Telegram Group Search
Forwarded from حکمران
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🟠اقتصاد دستورالعملی کلی نیست.
قوانین اقتصادی باید متناسب با هر جامعه جداگانه تنظیم شود.
اقتصاد خوان های ما دچار اشتباه در فهم اقتصاد هستند.

بیژن عبدالکریمی (استاد دانشگاه)

#تکه‌های_حکمران
حکمران؛ روایت عمیق سیاست و اقتصاد
@HokmranOnline
Forwarded from حکمران
🔸گره ایرانیان به دست چه کسی باز می شود؟

🔹دکتربیژن عبدالکریمی | استاد فلسفه

برنامه را از لینک زیر ببینید🔻
📺 youtu.be/gBgzjsXgPoA

(لینک آپارات با ۴۸ ساعت تاخیر در همین پیام درج خواهد شد)

#برنامه‌های_حکمران
حکمران؛ روایت عمیق سیاست و اقتصاد
@HokmranOnline
Forwarded from آزاد | Azad
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🎥 نقد گفتمان بیژن عبدالکریمی

🔶 گفتگوی زنده حسن محدثی و بیژن عبدالکریمی

🔻حسن محدثی: این تناقض آقای عبدالکریمی است که خود را داخل گفتمان انقلاب معرفی می‌‌کنند، اما می‌گویند منتقدش هستند. ایشان نقد روشنفکران می‌کنند، در حالی که می‌دانیم آن نیرویی که قدرت بیشتری دارد مسئولیتش هم بیشتر است؛ به همین خاطر است که مسئله اصلی کارگزاران فکری-فرهنگی جامعه نقد حاکمیت است. جامعه ما در طول این تاریخ، به کنشگری رسید و حاکمیت نهاد سلطنت و نهاد دین را کنار زده است.

🔺بیژن عبدالکریمی:
من زمانی می‌توانم اندیشه‌ای را نقد کنم که درون آن باشم. مسئله روشنفکران هم این است که خود را جدای از تاریخ و فرهنگ کشور می‌دانند و نگاه ساختاری ندارند، به همین خاطر است که حاکمیت هم به صدایشان گوش نمی‌دهد. روشنفکران باید جایگاه خود را بشناسند و در تلاش باشند نیروی اجتماعی‌ای بسازند که بتوانند قدرت حاکم را مهار کنند. سنت حذف‌شدنی نیست و باید از ظرفیت آن استفاده کرد.

🎞 فیلم کامل این گفتگو در یوتوب آزاد:
https://youtube.com/live/pzsmqnQCBrI

حمایت «ارزی» و «ریالی» از آزاد

🆔@AzadSocial
Forwarded from آزاد | Azad
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🎥 اصلاح ایران با نیروهای انقلابی؟

🔶 بخشی از گفتگوی حسن محدثی و بیژن عبدالکریمی

🔻بیژن عبدالکریمی:
نیروهای گفتمان انقلاب در کشور اقلیتند، با این حال برای عبور از شرایط امروز کشور این‌ها هستند که نقش کلیدی دارند.

🎞 فیلم کامل این گفتگو در یوتوب آزاد:
https://youtube.com/live/pzsmqnQCBrI

حمایت «ارزی» و «ریالی» از آزاد

🆔@AzadSocial
Forwarded from آزاد | Azad
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🎥 بحران‌های ایران و مسئله مهاجرت

🔶 بخشی از گفتگوی حسن محدثی و بیژن عبدالکریمی

🔻حسن محدثی
: یک زمانی از جوانان خواستم مهاجرت و خودکشی نکنند، به این امید که حتی یک نفر به زندگی امیدوارتر بشود. مهاجرت تصمیم آسانی نیست و چه‌بسا اگر شرایط کشور سامان یابد، خیل جوانانی که رفته‌اند به کشور برگردند.

🎞 فیلم کامل این گفتگو در یوتوب آزاد:
https://youtube.com/live/pzsmqnQCBrI

حمایت «ارزی» و «ریالی» از آزاد

🆔@AzadSocial
Forwarded from A Monjezi
Official secets


در سال ۲۰۰۴ ، جورج دبلیو بوش پسر بهمراه کالین پاول و رامسفلد و تونی بلر نخست وزیر انگلیس، زمینه را برای حمله به عراق مهیا می کنند. آنها به رای شورای امنیت نیاز دارند. اجماع جهانی صورت نگرفته، همه اروپا از حمله حمایت نمی کند، با انکه جهان بر علیه دیکتاتور صدام موضع قاطعی دارند اما موافق حمله و شروع جنگ جدیدی نیستند. امریکا تولید سلاح شیمیایی و بیولوژیک توسط صدام را بهانه کرده. تونی بلر مدعی ست که او کارخانجات تولید را در کامیون ها و تریلر های بزرگ طراحی کرده که قابل ردیابی نیستند..بلر بطور جدی و مصمم بوش را همراهی می کند.بوش مدعی می شود که ۱۱ سپتامبر نگرش او را تغییر داده و با تروریسم و القاعده بشکل قاطع و کوبنده باید برخورد کرد.. نامه ای از گلد اسمیت سیا خطاب به فرانک کوزاک در آژانس امنیت ملی mi6ارسال می شود، امریکا از اژانس تقاضا می کند تا تلفن اعضا شورای امنیت را شنود کند و از انها آتو بگیرد تا با تحت فشار گذاشتن تک تک اعضا شورای امنیت ، نظر اکثریت آنها را برای شروع جنگ و حمله به عراق جلب کند.
کاترین ترزا گان ، ساکن چلنتام انگلیس ، یک جاسوس است. عضو اژانس امنیت ملی mi6 است . امادر ۵۴ فوریه ۲۰۰۴به محض دریافت نامه بهم ریخته می شود. نزدیک به یک میلیون نفر در لندن بر علیه جنگ شعار می دهند. اما پیداست که اتحاد بوش ،بلر جنگ را شروع خواهند کرد ،
همسر گان یک مسلمان عراقی ست. گان مخالف جدی شروع جنگ است. او مشخصا به واهی بودن ادعای بوش و بلر در مورد تلسحات شیمیایی پی برده . بی انکه مشورت کند یک کپی از نامه را به خبرنگار روزنامه ابزورور می دهد .تقاضای او پیگیری و تحقیق درباره ماجراست . اما ابزورور متن کامل نامه را منتشر می کند. نامه ای که جزیی از اسناد سری و فوق محرمانه تلقی می شود. انتشار نامه طوفانی بپا می کند .
مارتین برایت خبرنگار ابزرورور در صفحه نخست تیتر می زند:برملا شد، کار کثیف دولت امریکا برای پیروزی در آرا ی جنگ عراق....هنگامی که کارکنان آژانس تحت فشار و بازجویی قرار می گیرند کاترین برای نجات دیگران ، مجبور به اعتراف می شود. عمل او طبق قانون مجرمانه ست و مجازات سنگینی دارد .
وی در جواب به کارگاه می گوید :
:شما برای دولت کار می کنین..
:نه ، من برای مردم بریتانیا کار می کنم، دولت ها تغییر می کنند
:من اطلاعات جمع می کنم تا دولت از ملت محافظت کنه..اطلاعات جمع نمی کنم تا دولت به مردم دروغ بگه..
:با تمام احترام، خانم شما یه جاسوس هستی..
:بله
:مکالمات مردم رو شنود می کنی
:بله
:حالا وقتی از شما خواسته شده مکالمات شورای امنیت رو شنود کنی مشکل پیدا می کنی؟
:بله کارگاه، از من نخواستن اطلاعات جمع کنم تا از یه حمله تروریستی جلوگیری کنم ، از من اطلاعات خواستن تا ارای سازمان ملل و تغییر بدن، تا با دروغ و نیرنگ دنیا رو وارد جنگ کنن..شما به صدام حمله نمی کنین به سرزمینی با ۳۰میلیون جمعیت حمله می کنید...من دروغ رو افشا کردم..

کاترین کار و زندگی خصوصی اش را فدا می کند..
یکسال تحت فشار نیروهای امنیتی سپری می کند. دادگاه اتهام او را تفهیم می کند..اما در کمال تعجب دادستان پرده از تصمیم غیرمنتظره دولت و آژانس برمیدارد.‌‌و.........
این داستان واقعی کاترین گان است. بعد از اتمام جلسه دادگاه کاترین رو به خبرنگاری که پرسیده بود اگر دوباره در شرایط مشابه قرار بگیری ایا این کار را تکرار می کنی؟..بی درنگ پاسخ می دهد:دوباره تکرار خواهم کرد..
نایتلی بازی عالی و بی نقصی دارد . رالف فاینس حضور کم و اما موثری دارد..فارغ از کیفیت هنری و ارزش سینمایی فیلم ، وجوه اخلاقی داستان، روح شورشی و انتخابگری، خصوصیات جوامع دارای دموکراسی پیشرفته، قانون مداری بر پایه حقوق شهروندی نکات چشمگیر ومهمی هستند که تماشای فیلم را به تجربه ای اموزنده تبدیل می کند..
جنگ بلر و بوش در چهار سال اول ۱۵۱ هزار تا یک میلیون عراقی بود.
۴۶۰۰نفر انگلیسی امریکایی کشته شدند و ۳۷۷۰۰نفر مجروح در پی داشت..

عدم کشف سلاح های شیمیایی به عقده و سرخوردگی جامعه روشنفکری ، طبقه متوسط ، سیاسیون و فعالان اجتماعی این دو کشور منجر شد .
اسرار سری
کوین هوود فیلم را کارگردانی کرده
سارا و گریگوری برنشتاین فیلمنامه را بهمراه هود نوشته اند
کیرا نایتلی رالف فاینس مت اسمیت متیو گوود رایس ایفانس بازیگران فیلمند...
ببینید......
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
نقد گفتمان سیاسی بیژن عبدالکریمی | گفتگوی بیژن عبدالکریمی و حسن محدثی


🆔@mb998989
Forwarded from Mohammad Rezaei
1_15891470403.mp4
1.6 MB
Forwarded from حکمران
🔸گره ایرانیان به دست چه کسی باز می شود؟

🔹دکتربیژن عبدالکریمی | استاد فلسفه

برنامه را از لینک زیر ببینید🔻
📺 youtu.be/gBgzjsXgPoA

(لینک آپارات با ۴۸ ساعت تاخیر در همین پیام درج خواهد شد)

#برنامه‌های_حکمران
حکمران؛ روایت عمیق سیاست و اقتصاد
@HokmranOnline
Forwarded from حکمران
بیژن عبدالکریمی
🔸گره ایرانیان به دست چه کسی باز می شود؟ 🔹دکتربیژن عبدالکریمی | استاد فلسفه برنامه را از لینک زیر ببینید🔻 📺 youtu.be/gBgzjsXgPoA (لینک آپارات با ۴۸ ساعت تاخیر در همین پیام درج خواهد شد) #برنامه‌های_حکمران حکمران؛ روایت عمیق سیاست و اقتصاد @HokmranOnline
🔸گره ایرانیان به دست چه کسی باز می شود؟
خلاصه مصاحبه با دکتر بیژن عبدالکریمی
(استاد فلسفه)


🔸رابطه علم و فلسفه
دکتر عبدالکریمی معتقد است که علم و فلسفه دو نوع آگاهی متفاوت‌اند. علم به ما اطلاعات می‌دهد، اما فلسفه خودآگاهی ایجاد می‌کند. رشد علم بدون فلسفه، منجر به کاهش خودآگاهی اجتماعی و تاریخی شده است. تمام علوم، ازجمله اقتصاد، دارای مبانی فلسفی‌اند که می‌توان آن‌ها را به چالش کشید. به همین دلیل، سیاستمداران بدون درک فلسفی نمی‌توانند به‌طور موفق نسخه‌های اقتصادی را اجرا کنند.

🔹اقتصاد و جغرافیای فرهنگی
وی تأکید دارد که اقتصاد مدرن در بستر تغییرات تاریخی غربی شکل گرفته است. نظام سرمایه‌داری پس از فروپاشی فئودالیسم در اروپا رشد یافت و استعمار نیز در شکل‌گیری آن تأثیرگذار بوده است. از این‌رو، استفاده از همان نسخه‌های اقتصادی در جوامع غیرغربی، به‌ویژه در کشورهای جنوب جهانی، نمی‌تواند نتایج مشابهی به بار آورد. عبدالکریمی با رویکرد پوزیتیویستی به اقتصاد مخالفت کرده و بر تفاوت‌های بنیادی میان کشورهای متروپل (مرکز) و کشورهای حاشیه‌ای تأکید دارد.

🔸نئولیبرالیسم و نابرابری اجتماعی
عبدالکریمی به بررسی نئولیبرالیسم می‌پردازد و اشاره می‌کند که این نظام اقتصادی به‌جای ایجاد رفاه همگانی، موجب گسترش نابرابری شده است. او با اشاره به تاریخ کشورهای مختلف، توضیح می‌دهد که چگونه سرمایه‌داری جهانی، با سوءاستفاده از منابع کشورهای حاشیه‌ای، قدرت اقتصادی خود را حفظ کرده است. در این میان، روشنفکرانی که زمانی علیه سرمایه‌داری می‌جنگیدند، اکنون خود به مدافعان این سیستم تبدیل شده‌اند و هرگونه مقاومت علیه آن را سرکوب می‌کنند.

🔹وضعیت اجتماعی ایران و نابرابری طبقاتی
وی بر این باور است که افزایش نابرابری در ایران باعث ایجاد یک جامعه دو قطبی شده است، جایی که ۹۰٪ سپرده‌های بانکی در اختیار ۱۰٪ جمعیت است. همچنین، شکاف طبقاتی در قبولی‌های کنکور و دانشگاه‌های برتر ایران نیز به‌وضوح مشاهده می‌شود. عبدالکریمی هشدار می‌دهد که ادامه این روند می‌تواند منجر به طغیان‌های اجتماعی گسترده شود.

🔸ضرورت بازنگری در سیاست‌های اقتصادی

عبدالکریمی اشاره می‌کند که تمام جناح‌های سیاسی ایران در زمینه سیاست‌های اقتصادی هم‌نظر بوده‌اند و تغییری در مسیر نئولیبرالی ایجاد نکرده‌اند. او تأکید دارد که تنها تغییر افراد در قدرت کافی نیست، بلکه نیازمند یک تغییر ساختاری و پارادایم شیفت در نگرش اقتصادی کشور هستیم.

🔹بحران معنا در جهان مدرن
عبدالکریمی بر این باور است که نئولیبرالیسم، همه‌چیز را از معنا تهی کرده و تنها سودمحوری را ترویج داده است. وی این روند را بخشی از بحران نیهیلیسم می‌داند که به‌جای اروپا، اکنون تمام جهان را دربر گرفته است. او تأکید دارد که کشورهای اسلامی، ازجمله ایران، برای مقابله با این بحران، نیازمند یک فلسفه و جهان‌بینی جدید هستند.

🔸لزوم تغییر رویکرد گفتمان انقلاب
وی معتقد است که نیروهای انقلاب در ایران باید تغییر نگرش دهند و طبقه متوسط را به رسمیت بشناسند. همچنین، برای مقابله با نظم جهانی نئولیبرالی، باید گفتمان انقلاب را بازسازی کرد و با زبان مدرن به بیان مفاهیم پرداخت. عبدالکریمی هشدار می‌دهد که در صورت عدم تغییر رویکرد، گفتمان انقلاب با شکست جدی مواجه خواهد شد.

🔹جمع‌بندی
او در پایان تأکید می‌کند که جامعه ایران نیازمند یک خودآگاهی تاریخی و اراده ملی برای عبور از وضعیت فعلی است. وی با وجود تمام چالش‌ها، به خرد ایرانی امید دارد و بر این باور است که ایران می‌تواند روح جهان بی‌روح باشد، به شرطی که تفکر و فلسفه را جدی بگیرد.

#برنامه‌های_حکمران
حکمران؛ روایت عمیق سیاست و اقتصاد
@HokmranOnline
بیژن عبدالکریمی
🔸گره ایرانیان به دست چه کسی باز می شود؟ 🔹دکتربیژن عبدالکریمی | استاد فلسفه برنامه را از لینک زیر ببینید🔻 📺 youtu.be/gBgzjsXgPoA (لینک آپارات با ۴۸ ساعت تاخیر در همین پیام درج خواهد شد) #برنامه‌های_حکمران حکمران؛ روایت عمیق سیاست و اقتصاد @HokmranOnline
Audio
🔸گره ایرانیان به دست چه کسی باز می شود؟

🟡 فهرست مطالب
• 00:00:00 - مقدمه
• 00:01:02 - چرا علیرغم رشد علمی خودآگاهی کاهش یافته؟
• 00:05:17 - علم اقتصاد استعماری ست
• 00:09:58 - چرا اروپایی ها امت گرا شده‌اند؟
• 00:13:48 - نئولیبرالیسم تولید ثروت منهای عدالت
• 00:22:30 - چرا از دل انقلاب مستضعفین سلطان ها بیرون آمدند؟
• 00:31:40 - آیا میشود هم با بیرون جنگید هم با درون؟
• 00:38:30 - نیازمند دم مسیحایی برای دگرگونی هستیم
• 00:48:10 - چرا برخی توده ها از گفتمان انقلاب جدا شدند؟
• 00:50:16 - نیاز انقلاب به گفتمانی جدید

#برنامه‌های_حکمران
حکمران؛ روایت عمیق سیاست و اقتصاد
@HokmranOnline
Forwarded from ربات حذف ✂️
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
بیژن عبدالکریمی در خصوصِ مواجهه نسلهای جدید با دنیای غرب و مدرنیته سخن می‌گوید

.abdolkarimi

#بیژن_عبدالکریمی #جرعه_بیژن_عبدالکریمی #جرعه_مدرنیته

🔗 joreah_journal

📲
Forwarded from ربات حذف ✂️
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
💢بیژن عبدالکریمی: نیروی اصیل تاریخی چه ویژگی هایی دارد؟

نقد گفتمان سیاسی بیژن عبدالکریمی |  بخشی از گفتگوی دوم بیژن عبدالکریمی و حسن محدثی
Forwarded from سید حسین امامی
15_3148.pdf
257.3 KB
Forwarded from جماران
عبدالکریمی، استاد فلسفه: انقلاب واکنش مردم به بی‌خانمانی فرهنگی بود/ نیازمند خودآگاهی تاریخی هستیم

حاکمیت، نیروهای انقلاب، روحانیون، دانشگاهیان و روشنفکران باید نگاه خود به یک سری مسائل را تغییر دهند

باید بر اساس عقلانیت و نه آرمان‌گرایی صرف، تلاش کنیم شرایط را بهبود دهیم، وگرنه با خطرات بسیاری روبه‌رو خواهیم بود

🔸بیژن عبدالکریمی
گفت: قدرت سیاسی نظام به قدری درگیر مسائل خارجی شده که نتوانسته در عرصه داخلی موفق عمل کند.

🔸اما این به معنی قصور اخلاقی حاکمیت نیست. آنقدر کشور تحت تأثیر فشار نظام سلطه قرار داشت که تمام توان خود را صرف مسائل خارجی کرد و نتوانست به میزان شایسته‌ای به مشکلات داخلی توجه کند.

🔸اکنون ما نیازمند تغییر نگاه در حوزه‌های مختلف هستیم. دیگر نمی‌توانیم با تکیه بر گفتمان‌های پیشین، ادامه دهیم. جامعه با بحران‌های بسیاری رو به رو‌ست./ جماران

https://www.jamaran.news/fa/tiny/news-1658080

🕌 @jamarannews
2025/02/05 00:34:37
Back to Top
HTML Embed Code: