Telegram Group Search
🔘 سمپوزیوم «ترومای روانی-اجتماعی سوختگی»

☑️ تهران، بیمارستان حضرت فاطمه (س)؛ یکم دی ۱۴۰۳

دارای امتیاز بازآموزی (شناسه برنامه: ۲۲۶۰۲۴)

-
تهديدها_و_فرصت_هاي_زلزله_كرمانشاه_21_8_403.pdf
320.8 KB
🔘 تهديدها و فرصت‌های زلزله سال ۱۳۹۶ كرمانشاه

(به مناسبت سالگرد زلزله)

✍️ دکتر محمد ايران‌منش، ۲۱ آبان ۱۴۰۳

-
روان‌پزشكى تروما
تهديدها_و_فرصت_هاي_زلزله_كرمانشاه_21_8_403.pdf
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
🔘 گزارشی از دکتر علی ربیعی. به مناسبت هفتمین سالگرد زلزله کرمانشاه

-
🔘 گزارشی از نشست تخصصی حوزه اطلاع‌رسانی در بحران، به مناسبت هفتمین سال‌روز زلزله کرمانشاه

☑️ پژوهشگاه سوانح طبیعی، ۲۱ آبان ۱۴۰۳


🗣 علی ربیعی، دستیار اجتماعی رئیس‌جمهور:

در بحران‌ها، ارتباطات از اهمیت زیادی برخوردار است و البته منظور از ارتباطات، مسأله‌ای فراتر از رسانه‌ها است.

ما هنوز در علت‌یابی بحران‌های اجتماعی به تفاهم نرسیده‌ایم. یکی از بحران‌های کشور، عدم فهم مشترک در بحران‌های اجتماعی است. خود تصمیم در مسأله اجتماعی، بحران ایجاد می‌کند.

یکی از موارد مهم در زمینه مدیریت پیش از بحران، تشکیل تیم‌های رسانه‌ای است. اگر به این مساله اهمیت داده نشود، خود اطلاع‌رسانی، بحران‌زا می‌شود. حتی اینکه میزان اطلاع‌رسانی بیش از اندازه نیز باشد هم، بعضا بحران‌آفرین می‌شود.


🗣 محمد گلزاری، دبیر شورای اطلاع‌رسانی دولت:

باید دستورالعمل‌هایی در حوزه بحران تببین شود که اگر به بحران رسیدیم، بدانیم چه مسیری را طی کنیم. ارتقای ادراک مدیران نیز در این زمینه اهمیت دارد، بعضاً مدیران روابط عمومی در این خصوص دچار مشکل می‌شوند.

هم مدیران و هم رسانه‌های ما نیاز دارند در زمینه بحران، تغییر نگرش داشته باشند و این مهم با ارتباطات نقطه‌ای شکل نمی‌گیرد... ضرورت دارد برخی آیین‌نامه‌ها با تشکیل کارگروه ویژه اصلاح شوند. مهم‌تر از همه این‌ها این است که رسانه‌های رسمی کشور نیز اعتباربخشی شوند.

دستگاه‌های اطلاع‌رسان باید از رویکرد تکذیب‌محور دور شوند. این یک عادت در نظام اطلاع‌رسانی بوده و البته محال است با یک تکذیبیه رسمی بشود اعتبار دستگاه را حفظ کرد.


🗣 هادی خانیکی، عضو هیئت علمی دانشگاه علامه طباطبایی:

مسائل بحران‌زا می‌تواند ما را نگران کند، اما در متن این تهدید، فرصتی هم از منظر ارتباطی وجود دارد و آن هم فرصت احیا و بازسازی وجهی از ارتباطات است که در جامعه آسیب دیده است.

در جامعه ما نسبت به مسائل پیرامون نوعی کرختی به وجود آمده است.

بعد از سیل نوروز ۱۳۹۸، رئیس‌جمهور وقت هیأتی را برای بررسی سیلاب تشکیل داد و برای نخستین بار ابعاد اجتماعی و فرهنگی سیلاب مورد بررسی قرار گرفت. در استان گلستان وقتی مراجعه کردیم، اولین مسأله نهادهای رسمی این بود که در میان ساکنان هیچ توجهی به هشدارهای نهادهای رسمی نشد و در نهایت سخنان نهادهای مورد اعتمادشان از جمله گروه‌هایی که آموزش معارف دینی را می‌دادند، پذیرفتند. در استان خوزستان نیز در میان اقوام عرب می‌گفتند که این سیل به صورت عمد برای جابه‌جایی اجباری آن‌ها بوده است.

ارتباطات باید از طریق سرمایه اجتماعی، همبستگی، مشارکت و امید اجتماعی ایجاد شود و اگر این چهار مورد نباشد کار حکمرانی دچار اختلال می‌شود.


▪️ متن کامل گزارش

-
🔘 نشست تخصصی «زن‌کُشی»: به مناسبت ۲۵ نوامبر، روز جهانی منع خشونت علیه زنان

☑️ سه شنبه، ۲۹ آبان ۱۴۰۳، ساعت ۱۵:۳۰ تا ۱۷:۳۰

ورود برای عموم آزاد است.

-
1- تروما در دوران کودکی.pdf
677.3 KB
🔘 کمیته روان‌پزشکی تروما (انجمن علمی روان‌پزشکان ایران) در حال تدارک مجموعه‌ای آموزشی با عنوان «آسیب‌های ذهن و روان» برای آشنایی عموم مردم با مفهوم «تروما» یا «ضربه‌ی روانی» و گسترش آگاهی عمومی در این زمینه است. هر مطلب در حجمی کم تهیه و به تدریج منتشر می‌شود.

👈🏼 اولین مطلب: «تروما در دوران کودکی [برای مادران و پدران]»

-
روان‌پزشكى تروما
1- تروما در دوران کودکی.pdf
🔘 کمیته روان‌پزشکی تروما (انجمن علمی روان‌پزشکان ایران) در حال تدارک مجموعه‌ای آموزشی با عنوان «آسیب‌های ذهن و روان» برای آشنایی عموم مردم با مفهوم «تروما» یا «ضربه‌ی روانی» و گسترش آگاهی عمومی در این زمینه است. هر مطلب در حجمی کم تهیه و به تدریج منتشر می‌شود.

👈🏼 اولین مطلب: «تروما در دوران کودکی [برای مادران و پدران]»

-
🔘 ارتقای جايگاه مديريت بحران ميزان خطرپذيری را كاهش می‌دهد

☑️ يادداشت‌هايی از دكتر مهدی زارع، دكتر امير شعبانی و دكتر زينب نصيری در روزنامه اعتماد (دوشنبه، ۵ آذر ۱۴۰۳)

-
روان‌پزشكى تروما
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
روان‌پزشكى تروما
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
🔘 ۲۵ نوامبر، روز بین‌المللی مبارزه با #خشونت علیه زنان

-
روان‌پزشكى تروما
🔘 ارتقای جايگاه مديريت بحران ميزان خطرپذيری را كاهش می‌دهد (روزنامه اعتماد، ۵ آذر ۱۴۰۳) ☑️ مديريت بحران در ايران و راه‌های خروج از سوءمديريت؛ یادداشت دکتر مهدی زارع ☑️ در پی ساماندهی مديريت بحران؛ یادداشت دکتر امير شعبانی ☑️ ضرورت وحدت فرماندهی در سوانح…
🔘 ضرورت وحدت فرماندهی در سوانح و بلایا

✍️ زینب نصیری، مددكار اجتماعی و مشاور سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران؛ روزنامه اعتماد، ۵ آذر ۱۴۰۳

〰️ بخش اول

☑️ بارها شنیده‌ایم كه كشور ایران یكی از ده كشور حادثه‌خیز جهان تلقی می‌گردد. مخاطراتی چون سیل، زلزله، فرونشست، فرو ریزش، توفان، خشكسالی و... در كنار حوادث جاده‌ای و حریق و معدن و... سالانه جان تعداد زیادی از هموطنان‌مان را گرفته، خانواده‌های بسیاری را سوگوار و پیامدهای جسمی، روانی، اجتماعی و اقتصادی برای بازماندگان و جامعه آسیب‌دیده به‌جا گذاشته است. اگرچه تصویب قانون مدیریت بحران كشور در سال ۱۳۹۸ و اسناد مدیریت بحران كشور (برنامه ملی كاهش خطر، برنامه ملی آمادگی و پاسخ و برنامه ملی بازسازی و بازتوانی) در سال ۱۴۰۰، به بسیاری از ابهامات در ارتباط با فرآیند مدیریت بحران كشور پاسخ داد، اما همچنان بسیاری از بازیگران این عرصه از نقش و وظایف سازمانی خود در زمان بحران بی‌اطلاعند و بسیاری دیگر نیز علی‌رغم اطلاع از اسناد و قوانین موجود، فاقد هرگونه برنامه اجرایی مشخص هستند.

☑️ یكی از ابعاد مهم در فرآیند مدیریت بحران، پاسخگویی موثر به نیازهای جسمی، روانی، اجتماعی و معنوی بازماندگان پس از وقوع سوانح و بلایاست. برنامه ملی پاسخ نظام سلامت در بلایا كه هم‌راستا با برنامه ملی آمادگی و پاسخ تدوین شده است، قرار بوده پاسخگوی نیازهای بازماندگان سوانح و بلایا در شرایط اضطراری باشد. این برنامه كه ۱۱ كاركرد اختصاصی مدیریت پاسخ در زمان وقوع بحران‌ها را پوشش می‌دهد، قرار است تكلیف كاركردهایی چون عملیات اورژانس پیش‌بیمارستانی، عملیات پاسخ بیمارستانی، مدیریت بیماری‌های واگیر و غیرواگیر، بهداشت محیط، سلامت خانواده و جمعیت، تغذیه، حمایت‌های روانی و اجتماعی، آموزش سلامت، خدمات آزمایشگاهی و عملیات پاسخ دارویی را در زمان وقوع شرایط اضطراری مشخص كند. به نظر می‌رسد در ارتباط با كاركردهایی كه دستگاه مسوول ‌و تمامی دستگاه‌های همكار در داخل نظام سلامت - به معنای وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكی - تعریف شده‌اند، وضعیت سیستم ارزیابی، فرماندهی و كنترل آن كاركرد از وضعیت نسبی مطلوب در پاسخگویی برخوردار است هر چند همچنان ارتباط سیستماتیك آن بخش با سایر مسوولان كاركردهای مدیریتی و اختصاصی در هاله‌ای از ابهام به‌سر می‌برد.

☑️ اما شرایط زمانی بغرنج می‌شود كه دستگاه‌های همكار در یك كاركرد از سازمان‌های متنوع و متكثری تشكیل شده‌اند. در این یادداشت با تاكید بر اهمیت فرماندهی واحد و یكپارچه و ضرورت سازماندهی و كنترل سیستماتیك درون و‌ برون بخشی، نگاهی خواهیم داشت به وضعیت حمایت‌های روانی و اجتماعی در زمان بحران. مطابق برنامه ملی آمادگی و پاسخ، مسوولیت این كاركرد مهم با دفتر سلامت روانی-اجتماعی و اعتیاد وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكی است و سازمان‌های هلال احمر، بهزیستی و كمیته امداد از مهم‌ترین دستگاه‌های همكار این بخش تلقی می‌گردند.

-
2024/11/26 17:19:02
Back to Top
HTML Embed Code: