Telegram Group Search
۳. تخلیه چغندر و نگهداری آن در سیلو

پس از تخلیه محتویات کامیون توسط دستگاه تخلیه در سیلو چغندر ها باید تا زمان مصرف در سیلو نگهداری شوند. باید از نگهداری طولانی مدت چغندر قند در سیلو اجتناب کرد،زیرا چغندر در سیلو با پدیده افت وزنی و ضایعات قندی در اثر تنفس و فساد میکروبی مواجه است.

۴. انتقال چغندر به محل فرایند

غالبا برای انتقال چغندر از سیلو به محل فرایند از جریان آب استفاده می شود در ضمن انتقال اعمالی مانند سنگ گیری و علف گیری نیز انجام می شود.
۵.شستشو ی چغندر

شستشوی چغندر با استفاده از آب و دستگاه‌های شستشو به شکل نیم استوانه انجام می شود که در آنها با حرکت بازوهای گردان و ساییدن چغندر ها بهم عمل شستشو صورت می گیرد.

۶. تهیه خلال چغندر

برای تسهیل استخراج قند از چغندر لازم است که آن‌را بصورت رشته های باریکی به نام خلال در اورد این کار در دستگاهی معروف به آسیاب خلال صورت می گیرد اندازه و شکل و ضخامت خلال‌ها بر راندمان عصاره گیری از انها تاثیر زیادی دارد از خلال های تولیدی نمونه برداری شده و در صد قند انها طی ازمایشی که اصطلاحا دیژسیون خوانده می شود اندازه گیری می گردد خلال‌ها قبل از ورود به مرحله بعد با ترازو های مخصوصی توزین می شود لذا با داشتن وزن و در صد قند انها می توان مقدار قند وارد شده به فرایند را تعیین کرد.
۷. استخراج قند از خلال

به این مرحله شربت گیری _ عصاره گیری و یادیفوزیون نیز گفته می شوند عمل استخراج قند از خلال در دستگاه دیفزیون یا دیفیوزر و با استفاده از خاصیت انتشار و فشار اسمزی که مربوط به اختلاف غلظت در داخل و خارج از سلولهای خلال است صورت می گیرد برای خروج بهتر مواد قندی از خلال از حرارت و بهم زدن نیز کمک گرفته می شود معمولا در دیفیوزر اب گرم و خلال در دو جهت مخالف هم حرکت کرده و مواد قندی به تدریج از خلال استخراج می شود و در نهایت از یک طرف دستگاه شربت خام و از طرف دیگر تفاله خارج می شود تفاله در حقیقت خلالی است که قند موجود در ان تا حد امکان گرفته شده است البته معمولا مقدار کمی قند در ان باقی می ماند که جزو ضایعات قندی کارخانه محسوب می شود.
۸.خشک کردن تفاله

تفاله تر خروجی از دیفیوز تحت فشار قرار گرفته و مقدار زیادی از اب ان که محتوی مواد قندی است جدا شده و مجددا به دیفیوزر بازگشت داده می شود. تفاله حاصل بنام تفاله تر پرس شده (تفاله) خوانده می شود که می تواند مستقیما به فروش رفته و به مصرف خوراک دام برسد و با اینکه به قسمت تفاله خشک کنی منتقل شده و در انجا به تفاله خشک تبدیل شود که بعنوان خوراک دام مصرف دارد برای افزایش ارزش تغذیه ای تفاله برای دام اغلب به ان ملاس نیز زده می شود.
۹. تصفیه شربت خام

شربت خام خروجی از دیفیوزر رنگ خاکستری متمایل به سبز داشته و ناخالصی زیادی دارد لذا باید ان‌را تصفیه کرد در متداولترین روش تصفیه شربت خام از شیر اهک و گاز کربنیک برای جدا سازی ناخالصی‌ها استفاده می شود در این روش مراحل ذیل وجود دارد:

الف) تهیه شیر اهک و گاز کربنیک:
این عمل در کوره اهک انجام می شود و سنگ اهک را با استفاده از حرارت به اهک و گاز کربنیک تبدیل می کنند با حل کردن اهک در اب شیر اهک بدست می اید که همراه با گاز کربنیک در تصفیه شربت خام بکار می رود.

ب) زدن شیر اهک به شربت یا دفکاسیون:
زدن شیر اهک به شربت خام معمولا در دو مرحله انجام می شود ابتدا اهک زدن مقدماتی یا پرشولاژ که حدود ۰/۱ اهک مصرفی به شربت زده می شود و بعد مرحله اهک زدن اصلی یا شولاژ که بقیه اهک لازم بصورت شیر اهک به شربت خام زده می شود اهک با ناخالصی های موجود در شربت خام واکنش داده و ایجاد ترکیبات کلسیم می کند اغلب این ترکیبات اماده رسوب کردن و جدا سازی از شربت هستند.

ج) زدن گاز کربنیک به شربت:
به این فرایند کربناسیون یا اشباع یا ساتراسیون یا کربناتاسیون نیز گفته می شود در این قسمت به شربت اهک خورده اغلب طی دو مرحله یعنی کربناسیون یک و کربناسیون دو گاز کربنیک می زنند در نتیجه در اثر ترکیب شدن اهک موجود در شربت و گاز کربنیک ایجاد کربنات کلسیم می شود کربنات کلسیم ضمن رسوب کردن مقدار زیادی از ناخالصی های شربت را رسوب داده و جدا سازی می کند.
د) صاف کردن:
پس از زدن گاز کربنیک به شربت در مرحله کربناسیون یک مقداری از ناخالصی های شربت به همراه کربنات کلسیم شروع به رسوب کردن میکند این شربت به دستگاه ته نشین سازی که دکانتور یا کلاریفایر نیز خوانده می شود انتقال یافته و مواد رسوبی ان جدا می شوند به این رسوبات اصطلاحا گل گفته می شود شربت بدست امده از بالای دکانتور به مرحله بعدی ( کربناسیون ۲) می رود و گل ته نشین شده که مقداری قند دارد به دستگاه صافی تحت خلا می رود و مقداری از مواد قندی جدا سازی شده و گل باقی مانده برروی صافی خلا گرچه هنوز مقدار اندکی قند دارد اما این گل را به خارج از کارخانه حمل کرده و قند باقی مانده در ان به عنوان ضایعات قندی گل به حساب می اورند شربتی که به کربناسیون دوم رفته پس از زدن گاز کربنیک به ان مجددا وارد صافی های دیگری شده و در نهایت شربت رقیق تصفیه شده بدست می اید مراحل تصفیه بیان شده را تصفیه کلاسیک نیز می گویند که با روشهای معمول در بعضی کارخانه ها ممکن است تفاوت هایی داشته باشد برا ی مثال در بعضی دیگر از کارخانه ها عمل اهک زدن و گاز زدن به شربت بصورت همزمان و در یک جا انجام می شود که به ان فرایند دفکو کربناسیون می گویند و یا در برخی از سیستم های تصفیه ممکن است قبل از کربناسیون دوم مجددا مقدا ر اندکی شیر اهک به شربت زده شود که به ان اهک زنی مجدد گفته می شود.

هـ)سولفیتاسیون و رنگبری شرب:
در برخی کارخانه ها برای کاهش رنگ شربت به ان گاز یا ترکیبات دیگر گوگرد دار زده می شود و شربت رنک روشنتری پیدا می کند ممکن است از روشهای دیگر رنگبری مانند کاربرد زغال فعال نیز استفاده شود پس از تصفیه شربت خام درجه خلوص شربت افزایش پیدا می کند درجه خلوص با واژه های دیگری مانند درجه تمییزی و کسیان نیز مطرح می شود و منظور از ان معولا نسبت در صد قند به در صد مواد جامد محلول یا بریکس در شربت می باشد برای مثال شربت خام از حدود 88- 85 در صد پس از تصفیه به حدود 90٪ یا بیشتر در شربت رقیق می رسد.
۱۰.تغلیظ شربت یا اواپراسیون

شربت رقیق غلظت کمی دارد و در صد مواد جامد ان برای مثال حدود 13-12 در صد است لذا باید انرا غلیظ کرد اینکار در دستگاههای تغلیظ کننده و اواپراتور با استفاده از بخار انجام می شود به منظور کاهش هیدرولیز قند و تغییر رنگ شربت تحت تاثیر حرارت بالا و همچنین برای صرفه جویی در مصرف انرژی عمل تغلیظ شربت در سیستم‌های تغلیظ چند مرحله ای و تحت خلا در دمای پایین تری انجام می شود در نهایت بریکس شربت غلیظ برای مثال تا حدود 60٪ می رسد.در مرحله كريستاليزاسيون شربت به صورت كريستال درآمده و راندمان كريستال را بالا مي برد.

✓ كريستاليزاسيون به دو روش صورت می گيرد:
۱.روش حرارت دادن – تبخير كردن و رساندن محلول به حالت اشباع و فوق اشباع

۲.با استفاده از سرد كردن از هر دو روش در صنعت قند استفاده می شود.

✔️عمل كريستاليزاسيون در دستگاهی به نام آپارات انجام می شود. در كريستاليزاسيون بايد شربت گرم و تغليظ شود در زير لوله ها مبدل های حرارتی وجود دارند. و يك لوله بزرگتر در وسط آن قرار دارد داخل لوله ها شربت حركت نموده و از پشت لوله بخار می گذرد و شربت شروع به جوشش می نمايد.
در شرایط نرمال احتمال بروز کدام آلودگی در پنیر سفید آب‌نمکی زیاد تر است؟
Anonymous Quiz
29%
مخمرها
43%
کپک‌ها
14%
کلی‌فرم ها
14%
کلستریدیوم‌ها
روزتون مبارک مهندسای عزیز👩🏻‍🔬👨🏻‍🔬
📣 انجمن علمی علوم و مهندسی صنایع غذایی دانشگاه شیراز برگزار می‌کند:
📚 کارگاه دو روزه "زبان تخصصی رشته صنایع غذایی"
🗓 تاریخ برگزاری: ۱۴ و ۱۵ اسفند ماه ۱۳۹۹
هزینه ثبت نام دانشجویان دانشگاه شیراز: ۱۰ هزار تومان
جهت ثبت نام به شماره واتس آپ درج شده در پوستر پیام بدهید.
🔸انجمن علمی و کانون دانش آموختگان صنایع غذایی دانشگاه تهران برگزار می کنند🔸

🔻وبینار ویژه با موضوع:
🔷آنچه یک مهندس صنایع غذایی باید بداند🔷

مدرس: آقای مهندس مسعود رسولیان

آخرین مهلت ثبت نام: چهارشنبه ۲۰ اسفند
زمان برگزاری: پنجشنبه ۲۱ اسفند، ساعت ۱۴ الی ۱۶

شهریه کارگاه ۲۰ هزار تومان

شرکت برای تمامی دانشجویان و فارق التحصیلان صنایع غذایی دانشگاه های سراسر کشور بلامانع است.

لطفا برای ثبت نام با آی دی
@yasaman_ghayomi
در تلگرام مکاتبه فرمایید.
🔸انجمن علمی صنایع غذایی دانشگاه تهران با همکاری ایکاد ایکادمی برگزار می‌کند🔸

وبینار رایگان با موضوع:
🔷راه اندازی کسب و کارهای کوچک تولیدی صنایع غذایی🔷

🔻ظرفیت کارگاه محدود می باشد.🔻

زمان برگزاری: چهارشنبه ۲۷ اسفند، ساعت ۱۸ الی ۲۱

لطفا برای ثبت نام از طریق راه های مندرج در پوستر اقدام فرمایید.

@anj_foodscience_ut
☆ انجمن های علمی صنایع غذایی دانشگاه های سراسر کشور وبینار آنلاین دو روزه برگزار می کنند :

موضوع وبینار :
اصول کنترل کیفیت در صنایع غذایی

هزینه کارگاه با پست پیشتاز مدارک برای عموم ۲۸۰ هزار تومان وبرای دانشجویان ۱۶۰ هزار تومان.


شرکت برای تمامی دانشجویان و فارغ التحصیلان صنایع غذایی دانشگاه های سراسر کشور بلامانع است.

لطفا برای ثبت نام به آیدی
@Miss_Hs98
در تلگرام مکاتبه بفرمایید.
سرفصل مطالبی که در وبینار اصول کنترل کیفی صنایع غذایی می‌آموزیم:

🔸 شرح وظایف قانونی مدیران کنترل کیفیت
🔹 تقلبات کیفی در صنایع غذایی
🔸 اصول نمونه برداری در کنترل کیفیت مواد غذایی
🔹 اصول ارزیابی حسی مواد غذایی
🔸 عوامل موثر بر کیفیت در صنایع غذایی
🔹 آزمایشگاه های کنترل کیفی مواد غذایی

@food_science_teh


مهلت ثبت نام تا چهارشنبه ۲۵ فروردین ماه
@Miss_Hs98
انجمن مهندسی صنایع غذایی
☆ انجمن های علمی صنایع غذایی دانشگاه های سراسر کشور وبینار آنلاین دو روزه برگزار می کنند : موضوع وبینار : اصول کنترل کیفیت در صنایع غذایی هزینه کارگاه با پست پیشتاز مدارک برای عموم ۲۸۰ هزار تومان وبرای دانشجویان ۱۶۰ هزار تومان. شرکت برای تمامی دانشجویان…
♦️با سلام
لازم به ذکر است مهلت ثبت نام در وبینار کشوری "اصول کنترل کیفی صنایع غذایی" تا ساعت ۱۲ ظهر پنجشنبه تمدید شد.
در صورت تمایل به ثبت نام لطفا در زمان مقرر اقدام فرمائید. با تشکر
@Miss_Hs98

🔸انجمن علمی علوم و مهندسی صنایع غذایی دانشگاه تهران
@anj_foodscience_ut
🔰انجمن های علمی صنایع غذایی دانشگاه های سراسر کشور با همکاری Icad Academy و اتحادیه انجمن های علمی دانشجویی علوم دامی و صنایع غذایی ایران برگزار می کنند:

💠"وبینار دو روزه اصول طراحی و ترسیم نقشه کارخانجات صنایع غذایی"

آخرین مهلت ثبت نام: چهارشنبه ۱۵ اردیبهشت

🔻زمان برگزاری: پنجشنبه ۱۶ اردیبهشت ساعت ۱۵ الی ۱۹
و جمعه ۱۷ اردیبهشت ساعت ۹ الی ۱۳

💰هزینه کارگاه+پست پیشتاز مدارک
برای عموم: ۲۸۰ هزار تومان
برای دانشجویان: ۱۶۰ هزار تومان

لطفا برای ثبت نام با آی دی
@S_norouzzadeh
در تلگرام مکاتبه فرمایید.

📌اتحادیه انجمن‌های علمی دانشجویی علوم دامی و صنایع غذایی ایران

@IAFSSAU
🔰انجمن های علمی صنایع غذایی دانشگاه های سراسر کشور با همکاری Icad Academy و اتحادیه انجمن های علمی دانشجویی صنایع غذایی و علوم دامی ایران برگزار می کنند:

🔹♦️وبینار دو روزه میکروبیولوژی کاربردی مواد غذایی♦️🔹

🔸آخرین مهلت ثبت نام: چهارشنبه ۲۹ اردیبهشت

🔻زمان برگزاری: پنجشنبه ۳۰ اردیبهشت ساعت ۱۵ الی ۱۹
و جمعه ۳۱ اردیبهشت ساعت ۹ الی ۱۳

🔹هزینه کارگاه+پست پیشتاز مدارک
برای عموم: ۲۸۰ هزار تومان
برای دانشجویان: ۱۸۰ هزار تومان
لطفا برای ثبت نام با آی دی
@Miss_Hs98
در تلگرام مکاتبه فرمایید.
📌انجمن صنایع غذایی دانشگاه محقق اردبیلی با همکاری اتحادیه علوم دامی و صنایع غذایی ایران و انجمن های سراسر کشور برگزارمیکند:

🔸️🔷️فرمولاسیون مواد غذایی🔷️🔸️

🚫ظرفیت محدود

📆زمان :پنجشنبه و جمعه ۳۰ و ۳۱ اردیبهشت ۱۴۰۰

🔸️آخرین مهلت ثبت نام: چهارشنبه ۲۹ اردیبهشت

🖇بستر برگزاری : اسکای روم

💰هزینه برای عموم ۶۰ هزار تومان و برای دانشجویان ۵۰ هزار تومان

♨️همراه با گواهی معتبر

متفاوت باش😉

جهت ثبت نام و شرکت در دوره از آیدی تلگرام و یا شماره زیر در واتس آپ اقدام فرمایید:
🆔️@S_norouzzadeh

📲 09134407617

📌اتحادیه انجمن‌های علمی دانشجویی علوم دامی و صنایع غذایی ایران

@IAFSSAU
🔻فردا آخرین مهلت ثبت نام در وبینار میکروبیولوژی کاربردی موادغذایی می‌باشد.

🔰از جمله سرفصل هایی که در این دوره خواهیم آموخت:

_مقدمه میکروب شناسی مواد غذایی
_فسادمیکروبی موادغذایی
_اصول نمونه برداری
_ایمنی آزمایشگاه
_معرفی دستگاه ها و وسایل
_روش های شناسایی میکروارگانیسم
_محیط کشت سازی و معرفی محیط های کاربردی
_غنی سازی، پورپلیت، mpn
_تفسیر جدول حد مجاز m5
_آزمون های میکروبی مواد غذایی
(انتروباکتریاسه، اشریشیا، سالمونلا، استافیلوکوکوس، باسیلوس سرئوس، کلستریدیوم)
_شناسایی کپک و مخمر
_آزمون میکروبی لبنی
_آزمون میکروبی گوشت و فرآورده های گوشتی
_آزمون میکروبی غلات
_آزمون میکروبی آب و عرقیات(فیلتراسیون)
_آزمون میکروبی کنسروی
_آزمون میکروبی محیط

لطفا جهت ثبت نام با آی دی زیر در تلگرام مکاتبه فرمایید.
@miss_hs98
🔸انجمن علمی علوم و مهندسی صنایع غذایی دانشگاه تهران
2024/11/17 08:41:48
Back to Top
HTML Embed Code: