Telegram Group Search
Forwarded from ديد‌بان آزار
امروز پنجشنبه ۱۷ فروردین، جمعی از اعضای کتابخانه ملی در اعتراض به حجاب اجباری و تعلیق برخی اعضا به علت حجاب، در محوطه‌ی کتابخانه تحصن کرده‌ و شعارِ «نه روسری، نه توسری، آزادی و برابری»، «هر یه نفر تعلیق شه، هزار نفر پشتشه»، «زن و مرد کنار هم علیه حجاب اجباری»، «زن، زندگی، آزادی»، «رهایی حقِ ماست، قدرتِ ما جمعِ ماست»، «بیکاری، بیگاری، حجابِ زن اجباری»، «فکر نکنی امروزه، قرار ما هر روزه» و «نترسید نترسید، ما همه باهم هستیم» سر داده‌اند.

برخی اعضای مرد نیز در همبستگی با زنان روسری سر کرده‌ و در آخر روسری‌ها را در حوض پرتاب کرده‌اند. چندی پیش ۹۰۰ تن از اعضای کتابخانه‌ی ملی نامه‌ای در اعتراض به تعلیق عضویت برخی اعضا به علت حجاب برای ریاست سازمان فرستاده‌اند اما تاکنون نه‌تنها پاسخی از ایشان دریافت نکرده‌اند، بلکه تعدادی دیگر از اعضا را نیز تعلیق کرده‌اند.
🔴خفت گیری در فرودگاه شیراز بدلیل بی‌حجابی

🔸یکم) فیلمی که می‌بینید مربوط به فرودگاه شیراز است. مأمور فرودگاه به اشخاصی که بلیط تهیه کرده و آمده‌اند کارت پرواز بگیرند، می‌گوید بدلیل بی‌حجابی نمی‌توانم به شما خدمات دهم!

🔸آن خانم‌ها هم مجبورند روسری‌شان را سرشان کنند‌. کسی که بلیط خریده و چند دقیقه دیگر پرواز دارد، «مجبور است» به حرف آن مأمور فرودگاه گوش کند. من اسم اینکار را خفت‌گیری می‌گذارم! من به تو خدماتی که محقی نمی‌دهم چون باید چنان که من می‌گویم بپوشی و بگردی!

🔸کسانی که اینگونه با ابزار فشار و قدرت و اجبار، مردم را به حجاب وامی‌دارند، از کارشان خوشحالند؟ افتخار هم می‌کنند؟ برای متولیان مهم نیست با این رفتارشان احتمالا مخاطبشان را نسبت به حجاب بدبین‌تر و زده‌تر می‌کنند؟

🔸با دیدن چنین رفتارهایی به این اطمینان می‌رسم که متولیان حجاب، نه دغدغه حجاب دارند و نه دغدغه دین، دغدغه‌شان برقراری نوعی نظم اجتماعی است! همان دغدغه‌ای که رضاشاه را به سمت سیاست بی‌حجابی اجباری سوق داد!

🔸دوم) وقتی با طرفداران #حجاب_اجباری بحث می‌کنم، یک حرف دارند: حجاب، امروز قانون است و همگان باید به قانون کشور عمل کنند...

🔸در این‌باره یک نکته دارم: کسانی که حجاب را قانونی و همردیف دیگر قانون‌های کشور قرار دادند، اتفاقا راه را بر بی‌حجابی باز کردند. چگونه؟

🔸وقتی حاکمیت به وظایفش نسبت به توده مردم عمل نمی‌کند، مردم اولین راه ابراز مخالفتشان با حکومت، قانون‌گریزی است...خیلی ساده قوانین را زیرپا می‌گذارد چون اعتقاد دارد حقش توسط حکومت داده نشده است؛ نافرمانی مدنی. وقتی شما حجاب را همردیف قوانین راهنمایی و رانندگی، قانونی می‌کنید، همزمان نقض این قوانین را هم قابل‌قبول می‌دانید!

🔸حجاب یک ارزش است. باید انتخاب شود، در فضایی آزاد، بدون اجبار و تحکم، بدون ابزار قدرت و فشار. قانونی کردن حجاب، بزرگ‌ترین توهین به مقوله #حجاب است. جمهوری اسلامی، حجاب را نه به عنوان یک حکم دینی بلکه به چشم ابزاری جهت برقراری نوعی نظم اجتماعی در جامعه می‌بیند.

🔸جمهوری اسلامی حجاب را عرفی و سیاسی و امنیتی می‌بیند. حجاب را نه دینی می‌بیند و نه دینی می‌خواهد. حجاب را به چشم چماق می‌بیند نه ارزش. «قانونِ» حجاب را می‌خواهد چون بدنبال سرکوب و سرزنش از پس نقض آن «قانون» است.

🔸سوم) این روزها نهادهای مختلف دست در دست هم داده‌اند تا کشور را به آشوب کشیده و به لبه پرتگاه ببرند. وقتی بیانیه وزارت کشور درباره حجاب و اظهارات رئیس‌جمهور و تهدیدات رئیس قوه قضاییه و نطق‌های برخی نمایندگان مجلس و خطبه‌های نمازهای جمعه درباره حجاب را می‌شنیدم فقط یک گزاره در ذهنم پررنگ میشد: ظاهرا مسئولین کشور از شرایط بحران‌زده راضیند. دوست دارند وضعیت معمولی به شرایط بحرانی بازگردد.

🔸اگر اینگونه نیست، پس این همه تهدید و خط و نشان کشیدن برای مردمی که در #جنبش_ژینا، کف دستاوردهایشان را #حجاب_اختیاری می‌دانند، چه معنایی دارد؟ پس هدف از این‌همه پافشاری بر قانونی که نقض‌کنندگانش بیش از رعایت‌کنندگانش است چیست؟
✍️ هادی مسعود
🆔@Forough_SUT
واحد حقوق و مطالعات زنان انجمن اسلامی شریف pinned «⭕️ جمع‌آوری گزارش‌‌هایی مبنی بر رفتارهای آزارگرایانه حراست و نهادهای نظارتی در دانشگاه 🔹 باتوجه به تعدادی از گزارش‌هایی که از سطح دانشگاه به دست ما رسیده است، انجمن اسلامی دانشجویان قصد دارد گزارش‌های مربوط به بدرفتاری‌ و هتک حرمت‌هایی که در رابطه با پوشش…»
🔺سمانه اصغری، فعال حقوق کودکان که از ۱۹ مهر ۱۴۰۰ در بازداشت به‌سر می‌بُرد، ۴ اردیبهشت ماه ۱۴۰۲ از زندان قرچک آزاد شد. او با حکم شعبه‌ی ۱۵ دادگاه انقلاب تهران به ریاست قاضی صلواتی به ۱۸ سال و سه ماه حبس محکوم شده است که شش سال و سه ماه از این حکم قابل اجراست.

🔹اسماعیل نظری، همسر سمانه اصغری با انتشار عکسی در صفحه‌ی اینستاگرامش از آزادی این فعال حقوق کودکان خبر داده است.

🆔@Forough_SUT
🔻چالش‌های محرومیت از تحصیل به دلیل حجاب!!

🔹 در فروردین پرحادثه‌ی امسال و اتفاقاً در اولین روز سال تحصیلی در سال جدید، وزارت آموزش و پرورش در اطلاعیه‌ای اعلام کرد که به دانش‌آموزان بدحجاب خدمات آموزشی ارائه نمی‌شود.

🔹 اطلاعیه‌ای که ۱۶ بند داشت و در تمامی این ۱۶ بند تأکیدات بسیاری بر «استفاده از ظرفیت کتب درسی در تبیین موضوع عفاف و حجاب»، «رعایت پوشش مناسب اسلامی»، «درونی‌سازی حجاب و عفاف»، «آموزش احکام شرعی عفاف و حجاب» و موارد مشابه شده بود.
در پایان هم به‌صراحت گفته شده بود:

🔹 «آموزش و پرورش همواره به دنبال ایجاد فضای امن و مناسب تربیتی بوده تا دانش‌آموزان در یک محیط بانشاط و سالم ضمن ارتقای سواد و تجربه‌ی فردی و اجتماعی، در موقعیت‌های ویژه‌ی تربیتی قرار بگیرند و فردای جامعه‌ی ایران اسلامی را از انسان‌های شریف و تربیت‌یافته در مکتب متعالی اسلام برخوردار سازند، از‌ این‌ رو بر اساس قوانین و مقررات از ارائه‌ی خدمات آموزشی به معدود دانش‌آموزانی که قوانین و مقررات پوششی در مدارس را رعایت ننمایند، معذور خواهد بود»
در دانشگاه‌ها هم وضعیت نسبتاً مشابه است.

🔹 فارغ از اینکه باوجود دستور رئیس‌جمهور مبنی بر تسری عفو رهبری به احکام کمیته‌ی انضباطی دانشگاه‌ها، تعدادی از دانشجویان از عفو بی‌نصیب ماندند و با احکام مختلف تعلیق و محرومیت از دانشگاه روبه‌‎رو شدند، به نظر می‌رسد فصل جدیدی از محرومیت‌ها نیز به دلیل رعایت‌نشدن حجاب توسط دانشجویان در راه باشد.

🔹 فروردین امسال، همزمان با آغاز فعالیت دانشگاه‌ها و مؤسسات آموزش عالی در سال ۱۴۰۲، وزارت علوم، تحقیقات و فناوری و رئیس دانشگاه آزاد اسلامی دو اطلاعیه‌ی جداگانه درباره‌ی حجاب و پوشش دانشجویان صادر کردند. خبری که سرتیتر اغلب رسانه‌های اصولگرا بود: «دانشگاه‌ها دیگر به دانشجویان بی‌حجاب خدمات نخواهند داد»

🆔@Forough_SUT
‼️ مرگ یک انسان دیگر به دلیل حجاب

🔺درجریان درگیری که یکشنبه مورخ سوم اردیبهشت ماه ، بین مردم و آمران به معروف در باغ شازده در ماهان کرمان اتفاق افتاد، یک زن ۵۹ ساله دچار ایست قلبی شد و بعدا در بیمارستان جان باخت. گزارش شده که تعدادی هم در این ماجرا مجروح شدند. زنی که در اتوبوس است با صدای بلند می‌گوید «زن‌ها باید حجاب داشته باشند.»
سایت رویداد ۲۴ می‌گوید که این درگیری زمانی رخ داده که گروهی از مسافران یک اتوبوس به چند زن بدون حجاب «تذکر حجاب» دادند و مردم حاضر به حمایت از زنان آمدند و با تذکردهندگان درگیر شدند.
بنابر تصاویر و فیلم های منتشر شده تذکر حجاب این آمران به معروف با دشنام،پرخاشگری و ضرب و شتم زنان و مردان حاضر در باغ همراه بوده است.
در ابتدای ویدئویی که از این درگیری منتشر شده، دیده می‌شود که چند نفر قصد گرفتن چند دختر بدون روسری را دارند.
فیلم از داخل اتوبوسی گرفته شده که شیشه‌هایش در اثر اصابت سنگ شکسته شده است.
خبرگزاری انتخاب، به نقل از اورژانس کرمان نیز تاکنون از اعلام هویت این زن، امتناع کرده است.
#حجاب_اجباری
🆔@Forough_SUT
🔺یافته‌های جدید یونیسف از شکاف دیجیتال جنسیتی حکایت دارد

تازه‌ترین تحلیل‌های یونیسف به مناسبت روز جهانیِ "دختران و فناوری اطلاعات" از شکاف زیاد دیجیتال بین دختران و پسران حکایت دارد.
🔸حدود ۹۰ درصد دختران بزرگسال و زنان جوان در کشورهای فقیر امکان استفاده از اینترنت را ندارند.
🔸دسترسی مردان در همان جوامع ، دو برابر بیشتر است.
🔸نتایج بررسی یونیسف نشان می‌دهد که دختران در دنیای دیجیتال، عقب نگه داشته شده اند.
🔸 در نتیجه دختران کمترین شانس را برای گسترش مهارت‌های مورد نیاز در بازار کار و آموزش قرن ۲۱ دارند.
🔸موانع ریشه‌ای، عمیق‌تر از کمبود دسترسی به اینترنت است و محیط خانواده و آموزش نقش اساسی را در شکاف دیجیتال جنسیتی دارند. موانع دسترسی به فرصت‌ها برای آموزش عالی و کار، هنجارها و کلیشه‌های تبعیض‌آمیز جنسیتی فراگیر و نگرانی در مورد امنیت آنلاین ممکن است مشارکت دیجیتال و توسعه مهارت‌های دختران را محدودتر کند.

✍️ به نقل از ZOOMIT

🆔@Forough_SUT
شماره‌ی هجدهم نشریه‌ی فروغ، ویژه‌ی جنبش «زن، زندگی، آزادی» فردا منتشر خواهد شد.


🆔:@Forough_SUT
🔹فهرست مطالب
‌در شماره‌‌ی هجدهم فروغ می‌خوانید:


📌جنبش فمنیستی
بررسی سویه‌های فمنیستی، زن‌محور و زنانه‌نگر قیام ژینا

📌دادخواهیم این بیداد را
مادران دادخواه در جهان و ایران پس از انقلاب

📌رمز پیروزی زنان
راز و رمز بقای جنبش‌های زنان و پیروزی آن‌ها، با نگاهی به سیر تاریخی جنبش‌های زنان در ایران

📌حجاب اجباری، از ابتدا تا امروز
سیر اجباری شدن حجاب و اتفاقات پس از آن؛ از انقلاب ۵۷ تا جنبش ژینا

📌خط زمانی:‌ حجاب اجباری در یک نگاه

📌پروندهٔ مهسا
بررسی روایت‌ها و سیر انتشار اطلاعات در روزهای پس از جان باختن مهسا امینی

📌مهسا اولی بود؟
روایت بخشی از برخوردهای گشت ارشاد که در این سال‌ها رسانه‌ای شدند
+پروندهٔ زهرا کاظمی

📌خبرنگاری جرم است
حکایت نیلوفر و الهه، دو خبرنگاری که هفت ماه است نمی‌نویسند

📌زندگی کردن جنگ من است
چگونه نفس کشیدن هم زیر سایهٔ استبداد تبدیل به مبارزه می‌شود

📌سه کلمه، یک جهان
گزارشی از بازتاب‌های جنبش «زن زندگی آزادی» در جهان و تأثیرات آن

📌اقدام علیه امنیت ملی
بررسی آسیب‌های حکومت به اشخاص در جرایم علیه امنیت

📌کتاب: نامه‌های زندان


🆔:@Forough_SUT
Forough 18.pdf
12.2 MB
فروغِ هجدهم؛ «زن، زندگی، آزادی»

🔸جنبش فمنیستی
🔹دادخواهیم این بیداد را
🔸رمز پیروزی زنان
🔹حجاب اجباری، از ابتدا
🔸حجاب اجباری در یک نگاه
🔹پرونده‌ی مهسا
🔸مهسا اولی بود؟
🔹خبرنگاری جرم است
🔸زندگی کردن جنگ من است
🔹سه کلمه، یک جهان
🔸اقدام علیه امنیت ملی
🔹کتاب: نامه‌های زندان

فروغِ هجدهم تقدیم به تمامی مبارزان راه برابری و آزادی و به نام زن، زندگی، آزادی.


🆔:@Forough_SUT
در روزهای آینده قسمت‌هایی از متن‌های شماره‌ی هجدهم فروغ در کانال قرار داده خواهد شد. پیشنهاد می‌شود دوستانی که فرصتِ مطالعه‌ی نشریه را ندارند، این بریده‌ی متن‌ها -که شامل بخش‌های مهم‌تر هر متن می‌شود- را مطالعه کنند.


🆔:@Forough_SUT
🔹بخشی از متن «جنبش فمنیستی»

بررسی سویه‌های فمنیستی، زن‌محور و زنانه‌نگر قیام ژینا
✍🏻پرستو فرخی

در این کلیت، زن در پیوند با زندگی و آزادی قرار می‌گیرد که مفاهیمی جنسیتی نیستند. در واقع زندگی و آزادی برای مردان هم مسئله است. اینجا پرسشی که به ذهن خطور می‌کند این است که: «چگونه مفاهیمی فارغ از جنسیت، در کنار مفهومی که معمولاً جنسیتی تفسیر می‌شود قرار می‌گیرند؟»

برای پاسخ به این سوال به ‌سراغ فاکتورهای کلیدی «زندگی» و «آزادی» می‌رویم و ویژگی‌های یک سیستم زندگی‌پرور و آزادی‌بخش را مورد بررسی قرار می‌دهیم. مسلم‌ترین توصیفی که می‌توان در خصوص این نظام ارائه داد این است که در چنین سیستمی سلطهٔ اقتدارگرایانه، شخصی شدن قدرت، خودکامگی و الیگارشی در کار نیست و دموکراسی و آزادی در آن جریان دارد. این سیستم خلاق‌پرور و مشارکت‌محور است و متعصبانه و زورگویانه نیست. در این نظام، خشونت میلیتاریستی میانجیگر پیوند مردم و حکومت نیست؛ بلکه نهادهای دولتی مشروعیت خود را از مقبولیت مردمی وام می‌گیرند، نهادهای مردم‌سالارانه حق مشارکت در امور سیاسی دارند، شبکه‌های رانتی وجود ندارد و اعطای مناصب سیاسی با شایسته‌سالاری پیوند می‌خورد.


فروغ هجدهم را از اینجا بخوانید.

🆔:@Forough_SUT
🔹بخشی از متن «زندگی کردن جنگ من است»

چگونه نفس کشیدن هم زیر سایه‌ی استبداد تبدیل به مبارزه می‌شود.
✍🏻سنا شاه‌نظری

در ۲ اسفند ۷۲، هما دارابی، روان‌پزشکی که به علت عدم پذیرش قانون حجاب اجباری از حضور در بیمارستان و دانشگاه منع شده بود، در میدان تجریش پس از درآوردن روسری‌اش فریاد «زنده باد آزادی» و «مرگ بر دیکتاتور» سر داد و اقدام به خودسوزی کرد. پرداختن هزینه‌ای چنین گزاف که تمام سرمایهٔ آدمی است به خوبی نشان می‌دهد این به اصطلاح یک تکه پارچه که مخالفان آزادی‌خواهی دغدغهٔ مردم را به آن تقلیل می‌دهند تنها نمودی از مشکلات و مصائبی‌ست که زنان و مردان در جامعه متحمل می‌شوند و حجاب اجباری نه تنها موی زنان، بلکه تمام هویت، افکار و عقاید آن‌ها را در حصاری از ارتجاع و تمامیت‌خواهی زندانی می‌کند.

چندسال بعد، در ۶ دی ۹۶، هنگامی که ویدا موحد روسری سفیدش را بر سر چوب زد و با نگاهی مصمم آن را در خیابان انقلاب به اهتزاز درآورد، کمتر کسی فکر می‌کرد آغازگر خیزشی تحت عنوان «دختران خیابان انقلاب» باشد. خیزشی که بعدها نرگس حسینی، اعظم جنگروی، شاپرک شجری‌زاده و بسیاری دیگر نیز به آن پیوستند. سکوت این زن و عادی جلوه دادن این صحنه همان پیام اوست؛ که چگونه شمایل عادی زنان از جامعه به طور کامل حذف شده و حق پوشش اختیاری به رویایی دست‌نیافتنی بدل شده است.

در ۲۲ تیر ۱۴۰۱ اما، اتفاقی که در یکی از خطوط بی‌آر‌تی تهران رخ داد نه رنگ و بویی از اعتراضی نمادین و نه آشوبی علیه خویشتن را به دنبال داشت. سپیده رشنو، داستان‌نویس جوانی بود که مانند بسیاری دیگر از زنان در اعتراض به حجاب اجباری از این قانون تبعیض‌آمیز نافرمانی می‌کرد و صرفاً با نشان دادن جلوه‌ای عادی از یک زندگی روزمره، نه تنها حکومت، بلکه جامعهٔ مردسالار را نیز به مبارزه می‌طلبید.


فروغ هجدهم را از اینجا بخوانید.

🆔:@Forough_SUT
🔹بخشی از متن «حجاب اجباری، از ابتدا»

بررسی سیر اجباری شدن حجاب و اتفاقات پس از آن؛ از انقلاب ۵۷ تا جنبش ژینا
✍🏻ملینا سلطانی

آیت‌الله خمینی با ابراز نارضایتی از وضعیت موجود در اولین نطق خود درباره‌ٔ حجاب در ۱۵ اسفند ۱۳۵۷ گفتند: «در وزارتخانه‌های اسلامی نباید زن‌های لخت بیایند؛ زن‌ها بروند اما باحجاب باشند.» صحبت‌های رهبر انقلاب در ۱۶ اسفند ۱۳۵۷ در روزنامه‌ها از جمله روزنامهٔ اطلاعات منتشر شد و تحت تأثیر این سخنان در ۱۷ اسفند ۵۷، اغلب زنان بی‌حجاب، از جمله وکیل، دکتر، کارمند و کارگر موفق به حضور بر سرکار خود نشدند.

پس از موضع‌گیری صریح آیت‌الله خمینی درباره‌ٔ حجاب اجباری، موجی از اعتراضات از سوی زنان در جامعه به راه می‌افتد و آن‌ها در مقابل فرمان رهبر انقلاب می‌ایستند؛ اعتراض در دانشکدهٔ فنی دانشگاه تهران و اعتراض کارمندان زن از جمله در بیمارستان‌های تهران، مخابرات و وزارت امورخارجه بخشی از این مقاومت‌ها و اعتراضات نسبت به فرمان حجاب اجباری است. در هشتم مارس، روز جهانی زن، زنان باحجاب و بی‌حجاب در حیاط دانشگاه تهران تظاهراتی را شکل دادند که ازدحام جمعیت باعث شد تا آن‌ها وارد خیابان انقلاب شوند اما توسط مردان عضو کمیته‌های انقلاب اسلامی به شدت سرکوب شدند. مردانی که فریاد می‌زدند: «یا روسری، یا توسری» و به صف زنان معترض هجوم می‌بردند.


فروغ هجدهم را از اینجا بخوانید.

🆔:@Forough_SUT
🔹بخشی از متن «پرونده‌ی مهسا»

بررسی روایت‌ها و سیر انتشار اطلاعات در روزهای پس از جان باختن مهسا امینی
✍🏻بهراد حسینی

نامهٔ ۲۸ مهر وکلای پرونده به دستگاه قضائی و مصاحبهٔ ۲۸ دی وکیل خانواده امینی، نقاط مناسبی برای جمع‌بندی روند رسیدگی به این پرونده هستند. نامه‌ای که در آن وکلا ایرادات روند رسیدگی و درخواست‌های مشخص خود را برای چندمین بار مطرح می‌کنند؛ از جمله دسترسی به اصل پرونده و روند تحقیقات، انجام تحقیقات لازم از چهار مأمور گشت ارشاد، انجام تحقیقات از برادر و دخترخالهٔ مهسا به عنوان شاهدان بازداشت و انتشار فیلم دوربین روی لباس مأمور بازداشت‌کننده. خواسته‌هایی که بنا به مصاحبهٔ بعدی و دیگر شواهد موجود، پاسخی به آن‌ها داده نشده است.

زیر پاگذاشتن اصول دادرسی عادلانه و عدم رسیدگی شفاف به پرونده‌های این‌چنینی که مربوط به سیاست‌های کلی حاکمیت مانند گشت ارشاد هستند برای جامعه تازگی ندارد. در این مدت، خبرنگارانی که با خانوادهٔ مهسا گفتگو کردند و روند رسیدگی به پرونده و اتفاقات مربوط به آن را پوشش دادند، با انواع فشارها و تهدیدهای امنیتی روبرو شده‌اند. از جملهٔ آن‌ها می‌توان به بازداشت الهه محمدی، نیلوفر حامدی و نازیلا معروفیان، حذف بعضی گزارش‌ها و مصاحبه‌های انجام‌شده از رسانه‌ها و اعلام جرم علیه مدیران مسئول چند رسانهٔ خبری اشاره کرد. همچنین صالح نیکبخت، وکیل پرونده، روز شنبه ۲۰ اسفند به دادسرای عمومی و انقلاب تهران احضار و به دلیل مصاحبه با رسانه‌های خارجی و با شکایت وزارت اطلاعات، به «تبلیغ علیه نظام» متهم شد.

باوجود وارد کردن ایرادات مشخص از سوی خانوادهٔ مهسا و وکلای آن‌ها به روند رسیدگی، نتیجه‌گیری نهایی و قابل حدس دستگاه‌ها و رسانه‌های حاکمیتی، منطبق بر همان گزارش پزشکی قانونی منتشرشده در تاریخ ۱۵ مهر و غیرقابل تغییر است: «مرگ ناشی از ضربه نبوده است.»


فروغ هجدهم را از اینجا بخوانید.

🆔:@Forough_SUT
2025/02/24 09:25:45
Back to Top
HTML Embed Code: