Telegram Group Search
( گفتگوی هاشمی رفسنجانی با سایت رهبری)

میراث تعلیق نظارت یا تعطیلی آن بر احمدی‌نژاد جز خسارت و زیان بر توسعه و پس‌رفت، چیز دیگری عاید کشور نکرد. ثمره این تعلیق یا تعطیلی از ناحیه بالا دستی‌ها ملازم با تعطیلی آن از سوی نهادهایی مانند مجلس و سازمان بازرسی بوده و گروه‌های مردم نهاد نیز چنین جراتی ندارند. به یاد داریم که واژه "سیاه‌نمایی" در آن دوره توسط بازجویان اطلاعات به گونه مکرر بهره برده می‌شد.
شاهکارهای یک دولت مستظهر به حمایت بی‌شائبه و نفی نظارت بر وی، کار را به جایی رساند که کارگزاران دولت احمدی نژاد در دو سال پایانی، به دولت انحرافی ملقب شدند؛ و وی حتی ۱۰ روز قهر کرد و تلاش‌های واسطه‌ها برای آشتی وی با نظام فزونی یافت. سپس وی به جایی رسید که چند بار توسط شورای نگهبان رد صلاحیت شد و... .

علی(ع) در فرمانی برای حکمرانی خوب به مالک اشتر استاندارشان در مصر نوشتند:
"کارهای کارگزارانت را بازرسی کن و دیده‌بان‌هایی از مردم راستگو و وفادار برآنان بگمار چرا که وارسی در کارهای آنان، آن‌‌ها را بر امانتداری و مدارا کردن با رعیت وا می‌دارد. و خود را از سوءاستفاده یارانت محافظت نما."

@lotfi_mojtaba
.
ثابت شد که ثابت نیست!



در این انگار باید درس و عبرتی باشد که یکی از بزرگ‌ترین ضربه‌ها به باورهای صلب دینی دینداران، از راه آسمان بود که آمد و به هدف خورد وقتی حرف از آن به میان بود که این زمین است که ثابت است و عالم به دور او می‌چرخد. همان وقت که در کتاب مقدس یهودیان (مزمور) خطاب به خدا نوشته بود: «تو زمین را بی‌حرکت و ثابت قرار دادی» یا کلیسای کاتولیک بر مبنای نجوم بطلمیوسی حکم داده بود زمین کره‌ای‌ست بی‌تکیه‌گاه، آویخته در فضا، مرکز عالم اوست و ستاره و سیاره‌ها به دورش می‌گردند.

کوپرنیک خود کشیش بود در لهستان که در این باور چون و چرا کرد ولی چون می‌دانست اندیشه‌هایش دردسرساز خواهد بود، انتشار “فرضیه”اش را که در آن خورشید را مرکز عالم می‌دانست، تا سال آخر عمرش به تاخیر انداخت و تازه کتابش را هم هدیه کرد به پاپ!

بعدتر که فهمیده شد کوپرنیک چه گفته، «قیامت به پا شد»؛ آموزه‌های هزار ساله کلیسا و روح‌القدس داشت زیر سوال می‌رفت؛ آدمی دیگر کانون کائنات نبود، تلقی از دین داشت زیر و زبر می‌شد، مرجعیت مراجع بسیاری داشت ابطال می‌شد، آسمان با ستاره و سیاره‌هایش داشتند فهمیده می‌شدند، ضربه بر جهل آورده بودند... یک قرن بعد از مرگ کوپرنیک، کلیسا گالیله را به محاکمه کشید چرا که گفته بود زمین دور خودش می‌چرخد و دور خورشید. گالیله توبه‌نامه نوشت ولی زیر لب گفت: «با این حال هنوز می‌گردد، درست مثل سابق.»

چهار قرن گذشته و حالا ثابت شده که زمین ثابت نیست، ثابت شده که بین حقیقت و فهم دینی آن دوره چه شکاف عمیقی بوده که با خشم و زور و دادگاه آن را می‌خواستند که بپوشانند، نشد که نشد؛ گو به بهای جاهل نگاه داشتن مردم و نفله شدن و هدر رفتن خیلی‌ها و بر تخت ماندن خودشان... آسمان عالی بود؛ هنوز هم هست!

🌎

برای اطلاعات تاریخی این یادداشت به کتاب “سرگذشت فلسفه ” برایان مگی رجوع کرده‌ام.
این یادداشت در اینستاگرام


🤐 @mmoeeni1
🔴 تقابل همتایان برداشت سیاسی ادیان
مرضیه حاجی هاشمی

🗒 وقتی «هگل» ادعا کرد که عصر مدرن، عصر آشتی باورهای مذهبی، فلسفه (به ویژه فلسفه سیاسی) و «جامعه خوب» است و در کنار نظر متفکران اولیه مدرن که راه جدایی بزرگ (جدایی دین و سیاست) را هموار کردند، نظر دیگری را تعبیه کرد، بسیاری را خوش نیامد. شاید آنها چنین روزی را می‌دیدند که نگاه خوشبینانه‌ای به این آشتی نداشتند.

⬅️ متفکران اولیه مدرن بر این باور بودند، «تاریخ باستان و قرون وسطی، درسی روشن به ما می‌دهد: اینکه وحدت اقتدار سیاسی و دینی هر دو را به فساد کشاند». هگل این نظر را پذیرفت؛ اما علاوه بر آن، بر این عقیده پای فشرد که «تاریخ مدرن؛ ولو نوخاسته باشد، درس دیگری را آموخت: اینکه جدایی جزمی اقتدار سیاسی از کل اعتقادات دینی پایداری ندارد».

اما شرط هگل برای دینی که با سیاست در جامعه مدرن، آشتی پذیر است، «پروتستانتیسم» بود. او بر این باور است، پروتستانتیسم که واسطه بین خدا و انسان را حذف می‌کند و او را آزاد از انحصار طلبی و تحکم روحانیان و اقتدار سیاسی کلیسا می‌خواهد، دین جامعه مدرن است و به تعبیر وی، «انسان مدرن بودن؛ یعنی پروتستان بالفعل بودن».

⬅️ این ادعای هگل در جامعه آمریکا و رویداد انتخاباتی آن به اثبات رسید؛ آنچه نشان داد «تا چه حد، سیاست و مذهب در جامعه پروتستان محافظه‌کار و راستگرای آمریکا به هم گره خورده است» و شگفتی اینجاست، برخی دین ستیزان ناآگاهانه به جانب‌داری از فرد و جریانی برمی‌خیزند که اگر نبود، حمایت دینداران راستگرا و ارتباط محکم سیاستمداران محلی آنها در چندین ایالت، هرگز به جشن پیروزی نمی‌نشستند.

⬅️ «رهبری دوگانه در سیاست و مذهب، معمولاً در منطقه‌ای از آمریکا دیده می‌شود که به «کمربند انجیلی» معروف است، منطقه‌ای وسیع که شامل دست کم ۹ ایالت عمدتاً پروتستان و جمهوری‌خواه است»، منطقه‌ای که به واقع، به طور غالب، خواهان تنیدگی دین و سیاست و پاسداری حکومت از ارزش‌های دینی هستند. «کمربند انجیلی که در جنوب آمریکا واقع شده، مرکز رشد و افزایش نفوذ سیاسی رهبران محافظه‌کار پروتستان بوده است».

⬅️ پیش از این، در یادداشتی، به نقل از «مارک لیلا» اندیشمند سیاسی آمریکایی بدین اشاره شد که «اگر قانون اساسی و نهادهای تحکیم شده دموکراتیک در آن کشور نبود، امواج آخرالزمانی و معطوف به احیای الهیات سیاسی، این کشور را در خود فرو می‌بلعید». کشیشان کمربند انجیلی بر این باورند که «باید ساختارهای قدرت را تغییر دهیم» و «جدا کردن مذهب از سیاست بی معنی است» و بسیاری بر این باورند، «ترامپ» را خدا فرستاد تا بر کشور ما حکومت کند!

⬅️ به لحاظ اندیشه‌ای، بسیار طنز گونه می‌نماید، عده‌ای برای سرنگونی یک حکومت دینی که باورهای مذهبی آخرالزمانی در آن با سیاست عجین شده است، تشکیل دولت راستگرای کاندیدای پیروز این جریان فکری را در آمریکا انتظار می‌کشند، جریانی که همتایان مسیحی اندیشه حاکم در آن حکومت اسلامی هستند و همتایان یهودی آنها نیز در ضلع دیگر این مثلث، در سرزمین موعود آخرالزمانی‌شان بر سر کار.

⬅️ این چیزی جز تقابل همتایان برداشت سیاسی ادیان نیست، باورمندان به الاهیات سیاسی و برداشت های موعدگرایانه آخرالزمانی از دین سیاسی. آیا هگل این را در عصر مدرن از نظر دور داشته بود؟ آنچه که به باور اندیشمندان مدرن تهدیدی جدی برای بزرگترین دستاورد مدرن یعنی «دموکراسی» است.


https://www.group-telegram.com/M_Hajihashemi_iran1
🔰🔰آگهی🔰🔰آگهی🔰🔰آگهی🔰🔰
📚 پیشنهاد کتاب: کارآمدی در محیط نهادی ناکارآمد

در مقدمۀ دکتر محسن رنانی بر این کتاب می‌خوانیم:

جزئیات مهم است. جزئیات به نظر بی‌اهمیت، حقایق بسیار مهمی را از سازوکارهای بنیادین ولی مغفول‌ماندۀ کشورهای در حال توسعه بیان می‌کند. به گفتۀ رول، نظریه‌پردازان و پژوهشگران توسعه، سازمان‌ها و نهادهای موفق در نظام ساختاری غیرکارآمد و رانتی را عمدتاً به عنوان استثناء یا دادۀ پرت کنار می‌گذاشتند... ولی حتی اگر آنها را استثناء بدانیم، سؤال این است که چرا و چگونه این استثنائات شکل گرفته و در برخی موارد تداوم یافته‌اند. نظریۀ کانون‌های اثربخشی که کتاب حاضر نخستین مرجع فارسی آن به شمار می‌رود، تلاشی است برای تئوریزه کردن این رخدادها.

نام کتاب: کارآمدی در محیط نهادی ناکارآمد
نویسنده: گروه نویسندگان
گردآوری و ترجمه: نسرین قنواتی، میثم ملکشاه
با مقدمۀ محسن رنانی
قطع: رقعی
نوبت چاپ: نخست
تعداد صفحات: ۳۰۰

#انتشارات_روزنه #کتاب
🛒 خرید اینترنتی کتاب با تخفیف
📖مطالعۀ ۲۰ صفحۀ نخست کتاب


▫️تلگرام نشر روزنه
▫️اینستاگرام نشر روزنه
☎️ 02188721514
*بندر لنگه ی ایران ،مادرِ شهر دوبی بود*

کتاب "دوبی سریع ترین شهر دنیا"نوشته جیم کرین باترجمه هرمز همایون پور در سال ۹۱ در ۴۱۲ صفحه توسط نشر نی منتشر شده است.این کتاب درچهار بخش وهیجده فصل چگونگی شکل گیری بندر دوبی را به تفصیل شرح می دهد.

جیم کرین می نویسد:"کسی تصور نمی کرد که این دهکده کوچک روزی به شهری بدل شود که لقب سریع ترین شهر دنیا را به خود اختصاص دهد.

در ۱۹۶۰ دوبی سفری آغاز کرد که از هر آنچه عرب ها در چندین صد سال انجام داده بودند هیجان انگیزتر بود.شهر با گذشت زمان بزرگ تر ودرخشان تر شد.

دهکده نشینان رداهای شفاف گلدوزی شده به تن میکردندوسالمندان بی سواد با جت های شخصی به خرید می رفتند.

"به قول نویسنده کتاب ،مادر شهر این دهکده که امروز مدرن ترین شهر دنیا محسوب میشود"بندرلنگه"بود

بندر لنگه،همان طور که از نامش پیداست بندری لنگه وبی همتا وبی نظیر بود که نام دیگرش بندر مروارید است.نویسنده در فصل دوم تحت عنوان:سرازیر شدن ثروت ایران به سمت دوبی می نویسد:

"لنگه بندری سرزنده بامردمانی هوشمند بود که میدانستند چگونه پول بسازند اما با سخت گیری دولت ایران و وضع عوارض ومالیات فضای بی قید وبندی که آن مردم را جذب کرده بود از میان رفت.

در سال ۱۸۹۴ میلادی که شیخ مکتوم در دوبی به تخت حکومت نشست می خواست کارهایی برای جذب بازرگانان از ایران انجام دهد.

در سال ۱۹۰۰ ایرانی ها کار اورا آسان کردند.
آنها مالیات ها را در لنگه وبوشهر افزایش دادند ،مهاجرت ها شدت گرفت .

شیخ مکتوم مراقب میوه های رسیده بود. پس طرحی در انداخت تا دوبی به مناسب ترین بندر برای کسب وکار در ناحیه سفلای خلیج فارس تبدیل شود.
پنج درصد مالیات موجود ونیز عوارض گمرکی را لغو کرد و دوبی را به صورت یک بندر آزاد در آورد.

در همان حال کارگزاران خود را به همه سوی خلیج فارس فرستاد تا بزرگترین بازرگانان را چه عرب وچه ایرانی به اقامت در دوبی برانگیزند.

این کارگزاران به تجار وعده زمین رایگان میدادند . به خواسته های آنان در مجلس وسیاست عدم دخالت دولت در امور تجارتی گوش می دادند. و بالاخره این مشوق ها کارگر افتاد،سران تعدادی از بزرگترین خانواده های بازرگان ایرانی پذیرفتند که به دوبی بروند .

سرشماری سال ۱۹۰۱ نشان داد که پانصد ایرانی در دوبی اقامت گزیدند.
ظرف چند سال بعد روشن شد که بیش تر ایرانیانی که لنگه را ترک کرده اند در دوبی ساکن شده اند.

"در ادامه جیم کرین می نویسد:ایرانیان در دوبی محله بستکیه را ساختند که نامش را از بستک شهر آبا واجدادی شان در جنوب مرکزی ایران گرفته بودند. ایرانی ها علاوه بر کسب وکارخود زبان،غداهای متنوع،موسیقی وآداب اجتماعی شان را نظیر مراسم عروسی که چندین روز طول می کشید را به دوبی آوردند. ایرانی ها رونق ودنیا دیدگی را به شهری آوردند که از هیچ یک از آنها آگاهی چندانی نداشت.

بیش تر اهالی دوبی هنوز در کلبه های سقف پوشالی زندگی می کردند وآب آشامیدنی خودرا از چاه های عمومی می گرفتند.

اما شهر دارای محله مدرنی شد همان بستکیه که تازه ترین فناوری تهویه را وارد کرد:بادگیر.

در ادامه مطلب کرین می نویسد:"رهبران دوبی از تجارت آزاد ومشوق های کسب وکارشیخ مکتوم درسها آموختند .آنان می دانند که صرفا با تغییراتی اندک در اوضاع واحوال وخردمندی ها بخت واقبال بندر لنگه ودوبی می تواند جابه جا شود".استان هرمزگان به ویژه غرب استان،در ۱۱۷ سال قبل یعنی یک قرن و۱۷ سال پیش بنیانگذار مدرنیسم در بندر دوبی بودند.

جالب اینجاست که استاندار هرمزگان در اواخر دوره قاجار واوایل دوران پهلوی *سدیدالسلطنه* بوده .او نویسنده ومحقق ومورخ بود وکتاب های تاریخی بسیاری از وی بجا مانده است که هنوز برخی از کتب ایشان منبع دست اول خلیج فارس وبنادر وسواحل جنوب ایران محسوب میگردد.

دکتر محمود رئوفی

https://www.group-telegram.com/iranazadvaabad.com
🔰🔰آگهی🔰🔰آگهی🔰🔰آگهی🔰🔰
سلام هموطنان

عدالتنامه
حرکتی است
به سوی عدالت

با ما همراه شوید










عدالتنامه
🔴 فقط زائران؟
اجلال قوامی
🔸تصادفات جاده ای در کردستان هر روز و هر ماه و هر سال جان های زیادی را می گیرد و خانواده های بسیاری را به عزا می نشیند.همین تابستان گذشته تصادف دردناک و زجر آور در نزدیکی روستای " سه راو قامش" در نزدیکی سنندج سرنشینان سواری زنده زنده در آتش سوختند.اینکه آمار تصادف های جاده ای در کردستان به نسبت سایر نقاط کشور بالا است بحث فنی است و خارج از مقصود این نوشتار.
🔸در تازه ترین مورد تصادف جاده ای در کردستان اتوبوس حامل زائران زنجانی در جاده قروه دچار حادثه شد و  چند نفر جان باختند و عده زیادی هم زخمی و روانه بیمارستان شدند.بلافاصله‌ استاندار روانه قروه شده و از نزدیک جویای احوال زائران مجروح و روند درمانی آنها شدند. نکته اینجا است آیا عیادت استاندار از مجروحان این حادثه صرفا به دلیل اینکه آنها زائر بوده اند، صورت گرفته است یا بر اساس چیز دیگری بوده که ما از آن اطلاعی نداریم.چرا این پرسش مطرح است؟ چون این جاده های مرگ هر ساعت و دقیقه جان های زیادی را می گیرند اما دریغ از اینکه مسئول درجه چندمی جویای حالشان شود.شاید خون شان رنگین نباشد.به هر حال این عیادت و حضور استاندار از زائران مجروح این گونه القا می شود که چون زائر بوده اند عیادت استاندار از آنها باید صورت می گرفت.اگر موردی از تصادف در روزها ی آینده پیش آید که امیدواریم هرگز چنین نشود آیا استاندار محترم بدون فوت وقت جویای اوضاع و احوال آنها می شود؟
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
حضور بر سر مزار شهدای آبان ۹۸ در آرامستان اسلام شهر

دیروز در پنجمین سالگرد، به اتفاق خانواده شهید جاوید نام محسن جعفر پناه بر سر مزار محسن و سه شهید دیگر که در آبان ۹۸ با گلوله جنگی ماموران سرکوب به شهادت رسیده بودند، حاضر شدم و برای ارواح زنده و شاهدشان طلب رحمت و شادی از خداوند کردم.
۳ شهید دیگر عبارتند از:
محمد طاهری
نقد علی رمضانی
محمد مهدی حق گو
سازمان حقوق بشر ایران، روز ۲۹ آذر ۱۳۹۸ اعلام کرد طی اعتراض‌های سراسری آبان در ایران دست‌کم ۳۲۴ نفر از شهروندان کشته و حدود ۱۰ هزار نفر نیز بازداشت شده‌اند. ۱۲ دی ۱۳۹۸ وبگاه کلمه اعلام کرد: اخبار رسمی منتشر نشده از کشته‌شدن ۶۳۱ نفر از هموطنان در اعتراضات آبان ۱۳۹۸ حکایت دارد
https://www.group-telegram.com/iranazadvaabad.com
🔰🔰آگهی🔰🔰آگهی🔰🔰آگهی🔰🔰
2024/11/13 11:36:32
Back to Top
HTML Embed Code: