group-telegram.com/Women_SUT/241
Last Update:
کاپ قاعدگی
🔹کاپ قاعدگی یک جایگزین راحت و سازگار با محیط زیست به جای نوارهای بهداشتی یا تامپون هاست. مزایای استفاده از کاپ قاعدگی عبارتند از:
صرفه جویی مالی: هزینهٔ خرید کاپ قاعدگی در حدود ۳۰۰ تا ۵۰۰ هزار تومان است(تابستان ۱۳۹۸). با اینکه هزینهٔ خرید اولیهٔ این محصولات بالاست اما کاپهای قاعدگی بسته به مارک خود ممکن است چندین سال دوام داشته باشند. استفاده از یک کاپ در مقایسه با تامپونها یا نوارهای بهداشتی، باعث صرفهجویی در هزینهٔ بلندمدت خواهد شد.
- سهولت در استفاده: براساس نظر بسیاری از خانمها، استفاده از کاپ قاعدگی راحتتر از نوار بهداشتی یا تامپون است. کاپ قاعدگی برخلاف تامپون، باعث خشکی واژن نمیشود.
- دردهای شکمی کمتر: برخی از افراد میگویند که دردهای شدید قاعدگی آنها بعد از استفاده از کاپهای قاعدگی کاهش یافته است.
- تمیزی بیشتر: اگر کاپ را به طور صحیح درون واژن قرار دهید، نشتی یا بیرونریزی نخواهد داشت و میتوانید هنگام ورزش، حتی شنا و دوش گرفتن حین قاعدگی نیز از آن استفاده کنید.
- کاهش اثرات منفی زیستمحیطی: نوارهای بهداشتی و تامپونها معمولاً یکبار مصرف هستند و به صورت بستهبندی عرضه میشوند؛ اما کاپهای قاعدگی برای سالها استفاده طراحی شدهاند. این مسئله میتواند به طور چشمگیری میزان زبالههای ناشی از محصولات قاعدگی را کاهش دهد.
- کاهش عفونتهای قارچی واژن: استفاده از کاپ مناسب و تخلیه و شستشوی مکرر آن میتواند خطر ابتلا به عفونتهای قارچی واژن را نیز کاهش دهد.
🔹همچنین مهم ترین معایب استفاده از کاپ های قاعدگی عبارتند از:
- عدم راحتی در استفادهٔ اولیه: قرار دادن و خارج کردن کاپ قاعدگی در اولین استفاده ممکن است ناخوشایند و پپیچیده باشد. برخی از زنان از دیدن خون عادت ماهیانهٔ خود دچار حالت تهوع میشوند یا احساس ناخوشایندی نسبت به آن دارند. در این افراد، استفاده از کاپ قاعدگی ممکن است گزینهٔ خوبی نباشد.
- احساس ناخوشایند نسبت به کاپ: کاپ قاعدگی در صورت عدم قرارگیری صحیح یا در صورت استفاده از سایز نامناسب، میتواند به احساس ناخوشایند و ناراحتکنندهای منجر شود.
- ترشحات خونی: زنان دچار پریود شدید یا افرادی که به طور مکرر در طی قاعدگی، خونریزی همراه با لختههای خونی بزرگ دارند ممکن است با ترشحات خونی مواجه شوند.
- سندرم شوک سمی: برخی افراد نگران ابتلا به سندروم شوک سمی هستند؛ این عفونت گاهی اوقات در اثر دیر عوض کردن تامپون اتفاق می افتد. برخلاف نام ترسناک این سندرم، تعداد مبتلایان به آن بسیار کم بوده و خطر جدیای مبتلایان را تهدید نمیکند. به نظر میرسد استفادهٔ مکرر از نام سندرم شوک سمی بیشتر یک ترفند ضدتبلیغی برای این محصول است!
از متن «بهداشت زنان؛ موضوعی فرابیولوژیک» / شمارهی چهاردهم
🆔:@Forough_SUT
BY واحد حقوق و مطالعات زنان انجمن اسلامی شریف
Warning: Undefined variable $i in /var/www/group-telegram/post.php on line 260
Share with your friend now:
group-telegram.com/Women_SUT/241