Telegram Group Search
بخش‌هایی از نمایش «داش‌آکُل به گفته‌ی مرجان»

قسمت اول نمایش «داش‌آکُل به گفته‌ی مرجان» تازه‌ترین اثر بهرام بیضایی، نام معتبر ادب و فرهنگ و هنر ایران، با حمایت مرکز مطالعات ایرانشناسی دانشگاه استنفورد در نخستین روزهای مهرماه ۱۴۰۳ در سالن رودای شهر برکلی ایالت کالیفرنیای آمریکا به روی صحنه رفت.
این نمایش، داستان کوتاه معروف «داش‌آکل» نوشته صادق هدایت را با رویکردی تازه و از نگاه شخصیت مرجان روایت می‌کند. مژده شمسایی، عامر مسافر، دینا ظریف، علی زندیه و مهدی حافظی‌منشادی بازیگران نقش‌های اصلی این نمایش هستند.
نمایش «داش‌آکُل به گفته‌ی مرجان» را می‌توان یکی از صریح‌ترین آثار بهرام بیضایی در کارنامه‌اش دانست که در آن ضمن حضور بسیار پررنگ زنان، زمینه‌های اجتماعی وقوع داستان و نقش انتقادی شخصیت‌هایی چون امام‌جمعه و متشرعان مذهبی برجسته شده است.
بهرام بیضایی همزمان با اجرای نمایش تازه‌اش در گفت‌وگو با رادیوفردا به بیان توضیحاتی درباره نوشتن و اجرای این نمایش و فعالیت‌ها و دیدگاهش در سال‌های اقامت در آمریکا پرداخت.
@babakgha
‏داریوش دوشنبه شب در کنسرت وین، همزمان با ابراز نگرانی‌اش از احتمال وقوع جنگی در ایران، به شیوه و اعتقاد همیشگی‌اش در ۴۵ سال گذشته، تندترین انتقادات را نسبت به حاکمان فعلی ایران بیان کرد. او نشان داده پای‌بند اصول و ارزش‌های موردنظرش، ورای پسندهای معمول زمانه‌ است.
@babakgha
نمایش «داش‌آکل به گفته‌ی مرجان» در گفت‌وگو با بهرام بیضایی
بابک غفوری‌ آذر
#پادکست #صحنه ۷۶۵

🔸نمایش «داش‌آکل به گفته‌ی مرجان» در گفت‌وگو با بهرام بیضایی

🔸قسمت اول نمایش «داش‌آکُل به گفته‌ی مرجان» تازه‌ترین اثر #بهرام_بیضایی، نام معتبر ادب و فرهنگ و هنر ایران، با حمایت مرکز مطالعات ایرانشناسی دانشگاه استنفورد در نخستین روزهای مهرماه ۱۴۰۳ در سالن رودای شهر برکلی ایالت کالیفرنیای آمریکا به روی صحنه رفت. این نمایش، داستان کوتاه معروف «داش‌آکل» نوشته صادق هدایت را با رویکردی تازه و از نگاه شخصیت مرجان روایت می‌کند. نمایشی که می‌توان آن را یکی از صریح‌ترین آثار بهرام بیضایی در کارنامه‌اش دانست که در آن ضمن حضور بسیار پررنگ زنان، زمینه‌های اجتماعی وقوع داستان و نقش انتقادی شخصیت‌هایی چون امام‌جمعه و متشرعان مذهبی برجسته شده است. شماره ۷۶۵ پادکست صحنه، از مجموعه پادکست‌های رادیو فردا گفت‌وگویی است با بهرام بیضایی، درباره نوشتن و اجرای نمایش « داش‌آکُل به گفته‌ی مرجان» و فعالیت‌ها و دیدگاهش در سال‌های اقامت در آمریکا. در این پادکست صدای بخش‌های مختلفی از این نمایش را هم برای نخستین بار می‌شنوید. تهیه و اجرا: بابک غفوری‌آذر

🔸«صحنه» در کست‌باکس
فردا پادکست 🎧
گزارش ورایتی از فشارها بر آکادمی اسکار برای تغییر نحوه انتخاب نماینده کشورهای غیردمکراتیک

نشریه ورایتی می‌گوید انتخاب فیلم «دانه انجیر معابد» از طرف آلمان برای شرکت در بخش بهترین فیلم بین‌المللی اسکار ۲۰۲۵، به درخواست‌ها از آکادمی اسکار برای تغییر نحوه انتخاب فیلم از سوی کشورهایی با حکومت‌های غیر دمکراتیک مانند ایران و چین قدرت داده است اما آکادمی همچنان پاسخی به این درخواست‌ها نمی‌دهد.
این نشریه در گزارشی با عنوان «آیا تریلر ایرانی دانه انجیر معابد می‌تواند عاملی باشد تا آکادمی درباره نحوه انتخاب نامزدهای هر کشور برای بخش بهترین فیلم بین‌المللی بازاندیشی کند؟» نوشته باوجود تصمیم جشنواره‌های کن و برلین از زمان اعتراض‌های زن، زندگی، آزادی در جلوگیری از حضور بنیاد سینمایی فارابی در این جشنواره‌ها، آکادمی اسکار همچنان این نهاد زیرمجموعه وزارت ارشاد جمهوری اسلامی را به عنوان تصمیم‌گیر در انتخاب نماینده ایران به رسمیت می‌شناسد. به نوشته ورایتی، بنیاد فارابی «آشکارا هنوز مناسبات خوبی با آکادمی اسکار دارد».
ورایتی همچنین با مروری بر فیلم‌های معرفی شده از سوی چین در سال‌های اخیر به اسکار می‌نویسد که همگی آنها مضامین تبلیغی حکومت این کشور را دارند و این نحوه انتخاب باعث عدم معرفی فیلم‌های تقدیر شده ساخته فیلمسازان منتقد و محرومیت آنها از رقابت در اسکار شده است.
در گزارش ورایتی به نامه‌های دو سال اخیر کانون فیلمسازان مستقل ایران به آکادمی اسکار برای درخواست تجدیدنظر و تغییر نحوه انتخاب فیلم نماینده ایران در اسکار اشاره شده و آمده آکادمی این نامه‌ها و درخواست‌های مشابه دیگر ازجمله از سوی فیلمسازانی چون بهمن قبادی را بی‌پاسخ گذاشته است.
گزارش ورایتی در حالی منتشر شده که تعداد تماشاگران فیلم «دانه انجیر معابد» در پایان سومین هفته اکرانش در فرانسه به مرز ۴۰۰ هزار نفر رسیده است و فروش آن در مرز ۳ میلیون یورو معادل ۳ میلیون و ۳۰۰ هزار دلار قرار دارد. اکران این فیلم در آمریکا قرار است از اواخر آبان ماه آغاز شود و آلمان نیز اواخر سال جاری میلادی این فیلم را اکران خواهد کرد.
ورایتی در تازه‌ترین پیش‌بینی‌اش از نامزدهای اسکار، «دانه انجیر معابد» را علاوه بر بخش بهترین فیلم بین‌المللی، جزو ۵ نامزد نهایی بخش بهترین فیلمنامه غیراقتباسی هم قرار داده است. هالیوودریپورتر هم در کنار قطعی دانستن نامزدی این فیلم در بخش بهترین فیلم بین‌المللی و شانس بسیار بالای آن در بخش بهترین فیلمنامه غیراقتباسی، محمد رسول‌اف را بخت نهم نامزدی در بخش بهترین کارگردان معرفی کرده است.
@babakgha
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
صحبت‌های شنبه شبِ نادر ساعی‌ور، کارگردان فیلم «شاهد» پس از دریافت جایزه ویژه داوران جشنواره پرتقال طلایی آنتالیا در ترکیه:
«این جایزه برای من نیست. این جایزه برای دختران بین ۱۷ تا ۲۲ ساله‌‌ای است که در ایران به خیابانها آمدند و ۱۵۰۰ نفر از آنها کشته شدند. این جایزه مثل جایزه ونیز پیش من به امانت می‌ماند تا روزی که ایران به آزادی برسد و این جایزه را به زنان تقدیم کنم. از یک طرف برای گرفتن این جایزه خوشحالم و از طرف دیگر ناراحت، چون در بدترین زمانی که تمام خاورمیانه از افغانستان تا غزه زیر پای جنایتکاران غرق خون است، این جایزه را می‌گیرم. همه ناراحتیم و امیدواریم روزی پاک شدن تمام این کشورها از جنایتکارانی مانند نتانیاهو تا افراد طالبان را با هم جشن بگیریم.»
فیلم «شاهد» از آثار جریان زیرزمینی سینمای ایران است که بدون دریافت مجوز و رعایت سانسورهای جمهوری اسلامی ازجمله حجاب بازیگران زن ساخته شده است. این فیلم پیشتر برنده جایزه تماشاگران بخش افق‌های گسترش یافته جشنواره ونیز شده بود.
@babakgha
آغاز نمایش‌های «لولیتاخوانی در تهران»

فیلم «لولیتاخوانی در تهران» اقتباسی از رمان معروف آذر نفیسی ساخته اِران ریکلیس در روزهای آینده در بخش‌های مسابقه جشنواره‌های رم، حیفا و شب‌های سیاه تالین به نمایش در می‌آید. گل‌شیفته فراهانی، زر امیرابراهیمی، مینا کاوانی، بهار بیهقی، ایزابلا نفار، رها رهبری، آرش مرندی، شهباز نوشیر، کتایون احمدی، رضا دیاکو، سینا پروانه و اش گلده بازیگران این فیلم هستند که وقایع سال‌های ابتدایی پس از انقلاب سال ۵۷ در ایران و بسته شدن دانشگاه‌ها و اجباری شدن حجاب را از نگاه یک استاد دانشگاه تهران و ارتباطش با دانشجویان بیان می‌کند. «لولیتاخوانی در تهران» که در ایتالیا فیلمبرداری شده محصول مشترک ایتالیا و اسرائیل است.
@babakgha
نامزدی سهیلا گلستانی برای جایزۀ آسیا پاسیفیک همزمان با احضار او به دادسرا

نامزدهای هفدهمین دوره مراسم اهدای جوایز اسکرین آسیا پاسیفیک معرفی شدند و سهیلا گلستانی بازیگر فیلم «دانه انجیر معابد»، ساختۀ محمد رسول‌اف، نامزد دریافت جایزۀ بهترین بازیگر این جوایز شد.
در همین حال رادیوفردا مطلع شده که در هفته‌های اخیر دور تازه‌ای از برخوردهای قضایی با عوامل فیلم «دانه انجیر معابد» در ایران آغاز شده است و هفتۀ گذشته‌ شماری از عوامل تولید این فیلم ازجمله سهیلا گلستانی به دادسرای امنیت دادگاه انقلاب احضار شدند.
به همین دلیل، حضور سهیلا گستانی در مراسم اهدای جوایز اسکرین آسیا پاسیفیک که دهم آذرماه در استرالیا برگزار می‌شود، در هاله‌ای از ابهام قرار دارد.
امسال برای اولین بار نامزدهای بخش بازیگری جوایز اسکرین آسیا پاسیفیک بدون تفکیک جنسیتی معرفی شدند و سهیلا گلستانی جزو پنج نامزد دریافت جایزه قرار دارد.
@babakgha
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
تریلر فیلم «لولیتاخوانی در تهران» ساخته اران ریکلیس با بازی گل‌شیفته فراهانی، زر امیرابراهیمی و مینا کاوانی. این فیلم برای نخستین بار در دنیا روز شنبه ۲۸ مهر در جشنواره فیلم رم به نمایش در می‌آید.
@babakgha
به فاصله کوتاهی پس از انتشار نسخه غیررسمی فیلم «دانه انجیر معابد» ساخته محمد رسول‌اف، نسخه‌ای از فیلم «کیک محبوب من» ساخته مریم مقدم و بهتاش صناعی‌ها هم به صورت غیررسمی منتشر شد. این اتفاق در حالی رخ داده که اکران‌های عمومی این دو فیلم هنوز در بسیاری از کشورهای جهان ازجمله آمریکا آغاز نشده است. دو فیلم «دانه انجیر معابد» و «کیک محبوب من» که از شاخص‌ترین آثار جریان سینمای غیررسمی ایران در دو سال اخیر محسوب می‌شوند، از نظر اکران‌های جهانی هم از موفق‌ترین آثار ایرانی چند سال اخیر هستند. مجموع فروش فیلم «دانه انجیر معابد» فقط در کشور فرانسه از ۳ میلیون یورو با بیش از ۴۰۰ هزار تماشاگر گذشته و فیلم «کیک محبوب من» هم تاکنون در حدود ۶۰۰ هزار دلار با اکران در کشورهای آلمان، بریتانیا، سوئد و بریتانیا فروش داشته است.
@babakgha
سفر سی و سه ساله از عروس مسافران تا مادر مرجان
بابک غفوری‌آذر
#پادکست #صحنه ۷۶۶

🔸سفر سی و سه ساله از عروس مسافران تا مادر مرجان

🔸شماره ۷۶۶ پادکست «صحنه» در ادامه مجموعه گفت‌وگوها پیرامون اجرای قسمت اول نمایش «داش‌آکل به گفته‌ی مرجان» تازه‌ترین کار #بهرام_بیضایی، نویسنده و کارگردان معتبر، گفت‌وگویی است با #مژده_شمسایی، از بازیگران این نمایش. او در این نمایش نقش مهبانو، مادر مرجان را بازی می‌کند. رابطه خاص و چند وجهی‌ این شخصیت با داش‌آکل و همین طور دخترش مرجان، از نکات چشمگیر و برجسته نمایش «داش‌آکل به گفته‌ی مرجان» است. مژده شمسایی از سال ۱۳۷۰ با بازی در فیلم «مسافران» تبدیل به بازیگر زن اصلی آثار نمایشی بهرام بیضایی شد. او که همسر آقای بیضایی هم هست در این سالها نقشی فراتر از بازیگر در آثاری که از بهرام بیضایی در آمریکا اجرا شده ایفا کرده است. او در گفت‌وگو با پادکست «صحنه» از همراهی با بهرام بیضایی در آمریکا و بازی در نقش «مهبانو» می‌گوید و نظرش را نیز درباره ایفای نقش‌های پروانه معصومی و سوسن تسلیمی به عنوان دو بازیگر زن دیگری که در آثار بهرام بیضایی بازی کردند، بیان می‌کند. تهیه و اجرا: بابک غفوری‌آذر

🔸«صحنه» در کست‌باکس
فردا پادکست 🎧
مژده شمسایی: بازی پروانه معصومی قابل مقایسه با سوسن تسلیمی نیست

مژده شمسایی، بازیگر شناخته شده در بخشی از گفت‌وگوی اخیرش با پادکست «صحنۀ» رادیو فردا در پاسخ به سئوالی درباره نگاهش به نقش‌آفرینی خودش در کنار پروانه معصومی و سوسن تسلیمی، به عنوان سه بازیگر زنی که به شخصیت‌های اصلی زن آثار نمایشی بهرام بیضایی جان داده‌اند، گفت: «درباره بازی خودم باید دیگران قضاوت کنند، اما فکر می‌کنم این سه بازیگر خیلی متفاوت زنان بیضایی را جان دادند. هیچ‌کدام شبیه دیگری نبودند. هیچ‌کدام تقلید آن یکی نبودند. با احترام به خانم معصومی، فکر می‌کنم کارشان قابل مقایسه با خانم تسلیمی نیست. خانم معصومی بیشتر یک چهره با صورت خوش‌سیما بودند که یک نقش‌های خوبی را به تصویر کشیدند، اما چیزی به آن نقش‌ها اضافه نکردند. مثلاً در "رگبار" اگر پلان‌های بازی پروانه معصومی را کنار هم بگذارید، آن قدر حرکات تکراری می‌بینید که فقط یک فیگور است که مثلا لبش را می‌گزد؛ درحالی‌که "چریکه تارا" قطعاً بدون حضور سوسن تسلیمی قابل تصور نیست. قطعاً او به نقش افزوده. بنابراین کار آن دو نفر برای من قابل مقایسه با یکدیگر نیست. مثلاً در "غریبه و مه" که محبوب‌ترین فیلم آقای بیضایی برای من است، فکر می‌کنم اگر خانم تسلیمی نقش خانم معصومی را بازی می‌کرد، قطعاً آن نقش بهتر می‌شد. ضمناً همهٔ فیلم‌هایی که خانم معصومی بازی کرده دوبله شده‌اند و صدای خودشان نیست.»
کل گفت‌وگو با مژده شمسایی را در پادگیرهای مختلف ازجمله کست‌باکس، وب‌سایت رادیو فردا یا تلگرام بشنوید.
@babakgha
سازندگان فیلم «کیک محبوب من» در پرونده‌ای جدید به «اشاعه فساد» متهم شدند

رادیو فردا مطلع شده است که سازندگان فیلم «کیک محبوب من» در یک پرونده اتهامی تازه علاوه بر «تبلیغ علیه نظام»، از سوی قوه قضائیه جمهوری اسلامی به دو اتهام جدید شامل «اشاعه فساد به‌وسیلهٔ تولید فیلم مبتذل» و «اشاعه فساد به‌وسیلهٔ توزیع و انتشار فیلم مبتذل» نیز متهم شده‌اند.
این در حالی است که بهتاش صناعی‌ها، یکی از دو کارگردان فیلم روز یکشنبه ششم آبان به وب‌سایت خبر آنلاین اعلام کرد ممنوع‌الخروجی او و مریم مقدم، دیگر کارگردان فیلم، همچنان پابرجا است.
نیمه شهریور ماه اعلام شد که ممنوعیت خروج از کشور این دو کارگردان رفع شده است، اما خانم مقدم روز ۲۱ شهریور اعلام کرد پاسپورت او و بهتاش صناعی‌ها بار دیگر در فرودگاه و پیش از خروج از کشور توقیف شده است.
آن‌ها پس از ممنوع‌الخروجی با اتهام «تبلیغ علیه نظام و اقدام علیه امنیت ملی» روبه‌رو شده بودند.
فیلم «کیک محبوب من» بدون رعایت قواعد سانسور جمهوری اسلامی، ازجمله حجاب اجباری برای بازیگران زن ساخته شده و در روزهای اخیر با انتشار نسخه غیررسمی آن در ایران تبدیل به یکی از پربیننده‌ترین فیلم‌های ایرانی شده است و بسیاری از کاربران در شبکه‌های اجتماعی به تحلیل و صحبت درباره آن پرداخته‌اند.
فیلم «کیک محبوب من» به تازگی در جشنواره فیلم شیکاگو در آمریکا برنده جایزه هوگوی نقره‌ای بهترین کارگردان بخش کارگردان‌های جدید هم شده است. در بخش مسابقه این جشنواره فیلم «دانه انجیر معابد» ساخته محمد رسول‌اف برنده جایزه بهترین فیلمنامه و در بخش مستند فیلم «سیاه دزدیده شده من» ساخته فرحناز شریفی برنده جایزه هوگوی نقره‌ای بهترین فیلم شد.
@babakgha
نامزدی «دانه انجیر معابد» در سه رشته اصلی جوایز آکادمی فیلم اروپا

نامزدهای جوایز آکادمی فیلم اروپا (اسکار اروپایی) روز سه‌شنبه معرفی شدند و فیلم «دانه انجیر معابد» در سه رشته بهترین فیلم، کارگردان و فیلمنامه برای محمد رسول‌اف نامزد دریافت جایزه شد.
این فیلم در کنار فیلم‌هایی چون «امیلیا پرز» ساخته ژاک اودیار و «اتاق کناری» ساخته پدرو آلمادوار در رشته‌های اصلی این جوایز معتبر نامزد شده است. دو فیلم «امیلیا پرز» و «اتاق کناری» با نامزدی در چهار رشته بیشترین تعداد نامزدی این جوایز را داشته‌اند.
نامزدهای جوایز آکادمی فیلم اروپا بر اساس نظر حدود ۵ هزار نفر از فعالان و متخصصان حوزه سینما در اروپا انتخاب می‌شوند.
برندگان نهایی در مراسم اهدای جوایز که ۷ دسامبر در شهر لوسرن سوییس برگزار می‌شود، معرفی خواهند شد.
@babakgha
اجرای «داش‌آکل به گفته‌ی مرجان» به روایت بازیگرانش و عباس میلانی
بابک غفوری‌ آذر
#پادکست #صحنه ۷۶۷

🔸اجرای «داش‌آکل به گفته‌ی مرجان» به روایت بازیگرانش و عباس میلانی

🔸شماره ۷۶۷ پادکست «صحنه»، گفت‌وگوهایی است با دینا ظریف و علی زندیه دو بازیگر نمایش «داش‌آکل به گفته‌ی مرجان» کار تازه #بهرام_بیضایی، نویسنده و کارگردان شناخته شده. دینا ظریف، در این نمایش نقش مرجان و علی زندیه نقش کاکارستم را بازی می‌کند. در این شماره صحنه همچنین با عباس میلانی، مدیر مرکز مطالعات ایرانشناسی دانشگاه استنفورد هم درباره تدریس بهرام بیضایی در این مرکز و حمایت از اجرای نمایش‌های این نام معتبر فرهنگ و هنر ایران در آمریکا گفت‌وگو شده است. آقای میلانی می‌گوید بهرام بیضایی در مدت اقامت در آمریکا بیش از تمام زمان‌های حضورش در ایران نمایش بر صحنه برده است. تهیه و اجرا: بابک غفوری آذر

🔸«صحنه» در کست‌باکس
فردا پادکست 🎧
2024/11/14 07:46:20
Back to Top
HTML Embed Code: