Telegram Group Search
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
جایزه برای فیلم «شاهد» در جشنواره ونیز

فیلم «شاهد» ساخته نادر ساعی‌ور شنبه شب در مراسم اختتامیه هشتاد و یکمین دوره جشنواره فیلم ونیز، برنده جایزه بهترین فیلم از نگاه تماشاگران بخش افق‌های گسترش‌یافته این رویداد معتبر شد.
نادر ساعی‌ور جایزه‌اش را به «زنان شجاع ایران» و جعفر پناهی تقدیم کرد.
فیلم «شاهد» بدون رعایت قوانین سانسور جمهوری اسلامی ازجمله رعایت حجاب اجباری بازیگران زن در داخل ایران ساخته شده است. داستان این فیلم با بازی مریم بوبانی، هانا کامکار و غزل شجاعی درباره زنانی از نسل‌های مختلف است که درگیر یک حادثه قتل می‌شوند. نادر ساعی‌ور کارگردان فیلم شاهد پیشتر در گفت‌وگو با پادکست «صحنۀ» رادیو فردا فیلم «شاهد» را «محصول دوران اعتراض‌های زن زندگی آزادی» دانسته بود. او پیش از آغاز جشنواره ونیز هم با انتشار یادداشتی نوشته بود: «کاش می‌توانستم کار بهتری بکنم... کار بیشتر... موثرتر... لایق و در شانِ نگاه معصومانه‌ی "مهسا".»
@babakgha
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
در میان صحبت‌های مطرح شده در مناظره میان مهدی نصیری و جواد موگویی درباره اعدام‌های سال ۱۳۶۷، این تایید و تاکید چند بارۀ جواد موگویی به عنوان نماینده و مدافع حکومت، درباره تعداد بیشتر اعدام‌های سال ۱۳۶۰ قابل توجه است. اعدام‌های سال ۱۳۶۰ به‌رغم وجود اسناد روشنی چون بیانیه‌های دادستانی‌های انقلاب درباره تعداد افراد اعدام شده که هر روز در روزنامه‌های آن سال منتشر می‌شد، همچنان زیر سایه وقایع سال ۶۷ قرار دارد.

درباره اعدام‌های سال ۱۳۶۰ اینجا بخوانید

کل مناظره را اینجا ببینید
@babakgha
عوامل فیلم «هفت روز» بر روی فرش قرمز جشنواره فیلم تورنتو

فیلم «هفت روز» با بازی ویشکا آسایش و فیلمنامه محمد رسول‌اف و کارگردانی علی صمدی‌احدی روز شنبه برای نخستین بار در دنیا در جشنواره فیلم تورنتو به نمایش درآمد. این فیلم داستان یک زن فعال حقوق بشر زندانی است که پس از ۶ سال برای ۷ روز به او مرخصی درمانی داده می‌شود در حالی که همسر و فرزندانش خارج از کشور هستند. او باید تصمیم بگیرد که از این فرصت استفاده کند و به خانواده‌اش در خارج از ایران بپیوندد یا به زندان بازگردد و به مبارزه‌اش برای برابری و دموکراسی ادامه دهد.
@babakgha
Forwarded from RadioFarda
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🔸#نادر_ساعی‌ور، کارگردان فیلم «شاهد»، برنده جایزه بهترین فیلم بخش افق‌های گسترش‌یافته #جشنواره_ونیز دریافت این جایزه را برای سینمای زیرزمینی و کسانی که در ایران چنین فیلم‌هایی می‌سازند، اتفاق خوشحال‌کننده‌ای دانست.

🔸 این کارگردان در گفت‌وگو با بابک غفوری‌آذر هم‌چنین گفت که «سینمای زیرزمینی ایران در جهان در حال رسمیت پیدا کردن است.»

🔸 آقای ساعی‌ور همچنین با ستایش از بازیگران زن فیلم که به گفته او با حضور بی‌حجاب خود «کار بزرگی» کردند از این که هیچ‌کدام از آن‌ها امکان حضور در جشنواره ونیز را پیدا نکردند، ابراز تأسف کرد.

@RadioFarda
Forwarded from RadioFarda
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🔸#ویشکا_آسایش، بازیگر نقش مریم در فیلم «هفت روز»، در اولین اکران جهانی این فیلم در جشنواره بین‌المللی فیلم #تورنتو حضور یافت.

🔸در این مراسم علاوه بر خانم آسایش، علی صمدی کارگردان، مجید بختیاری، بازیگر نقش اول مرد و رکسانا صمدی دستیار کارگردان و بازیگر این فیلم حضور داشتند.

🔸تماشاگران «هفت روز» آن را فیلمی پراحساس توصیف کردند و بسیاری از آن‌ها به همراه عوامل فیلم در جریان نمایش آن اشک ریختند.

🔸در این مراسم چهره‌های شناخته‌شده‌ای چون حامد اسماعیلیون، سعید دهقان، آتنا دائمی و نیما نیستانی حضور داشتند.

🔸ویدئو از پوریا افخمی، گزارشگر رادیوفردا

@RadioFarda
۱۸ شهریور ۱۳۹۸ انتشار خبر جان‌باختن تراژیک سحر خدایاری یا همان «دختر آبی»، نه تنها برای ایرانی‌ها که در جهان فوتبال هم خبری تکان‌دهنده و بهت‌آور بود. دختری که اشتیاقش برای تماشای از نزدیک مسابقه فوتبال در ورزشگاه، حاصلی جز مرگ برایش به ارمغان نداشت.
نوید نیکخواه‌آزاد چند سال پیش فیلم کوتاهی به نام «زنگ تفریح» با الهام از اتفاق رخ‌داده درباره سحر خدایاری در ایران ساخت. او نسخه بدون سانسور آن را در یوتیوب منتشر کرده است.
تماشای فیلم «زنگ تفریح»
@babakgha
برای او هم راه طولانی طی شد. از قطامِ «امام علی» تا مریم «هفت روز» راهی است به اندازه همه تجربیات نسل بعد از انقلاب ایران که زندگی زیر سایه جمهوری اسلامی و ارزش‌هایش را تجربه کرد و در مقاطعی، خواسته یا ناخواسته، مبلغ همان ارزش‌ها هم شد اما تلاش کرد خود واقعی‌اش را بیابد و به اعتقادات و باورهایش احترام بگذارد. نسلی که وحشت جنگ و سرکوب خفقان‌آور دهه ۶۰ را دید و به امید روزنه‌ای مبهم دل به اصلاحات سپرد اما جز ناکامی نصیبی نبرد. در تمام این سال‌ها، نمایندگان این نسل در زمینه‌های مختلف و هر کدام در بزنگاه‌های گوناگون، شورشی تمام قد علیه تمام ارزش‌ها و خواسته‌های حکومت رقم زدند. ویشکا آسایش هم حالا نماینده دیگری از همین نسل است. تصمیمش در جان دادن آزادانه به نقش مریم در فیلم «هفت روز» تصمیمی است که به نوشته خودش پس از اتفاقات ۱۴۰۱ به آن رسید. اینکه او در ادامه چه مسیری را طی کند و چه میزان تاثیر اتفاق مهسا بر او تداوم یابد، نامشخص است اما برای بازیگری که جایزه سیمرغ بلورین بهترین بازیگر زن جشنواره فیلم فجر را در کارنامه دارد، تا همین جا هم شورشی تمام قد رقم خورده است.
به نظر من بازی ویشکا آسایش در «هفت روز» از بهترین‌های کارنامه بازیگری‌اش در سینماست (به‌ویژه سکانس پایانی) و چه خوب که این اجرا برای نقشی بوده که یادآور دشواری رنج زنان مبارز و آزادی‌خواه این سرزمین است.
متنی که در ادامه می‌خوانید برگردان از انگلیسی به فارسی نوشته ویشکا آسایش است که به عنوان یادداشت عوامل از سوی سازندگان در اختیار رسانه‌ها قرار گرفته است:
نوشته ویشکا آسایش
@babakgha
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
قوه قضائیه جمهوری اسلامی می‌گوید با سحر دولتشاهی بخاطر این سکانس از سریالی که در سامانه‌های پخش آنلاین منتشر شده، «برخورد قضایی شده است».
این اتفاق در حالی رخ داده که آثار نمایشی در سامانه‌های پخش آنلاین باید با مجوز ساترا، نهاد زیرنظر سازمان صدا و سیما منتشر شوند و قاعدتا این نهاد باید پاسخگوی محتوای منتشر شده باشد.
وقوع چنین اتفاقی در نوع خود در تاریخ تولید آثار نمایشی پس از انقلاب بی‌سابقه است.
@babakgha
انتشار پوستر سوئدی «کیک محبوب من»

پوستر سوئدی فیلم «کیک محبوب من» در حالی منتشر شده که اکران این فیلم در آلمان با استقبال قابل توجهی روبرو شده و تاکنون بیش از ۴۰۰ هزار یورو فروش کرده است.
«کیک محبوب من» ساخته مریم مقدم و بهتاش صناعی‌ها بدون رعایت قوانین سانسور جمهوری اسلامی از جمله حجاب بازیگران زن ساخته شده و نخستین بار در دنیا در دوره گذشته جشنواره فیلم برلین به نمایش درآمد.
@babakgha
جلوگیری از خروج از کشور مریم مقدم

مریم مقدم، یکی از دو کارگردان فیلم «کیک محبوب من» با انتشار متنی در اینستاگرام خبر داد که ماموران امنیتی جمهوری اسلامی به رغم اعلام ممنوع‌الخروجی او و بهتاش صناعی‌ها، سه‌شنبه شب مانع از خروج او از ایران در فرودگاه شدند. این دو سینماگر پیشتر گفته بودند که مقام‌های قضایی جمهوری اسلامی با پس دادن گذرنامه آنها از رفع ممنوع الخروجی‌ها آنها خبر داده بودند.
متن کامل نوشته مریم مقدم:

«دیروز و در حالی که می‌خواستم بعد از مدتی طولانی بروم  و خانواده‌ام را در سوئد ببینم و شاید بتوانم در نمایش فیلممان حضور داشته باشم، در فرودگاه پاسپورتم را دوباره توقیف کردند و گفتند که مجددا من و بهتاش ممنوع‌الخروج شده‌ایم. بعد از تهیه بلیط و پرداخت خروجی و کلی هزینه دیگر. تازه یک هفته بود که پاسپورتمان را پس داده بودند. متوجه نمیشوم اگر نمی‌خواستند اجازه خروج بدهند چرا پاسپورت‌ها را پس دادند؟ که روح ما را بیازارند و به ما خسارت وارد کنند؟
اینجا خطابم به رئیس جمهور جدید است:
آقای پزشکیان، بر هر ایرانی هوشمندی واضح است که همراهان شما، همراهان این ملت نیستند. یاران اصولگرایتان لااقل ادعایی جز آنچه هستند را ندارند و اهل تظاهر به چیز بهتری نیستند. شما نه تنها جامعه را رو به رشد و اصلاح نمی‌برید، بلکه آنرا در مرداب دروغ غرق می‌کنید.
راستی امروز روز ملی سینما است. چقدر مبارک!
مریم مقدم»
@babakgha
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
اشک‌های محمد رسول‌اف

محمد رسول‌اف، در آستانه آغاز اکران فیلم «دانه انجیر معابد» در فرانسه گفت‌وگوی با رادیو فرانس‌انتر داشت و وقتی خبرنگار در انتها از او پرسید دلت برای چه چیزی در ایران ترک شده؟ او با بغض پاسخ داد: «همه چی».
اکران فیلم «دانه انجیر معابد» از روز ۱۸ سپتامبر (۲۸ شهریور) در فرانسه آغاز می‌شود.
@babakgha
گفت‌وگو با کارگردان فیلم «هفت روز»
بابک غفوری‌آذر
🔸پادکست #صحنه ۷۶۳

🔸ویشکا آسایش، نرگس محمدی و نسرین ستوده از نگاه کارگردان فیلم «هفت روز»

🔸گفت‌وگو با علی صمدی‌احدی، کارگردان فیلمی که مضمونی درباره یک زن فعال حقوق‌بشر زندانی ایرانی دارد. فیلمی الهام گرفته از زندگی فعالانی چون نرگس محمدی و نسرین ستوده که برای نخستین بار در دنیا در دوره سال ۲۰۲۴ جشنواره فیلم تورنتو به نمایش درآمد. بازی در فیلم «هفت روز» که فیلمنامه آن را محمد رسول‌اف، سینماگر مخالف حکومت ایران نوشته، نخستین حضور ویشکا آسایش بدون رعایت حجاب اجباری در یک اثر نمایشی محسوب می‌شود. علی صمدی‌احدی کارگردان این فیلم از سال‌ها پیش در جریان اصلی سینمای آلمان فعال است. او در گفت‌وگو با پادکست صحنه توضیحاتی درباره روند ساخت و مضمون و نگاه فیلم و همکاری با ویشکا آسایش می‌دهد.



🔸#پادکست «صحنه» را می‌توانید با کیفت صدای
بهتر در همه پادگیرها از جمله کست‌باکس هم گوش کنید و اگر از شنیدنش لذت می‌برید آن را با دوستانتان هم به اشتراک بگذارید.
فردا پادکست 🎧
پیش‌بینی ورایتی و هالیوودریپورتر: «دانه انجیر معابد» در میان ۵ نامزد نهایی اسکار

ورایتی و هالیوودریپورتر، دو رسانه مهم و تاثیرگذار صنعت سینما در دنیا، در نخستین پیش‌بینی‌هایشان از نامزدها و برندگان احتمالی اسکار ۲۰۲۵، فیلم «دانه انجیر معابد» ساخته محمد رسول‌اف را در میان ۵ نامزد نهایی بهترین اسکار بین‌المللی قرار دادند. کلیتون دیویس و اسکات فینبرگ دو منتقد معروف ورایتی و هالیوودریپورتر، ساخته آخر محمد رسول‌اف را در کنار فیلم‌هایی چون «امیلیا پرز» و «همچنان اینجا هستم» در فهرست ۵ نامزد نهایی اسکار بهترین فیلم بین‌المللی معرفی کرده‌اند. آنها اما پیش‌بینی می‌کنند جایزه اسکار در نهایت به فیلم «امیلیا پرز» ساخته ژاک اودیار می‌رسد. انتظار می‌رود «امیلیا پرز» در هفته پیش رو به عنوان نماینده فرانسه به آکادمی اسکار معرفی شود.
فیلم «دانه انجیر معابد» به نمایندگی از آلمان به آکادمی اسکار معرفی شده‌ است. این فیلم از این هفته نمایش عمومی‌اش را در فرانسه همزمان با سالگرد آغاز اعتراض‌های جنبش «زن، زندگی، آزادی» آغاز می‌کند.
@babakgha
زندگی پس از جنبش مهسا را شهروندان ایران چگونه می‌بینند و روایت می‌کنند؟

این روزها از اعتراض خیابانی به‌شکلی که در ۱۴۰۱ جریان داشت خبری نیست، اما دو سال بعد از آن جنبش اعتراضی، شهروندان ایرانی می‌گویند این جنبش برای بسیاری از آن‌ها «درونی» شده و به عرصه‌های مختلف زندگی آن‌ها رسوخ کرده است؛ چرا که «‌مقاومت در برابر جریان زندگی همواره به شکست می‌انجامد».
شاید حجاب و مقابله با اجباری بودن آن مهم‌ترین مصداق این «درونی» شدن باشد، اما جنبه‌های مختلفی از زندگی اجتماعی مردم در ایران در دو سال اخیر دستخوش تغییر شده است.
این گزارش، با استناد به گفت‌وگو با شهروندانی در چند شهر ایران، داستان این تغییرات اجتماعی را روایت می‌کند.

@babakgha
فروش زیاد یکی از فیلم‌های زیرزمینی ایران در اکران اروپا

فیلم «آیه‌های زمینی» ساخته مشترک علی عسگری و علیرضا خاتمی که بدون مجوزهای جمهوری اسلامی در داخل ایران ساخته شده تاکنون نزدیک به ۹۰۰ هزار دلار فروش در اکران اروپایی داشته است. بیشترین فروش این فیلم در فرانسه با رقمی نزدیک به ۶۰۰ هزار یورو به دست آمده است. «آیه‌های زمینی» در فرانسه بیش از صد هزار تماشاگر را به سینماها کشاند.
«آیه‌های زمینی» از جمله فیلم‌هایی است که در دو سال اخیر بدون رعایت قوانین سانسور حکومت جمهوری اسلامی در داخل ایران ساخته شده‌اند. این فیلم در ۹ اپیزود، تصویری از مواجهۀ مستقیم شهروندان ایرانی در سنین و اقشار مختلف را با موازین و خواسته‌های اعمال شده بر زندگی‌شان نشان می‌‌دهد.
@babakgha
2024/09/21 16:55:04
Back to Top
HTML Embed Code: