Telegram Group Search
انتشارات نقدفرهنگ منتشرکرد:

آیاهنر چنانکه در دوران ما مشهور است، فقط با زیبایی فرمی رابطه دارد یا چنانکه هگل و هیدگر، هر کدام به‌نحوی معتقدند، مجلای حقیقت است یا باید باشد؟ آیا نقش هنر در زندگی ما نقشی تزیینی، فرعی و از سر تفنن و از برای تفریح و لذتی ناپایدار است؟ آیا هنر در زمانۀ ما به امری ساده و سطحی تقلیل داده شده و هنر بزرگ و اصیل به پایان رسیده است؟ نگارندۀ این اثر بر آن است که از پس بررسی نظرات هگل و هیدگر در مورد پایان هنر، به پاسخ این پرسش‌ها نزدیک‌تر شود و نشان دهد که پایان هنر در اندیشۀ هگل و هیدگر به چه معناست و وجوه اشتراک و افتراق این دو ایده چیست. پایان هنر در اندیشۀ هگل، به معنای عدم توانایی هنر برای نمایندگی امر مطلق در دوران مدرن است. از نظر هگل، در عصر مدرن چیزی به‌عنوان هنر بزرگ وجود ندارد و نمایندگی امر مطلق به‌واسطۀ هنر در عصر مدرن نه ممکن است و نه مطلوب؛ حال آنکه هیدگر پایان هنر را به معنای عدم توانایی هنر مدرن در آشکار کردن حقیقت می‌داند و بازگشت هنر بزرگ را، امر مطلوبی قلمداد می‌کند که باید به امکان آن اندیشید.
@bookcitycc
داستایفسکی در متن آثارش از مردم فقیر تا برادران کارامازوف (۲۴۶ص)
نویسنده: جوزف فرانک
مترجم: علی سلامی
ناشر: کتابسرای میردشتی
قیمت: ۲,۵۳۰,۰۰۰ ریال

جوزف فرانک، از برجسته‌ترین پژوهشگران آثار داستایفسکی، در کتاب «داستایفسکی در متن آثارش: از مردم فقیر تا برادران کارامازوف» که حاوی درسگفتارهای استنفورد اوست، نگاهی عمیق و جامع به زندگی و آثار این نویسنده بزرگ روس ارائه می‌دهد. این اثر ارزشمند، با بررسی دقیق شاهکارهایی چون «مردم فقیر»، «جنایت و مکافات» و «برادران کارامازوف»، تحلیل‌های ادبی را با بستر تاریخی و فرهنگی هر اثر درهم می‌آمیزد. فرانک با نثری روان و قابل‌فهم، خواننده را به درک عمیق‌تری از شخصیت‌ها و موقعیت‌های کلیدی رمان‌ها رهنمون می‌سازد. این کتاب نه‌تنها برای علاقه‌مندان به ادبیات روس، بلکه برای تمام کسانی که مشتاق فهم عمیق‌تر آثار ادبی جهان هستند، منبعی ارزشمند و خواندنی به شمار می‌رود و با ارائه دیدگاه‌های نو، خوانندگان را به سفری فکری در دنیای پیچیده و غنی داستایفسکی دعوت می‌کند.  
@bookcitycc
توانمندسازی خانواده (رهیافتی به سوی متعادل سازی کار و خانواده همراه با راهکارهای تربیت کودکان) (۲۳۲ص)
نویسنده: محمدمهدی شریعت باقری - مهدی رضایی
ناشر: دانژه
قیمت: ۲,۲۰۰,۰۰۰ ریال

کتاب پیش رو در فصول مختلف به یکی از موضوعات مهم و قابل تامل خانواده یعنی مسئله اشتغال والدین و تعارض میان کار خانواده و تربیت فرزندان پرداخته و راهکارهایی در این خصوص ارائه داده است. اشاره به اشتباه‌های تربیتی والدین، نشان از ضرورت یادگیری امر مهم هنر تعلیم و تربیت و کاربست صحیح آن توسط والدین دارد. اشاره به نقش های زن و مرد، بهداشت روانی و رشد و توانمندسازی اعضای خانواده با شرح وظایف و مسئولیت‌های والدین و ضرورت تعادل بخشی بین زندگی خانوادگی و شغلی همراه با ارائه راهکارها از نکات مهم این کتاب است. تعاون و همکاری کلیه اعضای خانواده و مدیریت بهره وری، اوقات فراغت و اشاره به نقش های مردان و زنان در کانون خانواده همراه با تمرینات، از دیگر مطالب کتاب حاضر است که امید است علاوه بر اقبال از سوی جامعه دانشگاهی مورد توجه و عنایت خانواده‌ها، دست اندرکاران حوزه تعلیم و تربیت و تمام نهادهای مرتبط قرار گیرد.
@bookcitycc
رساله ی مختصره (درباره ی خدا، انسان و سعادتش) (۲۲۰ص)
نویسنده: باروخ اسپینوزا
مترجم: مهدی رضاییان زاده
ناشر: حکمت کلمه
قیمت: ۲,۲۰۰,۰۰۰ ریال
@bookcitycc
کتاب «رسالۀ مختصره: دربارۀ خدا، انسان و سعادتش» یکی از آثار اولیۀ باروخ اسپینوزاست که در حدود سال 1660 نوشته شد، اما پس از مرگش منتشر شد. این رساله به‌عنوان پیش‌درآمدی برای اثر مشهورتر او، «اخلاق» عمل می‌کند و درکی اساسی از نظام فلسفی او ارائه می‌دهد. این رساله به‌صورت مجموعه‌ای از گفت‌وگوها و تأملات نوشته شده است که آن را نسبت به برخی از آثار رسمی‌تر و متأخر اسپینوزا قابل‌فهم‌تر می‌کند. به‌لحاظ ساختاری، رساله به دو بخش تقسیم می‌شود: بخش اول به خدا و ماهیت واقعیت می‌پردازد و بخش دوم به انسان و سعادت او. اسپینوزا در بخش اول به بررسی ماهیت خدا می‌پردازد که آن را با طبیعت یکی می‌داند. او استدلال می‌کند که خدا جوهر واحدی است که کل واقعیت را در بردارد‌ و دیدگاه دوگانه‌گرایانه سنتی از خدا و جهان را به‌عنوان جوهرهای مجزا رد می‌کند. خدای اسپینوزا یک خدای شخصی نیست، بلکه جوهری غیرشخصی و نامتناهی است که همه هستی را در‌بر‌می‌گیرد. این دیدگاه پانتئیستی در فلسفه او نقش اساسی دارد و در تخالف با باورهای مذهبی متعارف قرار دارد. بخش دوم به انسان‌ها، سرشت آنها و جست‌وجوی خوشبختی می‌پردازد. اسپینوزا استدلال می‌کند که انسان‌ها بخشی از نظم طبیعی هستند و مانند هر‌چیز دیگری تابع قوانین جبری هستند. او وجود اختیار را انکار می‌کند و معتقد است که اعمال انسان بر‌اساس ماهیت و علل بیرونی آنها تعیین می‌شود. با وجود این جبر، اسپینوزا معتقد است که درک این قوانین می‌تواند به آزادی منجر شود. «رساله مختصره» به چند دلیل قابل‌توجه است. این رساله یک دریافت اولیه نسبت به سیستم فلسفی بالغ اسپینوزا ارائه می‌دهد‌ که او بعدا آن را به‌طور‌کامل در کتاب «اخلاق» بیان کرد. این رساله همچنین ترکیبی منحصربه‌فرد از بینش‌های متافیزیکی و اخلاقی را ارائه می‌کند و چشم‌اندازی از متفاوت از سعادت انسانی را ارائه می‌دهد که مبتنی‌بر درک عمیق از جهان طبیعی است. اگرچه «رساله مختصره» در زمان حیات اسپینوزا چندان شناخته‌شده نبود و اساسا منتشر نشد، اما از زمان انتشار به متن مهمی برای درک فلسفه او تبدیل شد و بر طیف وسیعی از متفکران، از فیلسوفان روشنگری گرفته تا دانشمندان معاصر تأثیر گذاشت.
@bookcitycc
انتشارات نقدفرهنگ منتشرکرد:

میشل والزر با اکراه تصدیق می‌کند که انواع گروه‌های «منحرف»، «بدون شک، به ترکیب شهر متعلق‌اند.» به زبان دیگر افراد طبقهٔ پایین (همراه با همهٔ دیگر منحرفان) می‌توانند مورد ملایمت قرار گیرند، تا زمانی که تنها در حاشیهٔ فضای عمومی بمانند. من می‌خواهم برعکس او نظر دهم، و آن اینکه داشتن فضای عمومی ارزشی ندارد اگر همین مردم مسأله‌دار نتوانند در مرکز صحنه آزاد باشند. دلیلم این است که آنها آنجا هستند. آنها بخشی از شهر هستند. آنها از هزاران طریق به ما وصل‌اند. افتخار و اهمیت فضای عمومی به خاطر این است که می‌تواند انواع مختلف مردم را که در آنجا هستند به سوی هم بکشد. این می‌تواند همهٔ آن مردم را متقاعد و توانمند کند تا همدیگر را ببینند، نه از پشت عینک دودی، بلکه چهره به چهره.
@bookcitycc
نشرنی منتشرکرد:

ای اودوسئوس، سراپای تو آهنین است و نیرویت به جا می‌ماند، اما همراهان تو از ماندگی و خواب‌آلودی از پا درآمده‌اند. گرسنگی و تشنگی نیز امان ما را بریده است. اگر در این جزیره استراحت نکنیم، دیگر پارو نمی‌توانیم زد و عنقریب در دریا سرگردان می‌شویم. اگر ناگهان طوفانی سر برسد، چگونه می‌توان از چنگال مرگ گریخت؟ بگذار امشب را در این‌جا بیاساییم تا فردا به راه خود ادامه دهیم.
 
از صفحهٔ ۵۷ کتاب
@bookcitycc
مبادله نمادین و مرگ (۴۹۰ص)
نویسنده: ژان بودریار
مترجم: علی رستمیان
ناشر: بیدگل
قیمت: ۵,۴۵۰,۰۰۰ ریال

ژان بودریار، از شاخص‌ترین و بحث‌برانگیزترین نظریه‌پردازان اجتماعی معاصر، در مبادلۀ نمادین و مرگ طی سیروسیاحتی شورانگیز به طرح ایده‌هایی غریب در حوزه‌های گوناگونِ نظریۀ فرهنگی و اجتماعی (از اقتصاد سیاسی، روان‌کاوی و قوم‌نگاری گرفته تا نظریۀ ارتباطات، نشانه‌شناسی و بوطیقا) می‌پردازد و با توصیف گذار تاریخی از تولید به بازتولید و وانمایی نشان می‌دهد که کانون نقد ارزش و هستی‌شناسی رمزگانْ بازگشتی بدعت‌آمیز به ظرفیت واسازندۀ ایدۀ مبادلۀ نمادین است.
@bookcitycc
معنای هستی انسان (۱۷۳ص)
نویسنده: ادوارد ا. ویلسون
مترجم: سمانه آسمانی - سامان مرادخانی
ناشر: لگا
قیمت: ۱,۵۹۰,۰۰۰ ریال

چگونه بشریت پدید آمد و چرا گونه‌ای مانند ما در این سیاره وجود دارد؟ آیا ما جایگاه یا حتی سرنوشت خاصی در جهانِ هستی داریم؟ مقصدمان چیست و چرا؟ که خود ای‌بسا دشوارترین پرسشِ پرسش‌ها باشد.
ادوارد ویلسون، زیست‌شناس برندۀ جایزه پولیتزر، در فلسفی‌ترین اثر کارنامۀ خود [یعنی] معنای هستی انسان، با این قبیل سؤالات وجودی و چندی دیگر دست‌وپنجه نرم می‌کند و آنچه که وجه تسمیه والای انسان‌ها از همۀ گونه‌های دیگر است، بررسی می‌کند. ویلسون ضمن جست‌وجو برای معنا در آنچه نیچه زمانی آن را «رنگین‌کمانِ» حول لبه‌های بیرونی‌ِ دانش و خیال نامید، خوانندگانش را با خود به سفری می‌کشاند که در درازای آن علم و فلسفه را برای ابداع رساله‌ای قرن بیست‌ویکمی در مورد وجود انسان به هم پیوند می‌زند؛ از پیدایش نخستینِ ما گرفته تا نگاهی تحریک‌آمیز به آنچه آیندۀ بشر آبستنِ آن است.
@bookcitycc
انتشارات مرواریدمنتشرکرد:

همیشه همسفر باد، گزیده‌ای از غزل‌ها و ترانه‌های محمد ذکایی را به کوشش مهدی خطیبی در خود جا داده است. محمد ذکایی که بیشتر با نام «هومن» شناخته می‌شود در غزل، دوبیتی، رباعی و شعر نیمایی طبع‌آزمایی کرده؛ او از پیشگامان غزل نئوکلاسیک است که کمتر به چاپ و انتشار اشعارش اندیشیده و از همین روست که که شاید چندان شناخته‌شده نباشد. نگرشی تغزلی و اجتماعی بر غزل‌های هومن حاکم است و به مدد تغزل است که از انسان-جهان سخن می‌گوید و انسان را در گستره‌ای به قدمت تاریخ با شادی‌ها و غم‌هایش تصویر می‌کند.
@bookcitycc
انتشارات مرواریدمنتشرکرد:

رمان کودکی که فروخته شد شرح درد و رنج گروهی از انسان‌های هم‌روزگار ماست؛ رنج و درد کودکان برده در جامعه‌ی برده‌داری پنهان و جدید. نویسنده هنگام پژوهش در موضوع کودکان فروخته‌شده از ملیت‌های مختلف به نگارش رمان حاضر اندیشید و رمان را با ساختاری مبتنی‌بر رئالیسم و به‌صورت خاطره و گزارش نوشت. رمان از زبان امین، یکی از کودکان برده، روایت می‌شود.
@bookcitycc
نشرثالث منتشرکرد
@bookcitycc
زخم زن

هانیه کسائی فر سال هاست می نویسد. نویسنده ای که در بسیاری فضاها تجربه دارد و این تسلط را می توان در اولین رمانِ او به خوبی دید. زَخم زَن داستانی نا متعارف از روزگاری متعارف است. داستانی که در آن یک اتاق در بدن تبدیل به رخدادی در کلِ متن می شود. زخمی که خونش بند نمی آید. رمان داستانِ زوجی موفق، خوشحال و خوشبخت است که مانند خیلی ها فکر می کنند روزگار چنین است و چنان هم خواهد ماند. اما یافتن یک پرندهٔ کوچک و ناتوانِ رو به موتْ زن را که از قضا علاقه ای به حیوانات ندارد مجاب می کند تا به او رسیدگی کند. مرد دلبستهٔ گربه هاست و روزگاری آرام با همسر و فرزندش دارد. زن نیز انگار از همه چیز راضی ست اما بعد ورود این پرنده که آن را از همه پنهان کرده، ماجراهایی را رقم می زند که حیرت آور است. مسئله این جاست که پرنده باید مدام تغذیه شود.آن هم خونِ زندهٔ زن... کسائی فر رابطه ای عجیب بین قهرمان اصلی خود، پرنده، همسر و خانواده می سازد که با یک روند هولناک و غیرقابلِ پیش بینی مواجه می شود. زن داستانِ او هم باید با خود بجنگد، هم پرنده ای که هم به او عاشق است، هم متنفر، هم ماجراهایی که بعدِ این ماجرا بر او آشکار می شود. آیا زخم ها برای همیشه التیام می یابند؟
@bookcitycc
2024/11/19 23:31:49
Back to Top
HTML Embed Code: