search
#اول_اکتبر
#روز_جهانی_سالمندان

گرامی باد

در ١۴ دسامبر ١٩٩٠، مجمع عمومی سازمان ملل متحد، اول اکتبر را به عنوان روز جهانی سالمندان نامگذاری کرد.

پیری جمعیت یک روند بزرگ جهانی است که جوامع را در سراسر جهان تغییر می‌دهد. امید به زندگی در بدو تولد اکنون در نیمی از کشورهای جهان از ٧۵ سال فراتر رفته است، که ٢۵ سال بیشتر از سال ١٩۵٠ است. پیش‌بینی می‌شود تا سال ٢٠٣٠، تعداد افراد مسن در سراسر جهان از جوانان بیشتر شود، که این افزایش در کشورهای در حال توسعه سریع‌تر است.
این تغییر جمعیتی به‌طور قابل‌توجهی چشم‌انداز مراقبت را متحول کرده است و طیف گسترده‌ای از نیازها را برای حمایت مالی و بدون پرداخت هزینه در محیط‌های رسمی و غیر رسمی در بر می‌گیرد.
با افزایش سن جمعیت، تقاضا برای مراقبت‌های بهداشتی جامع به‌طور قابل توجهی افزایش یافته است، به‌ویژه برای افراد مسن مبتلا به بیماری‌هایی مانند زوال عقل.

⁉️با توجه به‌این چالش‌ها و فرصت‌ها در بین زیست‌شناسان دنیا این سوال مطرح می‌شود آیا راهی وجود دارد که جلوی پیری و زوال عقل را بگیرد ؟؟🤔

پاسخ این سوال

✍🏻محمدرضا نظرنژاد

#مناسبت_های_جهانی
#سالمندان
#جوانی

🦋 @NarchZis 🦋
#اولین_جمعه_اکتبر
#روز_جهانی_لبخند

گرامی باد

لبخند، زبان بین‌المللی

گاهی تنها چیزی که برای بهتر کردن روز لازم داریم، یک لبخند است. لبخندی که نه سیاست می‌شناسد، نه جغرافیا و نه نژاد.

روز جهانی لبخند (World Smile Day)
اولین بار توسط هاروی بال، طراح لوگوی صورت خندان که شناخته‌شده‌ترین نماد حسن نیت و شادی در دنیاست، در اولین جمعه ماه اکتبر ١٩٩٩ نام‌گذاری شد.

هاروی معتقد بود که ما باید هر سال یک روز را به لبخند و ترویج اعمال محبت‌آمیز اختصاص دهیم.

پس از مرگ هاروی، بنیاد جهانی لبخند به منظور گرامیداشت نام و یاد او ایجاد شد که هدف آن به ارمغان آوردن عشق و صلح برای انسان‌ها است.

💫 پس بیایید هر روز با لبخند زدن، عشق و محبت را همچون معجزه‌ای به انسان‌ها هدیه دهیم و زندگی شادتری را در کنار هم تجربه کنیم. 💫


✍🏻 نسترن رضاپور

#مناسبت_های_جهانی
#نارکزیس
#لبخند

🦋 @NarchZis 🦋
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
𝐍𝐚𝐫𝐜𝐡𝐙𝐢𝐬
امیدی جدید دربهبود زخم ها؟!

📝تحقیقات اخیر دریچه‌ای نوین به روی درک واکنش‌های پیچیده بدن در برابر آسیب‌ها گشوده است. این پژوهش‌ها نشان می‌دهند که مرگ سلولی برنامه‌ریزی شده یا پیروپتوزیس، می‌تواند به‌عنوان یک مکانیسم درمانی نوآورانه برای بهبود زخم‌ها مورد استفاده قرار گیرد.

🩹بدن انسان به‌طور طبیعی روزانه میلیاردها سلول را از دست می‌دهد، اما این فرآیند می‌تواند تحت تأثیر عوامل بیماری‌زا تسریع شود. زمانی که بدن با عفونت مواجه می‌شود، پاسخ التهابی به‌عنوان یک مکانیسم دفاعی فعال می‌شود. با این حال، اگر این پاسخ التهابی کنترل نشود، می‌تواند به بافت‌ها آسیب برساند.

✔️سلول‌های درگیر در پیروپتوزیس، علاوه‌بر مشارکت در فرآیند التهاب، در ترمیم زخم‌ها نیز نقش دارند. این سلول‌ها مولکول‌های خاصی را آزاد می‌کنند که در تسریع فرآیند بهبود زخم مؤثر هستند. این مولکول‌های ترشحی با تأثیر بر واکنش‌های سلولی، به بازسازی بافت‌های آسیب‌دیده کمک می‌کنند.

👩‍🔬دکتر سوفیا ماشالیدی، محقق این حوزه، تأکید می‌کند که یافته‌های این مطالعه نشان می‌دهد که مولکول‌های ترشح‌شده از سلول‌های در حال مرگ، پتانسیل بهبود قابل‌توجهی را در ترمیم بافت‌ها، حتی در شرایط التهابی، ارائه می‌دهند.
این امر امیدهای جدیدی را برای درمان بیماران مبتلا به زخم‌های مزمن و التهابی ایجاد می‌کند و می‌تواند با پیشرفت‌های بیشتر در این زمینه، به بهبود کیفیت زندگی این بیماران کمک شایانی کند.

✍🏻فرشته دولتی
📝نرگس علیزاده

🌐منابع:

مشاهده‌ی متن کامل خبر

🦋 @NarchZis 🦋
#اولین_دوشنبه_اکتبر
#روز_جهانی_زیستگاه

گرامی باد

سازمان ملل متحد در سال ۱۹۸۵ اولین دوشنبه ماه اکتبر رو به‌عنوان روز جهانی زیستگاه نام‌گذاری کرد.

شناخت رابطه همزیستی بین توسعه شهری و حفاظت از تنوع‌زیستی ضروری است.این روز در بسیاری از کشورهای جهان از جمله در مکان‌هایی مانند آنگولا، چین، هند، مکزیک، لهستان، اوگاندا و ایالات متحده جشن گرفته می‌شود. فعالیت‌های مختلفی در سراسر جهان برای بررسی مشکلات شهرنشینی سریع و تأثیر آن بر محیط‌زیست و فقر انسانی سازماندهی می‌شود.

بیایید در روز جهانی زیستگاه به مسئولیت خود در قبال یکدیگر برای آینده شهری عادلانه‌تر و تاب‌آور عمل کنیم.✌️


#مناسبت_های_جهانی
#تنوع_زیستی
#نارکزیس

🦋 @NarchZis 🦋
#دومین_پنجشنبه_اکتبر
#روز_جهانی_بینایی

گرامی باد

هرساله در دومین پنجشنبه‌ی ماه اکتبر روز جهانی بینایی، توجه دنیا را به اهمیت مراقبت از چشم‌ها از سنین جوانی جلب می‌کند. این روز الهام بخش کودکان و نوجوانان برای عشق ورزیدن به چشمانشان است.

میلیارد‌ها نفر در جهان به اختلال بینایی قابل جلوگیری مبتلا هستند. کم بودن یا نداشتن بینایی می‌تواند تاثیر زیادی در تمام جنبه‌های زندگی داشته باشد؛ از جمله کار‌‌های شخصی روزانه، تعامل با افراد جامعه، تحصیل و موقعیت‌های شغلی.

اختلال در بینایی می‌تواند به وسیله‌ی عوامل مختلفی مانند دیابت، ضربه به چشم، آب مروارید و ... ایجاد شود.

یکی از اهداف اصلی از نام‌گذاری این روز این است که، کودکان علاوه بر درک اهمیت مراقبت از چشمان خود بدانند که از هر گونه انگ‌های اجتماعی مرتبط با استفاده از عینک و سایر درمان‌های اصلاحی نیز مصون هستند.

بیایید تا باهمدیگر در این روز مراقبت از چشم‌هایمان را آغاز کنیم.😍

✍🏻محمدرضا نظرنژاد

#مناسبت_های_جهانی
#نارکزیس

🦋 @NarchZis 🦋
#دهم_اکتبر
#روز_جهانی_سلامت_بهداشت_روان

گرامی باد

اگر‌چه رفتار انسان متأثر از روان می‌باشد، اما روان بعدی جدا از رفتار و مجموعه‌ای از ذهن‌خودآگاه و ذهن‌ نا‌خودآگاه انسان تعریف شده است.

🗓نخستین بار‌ درسال ۱۹۹۲ توسط فدراسیون جهانی بهداشت روان (WFMH)‌ روز ۱۰ اکتبر با حضور ۱۵۰ کشور جشن گرفته‌ شد؛ از آن روز به بعد به‌منظور افزایش‌ آگاهی و دفاع از بدنامی اجتماعی مرتبط با مسائل بهداشت یاد‌ می‌شود.

‌بهداشت‌ روان تنها عدم‌ ابتلا به بیماری روانی نیست؛ بلکه شامل اختلالاتی ناشی از شرایط و روش زندگی می‌باشد.
برای مثال می‌توان به اضطراب، اختلال‌پانیک و اسکیزوفرنی اشاره کرد.

🔔جالب است بدانید بین هر ۸ نفر درسراسر جهان، یک نفر دچار مشکلات روانی است. در نگاه اول این اختلالات بدون مخاطره به‌نظر می‌رسد؛ اما باید بدانید درسال ۲۰۲۳ طبق گزارش سازمان بهداشت روان: «سالانه بیش‌از ۷۰۰ هزارنفر براثر این اختلالات دست به‌ خودکشی‌زده که این آمار عامل چهارم مرگ درسال ۲۰۱۹ می‌باشد.»

🫰🏻‌بنابراین، گرامیداشت این روز زنگ‌ خطری به‌عنوان تلاش برای بهبود بهداشت روان‌مان می‌تواند باشد.


✍🏻عالیه کاظمی

#مناسبت_های_جهانی
#نارکزیس

🦋@NarchZis🦋
#دومین_جمعه_اکتبر
#روز_جهانی_تخم‌مرغ🥚

هر ساله در دومین جمعه ماه اکتبر، روز جهانی تخم‌مرغ به‌عنوان یک جشنواره جهانی برگزار می‌شود. این روز فرصتی است تا به اهمیت تخم‌مرغ در تغذیه انسان‌ها و نقش آن در چرخه‌های زیست‌محیطی بپردازیم. تخم‌مرغ منبع غنی از پروتئین، ویتامین‌ها و مواد معدنی است. یک تخم‌مرغ بزرگ ۱۳ ویتامین و مواد معدنی ضروری و ۶ گرم پروتئین را فراهم می‌کند، در فرآیندهای زیستی و اکوسیستم‌ها نقش مهمی ایفا می‌کند و به تنوع‌زیستی و سلامت انسان‌ها کمک می‌کند.

تخم‌مرغ به‌عنوان یک سلول تخم (زایشی) در گونه‌هایی مانند پرندگان و خزندگان اهمیت دارد و مواد مغذی لازم برای رشد جنین را تأمین می‌کند. همچنین، تغییرات در تعداد و کیفیت آن‌ها می‌تواند نشان‌دهندهٔ سلامت جمعیت‌های حیوانی و تغییرات زیست‌محیطی باشد. بنابراین، این روز یادآور این است که تخم‌مرغ تنها منبع تغذیه‌ای نیست، بلکه بخشی از چرخه‌های زیستی ماست.

با گرامیداشت این روز، می‌توانیم به اهمیت تغذیه سالم و پایدار توجه کنیم و از تخم‌مرغ به‌عنوان منبعی ارزشمند در سفره‌ها و غذاهای‌مان بهره‌مند شویم.

✍🏻 عباس جمالی

#مناسبت_های_جهانی
#نارکزیس

🦋 @NarchZis 🦋
💉سلول‌های ایمنی در مقابل تومور‌های مغزی!

🩺در دنیای پزشکی یکی از مهم‌ترین و پیچیده‌ترین مسائل حال حاضر، درمان تومورهای مغزی است. تقسیم بی‌رویه سلول‌های خودی، تومورها را شکل می‌دهد. با پخش شدن این سلول‌ها در بدن و آلوده کردن دیگر نقاط، مشکلات بسیار گسترده‌ای حتی در ابتدایی‌ترین توانایی‌های انسان ایجاد خواهد شد.

💊درمان‌های شیمیایی می‌توانند تنها راه‌حل موجود برای مقابله با تومور‌ها نباشند، زیرا سیستم ایمنی بدن راهکارهایی برای مقابله با این معضل فراهم کرده تا به غلبه بر آن کمک کند!

🧬حال این سوال به‌وجود می‌آید که سلول‌های ایمنی چه ساز و کارهایی برای شکست این توده‌ها دارند؟!

🦋 @NarchZis 🦋
سرکوب سرطان مغز توسط سلول‌های ایمنی هیبریدی🧠

🔹 تومور‌های مغزی (گلیوبلاستوما) یکی از سخت‌ترین انواع سرطان در پروسه درمان هستند.
آن‌ها به مغز نفوذ کرده و گسترش می‌یابند و با افزایش اندازه، تومور بیشتر در مغز پخش و فعالیتش را محدود می‌کند.

🔸 گلیوبلاستوماها به‌طور معمول در لوب پیشانی ایجاد می‌شوند اما امکان تشکیل آن‌ها در تمام نواحی مغز وجود دارد.
بسیاری از علائم گلیوبلاستوما در زمان تشخیص آن بروز می‌کند که شامل حملات صرع، سردرد، مشکلات حافظه و گفتار، بی‌حسی، خستگی، ضعف یا فلج عضلانی، اختلالات شنوایی و بینایی می‌باشد.
همچنین آن‌ها بسیار سریع رشد می‌کنند و تهاجمی هستند؛ در نتیجه از بین بردن تومور با جراحی تقریبا امری ناممکن است.

🔹 مقاله «سلول سرطانی» نوشته‌ی دکتر Manish Aghi و همکارانشان، نشان می‌دهد که سلول‌های ایمنی هیبریدی حاصل از مغز استخوان جمجمه، پاسخ‌های ایمنی بر‌علیه تومور را فعال می‌کنند.

سلول‌هایی پیوندی متشکل از نوتروفیل‌ها و جمعیت دیگری از سلول‌های ایمنی که به‌نام سلول‌های دِندریتی شناخته می‌شود هستند.
این سلول‌ها به کمک بیان نشانگر‌های سطحی، می‌توانند پروتئین‌هایی از تومور مشابه سلول‌های دندریتی را پردازش کنند‌ و برخلاف دیگر سلول‌های ریز محیط توموری، رشد تومور را سرکوب می‌کنند.

🔸 همچنین از مقایسه این سلول‌ها با گردش خون نتیجه گرفتند که آن‌ها از مغز استخوان منشا گرفته و نیز فعال‌سازی سلول‌های T را تقویت می‌کنند؛ که از این طریق رشد تومور را سرکوب می‌کنند.

✍🏻ریحانه داوری

🌐منبع:

مشاهده لینک خبر
#معرفی_پروژه‌ها

💡| تعریف ۵ پروژه جدید در ششمین دوره مسابقه ملی ره زیست:


📌|به علت تعریف پنج پروژه جدید، فرصت ثبت نام در مسابقه تا دوشنبه ۲۳ مهرماه تمدید شد.

🔍| جهت کسب اطلاعات بیشتر روی عنوان پروژه کلیک کنید.

❇️ کیت جداسازی و شناسایی آرایش ژنی ویروس پاپیلومای انسانی از نمونه بافت دهانه رحم به روش qPCR-TaqMan
❇️ کیت تشخیص سپتیسمی و تعیین عامل عفونت خون، با روش Multiplex TaqMan real-time PCR
❇️ اسپری‌های تنفسی، ضد آسم و بیماری‌های ریوی و التهابی و با استفاده از عصاره بره موم
❇️ تولید فیلترهای آنتی باکتریال و آنتی ویروس HME
❇️ قطره پاکسازی جرم گوش،بر پایه روغن زیتون و با استفاده از فناوری نانو حباب

💠| فهرست کامل پروژه‌‌ها و توضیحات هر یک را اینجا ببینید.

🗒| توجه داشته‌باشید در مرحله‌ی ثبت‌نام نیازی به انتخاب پروژه نیست؛ بعد از‌ شروع مسابقه ابتدا کل پروژه‌ها یک‌بار در بخش کارگاه‌های معرفی پروژه، به‌طور کامل بهتون توضیح داده میشه و بعد با خیال راحت میتونین پروژه‌تون رو انتخاب کنید‌.

#ره‌زیست #مسابقه_ره‌زیست

ارتباط با ما:
تلگرام | اینستاگرام
حافظه پنهان باکتری‌ها 🧬

🦠 در دنیای میکروسکوپی باکتری‌ها، شگفتی‌های زیادی وجود دارد که فراتر از تصورات ما از موجودات زنده است. باوجود اینکه باکتری‌ها فاقد مغز و سیستم عصبی هستند، اما تحقیقات جدید نشان دادند که این میکروارگانیسم‌ها می‌توانند اطلاعات را به نسل‌های بعدی خود منتقل کنند.

🔬 این اطلاعات شامل تغییرات ژنتیکی و تأثیرات محیطی مانند سطوح مواد مغذی است. به‌عنوان‌ مثال، باکتری اشرشیا‌کلی (E.coli) به‌عنوان یک مدل برای بررسی این پدیده انتخاب کردند و نشان دادنه که چگونه غیرفعال‌سازی یک ژن می‌تواند تأثیرات عمیقی بر سایر ژن‌ها و نسل‌های آینده بگذارد.

💊 این یافته‌ها نه‌تنها درک ما از رفتار باکتری‌ها را تغییر می‌دهد، بلکه می‌تواند به توسعه روش‌های نوین درمانی برای مقابله با عفونت‌ها و مقاومت آنتی‌بیوتیکی کمک کند.

به‌نظر شما چگونه باکتری‌ها می‌توانند تغییرات محیطی مانند سطوح آهن را به یاد بسپارند و این اطلاعات را به نسل‌های بعدی منتقل کنند، درحالی‌که فاقد مغز و سیستم عصبی هستند؟

🦋 @NarchZis 🦋
𝐍𝐚𝐫𝐜𝐡𝐙𝐢𝐬
حافظه پنهان باکتری‌ها 🧬 🦠 در دنیای میکروسکوپی باکتری‌ها، شگفتی‌های زیادی وجود دارد که فراتر از تصورات ما از موجودات زنده است. باوجود اینکه باکتری‌ها فاقد مغز و سیستم عصبی هستند، اما تحقیقات جدید نشان دادند که این میکروارگانیسم‌ها می‌توانند اطلاعات را به…
راز حافظه شگفت‌انگیز باکتری‌ها! 🦠

🧬 باکتری‌ها، باوجود فقدان مغز، توانایی انتقال حافظه به نسل‌های بعدی را دارا هستند. مطالعات اخیر نشانگر این است که این میکروارگانیسم‌های ساده می‌توانند تغییرات موقتی در سلول‌ها و محیط خود را به یاد بسپارند و این حافظه را به نسل‌های بعدی منتقل کنند. این حافظه‌ها فراتر از توالی ژنتیکی است و شامل تغییرات در نحوه فعالیت ژن‌ها و سطوح مواد مغذی می‌شود.

📚 آدیلسون موتتر، استاد دانشگاه نورث‌وسترن، بر این باور است که اطلاعات در شبکه‌ای از روابط تنظیمی ژن‌ها ذخیره می‌شود که پیچیدگی آن را فراتر از DNA نشان می‌دهد.

🔍 در پژوهشی پیشگام، باکتری اشرشیا‌کلی (E.coli) به‌عنوان مدل، مورد مطالعه قرار گرفت. محققان با استفاده از ابزارهای محاسباتی پیشرفته، دریافتند که غیرفعال‌سازی یک ژن می‌تواند اثرات وسیعی بر سایر ژن‌ها داشته باشد و این تغییرات حتی در نسل‌های بعدی نیز پایدار می‌ماند. این یافته‌ها حاکی از وجود یک سیستم پیچیده حافظه در باکتری‌ها است.

⚙️ علاوه بر تنظیم ژن‌ها، عوامل محیطی نیز بر حافظه باکتری‌ها اثرگذار هستند. به‌عنوان‌ مثال، مطالعه‌ای نشان می‌دهد که سطوح آهن می‌تواند به‌عنوان یک عامل حافظه عمل کند. باکتری‌ها می‌توانند تغییرات در سطوح آهن را به یاد بسپارند و این اطلاعات در شرایط خاص فعال می‌شود و به نسل‌های بعدی انتقال می‌یابد. این امر بر رفتار باکتری‌ها مؤثر است؛ به‌طوری ‌که در کمبود آهن، باکتری‌ها به‌سرعت حرکت می‌کنند تا منابع آهن را بیابند، درحالی‌که در سطوح بالای آهن، رشد آن‌ها کندتر می‌شود.

درک این مکانیسم‌های حافظه در باکتری‌ها می‌تواند به توسعه روش‌های نوین درمانی برای مقابله با عفونت‌های باکتریایی و مقاومت آنتی‌بیوتیکی کمک شایانی کند. 💊

✍🏻عباس جمالی

مشاهده لینک خبر
🦋 @NarchZis 🦋
#شانزدهم_اکتبر
#روز_جهانی_غذا

گرامی باد

غذا حق هر انسان

🍞روز جهانی غذا توسط سازمان خواربار و کشاورزی ملل متحد (FAO) در سال ۱۹۴۵ تعیین شد. در سال‌های اخیر، تغییرات آب و هوایی، جنگ‌ها، فقر و دسترسی نابرابر به منابع غذایی منجر به افزایش تعداد افرادی شده است که از سوءتغذیه و گرسنگی رنج می‌برند.


🍚در این روز موضوعات مختلفی از جمله تلاش برای کاهش گرسنگی، بهبود تغذیه، و ترویج کشاورزی پایدار مطرح می‌شود. بسیاری از کشورها، نهادها و سازمان‌های غیردولتی برنامه‌ها و فعالیت‌های مختلفی را در این روز مانند کارگاه‌های آموزشی، کمپین‌های آگاهی‌بخشی و فعالیت‌های خیریه برگزار می‌کنند. هدف اصلی این فعالیت‌ها، جلب توجه جامعه به مسائل غذایی و تشویق افراد به اتخاذ اقداماتی است که می‌تواند به بهبود وضعیت غذایی در جامعه کمک کند.


پس بیایید در این روز جهانی غذا، با کاهش هدررفت غذا، حمایت از کشاورزی پایدار و انتخاب تغذیه سالم، به سمت جهانی عادلانه‌تر حرکت کنیم. این روز یادآوری است که غذا حق همه انسان‌هاست. 🍽

✍🏼ریحانه داوری

#مناسبت_های_جهانی
#نارکزیس
🦋@NarchZis🦋
سرطان و میکروب‌ها؟!

📍 در حال‌حاضر سرطان یکی از بیماری‌های کشنده درسطح جهان به حساب می‌آید. ازجمله سرطان‌های شایع، سرطان دستگاه گوارشی است.

🔺 طی تحقیقات مختلفی که در آزمایشگاه‌های مختلف سراسر دنیا انجام شده، به ارتباط سرطان با ویروس ها‌‌‌در پی برده‌اند.

این سوال پیش می آید که آیا باکتری‌ها و یا سایر میکروارگانیسم‌ها نیز می‌توانند در ایجاد سرطان نقش داشته باشند؟؟

🦋 @NarchZis 🦋
2024/11/18 14:33:27
Back to Top
HTML Embed Code: